Malo višje na prejšnji strani.

Deodorant / antiperspirant za pod pazduho
Posted 09 March 2013 - 03:09 PM
Posted 18 March 2013 - 11:16 PM
Danes sem kupila bio deviško kokosovo maslo, koruzni škrob in jedilno sodo bikarbono in si bom naredila deodorant. Notri bom dala še nekaj kapljic olja čajevca. Kakšnega drugega eteričnega olja za vonj najbrž ne bom dodajala, oziroma bom še videla. Že kokosovo maslo samo po sebi ful lepo diši. Sem brala, da se lahko namesto kokosovega masla uporabi tudi karitejevo.
Bom poročala o rezultatih.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 April 2013 - 10:44 AM
Jaz sem pa prišla do zaključka, da mi je dober samo Neutro Roberts z roza pokrovčkom. Nekaj dni sem sedaj uporabljala z zelenim, in imam že vse rdeče pod pazduhami.
Tako da nima smisla eksperimentirati, ostajam pri tem. Sicer bi zelo rada našla neko naravno alternativo v bližnji prihodnosti, ampak zaenkrat naj bo tako.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 30 April 2013 - 10:52 AM
meni pa zmanjkuje NR z belim pokrovčkom (ta vonj mi je najljubši) in Borotalco deota na kroglico, pa bom samo tega kupila, ker se mi zdi, da je bolj učinkovit.
Posted 30 April 2013 - 10:54 AM
Meni tudi zmanjkuje NR z roza pokrovckom in mi je tak-tak, srednji. Zdaj bom pa vzela Borotalco stick
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 April 2013 - 10:55 AM
Jaz se itak ne potim pretirano, ampak brez pa smrdim , haha, kot vsi. Ne vem, očitno imam občutljivo kožo pod pazduho, in mi je edino z roza pokrovčkom OK.
Ne bom več menjala, ne bom več eksperimentirala.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 30 April 2013 - 12:05 PM
Jaz pa čakam na Dermalogica Environmental Control Deodorant.
Poročam, ko dobim.
Stane skoraj 16 funtov.
Sestavine:
Butylene Glycol, Water, Isosteareth-20, Sodium Stearate, Canaga Odorata Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender),
Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil,
Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Lavandula Hybrida Oil; Extracts Of: Melissa Officinalis (Balm Mint) Leaf,
Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel), Hyssopus Officinalis; Essential Oils Of:
Carum Petroselinum (Parsley) Seed, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower, Coriandrum Sativum (Coriander) Fruit;
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Pentylene Glycol,
PEG-12 Dimethicone, Triclosan, Farnesol, Dimethyl Phenylpropanol, Ethoxydiglycol, Ethylhexylglycerin, Alpha-Glucan Oligosaccharide,
Silica, Linalool, Limonene, Benzyl Benzoate, Geraniol, Citral, Benzyl Salicylate.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 30 April 2013 - 01:37 PM
Tukaj notri je pa res cel botanični vrt.
Posted 30 April 2013 - 02:03 PM
Jaz sem pa prišla do zaključka, da mi je dober samo Neutro Roberts z roza pokrovčkom.
Meni tudi, pozimi sem sicer imela Nuxovega, pa se ne more kosat z njim. Pri NR mi je najbolj všeč, da diši cel dan, da čisto omeji potenje pa ne morem rečt. Pa še ful poceni je.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 30 April 2013 - 06:38 PM
Jaz bi ful rada sprobala Cerain Dri, je pa to antiperspirant in se ga pri nas ne dobi. O njem berem same pohvale in baje je že skoraj čudežni, ha ha. Morda bi uspe prit do njega.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 April 2013 - 08:40 PM
Jst imam pa zdele na novo BourJois deo, neka različica za črne cunje in mi je zaenkrat super.
Posted 04 May 2013 - 12:29 PM
Ne vem, česem že napisala - jaz zdaj nekaj časa uporabljam doma narejen deodorant iz bio kokosovega masla, sode bikarbone in olja čajevca. Za naravni deodorant se mi zdi kar učinkovit. Prej sem imela Bio secure roll on, ki je naraven, pa se mi ni zdel tako dober. Sem kar kmalu začela smrdet, pa se ne potim veliko. Tudi ta kokosov seveda ni tak, da bi zdržal cel dan, ampak se mi zdi kar dober, saj zdrži dlje, kot kateri drugi naraven deodorant. Nekega naravnega deodoranta, ki bi zdržal cel dan, pomoje niti ni. Bom še naprej uporabljala, saj je priprava enostavna, hitra in poceni. Za kakšne dolge dneve pa bom mogoče po dolgem času spet kupila Fa naturals v spreju, ki je eden redkih brez aluminija. Malo bom morala še pogledat, če je vmes še kaj novega prišlo ven.
Posted 04 May 2013 - 12:49 PM
V kakšnem razmerju pa mešaš sestavine in kako ga potem nanašaš?
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 May 2013 - 01:27 PM
Malo sem poguglala na slovenskih straneh, saj imajo povsod enaka razmerja. Zadevo sem dala v 10 ml prazen lonček od Lily Lolo pudra in mi je prišel skoraj poln lonček. Evo, sem našla, po tem receptu sem delala - KLIK Pozabila sem, dala sem 1 žilco kokosovega olja, 1 žlico sode bikarbone, 1 žlico koruznega škroba in 4 ali 5 kapljic olja čajevca. Olje sem stalila, potem pa vmešala še ostale sestavine in prelila v lonček ter pustila, da se strdi. Nanašam pa z roko. Nepraktično je edino, ko je toplo in se zadeva v posodici stali. Še posebej če si kje na poti. Je dobro imeti kakšno posodico, ki se dobro zapre, da ti ne spušča, če si kje zunaj.
Posted 04 May 2013 - 01:28 PM
Hvala, morda probam v bližnji prihodnosti
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 04 May 2013 - 01:55 PM
Meni je super ognjicev od Alverde:
Pa granatno jabolko od Dr.Organic (ta ima malo tezji sladkast vonj, bolj za pozimi morda)
Posted 04 May 2013 - 02:08 PM
Moja kolegica ima ful probleme s potenjem in je probala že nešteto deodorantov, pravi da so ti naravni enako kot nič.
Za tega homemade verjamem, da deluje, ampak se meni ne bi dalo packat, pa roll-on mi je najbolj praktičen za uporabo, ker vedno hitim s tem, ko se oblačim.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 May 2013 - 02:58 PM
Anouk, kakšen pa ti je Dr. Organic v primerjavi z Alverde? Jaz sem imela tega ognjičevega, ampak mi ni bil všeč. Od naravnih sem imela samo Alverde ognjič, Alverde žajbelj in limonska trava v spreju in Bio Secure. Meni so bili vsi prešvoh. Jaz bi rada nekaj naravnega, ki pa ima vseeno močnejši vonj. Ti trije se skoraj niso vohali. Dr. Organic deodorante imajo tudi v slovenskih DM-ih? Koliko pa stane?
Sicer pa tudi jaz verjamem, da se naravni glede vzdržljivosti pač ne morejo primerjati z drugimi, ampak sem vseeno pripravljena imeti raje nekaj malenkost manj učinkovitega in naravnega.
Posted 04 May 2013 - 03:13 PM
Sem ravno prišla povprašat Marmelado, kako se obnese ta naravni, pa vidim, da je že napisala.
Jaz se ful potim in dvomim, da bi mi bil dovolj, en dan sem šla brez in sem imela filing, da ful smrdim. Borotalco it is, čeprav je sestava slaba, ampak je edina stvar, ki mi je kul.
Pablo Picasso
Posted 04 May 2013 - 03:31 PM
Coco*, a to maš Borotalco v spreju? Js sm si kupila Borotalco Invisible, je kar OK, ampak meni ti spreji tok smrdijo, ko se špricam, da kr dihat ne morm, takoj mi grejo v usta, bljak. NR roza je v redu, ampak ne pomaga dosti, če/ko full švicnem. Nivea stick ta roza (Invisible for Black&White) mi je tut nekaj srednjega.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users