Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#901 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 24 February 2008 - 09:59 PM

Si že vse razložola. Zanimalo me je tako bolj nasplošno. smile.gif

To da se nosijo bi kar vrjela. Sem mela podobno izkušnji na informativnem dnevu. Zraven mene se je usedel en dečko. Ko sma se na zaćetku pogovarjala se mi je zdel čist ok, potem pa mi je bil čedalje manj všeč. Skoz je nekaj pametoval, da to kar nam zdaj razlaga je zanimiva, sam kaj bo bomo meli bukve 1000 strani slovnice, pa kake dolgočasne romane, itd. Halo. Če razmišljam o študiju angleščine menda vsaj približno vem kaj me čaka. Dobila sem občutek, da ima nek večvrednostni komplaks ker pač dela mednarodno maturo.

Pravkar sem tudi poslala prijavo za vpis:
1. FF MB ang- zgo
2. FF MB ang-pedagogika

tretjo željo sem pustila prazno
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#902 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 24 February 2008 - 10:04 PM

Tašika, a si poslala preko neta? Mi bomo pa v šoli to naredil vsi skupej, takoj po počinicah.

Bom pa dala:
1. Zgo enopredmetno
2. Bibliotekarstvo in informatika
3. Arheologija
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#903 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 24 February 2008 - 10:49 PM

Ja, sem kar preko neta poslala.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#904 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 26 February 2008 - 11:42 AM

jaz pa študiram sociologijo kulture in italijanščino oz. z diplomo vlečem kar nekaj časa pa ne vem a čem oba predmeta združit al nardit posebi cry.gif sem mal ven padla... italijanščina me je razočarala. študij nima nobenega italijanskega ''melosa'' pa mučjo te še kar. po zagovoru imaš pa še tri diplomske izpite mad.gif tok individualizma med sošolkami nisem še nikjer doživela in sem kar malo razočarana. italija in italijani so pa druga priča (kri ni voda! wink.gif )
mediteran me že od nekdaj privlači in ko se tam kar zaživim. žal mi je mogoče, da nisem zraven vzela španščino. al šta je tu je smile.gif ampak valjda, če je kera zagreta za ital. jezik naj se kar vpiše. upam, da nisem nobeni pokvarila veselje oops.gif
  • 0

#905 moonshine

moonshine

sramežljivec

• Člani
  • 85 posts

Posted 26 February 2008 - 06:57 PM

tud js sm se prijavla:

1. FF Maribor SLOVENŠČINA in SOCIOLOGIJA
2. FF Maribor GEOGRAFIJA in PEDAGOGIKA
3. FF Maribor SLOVENŠČINA enopredmetna
  • 0
če hočeš videti mavrico, se moraš sprijazniti z dežjem

#906 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 February 2008 - 09:20 PM

Vse malo omenjate, da vas je študij jezika razočaral. Mi je zadnjič študentka slovenščine svetovala: Ljubezen do jezika ni dovolj. Dokler ti je slovenščina še všeč, raje ostani na tej ravni biggrin.gif Sm se tok režala.

Mi pa naslednji dan skupaj v šoli vpisujemo. Včasih se mi zdi, da imam totalno nerealno željo.

Ne vem še, če bom sploh kaj dala na 3. željo:
1. specialna in rehabilitacijska pedagogika PeF
2. razredni pouk PeF
3. ? najbrž nič, se še odločam
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#907 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 February 2008 - 10:24 PM

Ma mene je študij razočaral zato, ker se mi zdi nekako neorganiziran in dosti je brezveznih predavanj, če primerjam z japonščino, kjer znajo vse dosti bolj zanimivo izpeljat. Sej ne rečem, pač ni ista raven snovi, ampak ne verjamem, da je kšn Maver, ki študentov sploh ne pogleda, ampak rajši brunda v svojo skripto najboljše, kar se da dobit.

Princeska, ti si itak pametna, boš prišla na prvo željo!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#908 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 28 February 2008 - 11:27 PM

QUOTE(Hevea @ 28. 2. 2008 - 22:24) View Post
Ma mene je študij razočaral zato, ker se mi zdi nekako neorganiziran in dosti je brezveznih predavanj, če primerjam z japonščino, kjer znajo vse dosti bolj zanimivo izpeljat. Sej ne rečem, pač ni ista raven snovi, ampak ne verjamem, da je kšn Maver, ki študentov sploh ne pogleda, ampak rajši brunda v svojo skripto najboljše, kar se da dobit.

Princeska, ti si itak pametna, boš prišla na prvo željo!

Oo, a vas Maver uči? Na naši šoli je lani latinščino učil.On je pa ja zakon biggrin.gif Govori 10 jezikov al kok. Vedno mi je deloval delno avtist biggrin.gif

• 0

#909 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 February 2008 - 11:29 PM

Meni je neustavljivo dolgočasen, nekaj mrmra in vsaketolko napiše kšno nepovezano besedo na tablo. Kolko jezikov govori nevem, ker na predavanjih govori samo angleško, in še to bere. Waste of time za moje pojme. Mogoče je ob kšni manj uradni priložnosti zabavnejši, kaj pa vem.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#910 nephtysee

nephtysee

sramežljivec

• Člani
  • 31 posts

Posted 28 February 2008 - 11:31 PM

Hehe, mogoče mu je nerodno ker ste že študenti.Pri nam na gim. se je včasih kr fajn razživel no =) Je pa res znal bit monoton, ampak ko smo meli predstavo z dramskim(fra) nas je pomoje edini v dvorani razumel :/
  • 0

#911 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 February 2008 - 07:50 AM

Gledat Mavra je še bolj dolgočasno kot strmet v zid. blink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#912 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 February 2008 - 08:48 AM

Ampak vseeno ne zmaga med dolgočasnim predavanji, ker mu prvo mesto prepričljivo izmakne Saje. Mnogo hujše.
  • 0

#913 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 29 February 2008 - 12:32 PM

QUOTE(moonshine @ 26. 2. 2008 - 18:57) View Post

2. FF Maribor GEOGRAFIJA

wub.gif meni najlepsi studij (sicer ne vem kako je to na FF Mb)

• 0

#914 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 29 February 2008 - 01:24 PM

QUOTE(nephtysee @ 28. 2. 2008 - 23:27) View Post

Oo, a vas Maver uči? Na naši šoli je lani latinščino učil.On je pa ja zakon biggrin.gif Govori 10 jezikov al kok. Vedno mi je deloval delno avtist biggrin.gif
A je to sploh govor o istem gospodu Mavru? hmm.gif Meni je tudi latinščino predaval Maver. Aleš, da ne bo pomote in je bil 1A predavatelj. Čeprav mi je bila latinščina en mukotrpen predmet, ko se je bilo treba učit, prav pogrešam njegova predavanja, ker je res naučil stvari in še razlage je popestril z kakšnimi zanimivimi zgodbicami. Da njegovega fotografskega spomina ne omenjam.
  • 0

#915 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 February 2008 - 01:33 PM

Ehm, wrong Maver. Naš je Igor al neki podobnega. laugh.gif
  • 0

#916 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 29 February 2008 - 02:34 PM

ej na a živilstvu vam mato predava Gregor Dolinar? Tak okol 36 str? Ta je mel mene na elektro mato 1,2,3.

No jst bi pa malo jamrala.Pa mal tud bom.

Smo mislili da je prvi letnik na štromu zafuk,pa se je izkazalo da niti ni,saj sem opravila vse izpite in mi nič ni ostal.
Najbrž imajo višji letniki prav(sama to opažam) da je drugji letnik največji zafuk v času študija. Jebemti majku milu ej...Kakšna politika pri predmetih.
V prvem semestru mamo 4, v drugem 5 predmetov...
prvi semester:mat 3, preklopna vezja,osnove vezij,meritve 1.del

Nardila sem mato pa osnove. Preklopna da te srt prime...Prfoks vidi da se je prijavlo dosti folka (130) pa sestavi tako zariban izpit,da ga je naredilo 20 folka.Na prvi rok se jih je prijavilo dosti manj,izpit je bil temu prierno lažji.Na ustnem zahteva nemogoče, miljon grafov,slikic,diagramov in takih bedarij,ni pav svojem 35 letnem mandatu (že 2 leti nazaj bi moral v penzjon) uspel napisat proper knjige,odkoder bi se lahko učili.Tamo smo prepuščeni njegovim fuknjenim slajdom,kjer so samo enačbe in slikice,razlage in teksta pa nobenega.
Ta predmet bom naredila like never.

Meritve 1. del so en del celoletnega izpita meritve,2 del. je sedaj v poletnem semestru.
Na voljo mamo rešene izpite,naloge se nikol ne ponovijo,zmer dajo nekaj takega kar še ni blo in pol jebaš ježa ker seveda ne veš,ker moraš za to "po štromarsko razmišljat in bla bla..." en del lahko samo enrkat opravljaš,če drugi del padeš ti vzamejo še prvega,in od takrat naprej lahko opravljaš izpit samo kot celoletni (btw,snovi je za zmešat).

ta celoletni izpit običajno vsem ljudem ostane ke do diplome.

Drugi semester prinaša matematiko 4 (btw,abstraknost matematike se stopnjuje...enka izi,dvojka tud,3 bi blo fajn že imet 3 d predstavo v glavi, 4 je pa ena sama transformacija v frekvenčne prostore; diferencialke,laplac pa fourier)...No to bom že nardila,če sm prejšnje tri bom to tud.

Numerične metode so drugorazreden predmet,zaenrkat gre kul,upam da nardim.

Ostanejo še elektromehanski pretvorniki.O bog se usmili,sploh ker mislim it na energetiko in bo to biblija moje smeri.Kako delujejo in so sestavljeni transformatorji,sinhronski,asinhronski in komutatorski stroji.
Vse bi bilo kul,če se ne bi učili iz na tipkarski stroj natipkane knjigeiz leta 1975,brez repa in glave.Na kozlanje mi gre že sama oblika skripte,za 3/4 enačb pa rabiš povečevalno steklo,da jih lahko prebereš.
o prfoksu ne bi.Med uro pije pir iz pločevinke,namesto da bi razlagal snov in govori o tem kako se pravila kršijo i nda on še vedno kadi v svojem kabinetu.Veliko ima za povedat čez ženske,predvsem to da so na elektru same grdavše,ker ostale se sem ne vpisujejo.Ostali grdi procent žensk je po njegovem na strojni.Papak en.
Namesto da govori bedarije bi lahko kako knjigo napisal,kar je seveda ni.fuknjenc.

Čez osnove nelinearnih elementov pa nimam pripomb že zaenkrat.Skripta ok,izgleda zanimivo.

Prosim bog,daj da do konca junija naredim pogoj za tretji letnik,prosim prosim!

(naredit moram še 3 izpite,ampak eden od njih ne smedo bit meritve 1.del,ker se mi štejejo NIČ,dokler ne naredim obeh delov).

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#917 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 29 February 2008 - 03:16 PM

A daj, ne brbljaj. Men se zdi d si super pridna ker ti manjkajo sam še 3 izpiti smile.gif .Itak d ti bo ratal. Pa kokr sm iz nekaterih tvojih drugih postov razbrala, te to veseli.
In še js mal pojamram, mam še 13 izpitov za narest, za prvi letnik smile.gif
  • 0

#918 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 29 February 2008 - 07:22 PM

@ Sally, Dolinar nas je imel del vaj od matematike. Tako lahkih vaj in počasne razlage še nisem vidla v življenju. Zgleda pa malo čudaško. biggrin.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#919 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 February 2008 - 07:34 PM

QUOTE(Sally @ 29. 2. 2008 - 14:34) View Post

Veliko ima za povedat čez ženske,predvsem to da so na elektru same grdavše,ker ostale se sem ne vpisujejo.Ostali grdi procent žensk je po njegovem na strojni.Papak en.

lol1.gif
  • 0

#920 Schneeta

Schneeta

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 128 posts
  • Interests:http://www2.lepa-si.com/tabla/index.php?act=UserCP&amp;CODE=24<br />Uredi nastavitve avatarja

Posted 01 March 2008 - 12:36 PM

Mogoče kdo tule študira gradbeništvo in je že naredil izpit stavbarstvo pri Krainerju?
Jaz študiram Sanitarno inženirstvo na Visoki šoli za zdravstvo in imamo tudi tega profesorja v 3. in 4. letniku. Ni mi še ratalo naredit nobenga njegovega izpita. Na zadnji rok nas je šlo 54 in naredila je ena (1!!) sama študentka. Adijo pamet je tole....in zaradi teh dveh predmetov še ne morem diplomirat.
Rada bi dobila kakšne zapiske, ker itak imamo skoraj ista predavanja....in iste probleme s Krainerjem in Živo mad2.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users