Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#901 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 01 February 2021 - 01:09 PM

Mizar je že dal ponudbo, za 2,5m dolgo in max 60 globoko omaro višine 2,3m, ki se delno spušča pod poševnino, je ponudba 990 €.

Nisem pa želela tukaj drsnih vrat, ker sploh ne vidim neke prednosti v tem, če prostor ni ovira.

• 0

#902 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 01 February 2021 - 01:18 PM

Proles?
  • 0

#903 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 01 February 2021 - 01:19 PM

Mhm.
  • 0

#904 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 01 February 2021 - 01:19 PM

Koliko dražje bi pa bilo, če bi imela drsna, ali nisi vprašala? Jaz bom potrebovala 6 metrov vgradnih omar z drsnimi vrati in me zanima kolikšna bo cena. Bolj računam, da bi se moj malo poglobil in sam naredil, bi ogromno prihranila, sam vizualno ne vem, če bi mi bil končni izdelek všeč.

• 0

#905 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 01 February 2021 - 01:22 PM

Nisem vprašala, ker sploh ni bistveno, men so odveč ta drsna vrata, da moraš gonit vedno sem pa tja, če imaš za vzet nekaj iz dveh razlicnih delov omare ali pa za pospravt.
  • 0

#906 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 01 February 2021 - 01:34 PM

M, meni tudi. Naslednja bodo čisto klasična, so mi bolj všeč. Če bo prostor, seveda.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#907 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17057 posts

Posted 01 February 2021 - 01:36 PM

No jaz imam za 3.65 m dolgo, 80 globoko in 1.81 m visoko omaro ponudbe okrog 2 jurja od vseh. Niso drsna vrata.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#908 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 01 February 2021 - 01:52 PM

Fiona zakaj pa tako globoko? A boš imela same predale in palice za obešat? Police pri taki globini se mi zdijo nepregledne.

• 0

#909 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17057 posts

Posted 01 February 2021 - 01:59 PM

To ni garderobna omara. Zadaj zelim spraviti neke stole, pa joga zogo, ki je 75 cm premera. Tu ne bo oblacil, stvari za moje delo, lego kompleti, sara, knjige...drugace pa ze resno razmisljam da bi naredila manj globoko omaro, stole dala na podstresje in zogo nekam drugam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#910 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 01 February 2021 - 02:12 PM

Aja potem pa je razumljivo ja :) Če bi jaz imela prostor, bi tudi dala klasične vrate gor. So tišje pri odpiranju kot drsna vrata. Kar je v spalnici meni pomembneje, če se nekdo ureja ko drugi še spi :)

• 0

#911 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 01 February 2021 - 02:27 PM

Podpiram idejo o shranjevanju takih stvari drugod, vse te stvari skupaj niso vredne toliko kot naložba v to omaro ;) Midva imava večino takih stvari v garaži na policah in v mansardi pod posevnino (do 1 m višine na obeh straneh). Na vsaki strani sta potem dve odprtini z vrati na magnet, tako da recimo.na levi notri pospravljam premajhna oblačila in jih potisnem proti desni, na desni bi jih potem pa sproti ven jemala (od najmanjših številk k večjim). Na drugi strani podobno z igračami (pa v enem kotu imamo še božično dekoracijo pospravljeno).

Ne vem, če je pri vas to tudi opcija, nam se super obnese.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#912 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 01 February 2021 - 02:53 PM

Jaz tudi sigurno ne bi investirala v omaro za tako saro. :D V najboljsem primeru bi moz nekaj skupaj zbil.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#913 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 01 February 2021 - 03:08 PM

Od mame partner jih dela,s steklenimi drsnimi vrati in je samo steklo in vodila tako drago. Kupi pa pri nekom v Lj.
  • 0

#914 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17057 posts

Posted 07 February 2021 - 09:04 AM

Midva sva potrdila vgradno omaro prvemu mizarju. Ta je tudi naredil komplet stanovanje pri starsih in komplet stanovanje na Losinju.Globino smo zmanjsali na 60 cm (prej 80) pa ne vem kje sva dozivela sum v komunimaciji, da je mislil da hocem barvane fronte. To bi naneslo 1000 e. No v glavnem, na koncu je 3.65 m dolga, 60 globoka in 160 visoka omara pod posevnino prisla 2000e.
Ce bo dobro naredil (kar ne dvomim) ga bom v naslednjih treh letih ponucala tudi za novo kopalnico in od B sobo.
  • 0

#915 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 07 February 2021 - 09:40 AM

Jaz sem tudi naročila. Izdelke poznam in vem, da so kvalitetni, poskrbljeno je za prevoz in montažo, kar nama tudi veliko pomeni. Poleg tega bo res izkoriščen prostor, midva imava oba skupaj 3m dolgo, tamala bo pa mela sam zase 2,5m!
  • 0

#916 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 09 February 2021 - 12:31 PM

Še eno vprašanje imam v zvezi s kopalnico. razmišlja, da bi opustila idejo o bideju, ker bi rada res veliko tuš kabino. Zdaj se mi poraja vprašanje kako ga nadomestiti. Ali z WC školjko, ki ima vključeno to funkcijo spiranja (WC in bide v enem) ali pa zraven wc školjke zmontirat straniščni tuš (pač posebna ročka z vodo https://cdn.startupt...emi-2.jpg.webp ) Nagibam se k slednjemu, ker se mi zdi bolj praktičen in manj stvari lahko gre narobe :) Gledala sem Geberit WC in bide v enem...to so bolane cene in čisto preveč funkcij pri katerem bi morala stiskat na tipke (ala japonski stil wc-ja) in mi ni blizu. Plus ne vem kako se potem vsi ti nastavki znotraj wc-ja čistijo in vsa elektrika zraven. Prav vidim, kako bi se to kvarilo in potem nimaš nič od tega. Ima katera wc in bide v enem in kako je zadovoljna?

• 0

#917 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 09 February 2021 - 12:45 PM

Moj brat ima ta ritni tuš na (ob) WCju in je ful zadovoljen.

Mene ideja, da bi si tamalo (ali noge?) umivala tam, kjer sem 3min nazaj kakala, odbija...

• 0

#918 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 09 February 2021 - 12:48 PM

Zakaj? Saj kakec je padel v školjko, ni se dotikal ničesar... :hmm: 

• 0

#919 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17084 posts

Posted 09 February 2021 - 12:48 PM

bellini mogoče ideja, da pogledaš še te novejše školjke, ki so brez roba. Meni se to zdi super, pod robom se ti tako samo svinjarija nabira. 

Sploh ne razumem te potrebe po bideju, jaz se pač spodaj slečem, majico potegnem nad pas in stopim v bano/tuš in se spodaj umijem, če je pač samo to treba. Sicer imaš potem še noge malo mokre, ampak mi ni neke panike. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#920 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 09 February 2021 - 12:49 PM

Saj to pomoje ni za noge. :D Tako kot na bideju si lahko umijes celo podvozje, meni je bilo super, ko sva ga parkrat imela v apartmajih. Bi ga imela tudi doma.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users