Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 12 June 2017 - 08:46 AM

Posted 13 June 2017 - 11:40 AM
Ali pa ko praznujejo vsak dopolnjen mesec :AJEBEŠ:
Posted 13 June 2017 - 11:49 AM
Trend, da se govori o starosti otrok v mesecih. Moja hčerka pa je 22 mesecev stara - WHAT?
To je za mene skoraj 2 leti ne pa 22m. :AJEBEŠ:
Se mi sploh ne zdi, da bi bil to trend, ker je tako že odkar pomnim, je šlo pa tudi meni na živce, dokler nisem pomislila, da mame verjetno čisto drugače gledajo na starost svojega otroka in spremljajo njegov razvoj. V smislu, da dva meseca veliko pomenita in spremenita.
Ne razumem pa, zakaj bi bilo moteče, da se govori v tednih, dokler gre za novorojenčka, saj je tako bolj enostavno. Opažam, da večina ljudi koledarski mesec zaokrožuje na 4 tedne, kot da so blesavi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 June 2017 - 11:54 AM
Mogoče samo jaz zadnje čase to bolj opažam, ker sem sploh v "stiku" z mamami.
Če se pogovarjaš s kom, ki so mu tedni in meseci dejansko relevantni (zdravnik ali kaka druga mama), okej. Da bi pa neki random osebi rekla, da je moj otrok star 6 tednov mi je pa glupo. Star je mesec in pol, basta.
Posted 13 June 2017 - 12:04 PM
To verjetno delajo/mo samo pri prvem otroku. Zdaj pri tadrugi sem morala prav pomislit koliko tednov je stara. Isto je z nosečnostjo. Pri prvi sem takoj vedela koliko tednov sem noseča, pri drugi pa sem bila še pri ginekologinji večkrat v zadregi, ker se nisem spomnila takoj.
Posted 13 June 2017 - 12:28 PM

Too much time to kill.
Drugac pa tja do drugega leta je meni normalno v mesecih...pol pa na pol leta

Posted 13 June 2017 - 01:51 PM
Meni ni normalno.
Posted 13 June 2017 - 07:27 PM
Posted 13 June 2017 - 09:10 PM
+1. Čeprav 22 mesecev je meni še vedno pretiravanje, kot je rekla Ana, naj bo pri zdravnikih ipd., ampak v vsakdanjih pogovorih pa ne vidim potrebe.
Jaz nisem prav zelo sledila tednom nosečnosti, na približno. Pridem nepričakovano prezgodaj v porodnišnico in zdravnica vpraša, kateri teden, rečem 31. ali 32., se je kar malo razkurila, kako ne vem, da to je velika razlika. Vem, da je, ampak vseeno mi ni treba obsedeno slediti minutam nosečnosti, to je njeno delo. 😁
Smo pa tudi mi na začetku z olajšanjem pričakali vsak nov dopolnjen mesec.
Posted 13 June 2017 - 09:23 PM
Meni ni bilo dokler nisem mela otroka. Pol je blo smiselno, kot ze omenjeno je vsak mesec mejnik v razvoju otroka...
Saj pravim, če govoriš to zdravniku razumem, če pa rečeš meni, da je tvoj otrok star 22 tednov pa mi ni smiselno, ker bom samo računala koliko je to zdaj let.
Posted 14 June 2017 - 11:46 AM
Meni se to ne zdi ravno trend. Ampak je dejstvo, da je v razvoju novorojenčka/dojenčka vsak teden/mesec ključen. Mene je tudi zdravnica kdaj nepripravljeno dobila, ko me je vprašala, v katerem tednu/mesecu je določeno zadevo osvojila ali koliko je točno stara. Tam se šteje vse po tednih/mesecih do nekje 2. leta. Saj pri nosečnosti je podobno, na pregledih ti vedno beležijo tedne in dneve in ne mesece.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 14 June 2017 - 11:52 AM
Saj pravim, če govoriš to zdravniku razumem, če pa rečeš meni, da je tvoj otrok star 22 tednov pa mi ni smiselno, ker bom samo računala koliko je to zdaj let.
Ma fora je, ker imaš te tedne/mesece v glavi in avtomatsko lahko izstreliš. Jaz sicer nisem imela ravno navade, da sem sicirala mesece. Ampak se mi pa res ne zdi nič nenavadno, tudi če bi.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 04 July 2017 - 10:23 AM
Ljudje, ki ne znajo uporabljati "s" "z" predlogov. Ni mi jasno, kako se sploh lahko zmotiš pri tem, če si napisano prebereš. Mene prav zaboli.
― V. Van Gogh
Posted 04 July 2017 - 10:42 AM
Hahah enako! Takih ljudi je ogormno, saj o tem se je pisalo tudi tukaj na forumu Zame so nepismeni.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 July 2017 - 03:42 PM

Posted 05 July 2017 - 02:52 PM
Posted 05 July 2017 - 04:39 PM
Ko te ljudje miljonkrat vprašajo eno in isto (v mojem primeru - a 30% akontacije rabiva plačat), ja ne vem a ti narišem al kaj, ja točno tolk pa čisto nič manj, se na koncu jaz počutim kot da bi bla munjena
Posted 17 July 2017 - 01:03 PM
Posted 17 July 2017 - 01:10 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 July 2017 - 01:30 PM
Ja!!! Zadnje čase imam opravka s kar nekaj takimi. :S
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users