Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#901 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23497 posts

Posted 17 April 2020 - 05:31 PM

Jaz se čisto podpišem pod tašiko in Matildo tukaj. :)
Za Švedsko je pa danes spet pisalo, da so se očitno ušteli in njihovi mili ukrepi kot kaže navsezadnje ne delujejo. Jaz poslušam bolj zdravnike infektolog, epidemiologe in če oni pravijo, da je omejevanje stikov učinkovit ukrep, potem je že nekaj na temu in jim verjamem. Ja, eni bodo pa itak vedno pljuvali in po našem zdravstvu in državi, pa se ne zavedajo, da je marsikje precej slabše in ni pri nas vse samo zanič. Enim so pa vsi ti ukrepi najhujše zlo zdaj, ne vidijo dlje od lastnega praga in bi najraje celo revolucijo izvedli in zrušili vlado in ne vem kaj vse.

Saj pri nas je na vseh področjih tako, da najbolj učinkuje, če so visoke globe, saj je isto pri prometnih prekrških.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#902 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 17 April 2020 - 05:43 PM

https://medium.com/@...jo-f5f7ccc53879

Malo na pol sem prebrala, sama poanta se mi sicer zdi smiselna.
  • 0

#903 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27606 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 April 2020 - 08:53 PM

Roko na srce, ta vlada je zrela za rušitev, ne vem, mar ne spremljamo iste burleske (mimogrede, čudovit izraz, Matilda)? Od retorike do ukrepov do dejanj. Ko jih poslušaš, se vprašaš, odkod so se vzeli. Zadnje čase ne berem novic, ampak poslušam prenose/poročila po radiu in ko slišiš njihove izjave, valjenje krivde in otročje kazanje s prstom na druge, neprevzemanje kakršnekoli odgovornosti in odsotnost integritete, te mine volja do življenja. Kopiram še tole, malo je že staro, pa avtorja ne poznam, ampak so lepo navedena dejstva, kaj se je zgodilo samo v prvih sedmih dneh.

Ker živimo v obdobju, kjer trenutno stanje daje možnost vodji vladajoče stranke izpolnjevanje osebnih ciljev, sem strnil izbrana dejanja v tem SEDEMDNEVNEM vladanju. Mogoče bi bilo dobro mnenje kakšnega politologa o tem, zakaj vsi ti koraki. Toplo priporočam branje:
- SDS prevzame domala celoten varnostno-represivni aparat države
- SDS podeli Nova24TV 120.000,00 euro javnega denarja
- SDS onemogoči sodelovanje vlade s Slovensko obveščevalno varnostno agencijo SOVA, zaradi česa odstopi njen direktor
- Poizkuša na vseh inštitucijah s kadrovanjem svojih ljudi, tudi na TV Slo
- Ukine sodelovanje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in za komuniciranje z javnostjo na temo virusnega obolenja postavi svojo osebo
- SDS poizkuša dodeliti vladi neomejena pooblastila za uporabo denarja iz proračuna
- V Sloveniji jim izgine tovornjak z maskami, ob tem ne morejo dostavit drugo pošiljko mask iz Nemčije
- Dva različna ministra razlagata tri različne zgodbe zakaj je izginil tovornjak z maskami (govorimo o več milijonskih poslih)
- Pri nabavi novih mask prihaja do upravičenega suma, da so preplačane za 400.000,00 euro
- SDS predlaga sprožitev 37.a člena s katerim vojski preda policijska pooblastila
- V krizi z enormnimi ekonomskimi posledicami SDS izkoristi zakonsko možnost in dvigne plače poslancev brez vednosti koalicijskih partnerjev
- SDS z vlado zavrne predlog Levice za finančno pomoč vsem manjšim podjetjem
- Omeji združevanja državljanov ob prostem času na maksimalno 5 ljudi
- SDS sprejme odločitev o suspenzu pravice novinarjev. to je zastavljanje vprašanja predstavnikom oblasti. Redne tiskovne konference potekajo še samo preko spleta, brez novinarjev
- SDS grozi TV Slo zaradi objektivnega poročanja
- JJ izjavi da je za dvig plače kriva prejšnja vlada
- Državnem zboru ukine soodločanje pri nadzoru uporabe proračuna
- SDS v imenu vlade ukine poročanje o porabi državnih sredstev, s tem prepreči nadzor Komisiji za preprečevanje korupcije.
- SDS je včeraj začela debato o tem, da Državni Svet Republike Slovenije ne bo več potreben pri sprejemanju zakonov!
Vse to v sedmih dneh!

Da odnosa all animals are equal, but some are more equal than the others in ko nova pravila in ukrepi veljajo za vse, razen za njih, niti ne omenjam. Nekdo je na rtv portalu zelo lepo zapisal, da imajo po ustavi RS vsi državljani enake pravice, razen lastnikov vikendov, vrtičkarjev, igralcev golfa in tenisa in pripadnikov oblasti. Over & out. 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#904 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 17 April 2020 - 09:30 PM

Se pa absolutno strinjam, da so gostinski lokali zaprti, prireditve odpovedane in ni veselic. Paziti moramo na sebe in na druge. Ker smo ljudje in moramo biti cloveski. Ne pa zaradi tega, ker nam nekdo zagrozi s kaznijo.

Enako.
Samo sem se ravno danes, ko sem morala po sili razmer na pošto spraševala, kaj bodo uslužbenki na okencu maska in rokavice, če si z rokavicami popravlja masko (prime na sredini in jo premika). Tako da je zdrava pamet kar problem.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#905 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 19 April 2020 - 10:59 AM

Evo, danes ima ADP storije, zakaj Švedska dela drugače in zakaj bi se morale šole odpreti, sem se kar malo razjokala pri zadnjih storijih (govori o otrocih nasilnežev, pijancev itd.)
  • 0

#906 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23497 posts

Posted 19 April 2020 - 12:03 PM

Kaj mislite, do kdaj bodo pa vrtci zaprti, vaše mnenje? Jaz sem v petek vseeno v vrtec poklicala in kot sem predvidevala, nimajo nič več informacij kot to, kar je v medijih, osebno mnenje svetovalne delavke pa je bilo, da se v maju še ne bodo odprli, ampak je rekla, da je tudi to bolj ugibanje.
  • 0

#907 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 19 April 2020 - 12:06 PM

Tej karanteni bo pocasi moralo odklenkati.
Tudi jaz sem gledala storije od ADP.
Jaz priznam, da Bju ful manjka stik z otroci...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#908 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 19 April 2020 - 12:20 PM

"Zanimivo je pri tej pandemije je , da se noben ne osredotoci na centre izbruha. Zalostno je da pri tem izbruhu so najbolj izpostavljeni starejsi in slabim imunskim sistemom. V domovih starejsih vlada ni ukrenila nicesar. Tam kjer je najvecja nevarnost bi morali takoj zaceti ukrepi.Odlocili pa so se da se spravijo na normalen narod in naredijo panoiko , da bo narod poslusen. Ni mi jasno kaksna pooblastila se hoce policija saj ze tako in tako dela kar hoce se posebno zdaj pod okriljem JJ.Pred tednom dni v vecernih urah sem napacno preckal cesto in glej ga zlomka policaja. Ustavila sta me ligitamirala. V nadaljevanju pogovora sta me vprasala kam sem namenjen , odvrnil sem v UKC , da se slabo pocutim zaradi srca. Policaj me pogleda in rece ti predobro zgledas da bi imel kakrsen koli problem in naj ne hodim na UKC zdaj. vprasal sem ga ali je policaj ali dohtar.Odgovor je bil da naj ne otezujem stvari ker me lahko pridrzijo zaradi neresnicnih
navedb o mojem zdravju. Zdaj ko bom imel zdravstvene tezave bom sel najprej na policijsko postajo po napotnico za UKC.Ni mi nikakor jasno koga se tako bojijo ali kaj hocejo ti JJ dokazat. Ko bo tega virusa konec bom organiziral protest proti zatiranju svoboe govora in gibanja , ker to presega vse meje."
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#909 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 19 April 2020 - 12:21 PM

Pa te fore z aplikacijami za sledenje...prvo sekundo potegnem iz predala tastaro nokio brez interneta pa nasvidenje. Mene ne bo sledil nihce.
  • 0

#910 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 12:32 PM

Marmelada, jaz upam, da vsaj s 1.6., prej niti ne računam. Mah... En kup kolobocij bo, če bova eden od naju moral v službo, drug (jaz) pa delat od doma v najboljšem primeru.
  • 0

#911 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 19 April 2020 - 12:34 PM

Vrtci bodo kasneje kot šole, jaz ne verjamem, da pred septembrom.
  • 0

#912 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 19 April 2020 - 12:49 PM

Pa zobozdravstvene storitve...kdaj se bodo zagnale nihce ne ve. Ampak glede na vse kar sem prebrala...ne vem, al dokler bo vsaj en okuzen v slo?
Jazbtudi mislim da vrtci ne pred 1.6.
Jaz se vedno mislim, da so svedi naredili prav. Imajo res vec smrtnih na miljon, ampak niso zaprli dol drzave, neboso imeli povecanega nasilja, alkoholikov, samomorov, depresije...
Meni se pac zdi, da ce karantene ne skenslajo ppcasi in ne zazenejo zivljenja nazaj, bo obstranska skoda mnogo vecja kot je ta glede korone.
  • 0

#913 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17146 posts

Posted 19 April 2020 - 01:03 PM

Jaz pa mislim da bodo vrtci prej kot sole, soloh ce bodo ostale ukrepe zaceli sproscati. Sole pa ne vrjamem da bodo pred septembrom.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#914 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19484 posts

Posted 19 April 2020 - 01:08 PM

So povedali že, da bojo vrtci nazadnje.
  • 0

#915 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23497 posts

Posted 19 April 2020 - 01:17 PM

Za šole jaz mislim, da pred septembrom ne. Saj je samo še dva meseca do konca šolskega leta, ne vem, če se junija sploh splača odpirat šole, glede na to, da poteka na daljavo in so itak že dali priporočila o načinu zaključevanja ocen. Za vrtce je pa drugače. Ampak po drugi strani pa v šolah vseeno lahko neke varnostne ukrepe furajo, da si otroci bolj umivajo roke ipd, pri malčkih je pa to težje in po tej strani bi tudi jaz rekla, da bodo vrtce mogoče res zadnje odprli.
  • 0

#916 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 01:23 PM

Uff, do zdaj sploh nisem pomislila, da K.ne bi šla več v vrtec! Danes sta šla k njegovim, brat ga je prosil za pomoč pri nekem delu, pa sm rekla, veš kaj, pejta kr oba!
  • 0

#917 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 19 April 2020 - 02:35 PM

Marmelada, gre šola, samo na račun koga. Meni se meša, sama sem za vse od službe do gospodinjstva. Delam ponoči, ker rabim ure miru, da se prebijem čez vse zakone in ukrepe. Mi je jasno, da so vrtci in šole problem in se bojim izbruha bolezni, ko bodo otroci spet prišli skupaj, samo sedaj je vse na plečih staršev, ali kot v mojem primeru, staršA in niso lahke .... kot pravi _M_... .
Včeraj je ministrica za šolstvo rekla, da tudi za september še ni jasno, ali se bodo šole odprle.
  • 0

#918 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 02:38 PM

Faaak!
Ja, v glavnem je kar noro s to šolo, nisem še slišala koga, da bi to opravljali z levo roko. Niti brezposelne mame, kaj šele zaposlene, ki delajo od doma, zraven eden ali dva šoloobvezna otroka in po možnosti še en predšolski, pa drugi starš, ki morda tudi dela od doma...
  • 0

#919 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 19 April 2020 - 02:45 PM

Sranje je, ja, ne morem drugega rečt.
Saj drugače gre, učiteljice so razumne in razumevajoče, snov prilagojena, življenjska, zanimiva (o klopih, virusih, bakterijah, zdravilnih rastlinah). Če bi se lahko ukvarjala samo s tem, bi bilo super, tako je pa še eno dodatno breme.
  • 0

#920 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 02:47 PM

Soseda je v petek dopoldne prišla nazaj gor po naši ulici z otrokoma (5.in 6.razred) in rekla, da danes pa "špricajo šolo", da so šli pač lepo za celo dopoldne ven hodit in da bodo že nadoknadili, se mi je zdela prav posrečena...
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users