Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#901 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 04 November 2010 - 01:09 AM

^^

Goodie, potem si kmalu spet kaksno namazem med kruh in marmelado. : ) Se katera od teh dveh dobi pri nas?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#902 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 04 November 2010 - 06:52 AM

teh dveh še nisem zasledila, ker se v glavnem po bolj vaških trgovinah gibljem, ampak majo pa eno drugo, v takem bakreno-zlatem ovitku (kalček uvaža, ampak sem jo že tudi izven kalčka videla) - KLIK1, KLIK2
IPB Image

pa zdi se mi, da ima tudi vitaquell ene boljše od "običnih", ampak ne vem na pamet, katere se točno dobijo pri nas:
KLIK3
KLIK4
KLIK5
KLIK6
KLIK7
KLIK8
KLIK8
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 04 November 2010 - 09:42 AM

Margarine majo po vecini zaradi predelave noter transmascobne kisline, ki so ful skodljive. Razen Becel. Pa najbz te, ki jih je Nika nalepla.
  • 0

#904 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 November 2010 - 09:46 AM

Jaz mam raje maslo, prejšnji teden sem ga sama naredila.
Ful je enostavno, vzameš sladko smetano, jo daš v lonček z navojem in klonkaš toliko časa da se izloči maslo in pinjenec posebej. Ful dobr zgleda, bom enkrat dodala slikovni gradivo biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 04 November 2010 - 09:58 AM

mene pa pri maslu moti, ker ma tako kratek rok trajanja (tudi doma narejeno). Js mam eno skatlico margarine za skor pol leta.
  • 0

#906 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 November 2010 - 10:00 AM

Peči vec peciva biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 04 November 2010 - 10:01 AM

Saj pecem, samo dajem kokosovo maslo not. smile.gif
  • 0

#908 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 04 November 2010 - 10:08 AM

pa je dobr? se nič ne čuti?
  • 0

• Guests

Posted 04 November 2010 - 10:30 AM

Dobro je, ja. Cuti se nic, disi pa malo po kokosu.
  • 0

#910 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 04 November 2010 - 10:40 AM

QUOTE(Frčica @ 4. 11. 2010 - 9:46) View Post

Jaz mam raje maslo, prejšnji teden sem ga sama naredila.
Ful je enostavno, vzameš sladko smetano, jo daš v lonček z navojem in klonkaš toliko časa da se izloči maslo in pinjenec posebej. Ful dobr zgleda, bom enkrat dodala slikovni gradivo biggrin.gif

Men je to maslo doma narjeno zakon.
Mi smo se tega v osnovni šoli pri gospodinjstvu naučil. Pa vem, da smo takrat še jogurt delal biggrin.gif .
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

• Guests

Posted 04 November 2010 - 10:49 AM

Kako pa naredis jogurt doma?
  • 0

#912 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 04 November 2010 - 03:31 PM

QUOTE(nika @ 4. 11. 2010 - 6:52) View Post

teh dveh še nisem zasledila, ker se v glavnem po bolj vaških trgovinah gibljem, ampak majo pa eno drugo, v takem bakreno-zlatem ovitku (kalček uvaža, ampak sem jo že tudi izven kalčka videla)

Hvala za nadvse izcrpno porocilo!

worship.gif

• 0

#913 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 November 2010 - 04:07 PM

Priporočam ogled vsem, ki vas zanima zdrava prehrana smile.gif

http://tvslo.si/pred.../ava2.88537774/

http://tvslo.si/pred.../ava2.85144799/
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#914 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 23 November 2010 - 08:51 PM

Projekt 1 EUR na dan: Se da? ---> http://www.edusatis....-e-na-dan-se-da
  • 0

#915 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 November 2010 - 09:02 PM

Žganje

O žganju, ki ga ne pijem, pa sploh ne bom izgubljal besed. Je kalorično precej bolj bogato, okoli 230 kCal v 100 ml, kar je enako 100 g kruha. Samo da se od deci zganja sploh ne bi več pobral. Težko pa tudi najdem kakšno prehransko kakovost, ki bi opravičevala vključitev žganja v prehrano.

laugh.gif

Sicer pa.. Dobar je. Natančen in matematičen, da glava boli. (: /vse, kar jaz nisem, hoho/

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#916 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 23 November 2010 - 09:06 PM

Enkrat je bil prispevek o njem v Preverjeno, respect!

edit: Ali pa je bil nekdo drug, glede na to, da je ta začel 20. septembra 2010.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#917 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 25 November 2010 - 02:52 AM

Kera je poznavalka vročih čokolad?

Pila sem jo v čokoladnici na gornjem trgu, čajni hiši, obe sta ok, zdj bi pa rada eno k je FUL gosta!

Hvala =)
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#918 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 25 November 2010 - 07:18 AM

puding si skuhaj? pa daj par koščkov temne čokolade not, da bo bolj čokoladno? hmm.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 25 November 2010 - 08:41 AM

QUOTE(_Planet_ @ 23. 11. 2010 - 20:51) View Post

Projekt 1 EUR na dan: Se da? ---> http://www.edusatis....-e-na-dan-se-da

Men so taki ljubje za pretepst. Gre se neki takega, ko ma vsega polno rit, vse ugodnosti - dom, kurjavo, VRT!!!, racunalnik in internetno povezavo itd... Tako, kot bi se v obraz smejali revezem. Kako bo za 1€ na dan prezivel nekdo, ki je brez vsega, si jaz res ne predstavljam. Tak nima interneta, da bo brskal za najcenejsimi zivili ali kolicinskimi popusti, niti nima toliko denarja naenkrat, da bi lahko kupoval sladkor v 25kilskih vrecah. A se delajo norca???

Plus tega, da ce jes res za minimalne stroske, dobis v sebe sicer neko hranilno vrednost, z NIC vrednosti, ker so sadje in zelenjava dragi, ce jih dobis kje res poceni, pa napol zastrupljeni. Odgovor: JA, da se jesti z 1€ na dan, vsaj tistih par mesecev preden si hin, ali pa iz obupa presoltas na flaso vina, iz katere mogoce malo vec kaj dobis... za se par mesee, potem pa...
  • 0

#920 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 25 November 2010 - 10:04 AM

izabela, jaz sem poslušala intervju s tem človekom. Priznal je, da mu brez vrta ne bi uspelo in hkrati poudaril, da mu je več ljudi očitalo to, kar mu očitaš ti. Vendar to sploh ni bil njegov namen. Niti pod razno. Plus to, da se je on redno tudi športno udejstvoval, zato je moral dobiti dovolj kalorij in beljakovin. Ful je pazil, dnevno preračunaval kalorično vrednost živil in vsebnost beljakovin, da bi lahko čim bolj uravnoteženo jedel.

Malo mi gre na živce, kako folk skoči v zrak zaradi kakšne stvari pa sploh ne ve ozadja (in si lahko samo predstavlja, za kaj gre).
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users