Tole je ugodno ponudba, ampak časovno precej omejena: https://www.megabon....y-valamar-31246

Hrvaška
Posted 31 March 2022 - 07:20 AM
Posted 21 April 2022 - 10:00 PM
Naredili bi road trip po Balkanu in sicer:
- Trogir
- Split
- Omis
- Ston
- Dubrovnik
- Pocitelj
- Mostar
- Jablanica (vojni muzej za sineta)
- Banja Luka (shoping za gospodicno)
Sem mislila se Jesenivac, ampak se mi zdi prekruto, ne glede kako velik fan WWII je.
Sli bi za 4 dni (3 nocitve)
Ima se kdo kaksno idejo na tej poti, da je vredno videti?
Salzurg odpade, ker je Orlovo gnezdo takrat se zaprto.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 April 2022 - 05:39 AM
Janjski otoci so lepi
Posted 22 April 2022 - 07:04 AM
Posted 22 April 2022 - 07:06 AM
Meni je too much za 4 dni. Ena sama vožnja.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 April 2022 - 07:24 AM
Posted 22 April 2022 - 07:54 AM
Posted 22 April 2022 - 07:57 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 April 2022 - 08:23 AM
Samo res, ja....vožnje je res preveč.... To je za en teden ali več....
Posted 22 April 2022 - 09:33 AM
Moj plan je bil Trogir (eno uro nimas kaj tam delat, D ima neke opravke) in Split prvi dan (in obisk tete v Omisu)
Drugi dan Ston in Dubrovnik
Tretji dan Pocitelj, Mostar in tam okoli kaj
Zadnji dan Sarajevo in nazaj grede se preostanek.
Meni se zdi tempo malo hiter, saj otroka ne orgazmirata nad mesti, zgodovino. Trenutno sta bolj v telefonih in se bojim, da bo njima vrhunec dneva voznja, ko bosta imela mir. Muzejev ni ravno nekih za dol past in bi jih cist spustila.
Ne mislim pa v naprej iskat nocitev, ampak sproti po obcutku
Put A Kilt On It!
Posted 22 April 2022 - 09:46 AM
Sarajeva sploh nimaš v prejšnjem planu?
Posted 22 April 2022 - 10:28 AM
Vzami si dan za Mostar in Dubrovnik. Če vam bo predolgo,greste še vedno lahko na Kravice, ni daleč, če se ne motim, ali pa se zapeljete ob Neretvi navzgor. Dubrovnik je pa velik, greste lahko peš do razgledne točke, baje je super.
Mogoče se tudi res umetnostni zgodovinar oglaša, ampak vseeno.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 April 2022 - 06:11 AM
V Stonu se dobi dobra travarica. Umetnostni zgodovinar sem tudi jaz.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 24 April 2022 - 08:00 PM
Ali pa, če ima kdo kakšno idejo, kam še v hrvaški Istri za en vikend julija?
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 April 2022 - 08:15 PM
Posted 24 April 2022 - 09:18 PM
Enako.Meni je Opatija super, imam ful lepe spomine na čas, ki sva ga tam prezivela v dvoje...
Pa seveda jaz vedno prodajam Pulo in Kamenjak.
Put A Kilt On It!
Posted 24 April 2022 - 09:53 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 April 2022 - 01:41 PM
Meni je Opatija tud čist luštna za kak dan, dva, če ni preveč nabasana s turisti, pa če dobiš kak fajn deal za hotel. Od Lovrana še naprej dol je ena vasica/naselje - Brseć - cesta do dol je ubitačna, imaš opcijo, da te nekdo pelje z golf vozičkom dol, lahko greš tudi z avtom (sicer se malo namučiš, predvsem za nazaj gor, ampak je rampa - morda tudi ne gre kar tako privat, nas so dol vozili po dogovoru). AAAAanyhow, plaža je pa lepa, na samem, svetlinik, en mali ribiški zaliv je + ena manjša plaža na samem, če se ni že kdo prej dol zguzil. Za par avtov je sicer prostora za parkirat in obrnit doli. Celo hiška z wc-jem je dol ob poti. Peš bi rekla, da je ene 10-15min hoje dol iz parkinga ob rampi.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 May 2022 - 10:00 AM
Evo, nas roadtrip koncan. Prislo do kar nekaj sprememb.Sicer ni samo Hrvaska, ampak ravno planiran izlet cez pocitnice.
Naredili bi road trip po Balkanu in sicer:
- Trogir
- Split
- Omis
- Ston
- Dubrovnik
- Pocitelj
- Mostar
- Jablanica (vojni muzej za sineta)
- Banja Luka (shoping za gospodicno)
1. dan:
pot zaceli z opravkom v ZG in odsli iz njega sele nekaj po 11h. Potem smo skocili v Pakostane samo nekaj odnest.
Pravi ogled smo zaceli v Trogirju, skocili do tete v Omis in prespali v Makarski.
2. dan
Ogled Makarske,pot do razgledne tocke nad Dubrovnikom (z avtom, vzpenjaca bi nas4 prisla 100 eur), ogled Dubrovnika (100 eur) in pijaca + nocitev v Stonu. Revezi so bili tako "utrujeni", da niti na Lovrijenac niso hoteli ☹️).
3. dan
Ogled Stona in potem Mostarja (Pocitelj spustili zaradi vseh stopnic se iz Dubrovnika 😠) in zvecer prisli v Sarajevo. Apartma nasli 10min pes od Bascarsije (v en hrib, itak). Smo sli na cevapcice, otroka dozivela kulturni sok. Se Bajram je ravno zdaj.
4. dan
Zjutraj sem ju le nagovorila, da gremo se enkrat v center, da ga vidita se podnevi, da jima ne bi res ostal v takem negativnem spominu.
Ker se je D zlomil zob, smo morali ze ob 11h domov, da je lovil ordinacijo ob 17h. Tako smo zal videli samo najozji center.
Prevozili 1.600 km, za vse4 nas je prislo cca 750 eur. Sem upala na manj, ampak nimas kaj.
Videli in doziveli veliko. Navdusena sta bila nad Dubrovnikom. Ostalo se jima je zdelo OK.
En dan dodaten dan bi nam res prav prisel za to turo, ce bi zeleli se kaj dodatnega videti, pa se kaksen dodaten 😁
Put A Kilt On It!
Posted 01 May 2022 - 10:07 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users