Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 04 November 2010 - 01:09 AM
Goodie, potem si kmalu spet kaksno namazem med kruh in marmelado. : ) Se katera od teh dveh dobi pri nas?
Posted 04 November 2010 - 06:52 AM

pa zdi se mi, da ima tudi vitaquell ene boljše od "običnih", ampak ne vem na pamet, katere se točno dobijo pri nas:
KLIK3
KLIK4
KLIK5
KLIK6
KLIK7
KLIK8
KLIK8
Posted 04 November 2010 - 09:42 AM
Posted 04 November 2010 - 09:46 AM
Ful je enostavno, vzameš sladko smetano, jo daš v lonček z navojem in klonkaš toliko časa da se izloči maslo in pinjenec posebej. Ful dobr zgleda, bom enkrat dodala slikovni gradivo

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 November 2010 - 09:58 AM
Posted 04 November 2010 - 10:00 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 November 2010 - 10:01 AM

Posted 04 November 2010 - 10:08 AM
Posted 04 November 2010 - 10:30 AM
Posted 04 November 2010 - 10:40 AM
Jaz mam raje maslo, prejšnji teden sem ga sama naredila.
Ful je enostavno, vzameš sladko smetano, jo daš v lonček z navojem in klonkaš toliko časa da se izloči maslo in pinjenec posebej. Ful dobr zgleda, bom enkrat dodala slikovni gradivo

Men je to maslo doma narjeno zakon.
Mi smo se tega v osnovni šoli pri gospodinjstvu naučil. Pa vem, da smo takrat še jogurt delal

Posted 04 November 2010 - 10:49 AM
Posted 04 November 2010 - 03:31 PM
teh dveh še nisem zasledila, ker se v glavnem po bolj vaških trgovinah gibljem, ampak majo pa eno drugo, v takem bakreno-zlatem ovitku (kalček uvaža, ampak sem jo že tudi izven kalčka videla)
Hvala za nadvse izcrpno porocilo!

Posted 23 November 2010 - 04:07 PM

http://tvslo.si/pred.../ava2.88537774/
http://tvslo.si/pred.../ava2.85144799/
Posted 23 November 2010 - 08:51 PM
Posted 23 November 2010 - 09:02 PM
O žganju, ki ga ne pijem, pa sploh ne bom izgubljal besed. Je kalorično precej bolj bogato, okoli 230 kCal v 100 ml, kar je enako 100 g kruha. Samo da se od deci zganja sploh ne bi več pobral. Težko pa tudi najdem kakšno prehransko kakovost, ki bi opravičevala vključitev žganja v prehrano.

Sicer pa.. Dobar je. Natančen in matematičen, da glava boli. (: /vse, kar jaz nisem, hoho/
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 November 2010 - 09:06 PM
Enkrat je bil prispevek o njem v Preverjeno, respect!
edit: Ali pa je bil nekdo drug, glede na to, da je ta začel 20. septembra 2010.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 25 November 2010 - 02:52 AM
Pila sem jo v čokoladnici na gornjem trgu, čajni hiši, obe sta ok, zdj bi pa rada eno k je FUL gosta!
Hvala =)
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 25 November 2010 - 07:18 AM

Posted 25 November 2010 - 08:41 AM
Men so taki ljubje za pretepst. Gre se neki takega, ko ma vsega polno rit, vse ugodnosti - dom, kurjavo, VRT!!!, racunalnik in internetno povezavo itd... Tako, kot bi se v obraz smejali revezem. Kako bo za 1€ na dan prezivel nekdo, ki je brez vsega, si jaz res ne predstavljam. Tak nima interneta, da bo brskal za najcenejsimi zivili ali kolicinskimi popusti, niti nima toliko denarja naenkrat, da bi lahko kupoval sladkor v 25kilskih vrecah. A se delajo norca???
Plus tega, da ce jes res za minimalne stroske, dobis v sebe sicer neko hranilno vrednost, z NIC vrednosti, ker so sadje in zelenjava dragi, ce jih dobis kje res poceni, pa napol zastrupljeni. Odgovor: JA, da se jesti z 1€ na dan, vsaj tistih par mesecev preden si hin, ali pa iz obupa presoltas na flaso vina, iz katere mogoce malo vec kaj dobis... za se par mesee, potem pa...
Posted 25 November 2010 - 10:04 AM
Malo mi gre na živce, kako folk skoči v zrak zaradi kakšne stvari pa sploh ne ve ozadja (in si lahko samo predstavlja, za kaj gre).
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users