Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#901 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 19 February 2007 - 08:44 AM

Memories of a Geisha - zelo lep film, vendar se mi zdi, da mu nekaj manjka, da bi bil odličen. Zgodba je dobra, posneto je tudi zelo prepričljivo, Ziyi Zhang zelo dobro igra, ampak vseeno se mi zdi, da nekaj manjka, ampak ne vem kaj. hmm.gif No sicer pa priporočam ogled.
  • 0

#902 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 February 2007 - 08:46 AM

The Last King of Scotland - mladi škotski zdravnik odpotuje v Ugando, kjer spozna karizmatičnega Idi Amina in postane njegov zdravnik in svetovalec. Njegovo življenje se za vedno spremeni!
Forest Whitaker - mislim, da bo pobral Oskarja, ki si ga seveda tudi zelo zasluži! wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#903 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 20 February 2007 - 04:28 PM

Je bil Forest zadnič pr Oprah, pa sta se pogovarjala o tem filmu in je kazal odlomke. Forest je itk ful dober igralec sam v tem filmu je pa po moje prekosil samega sebe-vsaj po odlomkih sodeč.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#904 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 February 2007 - 10:17 PM

Se popolnoma strinjam, res je prekosil samega sebe! Mu zelo priželim Oskarja! Film pa vsem priporočam! biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#905 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 February 2007 - 07:13 AM

V iskanju sreče (The Pursuit of Happyness)

IPB Image

Čudovit film o tem, kako je sreča zmuzljiva.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#906 fabulous

fabulous

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 301 posts

Posted 21 February 2007 - 09:14 PM

Priporočam Cinderella Man in The Hurricane. Sicer ne ravno najnovejša, vendar oba ful dobra!!!
  • 0
We have a hunger of the mind which asks for knowledge of all around us, and the more we gain, the more is our desire; the more we see, the more we are capable of seeing. (Maria Mitchell)

#907 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 February 2007 - 10:07 PM

Priporočam film DREAM GIRLS.

Sem ravno prišla iz kina in moram rečt, da je to en izmed najboljših filmov, kar sem jih kdaj videla. Res mi je pustil pečat.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#908 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 24 February 2007 - 11:24 PM

QUOTE(Princeska @ 24. 2. 2007 - 22:07) View Post

Priporočam film DREAM GIRLS.

Sem ravno prišla iz kina in moram rečt, da je to en izmed najboljših filmov, kar sem jih kdaj videla. Res mi je pustil pečat.

Jaz ga bom pa sedaj pogledala! smile.gif

The Queen - soočanje kraljice Elizabete in ostale kraljevske družine s smrtjo princese Diane! Helen Mirren je v tej vlogi neverjetno dobra! Zelo zelo diši po Oskarjih! thumbup.gif
  • 0

#909 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 25 February 2007 - 07:19 PM

Pa Helen Mirren je itak vedn dobra! Pa ful fajn zgleda za svoja leta, mi je ful všeč ko ni cela plastična thumbup.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#910 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 February 2007 - 09:10 AM

Ma carka je, res - v tem filmu je super! Oskarja sem ji privoščila in je zasluženo šel k njej! smile.gif
  • 0

#911 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 26 February 2007 - 09:11 AM

sem gledala Dream girls. kaj jaz vem. film me ni pretirano navdušil, ne morem pa rečt, da je slab. zraven se nisem dolgočasila, razen mogoče malo ob prizorih petja takrat, ko bi lahko v miru vse normalno povedali. to je edina stvar, ki me je zmotila. najbolj pa me je navdušila moda; tam od 60ih pa do 70ih. res lepe cote so nosli!

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#912 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 04 March 2007 - 10:20 AM

The Departed - Scorsese je en mojih ljubših režiserjev in tudi s tem filmom me je navdušil. Vesela sem tudi, da je KONČNO dobil zasluženega Oskarja, čeprav bi ga moral dobiti že kar precej let nazaj (Goodfellas, Raging Bull - OMG kakšne mojstrovine)! Zanimiva zgodba (sicer remake), odličen zaplet kot tudi igralska zasedba - najbolj mi je bil všeč Mark Wahlberg! biggrin.gif

Pa še ena klasika (včeraj ponovno gledala, ker sem naveličana Hollywooda in vsega crapa povezanega z njim): Autumn Sonata - ena največjih mojstrovin Bergmana (čeprav po ocenah nekaterih kritikov ne njegova najboljša, IMO pa je to njegov najboljši film): film prikazuje odnos med odtujeno mamo (Charlotte), ki po sedmih letih obišče svojo hčerko (Eva). Po dolgi noči polni čustev in izpovedovanj pridejo na dan stvari iz preteklosti. Več pa ne povem! tongue.gif Ingrid Bergman tukaj vidimo v vsej njeni veličini!
  • 0

#913 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 March 2007 - 09:37 AM

QUOTE(Kinky @ 9. 2. 2007 - 21:18) View Post

Guilty as charged - gledala sem Night at the Museum! biggrin.gif

Film, ki ga pogledaš, se nasmehneš, in takoj pozabiš nanj!

Za sprostitev primeren, za kaj več pa ne! smile.gif

se popolnoma strinjam!

gledala sem tudi the persuit of happyness. tudi film za pogledat, da bi se me pa kaj posebaj dotaknil pa ne. will pa dobro igra.

• 0

#914 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 10 March 2007 - 04:26 PM

Night at the Museum.. tako kot je Kinky napisala. Vidiš in pozabiš. Če bi ga primerjala z drugimi filmi, je kot slabša verzija filma Jumanji.

Sicer pa komaj čakam na film 300. Spet malo grške zgodovine. Trailer zgleda obetavno. smile.gif
  • 0

#915 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 11 March 2007 - 05:37 PM

Sem gledala The Queen in Pan's Labyrinth, pa tudi Noč v Muzeju in Epic Movie.

Prvemu dam 4/5, drugemu 10/5, tretjemu 3/5 in četrtemu 1/5. hmm.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#916 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 11 March 2007 - 06:02 PM

Artificial inteligence (A.I.) - govori o 11-letnem dečku Davidu, ki je v resnici stroj, programiran da ljubi. Nek par ga posvoji, ko pa njun pravi sin pride iz bolnice, ga odrivata stran. "mati" ga pusti nekje na samem in po naklučju sreča žigola Joeja (ki ga igra Jude Law - res posrečen lik, dobr se je znašel v tej vlogi). Začneta odkrivati svet in ugotovita, da ljudje ne morejo sprejeti tega, da so lahko nekateri roboti človeški.
Žanrsko je opredeljena kot znanstveno fantastična drama, s čimer se povsem strinjam. Za moje pojme odličen film, ki ga ne moreš pozabit kar čez noč. David se ti pač vtisne v srce, ker bi storil res vse, da bi ga njegova nadomestna mati imela rada. Spielberg pač oblada nimam drugih besed.

The Devil Wears Prada: ni me presenetil. Res tipičen ženski film, ki prikaže, da lahko vsako žensko spremeni v modno obsedenko kot je Andreo, čeprav je moda sploh ni zanimala. Družba res lahko močno vpliva na človeka. Na koncu se sicer obrne (pač tipičn konc...ni blo druzga za pričakovat)
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#917 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 March 2007 - 10:38 AM

Včeraj sem pogledala Perfume: The Story of a Murderer - Pred nekaj leti sem prebrala knjigo in sem vedela, kaj naj pričakujem. Vseeno sem bila na koncu malo razočarana, moram priznat. Prvi del filma mi je deloval mlačno, da ne rečem dolgočasno; odlična fotografija in kostumografija! Ocenjujem: 6/10. smile.gif
  • 0

#918 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 12 March 2007 - 01:00 PM

QUOTE(Šišyka @ 11. 3. 2007 - 18:02) View Post

Artificial inteligence (A.I.) - govori o 11-letnem dečku Davidu, ki je v resnici stroj, programiran da ljubi. Nek par ga posvoji, ko pa njun pravi sin pride iz bolnice, ga odrivata stran. "mati" ga pusti nekje na samem in po naklučju sreča žigola Joeja (ki ga igra Jude Law - res posrečen lik, dobr se je znašel v tej vlogi). Začneta odkrivati svet in ugotovita, da ljudje ne morejo sprejeti tega, da so lahko nekateri roboti človeški.
Žanrsko je opredeljena kot znanstveno fantastična drama, s čimer se povsem strinjam. Za moje pojme odličen film, ki ga ne moreš pozabit kar čez noč. David se ti pač vtisne v srce, ker bi storil res vse, da bi ga njegova nadomestna mati imela rada. Spielberg pač oblada nimam drugih besed.
Se strinjam, da je dober film, ampak se na trenutke tako svinjsko vleče, da komaj čakaš konec, potem pa te že ko razmišljaš, da bi prestavil kanal ali stisnil pavzo spet pritegne. Drugače pa zanimiva zgodba, Davida odlično odigra Joel Haley Osment. Res se ti zasmili in moraš ga imeti rad.
  • 0

#919 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 16 March 2007 - 12:58 AM

Ravnokar gledla Našo malo miss. Najboljši film, res!!! Totalno neholivudski (no, saj sploh ni holivudski), pozitiven, res film, ki ti da ogromno na totalno nevsiljiv način. Grem gledat še enkrat!
  • 0

#920 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 March 2007 - 12:45 PM

sem gledala The queen. mi je bil vredu film, zanimiv od začetka do konca. je zanimvo videt življenje kraljeve družine za štirimi stenami, njihva načela... edino malo me je zmotlo to, da se vse vrti okrog dianine smrti in reakcije kraljeve družine (predvsem kraljice) na njo. pa v filmu je tony blair predstavljen kot pozitivna osebnost. saj takrat je verjetno pravilno reagiral, samo kaj, ko je pa potem postal pravi bebček in busheva copata.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users