Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 14 May 2009 - 08:54 PM
Sem jedla indijsko hrnao že drugod po svetu, in to kar je pr ns mi je najmanj všeč... cene so visoke, če pa ješ v času ponudbe dnevnih kosil k so cca od 5-8 eur pa pač ni drago.
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 18 May 2009 - 06:15 PM
KLIK
Že 2 krat sem jedla v tej restavraciji, in sem bila zelo navdušena. Ambient je super, enako osebje, prejšnji teden sem tam poskusila tuno na žaru in je bila za si vse prste oblizniti, zraven sem dobila še veliko pečenega krompirja, popečene bučke, vse je lepo ležalo na zeleni solati, zraven je bila limona, pa omakica, in sončnična semena.
Cena za kosilo za 2 (tuna in pa ogromen telečji zrezek) + vino = 35 evrov.
Ni za vsak dan, ampak občasno. Priporočam.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 May 2009 - 11:24 PM
kje je to, kinky ?
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 18 May 2009 - 11:29 PM
Allegria
Nazorjeva ulica 8
1000 LJUBLJANA
Tel.: 01 426 7402
Email: info@allegria.si
Posted 18 May 2009 - 11:41 PM
Crna, ni edina tovrstna pri nas, še na bledu je ena indijska in v mariboru.
Sem jedla indijsko hrnao že drugod po svetu, in to kar je pr ns mi je najmanj všeč.
Vem da so še drugod, ampak sem mislila tko, v naši regiji.
Pa meni je bla hrana tudi precej precej bolj okusna v tujini kot tu, samo je tudi ful relativno, ker sem tam jedla druge reči kot tu.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 18 May 2009 - 11:56 PM
Kinky,
mikavno poročilo.
Tuna na žaru, njami njam.
Sem pogledala malo ponudbo. Ohoho, v kratkem me vidijo tam!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 20 May 2009 - 03:11 PM
Gurmanke iz MBja - glede MBja nisem več na tekočem glede restavracij, pa me zanimajo predlogi za restavracijo z dobro hrano, nekako na višjem nivoju (vendar ne v stilu cen predsedniškega menija), s spoštljivo postrežbo in prijetnim ambientom (zračnim, tj. nezadušljivim).
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 20 May 2009 - 03:20 PM
Sej nikoli ni bil glih nek gurmanski presežek, ampak je pri roki, če si na faksu, stradaš in imaš eno uro prosto. Hrana je sicer bolj kot ne žalost, ampak do sedaj je bilo vsaj užitno.
Zadnjič pa sem šla in vzela korenčkovo juho in špinačno lazanjo. Korenčkova juha je imela zelo konkreten okus po zažganem, tako da sem jo samo probala in pustila. Lazanja je bila pa sploh razred zase. Za začetek je bila pač že malo ohlajena in je zato ženska ni uspela elegantno servirat, ker so bili kosi zlepljeni med sabo. Potem, ko je tisti bogi kos že dobro razmesarila z lopatko od špinačne lazanje in ji še vedno ni ratalo spravit tiste žalostne gmote na krožnik, je meni nič, tebi nič, zagrabila lopatko od mesne lazanje in servirala z njo, tako da sem jaz vegetarijanka dobila na krožnik špinačno lazanjo s koščki mletega mesa z lopatke od mesne lazanje. Ženski si nisem upala nič rečt, ker je zgledala precej morilsko (in njeno ravnanje z lazanjo je moje domneve samo še potrdilo), zato sem se pač odločla, da bom jedla s tiste strani, kjer ni uporabila mesne lopate. No, na koncu mi še tega ni bilo treba, ker je bila lazanja tako ogabno slana, da sem komaj požrla prvi kos. Potem sem poskušala odstranit ekstremno slano špinačo s par koščkov malo manj slane pašte, ampak sem se odločila, da ni vredno truda, tako da sem šla potem lačna domov.
Doma me je potem grozljivo bolel želodec. Dol z Maxijem.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 20 May 2009 - 05:16 PM
Nekak imam v spominu, da jo je enkrat pohvalil Errol. Jaz ti žal ne znam nič povedat, ker ne maram takih restavracij, je pa tle link spletne strani:
http://www.rozmarin.si/?id=1
Posted 20 May 2009 - 05:59 PM
Tukaj spodaj imaš pa še link:
GOSTIŠČE PEC
Posted 20 May 2009 - 06:13 PM
Hvala za predloga.
bellini,
točno, gostišče Pec pa "poznam" - nisem še bila tam, vendar sem slišala pohvale ... pa glih na poti na Koroško mi bo.
Posted 20 May 2009 - 07:26 PM
božanske solate in palačinke z malim morjem svakojakih nadevov (čeprav begeških z evrokremom, banano in mletimi piškoti ne prekaša nič!

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 May 2009 - 07:42 PM
Posted 20 May 2009 - 09:02 PM
Jaz sem v Romeu enkrat jedla božansko solato!
Še nekaj glede MB-ja - kak pa stojijo z mehiškimi restavracijami? Jaz poznam samo Cantante (relativno poleg klinike) in Takos - sem ne bi šla. Priporočate katero drugo, če sploh?
Posted 20 May 2009 - 09:20 PM

EDIT: Sem se zdej spomnla, da lahko itak tud zunaj sediš, ni treba it notr.
Posted 20 May 2009 - 09:22 PM
Aha, če rečeš, da ni slabo, potem tudi kaj posebej dobro ni. ;-)
Pa v zabačenem ambientu se počutim slabo, torej ta odpade.
Po moje drugega več tak ni. :-|
Posted 20 May 2009 - 09:22 PM

aja, Galeb se moji teti ful dopade.
Posted 20 May 2009 - 09:28 PM
Aha, če rečeš, da ni slabo, potem tudi kaj posebej dobro ni. ;-)
Pa v zabačenem ambientu se počutim slabo, torej ta odpade.
Po moje drugega več tak ni. :-|
No, to je tak relativno vse. Meni pač notr izrazito ni všeč, mi je pa zunaj super sedet.
Hrana je meni okusna, imam občutek da je vse sveže in lepo pripravljeno, samo ne vem kaj ti pričakuješ. Vem, da si izjemno aklih in imaš raje kadar greš ven, bolj take (oprosti izrazu) preseratorske jedi, vsaj jaz to tak dojemam.

Tle je še en link z oceno restavracije, je zelo podroben opis: http://www.rad-dobro...ey=oceart&id=97
Aja, zdej vidim da je iz leta 2002, ups.
Posted 20 May 2009 - 09:52 PM
Hm ... Galeb. Da nisem jaz tam že bila. Enkrat, pred leti. Kalypso, je bolj stran od samega centra? Spomnim se zdaj v glavnem, da sem bila v eni mehiški, ki mi je bila zelo všeč. Zunaj so imeli prižgane bakle. A se pri najboljši volji ne spomnim ne imena, ne bi pa tudi znala opisat lokacije, LOL. Tistega, s katerim sem bila, pa ne morem vprašat. Jao no. Tak po slikah iz notranjosti bi lahko blo to, no ...
DiLeMa, ja, se rada predajam gurmanskim užitkom in uživam v special kombinacijah in prvovrstnih okusih, LOL. ;-)
Nisem pa izjemno aklih (kot praviš, je to itak relativno), ampak izjemno "preprosta" pa tudi ne.
Posted 20 May 2009 - 09:54 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users