Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#901 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 27 June 2007 - 10:13 AM

Jaz sem imala (kar) nekaj mozoljev. Potem sem začela jemat logest in se je zadeva umirila. Potem sem zamenjala tablete in začela z yasminelle. Na začetku je blo spet nekaj mozoljev, zdej pa jih ni.
Pomoje je najboljše, da probaš. Boš tako najlažje ugotovila, če ti odgovarja.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#902 čebelica-maja

čebelica-maja

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 27 June 2007 - 07:33 PM

..ginekologinja mi je prepisala yarina tablete..in sm pozabla prašat..a lahko ih pijm ker mam težave z alergijo in astmo ter pijem singulair..a mogoče ve gdo? rajš prej prašam kod da bi blo kej narobe..
hvala
  • 0

#903 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 27 June 2007 - 07:55 PM

Ej komot. Js mam tud te tablete za astmo(Singular) pa še ene dvoje druge zravn, pa ni nobene panike. Brez skrbi in velik brezskrbnih užitkov na račun KT:)
  • 0

#904 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 27 June 2007 - 10:28 PM

Fuksike biggrin.gif
Cim manj hormonov tem boljse,sploh dolgorocno!Poleg tega sem jaz menjala iz Logesta na Yarino in zdaj Yasminelle.Se vedno sem ziva in uzivam v spolnem odnosu smile.gif moras pa vedet,da ti bo ginekolog "zagusil" da to ces ni vredu itd.Na koncu pa bo reku, da je boljsa odlocitev.

• 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#905 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 June 2007 - 08:08 PM

Ah, js sm ga spet mal zasrala. Js jemljem tabletke drgač ob 21h. Včer sm (SPET!!!) pozabila vzet prvo tabletko in sm jo vzela dans zjutri tam okol pol desetih. Kaj naj zdej? Naj vzamem dans vseen ob 21h tabletko al naj jutr zjutri ob 9. Rada bi obdržala uro, sam ne vem kaj naj zdej rolleyes.gif
  • 0

#906 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 June 2007 - 08:55 PM

V katerem tednu jemanja si?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#907 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 June 2007 - 08:58 PM

Čist ta prva tabletka je... sj zato sprašujem, drgač bi že kr dons ob 21h vzela... No sj mam še čas
  • 0

#908 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 28 June 2007 - 09:09 PM

Aja hmm.gif Ma pomojem ne bi smelo bit nič narobe, še posebej če že dosti časa ješ tabletke. Vseeno, če te skrbi, piše v tabletkah da en teden uporabljaj dodatno zaščito (kondom), tabletko pa kr pojej.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#909 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 28 June 2007 - 09:45 PM

Normalno jo vzami ob 21.00.Saj si itak v menstruaciji in predvidevam da prve dni ne bos imela spolnih odnosov. biggrin.gif
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#910 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 28 June 2007 - 09:57 PM

biggrin.gif Ne ne bom mela. Na začetku mam še ful feeling da ni še čist kul spodaj. Okej sj sm zaščitena pa to, sam... biggrin.gif laugh.gif
Okidoki pol pa bom kr vzela
Hvala
  • 0

#911 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 29 June 2007 - 08:56 AM

punce jaz imam pa velik problem help

Tabletke jemlem dva meseca, zadeva se je kr porihtala ( prvi mesec sem skos rahlo krvavela) , in sedaj sem imela pet dni menstruacijo. Problem je pa dvojni: čez ene mesec grem na morje in točno na 20.7 bom dobla menstruacijo, vendar imam v planu, da jih začnem en teden kasneje jest , a lahko? sej men ni panike za kontracepcijo, jaz jih jem zaradi kože, ima terapijo tri mesece....Vglavnem rada bi jemanje tabletk malo prestavila, a se da?

Pa še to, zanima me če bom mal prestavila, a lahko spet rahlo krvavim, ker mam pregled pri ginekologinji 5.7. ,in me je kr strah, da bom spet krvavela.

help[b]
  • 0

#912 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 29 June 2007 - 09:21 AM

Če skos po malem krvaviš, to pomeni, da imaš prešvohne tabletke. Nujno moraš it ginekologinji, da ti jih zamenja.
  • 0

#913 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 29 June 2007 - 09:52 AM

Bisviti, jemlji jih brez premora takrat ko boš na morju, nikakor pa ne podaljšuj premora (lahko ga samo krajšaš ali pa spustiš in takoj začneš z novo škatlico, kot ti jaz predlagam).
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#914 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 June 2007 - 09:54 AM

Jaz ti tudi predlagam isto kot Dilema, ne podaljšaj premora ker to pomoje ni okej, raje jemlji dve škatlici zapored eno za drugo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#915 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 June 2007 - 02:03 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 29. 6. 2007 - 10:21) View Post

Če skos po malem krvaviš, to pomeni, da imaš prešvohne tabletke. Nujno moraš it ginekologinji, da ti jih zamenja.

V prvih mesecih jemanja so manjše krvavitve menda običajne.
  • 0

#916 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 29 June 2007 - 06:38 PM

QUOTE(DiLeMa @ 29. 6. 2007 - 10:52) View Post

Bisviti, jemlji jih brez premora takrat ko boš na morju, nikakor pa ne podaljšuj premora (lahko ga samo krajšaš ali pa spustiš in takoj začneš z novo škatlico, kot ti jaz predlagam).

ne kapiram ,, to pomeni, da jih zdaj jem tri tedne, pol pa kr naprej še en mesec, al sam tist teden ko bom na morju? ker če je tko , da dve škatle naenkrat pomeni da ne bo menstruacije in to zna biti problem?
  • 0

#917 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 29 June 2007 - 06:45 PM

Dve škatlici eno za drugo brez premora, ja. Ko poješ eno, greš takoj na drugo, menstruacije vmes ne bo. To ni nič hudega, nekateri ginekologi to celo priporočajo kot redno prakso, pa sej o tem smo že govorili.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#918 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 29 June 2007 - 08:25 PM

aha ok, hvala dekleta za pomoč! če ne bi bia res v temi biggrin.gif - brez vas smile.gif
  • 0

#919 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 June 2007 - 08:56 PM

Men od nekdaj ni blo neki jasn- lejte;
recimo, da bi bla moja 21-ta tableta danes (petek) jutri bi pa šibala na morje za 4 dni.
Zakaj bi začela z jemanjem nove in pojedla celo škatlico, če lahko iz ta nove škatle vzamem le nadaljnih par tablet. In potem pač maš 4 dni kasnej menstro kot običajno, ko nrdiš pavzo in pač logično, naslednjo tableto vzameš na drugi dan kot si to delal do sedaj.
Jaz vedno le nekaj par naslednjih tablet vzamem, nikol kr celo škatlo, sam zato ker bi mela par dni kasnej rada menstro!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#920 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 29 June 2007 - 08:58 PM

Ja, ampak kaj potem nardiš s tisto načeto škatlo?? Pa še cel ritem jemanja ti podre...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users