Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#901 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 August 2009 - 10:40 PM

Ful je v genih. Moja mama je imela v SŠ obdobje, ko je imela po čelu ful mozoljev tak kako leto, potem pa se je stanje normaliziralo in je imela naprej lepo kožo. Tut jaz nisem mela nikoli nekih strašnih problemov s kožo, lička mam naprimer skos čista, po nosu imam ogrce in tut čelo imam dokaj čisto - razen, če si grem mesarit vse pore, kar pa pač rada delam. tongue.gif

Jaz sem z leti ugotovila, da mi najbolj ustreza navadno trdo milo (nekaj časa sem uporabljala L'occitanove, zdaj sem preklopla na LUSH), ne uporabljam tonika, ampak samo Garnier Total Fresh zjutraj in zvečer. Differin sem nehala uporabljat (po treh letih), mislim, da mi je ravno slednji najbolj pomagal. Še vedno nisem zadovoljna s svojo kožo, ker bi itak rada mela popolno, zato ful razmišljam o laserju. Škoda samo, da te tretmaje izvajajo samo v Ljubljani. Pač res, če bi bla iz LJ, bi definitivno probala. Govorim pa o tem . Mene ful mika res.
  • 0
Viens, reste ici!

#902 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 18 August 2009 - 11:43 PM

Ok vrana hvala za vzpodbudo heh tongue.gif

Ana, men so se tudi zdele premočne men ful ni blo všeč dejstvo da bi jih jemala, hotla sem yasminelle jemat pa je rekla da morem diane ker mi bo samo to pomagalo & da jasminele niso za mene.. rolleyes.gif

Dilema, hvala bogu da ma tebe hehe. Ker dejansko tud sama priznam če nebi bla na tem forumu in da me te stvari nebi tak zanimale in da nebi bla tak trmasta glede tega da hočem kožo popravit, se tud sama nebi znašla med to poplavo izdelkov proti mozoljem... in pol punce ponavadi kupijo pač tote clean and clear, acne stop in nevem kake vse varjante .. ki so večkrat popolnoma brezvezni izdelki.

V bistvu za take še obstaja upanje .. take ki majo nečisto kožo ampak dejansko nič pametnega ne uporabljajo ..
jaz ko pa sem probala že svašta pa sem že res vedno bolj zdepresirana ej .. od differina, neutrogene, olj, lekarniških pripravkov do raznih tablet (edino one Rouccot--NEVEM kak se jim reče, še manj pa kak se napiše--ne upam jemat kr so tak močne) ... pa nič cry.gif

Ana .. tud sama sem že razmišljala o takih skrajnostih tu to bi te znalo zanimat http://www.dcp.si/po...lacijo-omnilux/ - čeprav spet LJ.

Ampak vedno pridem do zaključka da še tak ko bo pomagalo, ko bom nehala hodit bo spet enako. Recimo že tu rabiš nevem 10 obiskov po 22€ je že to 220€ s tem da če hočeš pol to ohranit morš tak skoz hodit .. in isto je pomoje z vsemi temi laserji in pilingi in nevem čem še down.gif

Jaz sem res že tak tak obupana ne.. sej nebi blo tak ampak ko vidim kak se mi koža uničuje kake brazgotine že dobivam sad.gif ker to kaj se mi dela to je nenormalno to niso več mozolji to so že prav neki turi al ciste al kaj .. pa še boli ko pra*ica

cry.gif

• 0
Memento mori.

#903 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 August 2009 - 01:13 AM

Jemlji ti lepo tabletke pa boš vidla če bo stanje kaj boljše. Jaz sem skoraj ziher, da bi ti moglo pomagat!
  • 0
Viens, reste ici!

#904 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 19 August 2009 - 05:56 AM

QUOTE(nutella` @ 18. 8. 2009 - 16:39) View Post
Ja, ampak jaz zdaj jemljem že tretjo tablico Diane35, se mi nebi moglo že vsaj malo poznat? sad.gif

Če pogledaš navodila piše, da se koža začne izboljševati po vsaj 3 mesecih jemanja. Jaz sem imela srečo in se mi je že po 2 mesecih ful lepo uredila.

• 0

#905 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 August 2009 - 09:32 AM

Nutella, pa dosti dolgo vztrajaš na preparatih, preden menjaš? Namreč včasih je treba vztrajat in dat kakšni zadevi malo več časa. No, jaz pa sem tudi zagovornik tega, da je pri negi kože manj vsekakor več. Moja sestrična sploh ne uporablja krem za obraz, samo Skinoren in zdej poleti ko je na soncu, naravno nekomedogeno kremo z zaščitnim faktorjem. Vmes je probavala razne kremce, ampak ni blo kul. Najbolj ji pomaga minimum - čistilni gel, piling, čistilna maska in Skinoren. Neki časa je imela še tonik, pa je rekla da ne pomaga oz. je imela feeling, da gre samo za dodatno bedarijo, od katere ni efekta. A čistilne maske kej uporabljaš? Sestrični Logonina glina v prahu noro pomaga, pomirja vnetja in suši mozolje.

Ana, popolne kože ni, nikoli je ni bilo, so sami približki. Meni vsi pravijo da imam ful lepo kožo, ampak imam tudi obdobja, ko se mi zdi, da je grozno grda in čist zapacana. Trenutno imam sred čeja ogromen glojni mozolj, darilo tete menstruacije, LOL. Pač, pride stres, pa hormoni ga šibajo, valda se to pozna tudi na koži, laser gor ali dol. Če nimaš problematične kože, se mi zdi plačevanje laserja metanje keša u smeti.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#906 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 August 2009 - 12:11 PM

QUOTE(Anja88 @ 18. 8. 2009 - 22:10) View Post

Zakaj ljudje pravijo, da bo minilo? Moja mama ima 45let in se ji še vedno pridno delajo mozolji, tako da ja. Sprijaznit se je treba, kožo negovat primerno, ji pustit da diha, 1x mesečno paro na obraz, kvalitetno čistilno masko, tonik, dnevno, nočno kremo in korektor za mozolje. Pa mogoče kak pripravek ki ti mozolje hitrej posuši. Če imaš pa obup na koži pa dobremu dermatolgu. Moja mat se je vozla iz SG na PTuj k Remsu in prijatlca tut-poštimal ji je kožo fajn. Je pa tudi res, da ponavadi kozmetika iz lekarne (Eucerin) bolje deluje od teh, komercialnih ali kako naj rečem.

Ker večina najstniških mozoljavosti mine, vsaj v večji meri. Če človek utopično pričakuje potem popolno kožo, je to pač druga stvar, ampak večina odraslih po puberteti nima več tistih hudih aken.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#907 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 August 2009 - 12:33 PM

Ja DiLeMa saj vem, da popolne kože ni, imajo pa nekateri kožo res blizu popolnosti. Po maturantskem si bom nabavla LUSHEvo česnovo masko, da sprobam. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#908 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 August 2009 - 12:59 PM

Meni je koža v zadnjem mesecu totalno ponorela - sredi julija so se mi začeli delat mozolji (taki grdi, podkožni, ki pa se veselo razkazovali v svojem rdečem sijaju, lol), pa sem predvidevala, da je to zaradi čokolade (meni čokolada dejansko dela mozolje). Konec julija sem imela neverjeten izbruh, sama sebi sem bila ogabna, potem pa se je malenkost umirilo. In bum, pred kakimi desetimi dnevi se je spet začelo. ermm.gif Sem planirala h kozmetičarki, ampak ne vem, če je pametno it v tem času - prvo zaradi vročine, drugo zaradi treningov (treninge imamo 2x na dan in se res spotim ko svinja, majico imam totalno premočeno, s face pa mi kaplja, lol). Ne vem, kako bi se vročina+umazanija iz telovadnice+znoj obnesli pri odprtih porah (sej kozmetičarka ti jih mora odpret, ane? laugh.gif ). A mislite, da bi bilo pametno počakat? Samo v tem času se mi bo koža še bolj zapacala.

Aja, pa obstaja kak RES dober čistilni gel, tipo melisin Šeler, pa da ni preveč drag? Meni je tanovi Šeler slab, sploh nimam občutka, da bi mi kaj očistilo. hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#909 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 August 2009 - 01:51 PM

Kaj misliš s tem dober čistilni gel? Noben gel ne bo odpravil mozoljev, če si to mislila, hehe. tongue.gif
A si si poskusila omisliti kako kremo s kislinami? Čeprav sredi poletja ne vem koliko je to pametna ideja, mogoče bi počakala do jeseni.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#910 FlowerPower

FlowerPower

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 285 posts

Posted 19 August 2009 - 02:21 PM

Coco*, nisi edina! Men je tudi nekje sred poletja koža čist ponorela ( pa isto treniran 1-2X na dan...)... Prej sem se pol leta matrala in jo nekak spravla v red, da sm na začetku julija lahko rekla -evo, zdaj pa nimam nobenega mozoljčka (to se mi prej pomoje ni zgodl cca. 10 let...). In isto-nekje sredi julija je šlo vse na slabš, pa nisem zamenjala nege (glineno milo, tonik dvorec trebnik, Cleanance K zvečer in DDMG ali City Block 40 zjutraj, občasno ena kremca AO...)..In potem kr sm glih Cleanace K porabla zadnje 2 tedna uporabljam Skinoren in je zadeva obupna!

a ima katera izkučnje s tem, kr res nisem pričakovala takšnega izbruha po skinorenu (pri CK je bil zmeren oz. skoraj nič..)?

(PS: opažam tudi, da je koža po skinorenu taka 'zmatrana' in kr nekam listata, nič sijoča in sveža (a je možn, da me je tudi malo opeklo in je zmatranost kože in so izbruhi mozoljčkov/lis posledica sonca oops.gif in ne menjave kreme?)

...če ma ker kašne podobne izkušnje pa kr na plan z njimi wink.gif ... Thnx!
  • 0

#911 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 August 2009 - 02:46 PM

Res dober čistilni preparat je soda bikarbona. Tako da, coco, če želiš res temeljito spucati kožo, uporabi to. Samo izsušuje.
Kar se pa tiče jemanja KT samo zaradi kože, pa nikakor ne priporočam. Konec koncev gre le za umetne hormone, ki kdo ve kako delujejo na dolgi rok - zase vem, da imam čisto uničen cikel po koncu jemanja.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#912 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 August 2009 - 08:55 PM

Hmm, kako pa naj to uporabim? A si na moker obraz nanesem sodod bikarbono, pa delam krožne gibe? Pa kaj naj storim glede te kozmetičarke?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#913 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 19 August 2009 - 10:42 PM

Ok men ni jasno kaj je soda bikarbona oops.gif

Dilema .. ja. Se dobro zavedam da je čas kjučen. Tak da vsakič ko sem probala nekaj novega sem dolgo vztrajala. Z Cosmerbo kake 4 mesece ... Bacostan tabletke sem dve škatli pojedla torej več kot dovolj .. Differin kake 3 mesce ... to "all natural ((akamuti ipd.) mam zdaj že od februarja. Tak da to ja ..

Že dolgo iščem neko dobro masko ja .. vem da so glinene itak najbolše za nečisto kožo ampak sem se ful izogibala takim ki so za mešat .. tak sem se v ono Murad vpiknila ampak je predraaaaga. Tak da bom probala te toto Logonino, samo nevem točno kero maš v mislih? Ker na njihovi spletni strani je ne najdem - je samo ona metina. Pa lahko to z ono navadno vodo iz pipe mešaš joj upam da vsaj to .. kr za ono Akamuti zeleno glino sem vedno mogla čaj kuhat, pol dat hladit pa blablabla to pa mi ni.

Aja, skor pozabla .. Coco* jaz ti ful odsvetujem kozmetičarko. Razn če že zdaj veš za kakšno dobro. Ker kak si jaz predstavljam zdaj tvoje stanje in situacijo ti nebi nič dobro delo .. spravla se bo nad te podkižne mozolje ki itak niso za stiskat in ti bo vse razdražla pa boš vidla kaka boš prišla ven .. ma jaz ne zaupam tem kozmetičarkam res ne. Ko mi maže vsega boga se vedno sprašujem bogve kaj mi zaj to maže pa kak bo vplivalo na mojo kožo ... glej vse razn kao nekega "profi" stiskanja lahko ti nardiš sama doma .. res ti pravim. Pa izogibaj se te čokolade in pij čimveč vode.

Na treninge pa upam da hodiš nenamazana in pol ko končaš si hitro umij obraz nekim dobrim gelom za obraz... če boš delala tak ti bodo treningi samo koristli.. če boš pa hodla napudrana pol zašvicala in neboš nič spucala pa bojo še bol drek mešali.

FlowerPower - Laufaj!! nazaj po Avene CK če vidiš da ti je bolj pomagala .. jaz bi ti priporočala da kakih tri krat na teden uporabiš kako dobro glineno masko še pred tem pa bi blo super ricinovo olje (npr Akamuti) sej poznaš tehniko ne? Pa čimmmmmmanj stiskaj .

Ja men gre tud ful na živce ta vročina ko morem v mesto pa to .. ko čakam na postaji pa mi prav teče vse, pol pridem na bus in še 1x večja vročina bljek .. mam filing da mi je zarad tega tud malo začela spet nagajat koža .. sploh kr se ta vročina ne obnese dobro z pudrom na faci brez katerega pa jaz trenutno nemorem kr mam dobesedno modrice po obrazu..
  • 0
Memento mori.

#914 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 August 2009 - 10:57 PM

nutella' si že probala ti LUSHEvo Love Lettuce ?
  • 0
Viens, reste ici!

#915 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 19 August 2009 - 11:00 PM

Ne, to je maska ne? Nisem še mela nobene maske od Lusha .. ti si jo uporabljala kolk vem ne? Te mi povej še kaj več prosim.
  • 0
Memento mori.

#916 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 August 2009 - 11:11 PM

Ja, jaz sem jo uporabljala oz. jo še uporabljam. Meni je super. Ful mi razmasti kožo, po uporabi se mi zdi, da je koža res mehka in očiščena. Ful mi je všeč, da se maska pač lepo posuši na obrazu, potem pa jo spiraš z vodo in delaš krožne gibe in v bistvu delaš piling, ker so notri taki delci. Jaz jo ful priporočam.
  • 0
Viens, reste ici!

#917 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 19 August 2009 - 11:13 PM

Kak pogosto pa jo uporabljaš? Samo a ni blo govora da pri nas v Mb ne prodajajo svežih mask?
  • 0
Memento mori.

#918 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 August 2009 - 11:23 PM

Jaz sem jo v Ljubljani kupla, ko sem pač bla. Je pa Špela DiLeMi baje poslala po pošti svežo masko in je blo vse ok.
Jaz nardim kuro - uporabljam jo vsaki drugi dan, dokler je ne zmanjka. Zdaj sem končala drugo kuro, drugače pa bom čez kake tri mesce spet nardila eno , ampak bom vzela eno drugo masko in sicer - Cosmetic Warrior, ki je namenjena prav mozoljem. Sicer sem z LL super zadovoljna, ampak vedno rada probam kaj novega in bom pač probala - za finto. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#919 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 19 August 2009 - 11:39 PM

Good idea. Bom probala jaz to .. aaaaha ravno sem razmišljala da bom mogla eni rečt da mi pošlje pa sem se spomnila da grem v pondeljek v Seiesberg tak da SUPEEER... upam da jo bojo meli.

Pol pa še ti bo C.Warrior okej probam še tisto. tongue.gif

Kak dolgo te traja približno če jo vsaki 2 dan uporabljaš?

Prosim reči da ne dobiš ful izbruha ko se ti kao puče? sad.gif
  • 0
Memento mori.

#920 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 August 2009 - 11:58 PM

Če jo vsak drugi dan uporabljaš potem jo maš za kaki mesec pa pol. Am, jaz nisem mela nikoli izbruha. smile.gif Aja v Avstriji je LUSH fulfulful dražji kot v SLO.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users