Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9081 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 April 2017 - 09:08 AM

Jaz tudi razumem Jino, da ji je tečno da ne sme njen mož prevzeti njene pošte, praktično res ni.

Po drugi strani pa je treba razumeti institucije in sama sem iskreno vesela in hvaležna da živim v okolju in času kjer so moje pravice do zasebnosti spoštovane. Tudi na banki ne mora vsak prevzeti mojega denarja, enako velja za pošto.

Pri nas doma - pa tudi sedaj s fantom - se je vedno spoštovala zasebna pošta. Ja, seveda smo prevzemali pošto od vseh družinskih članov, odprli pa je nismo nikoli.

• 0
Viens, reste ici!

#9082 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 11 April 2017 - 10:27 AM

Ja, saj ni tak problem, ali? Zlozis pildek in ga das v denarnico, pa ga imas vedno sabo. Rabis bit samo enkrat siten zaradi tega, potem imas pa mir nadaljnjih x let, dokler te prijazno ne opomnijo, da bi morda bilo pametno datum na izjavi posodobit. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9083 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 April 2017 - 10:37 AM

True.

• 0
Viens, reste ici!

#9084 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86483 posts

Posted 11 April 2017 - 12:13 PM

Anouk, sem mu posredovala ta predlog in se je smejal. :D On se denarnice nima vedno pri sebi, vecinoma samo kartico in voznisko, kaj sele da bi s sabo vedno vlacil A4 list.
Poskusila se bom zmeniti na posti, ce lahko pooblastilo podpisem in pustim tam, kot je rea omenila.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#9085 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 11 April 2017 - 12:43 PM

Ja glej, pac se znajdes (ce se hoces) :) Moja mami ga ima v avtu ali pa v kuhinjski omarici, ki je direktno nad kupckom za posto (kamor pac tisti, ki gre spraznit nabiralnik, vse odlozi). Itak moras prevzet pismo z listom, ki ti ga postar pusti, pac takrat pograbis se drugi papir in je. Malo se mi zdi pretirano to zgrazanje/kompliciranje - se pac prilagodis svetu, ali pa si zaradi tega, ker se svet ne prilagodi tebi (pri necem dokaj banalnem in z enostavno resitvijo), vecno slabe volje. Ce ne bo mozno izjave pustit na posti, lahko komot tudi vprasas, ce je elektronska verzija ok (slikas/skeniras izjavo in jo imas na telefonu). 

Na NL posta kot taka sploh ne obstaja, imajo trafike, kjer prodajajo kartice, znamke, revije in knjige, in imajo tam se en salter za odpremljanje posiljk. Ce te pri vrocitvi pisma/paketa ni doma, pozvonijo pri sosedih, paket skenirajo, vrocijo, tebi pa pustijo listek, h komu ga it iskat. Ce pa gre za priporoceno osebno vrocitev, gres pa vse skupaj osebno dvignit v trafiko z obvestilom postarja in osebnim dokumentom. V kaksnih primerih ti pa itak nobeno pooblastilo ne pomaga (recimo za prevzem nove vozniske). These are them rules. 

• 4
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9086 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86483 posts

Posted 11 April 2017 - 12:56 PM

Saj ne kompliciram, samo pravim, da mi gre na zivce. Razumem, da so pravila, ampak ce te osebno poznajo na posti in vejo, da skos prevzemas zenine pakete, je zame kompliciranje, da za to vsakic znova rabis pooblastilo. Saj smo ljudje.
Da ne govorim o tem, da lokalni postarji ze leta paketov in vecjih ovojnic sploh ne nosijo s sabo, ampak vedno pustijo prevzemni listek. Hvala lepa.
Ce so pravila, naj bodo po celi drzavi enaka. Domov je postar vsakic prinesel paket, ne glede na velikost in tudi prevzel ga je lahko vsak na tistem naslovu.

Da bi pakete puscali kar pri sosedih, mi pa niti najmanj ne bi bilo vsec.
  • 0

― V. Van Gogh

#9087 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 11 April 2017 - 01:37 PM

To glede puscanja pri sosedih je tu stalna praksa in predmet stevilnih razprav (predvsem tujcev ;)), kot recimo tule. Bodo pa zdaj v enem mestu testno uvedli "parcel and letter machine", ki se slisi obetavno, ceprav si ne predstavljam, da bodo nekoc mainstream. 

• 0

#9088 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86483 posts

Posted 11 April 2017 - 08:31 PM

Če bi bilo pri nas tako ... :lol:

It’s very simple. The delivery guys get paid per delivery. If they bring it back to the post office or distribution centre they don't get paid.

• 0

― V. Van Gogh

#9089 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 12 April 2017 - 10:37 PM

Anouk, si me spomnila, kako sem iskala posto na NL in mi ni slo v glavo, da je to dejansko trafika. Pa vedno sem od vseh sosedov dobivala pakete, ker sem bila dopoldan doma. Postar ni znal besede anglesko, zelo nenavadno za Nizozemce in je bila enkrat cela frka z enim paketom, ki ga je pustil pri meni za sosedo, ampak ta soseda ni bila pravi prejemnik, je bil zgleda naslov napacen. :D
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#9090 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 13 April 2017 - 07:18 AM

Ja, pri meni tudi zdaj veckrat pakete pustijo, sploh, ker gre fant s kolesom v sluzbo in je avto pred hiso parkiran. Pa par sosedov ima dojencke in se trudijo jih ne budit z zvoncem (ki je glasen in predirljiv DRRRRRIIIIIIING!). Ko sva se preselila, je bilo pa prevzemanje paketov "the" way za spoznavanje sosedov (pa se nisem jih rabila 3x vprasat, kako jim je ime, ker sem lahko ze na paketu prebrala, lol). 

• 0

#9091 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 13 April 2017 - 08:19 AM

Jaz sem imela včeraj spet podvig z gls-jem. No na koncu sem ga napizdila in mi je paket prinesel nazaj. Potem pa mi ga je skoraj še zaračunal 15€ namesto 35.

• 0

#9092 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 13 April 2017 - 02:53 PM

Ej jaz pa sedaj že dvakrat brez incidentov, ni bil tisti kurir, ki za zajtrk je "nore gobe". :D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9093 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 13 April 2017 - 04:26 PM

En mlad fant, ki se sam sebi ful dopade:) sajn ne da ni simpaticen ampak pri dostavi cenim predvsem tocnost in korektnost :)
  • 0

#9094 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 03 May 2017 - 01:52 PM

a4brK96_460s.jpg

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#9095 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 04 May 2017 - 03:21 PM

Fejk zenske na socialnih omrezjih, ki so vse po istem kopitu: pobarvani lasje po moznosti z narastkom, kilogrami make-upa in prikazovanje kvazi popolnega zivljenja, ki se najvec vrti okrog njih.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9096 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 May 2017 - 05:05 PM

Meni pa glupi citati ob vsaki fotki, nek wannabe deep shit. :D

• 0
Viens, reste ici!

#9097 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86483 posts

Posted 04 May 2017 - 05:18 PM

Meni so kakšni citati dobri, ampak res redki. Positivity mi grejo pa vsi po vrsti na živce.

Pa a se samo meni zdi, ali je že vsaka druga na IG blogerka?  :ph34r: 

• 0

― V. Van Gogh

#9098 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 07 May 2017 - 03:20 PM

Ljudje, s katerimi je treba delati "v rokavičkah", ker so za vsak drekec užaljeni, pa čeprav se nekaj ni nanašalo na njih osebno in čeprav je to situacija, v kateri ni prostora za osebno javkanje in probleme. 

In potem se s takim človekom ne moreš dobesedno nič zmeniti, ker se potegnejo vase kot slinast polž in jih za nič na svetu ne moreš izbezat iz hišice, doker se ne odločijo spet pokukati na plano...  :glare:

In ja, to gre za odrasle, kao "zrele in odgovorne ljudi", ki so zaposleni v resnih službah na odgovornem delovnem mestu. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#9099 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 June 2017 - 10:57 PM

Meni pa glupi citati ob vsaki fotki, nek wannabe deep shit. :D

Meni je tudi to totalno mimo....sploh ko so napisani celi romani.

Pa na živce mi grejo ljudje, ki v real življenju govorijo slabo o dolocenih osebah potem pa jim na internetu vse "polajkajo". Ma kdo je tu nor? Prave hinavske fore.
  • 1

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#9100 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 June 2017 - 08:18 AM

Trend, da se govori o starosti otrok v mesecih. Moja hčerka pa je 22 mesecev stara - WHAT? :D To je za mene skoraj 2 leti ne pa 22m.  :AJEBEŠ:

• 0
Viens, reste ici!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users