Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#881 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 May 2009 - 08:54 PM

Crna, ni edina tovrstna pri nas, še na bledu je ena indijska in v mariboru.
Sem jedla indijsko hrnao že drugod po svetu, in to kar je pr ns mi je najmanj všeč... cene so visoke, če pa ješ v času ponudbe dnevnih kosil k so cca od 5-8 eur pa pač ni drago.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#882 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 May 2009 - 06:15 PM

ALLEGRIA

KLIK

Že 2 krat sem jedla v tej restavraciji, in sem bila zelo navdušena. Ambient je super, enako osebje, prejšnji teden sem tam poskusila tuno na žaru in je bila za si vse prste oblizniti, zraven sem dobila še veliko pečenega krompirja, popečene bučke, vse je lepo ležalo na zeleni solati, zraven je bila limona, pa omakica, in sončnična semena.

Cena za kosilo za 2 (tuna in pa ogromen telečji zrezek) + vino = 35 evrov.

Ni za vsak dan, ampak občasno. Priporočam.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#883 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 May 2009 - 11:24 PM

kje je to, kinky ?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#884 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 May 2009 - 11:29 PM

Sej je dala link in tam vse piše:

Allegria
Nazorjeva ulica 8
1000 LJUBLJANA

Tel.: 01 426 7402
Email: info@allegria.si
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#885 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 May 2009 - 11:41 PM

QUOTE(rea @ 14. 5. 2009 - 21:54) View Post

Crna, ni edina tovrstna pri nas, še na bledu je ena indijska in v mariboru.
Sem jedla indijsko hrnao že drugod po svetu, in to kar je pr ns mi je najmanj všeč.

Vem da so še drugod, ampak sem mislila tko, v naši regiji.

Pa meni je bla hrana tudi precej precej bolj okusna v tujini kot tu, samo je tudi ful relativno, ker sem tam jedla druge reči kot tu.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#886 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 May 2009 - 11:56 PM

Kinky,
mikavno poročilo.
Tuna na žaru, njami njam.
Sem pogledala malo ponudbo. Ohoho, v kratkem me vidijo tam!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#887 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 May 2009 - 03:11 PM

Gurmanke iz MBja - glede MBja nisem več na tekočem glede restavracij, pa me zanimajo predlogi za restavracijo z dobro hrano, nekako na višjem nivoju (vendar ne v stilu cen predsedniškega menija), s spoštljivo postrežbo in prijetnim ambientom (zračnim, tj. nezadušljivim).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#888 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 May 2009 - 03:20 PM

Nikoli več ne grem v Maximarket.

Sej nikoli ni bil glih nek gurmanski presežek, ampak je pri roki, če si na faksu, stradaš in imaš eno uro prosto. Hrana je sicer bolj kot ne žalost, ampak do sedaj je bilo vsaj užitno.
Zadnjič pa sem šla in vzela korenčkovo juho in špinačno lazanjo. Korenčkova juha je imela zelo konkreten okus po zažganem, tako da sem jo samo probala in pustila. Lazanja je bila pa sploh razred zase. Za začetek je bila pač že malo ohlajena in je zato ženska ni uspela elegantno servirat, ker so bili kosi zlepljeni med sabo. Potem, ko je tisti bogi kos že dobro razmesarila z lopatko od špinačne lazanje in ji še vedno ni ratalo spravit tiste žalostne gmote na krožnik, je meni nič, tebi nič, zagrabila lopatko od mesne lazanje in servirala z njo, tako da sem jaz vegetarijanka dobila na krožnik špinačno lazanjo s koščki mletega mesa z lopatke od mesne lazanje. Ženski si nisem upala nič rečt, ker je zgledala precej morilsko (in njeno ravnanje z lazanjo je moje domneve samo še potrdilo), zato sem se pač odločla, da bom jedla s tiste strani, kjer ni uporabila mesne lopate. No, na koncu mi še tega ni bilo treba, ker je bila lazanja tako ogabno slana, da sem komaj požrla prvi kos. Potem sem poskušala odstranit ekstremno slano špinačo s par koščkov malo manj slane pašte, ampak sem se odločila, da ni vredno truda, tako da sem šla potem lačna domov.
Doma me je potem grozljivo bolel želodec. Dol z Maxijem.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#889 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 May 2009 - 05:16 PM

Flafić, kokr jaz vem, je taka bolj fensi restavracija Rožmarin.

Nekak imam v spominu, da jo je enkrat pohvalil Errol. Jaz ti žal ne znam nič povedat, ker ne maram takih restavracij, je pa tle link spletne strani:

http://www.rozmarin.si/?id=1
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#890 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4146 posts

Posted 20 May 2009 - 05:59 PM

Jaz ti predlagam gostišče PEC. Sicer se je treba zapeljat nekaj km iz MB-ja proti Dravogradu ampak se splača. Postrežba, ambient (še posebej poleti, ko si na letni terasi s pogledom na Dravo) kot tudi hrana so pohvale vredni.
Tukaj spodaj imaš pa še link:
GOSTIŠČE PEC
  • 0

#891 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 May 2009 - 06:13 PM

Hvala za predloga.

bellini,
točno, gostišče Pec pa "poznam" - nisem še bila tam, vendar sem slišala pohvale ... pa glih na poti na Koroško mi bo.
  • 0

#892 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 May 2009 - 07:26 PM

pohvalim značilno ljubljansko wanna-be fensi-šmensi ROMEO!
božanske solate in palačinke z malim morjem svakojakih nadevov (čeprav begeških z evrokremom, banano in mletimi piškoti ne prekaša nič! njam.gif). sploh solate v primerjavi s Cantino so resnično z nekega drugega planeta. osebje kul, postrežba hitra, ambient (zunaj) šmekerski, ampak paše kako sobotno/nedeljsko dopoldne mal martinčkat pa se lepe delat.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#893 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 May 2009 - 07:42 PM

^^A res, men je pa Romeo pod nivojem, totalno. Na tisti podplat od palačinke čakaš sto let, v tortilji pol stvari k piše da so sploh ni, solate so se čudežno zmanjšale (včasih sem se lahko najedla) da nesramnih in arogantnih natakarjev ne omenjam. Sploh ne hodimo več tja, pa sva s sošolko včasih ful hodili.
  • 0

#894 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 May 2009 - 09:02 PM

Jaz sem v Romeu enkrat jedla božansko solato!

Še nekaj glede MB-ja - kak pa stojijo z mehiškimi restavracijami? Jaz poznam samo Cantante (relativno poleg klinike) in Takos - sem ne bi šla. Priporočate katero drugo, če sploh?
  • 0

#895 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 May 2009 - 09:20 PM

Mehiška je tudi Rico Torres. Jaz hodim tja dosti jest na bon, ni slabo. Postrežba je hitra, hrana je okusna - verjetno še toliko bolj, če ješ meso. Cene so precej nizke, izbira jedi zadovoljiva. Pa všeč mi je, ker je dobesedno 10 metrov od Drave in greva po kosilu ponavadi s kolegico še na kakšno klopco posedet, da se hrana fajn poleže. tongue.gif Je pa meni ambient dokaj antipatičen, tak zabačen, pa ful je temno notri.

EDIT: Sem se zdej spomnla, da lahko itak tud zunaj sediš, ni treba it notr.
  • 0

#896 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 May 2009 - 09:22 PM

Aha, če rečeš, da ni slabo, potem tudi kaj posebej dobro ni. ;-)
Pa v zabačenem ambientu se počutim slabo, torej ta odpade.

Po moje drugega več tak ni. :-|
  • 0

#897 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46019 posts

Posted 20 May 2009 - 09:22 PM

Cantante, Takos in Galeb ali kako se že reče tisti mehiški pri Sidru. Razlike med vsemi temi ti ne znam povedat, ker razen fajitas nisem nekaj posebej navdušena nad mehiško hrano, ki sem jo jedla v vseh teh treh restavracijah. Čips pa imajo dober v vseh treh. smile.gif
aja, Galeb se moji teti ful dopade.
  • 0

#898 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 May 2009 - 09:28 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 20. 5. 2009 - 22:22) View Post

Aha, če rečeš, da ni slabo, potem tudi kaj posebej dobro ni. ;-)
Pa v zabačenem ambientu se počutim slabo, torej ta odpade.

Po moje drugega več tak ni. :-|

No, to je tak relativno vse. Meni pač notr izrazito ni všeč, mi je pa zunaj super sedet.

Hrana je meni okusna, imam občutek da je vse sveže in lepo pripravljeno, samo ne vem kaj ti pričakuješ. Vem, da si izjemno aklih in imaš raje kadar greš ven, bolj take (oprosti izrazu) preseratorske jedi, vsaj jaz to tak dojemam. oops.gif Sej ne mislim nič slabega, samo hočem povedat, da ne gre za neko fino fensi restavracijo, ampak bolj tak za mimo grede.

Tle je še en link z oceno restavracije, je zelo podroben opis: http://www.rad-dobro...ey=oceart&id=97

Aja, zdej vidim da je iz leta 2002, ups.
  • 0

#899 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 May 2009 - 09:52 PM

Hm ... Galeb. Da nisem jaz tam že bila. Enkrat, pred leti. Kalypso, je bolj stran od samega centra? Spomnim se zdaj v glavnem, da sem bila v eni mehiški, ki mi je bila zelo všeč. Zunaj so imeli prižgane bakle. A se pri najboljši volji ne spomnim ne imena, ne bi pa tudi znala opisat lokacije, LOL. Tistega, s katerim sem bila, pa ne morem vprašat. Jao no. Tak po slikah iz notranjosti bi lahko blo to, no ...

DiLeMa, ja, se rada predajam gurmanskim užitkom in uživam v special kombinacijah in prvovrstnih okusih, LOL. ;-)
Nisem pa izjemno aklih (kot praviš, je to itak relativno), ampak izjemno "preprosta" pa tudi ne.
  • 0

#900 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 May 2009 - 09:54 PM

Ja, sej kapiram. Samo hotla sem te opozorit, da Rico Torres ni tip restavracije, ko si še dva dni po zaužiti jedi oblizuješ prste. wink.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users