Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9061 Brooke

Brooke

sramežljivec

• Člani
  • 25 posts

Posted 03 March 2017 - 07:21 PM

Podpis, kaj ljudem ni jasno?! Pa telefoni skoz po rokah.

Brooke, a veš, da se tudi jaz nerada pogovarjam po telefonu in imam raje pisno obliko. Pošlješ, ko lahko, prebereš, ko lahko, manj moteče kot telefon za obe strani. : ) Sem pa brala, da je to tipična lastnost introvertov. : )
Čeprav se strinjam, da za urejanje diplomske se skoraj moraš vsaj slišati, če ne že videti. Če pustimo ostala vprašanja kulture obnašanja ob strani.

_Planet_, saj jaz tudi raje kar sms napišem, samo mi je pa totalno glupo, da ko sem jo v zadnjih 10 dneh klicala, se niti enkrat ni javila/poklicala nazaj/napisala da nima časa za pogovor, če pa sem ji v sms napisala, pa odpiše v roku 5min. Pač, butasto mi je cele romane v sms pisat, da bi se glede nekega oblikovanja zmenli. Očitno ji njena diploma ni tolk pomembna al kaj...  Pa prav vidi se, da je ta njena sprememba odkar je poročena, ker prej sva tudi po celo uro včasih klepetali prek telefona. 

• 0

#9062 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 15 March 2017 - 11:02 AM

Da folk parkira na parkirnem mestu za invalide, ker se mu ne da 10 metrov peš....

Ljubljanski buržujski snobi in njihovo zmrdovanje nad južnjaki, a so sami brez vonja in okusa. Kot da primerjam prepečenec z okusno torto. Veličina človeka se skriva drugje a se marsikdo tega ne zaveda. Plemenitost je redka, s tem se rodiš. Noben status in denar ti tega ne more kupit.

• 1

#9063 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46111 posts

Posted 15 March 2017 - 12:09 PM

Trenutno mi gre na živce moja razvajena mačka, ki je ob polnih skledah ful lačna in gnjavi, da jo nahranim. 

• 0

#9064 Brooke

Brooke

sramežljivec

• Člani
  • 25 posts

Posted 15 March 2017 - 10:11 PM

Herbalife in njihovi "prodajalci"

• 0

#9065 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86482 posts

Posted 08 April 2017 - 08:02 PM

Pošta. Zdaj so uvedli neke nove prevzemne listke, ki zadaj nimajo več obrazca za pooblastitev in moram sama napisati pooblastilo, da lahko paket prevzame moj mož. Kot da se norca delajo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#9066 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 09 April 2017 - 01:05 AM

Jaz sem zadnjič direktno na tisti listek napisala na roko.
  • 0

#9067 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86482 posts

Posted 09 April 2017 - 01:35 AM

To mu je prav rekla teta na pošti, da moram na A4 napisat uradno pooblastilo. Da danes mu je pogledala skozi prste, naslednjič pa ne bo. Pa vsi na tej pošti ga poznajo. :butl:

• 0

― V. Van Gogh

#9068 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 09 April 2017 - 08:25 AM

Zadnjič na onko parkiram tam pri neki živi meji in prosim redarja, če lahko samo na wc skočim, potem pa grem. In mi je totalno zatežil, da ni opcije, se vsedem nazaj v avto, na kar mi ponuja, naj ga parkiram na prostor za invalide, toliko da grem na wc (kao sej sam 3 minute). Sem odločno odklonila parkiranje na tem mestu in se odpeljala. Po kake pol ure sem končno prišla do wc-ja, ko me je že vse bolelo, pa imam verjetno manj težav s tem kot onkološki bolniki. Nato grem do tete in tam pred obsevalnim aparatom teče debata rabo o tem, da je redar zmešan in tudi drugim ni pustil da bi parkirali in skočili na wc. Pač ljudje na radioterapijah imajo zelo pogosto driske in vsi vemo kako je parkiranjem po LJ. Res čist brezveze si nekateri ego filajo, očitno tudi na bolnikih. No po tem, tega redarja nisem več videla...pa so ponavadi vedno isti :)

• 0

#9069 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 April 2017 - 01:45 PM

Jina, jaz sem že kako leto nazaj na pošti podpisala neke drugačne listke za pooblastilo, ki jih lahko pustiš tudi na pošti in vedno prideš prevzet paket za drugega, če je tisti listek za pooblastilo hranjen pri njih.

Se prav, ko pri nas oči - mami dobita pošto za prevzem, grem s tistim listkom, ki sta ga dobila in mi dajo pismo-paket bp. Tko, da ne rabaiš vedno na novo pisat ali pa istega A4 lista s pooblastilom sabo vlačit na pošto.

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#9070 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86482 posts

Posted 09 April 2017 - 01:51 PM

Aha, tega pa sploh niso omenili. Hvala!
Meni gre predvsem za princip, da navadnih paketov ne more brez pooblastila prevzeti moj moz, s katerim se isto piseva. Eni zivijo za to, da druge jebejo v glavo.
  • 0

― V. Van Gogh

#9071 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 09 April 2017 - 05:46 PM

Meni se zdi pa po eni strani logično. Pošta je z namenom ponavadi naslovljena samo na eno osebo. Kdo drug pa bi se pritožil, zakaj se je pošta izročila nekomu, ki ni točen naslovnik.

S tem se Pošta pač zavaruje.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9072 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 April 2017 - 05:53 PM

Meni je tudi logicno. To da je tvoj moz mu ne daje pravice do vpogleda/prevzema tvoje osebne poste.
  • 0
Viens, reste ici!

#9073 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86482 posts

Posted 09 April 2017 - 05:57 PM

Ne, tu ni prav nobene logike, ker ne gre za zaupno pošto, za katero je potrebna osebna vročitev. Če poštar vrže pismo v nabiralnik, ga tudi lahko prevzame vsak, ki živi na istem naslovu kot ti.

Še ena cvetka od nedavnega - dostavljalec pride do hiše, v kombiju je imel moj paket. Poklical me ni, samo prevzemni listek je vrgel v nabiralnik. Mož je bil ravno pred hišo in želel prevzeti paket, dostavljalec pa mu ga ni dal, ker je v sistemu že označil, da me bo paket čakal na pošti. Ne vem, kdo je tu nor.

• 0

― V. Van Gogh

#9074 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 09 April 2017 - 06:18 PM

Ja res so budale te dostavljalci. Drugace nama vedno dajo paket. Se nikol ni bil problem.
  • 0

#9075 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 April 2017 - 06:26 PM

Jina vsaka posta naslovljena nate je osebno zate. Na posti posiljk naslovljenih nate nimajo kaj vrocati komurkoli drugemu.
Jaz na to gledam kot na spostovanje mojih pravic.
  • 0
Viens, reste ici!

#9076 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46111 posts

Posted 09 April 2017 - 06:40 PM

Mogoce pa tako komplicirajo in ne izrocajo posiljk niti druzinskim clanom, ker so kdaj v preteklosti imeli ze tezave zaradi tega.

• 0

#9077 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17685 posts

Posted 09 April 2017 - 06:44 PM

Ja saj, ziher so zato novi ukrepi. Sem prepričana, da je bilo na račun tega že precej zdrah.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9078 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86482 posts

Posted 09 April 2017 - 07:11 PM

Mogoče, ja. Verjetno je osebni prevzem fajn tudi tistim, ki naročajo pakete z moževo kreditno in nočejo, da bi izvedeli. :D

• 1

― V. Van Gogh

#9079 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24758 posts

Posted 10 April 2017 - 08:02 AM

Mi imamo v službi narejeno uradno pooblastilo, kdo vse lahko prevzame priporočeno pošto. Je pa res, da moram jaz to pooblastilo nosit s seboj na pošto, saj se njim ne da iskat kopije. Ampak ker ni tako pogosto, ga pač vzamem.

Poskusi, če lahko tako uredite tudi za fizične osebe.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9080 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 April 2017 - 09:00 AM

Pri nas je v službi enako, kot opisuje Rea, za fizične osebe pa ne komplicirajo; mali kraj, se vsi poznamo.
Se pa strinjam z Ano, da je praktičnost eno in zasebnost drugo. Mene sicer ne moti, če najožji domači prevzamejo mojo pošto, ne maram pa, da jo odpirajo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users