Roman je postavljen v leto 1955, kjer spoznamo zakonski par, Franka in April Wheller; bližata se tridesetim, imata 2 otroka, in skupaj živijo v predmetju New Yorka. Ona je gospodinja z neizživeto željo postati igralka, on pa je zaposlen v podjetju; delo ga ne veseli, tam se dolgočasi, vsakdan pa mu postane malo bolj zanimiv, ko se spusti v kratko afero s sodelavko.
Frank in April sta s svojim življenjem zelo nezadovoljna, in še sama ne vesta, kako sta pristala v predmestju New Yorka, kjer živita vsakdanje življenje, obkrožajo ju sosedje, s katerimi nimata veliko skupnega, a se vseeno z njimi dobivata in debatirata o različnih temah. Nekako sta ujeta v svojem življenju in se tega še preveč zavedata, kaj vse sta zamudila, česa vsega nista in najbrž ne bosta nikoli doživela.
Vse pa se spremeni, ko April pride na plano z idejo, da bi se lahko preselili v Evropo, Pariz, kjer bi Frank lahko končno živel svoje sanje, in se izživel.
Knjiga se lepo bere, je odlično napisana, jaz sem jo z veseljem prebrala. Tudi sama sebe sem našla v marsikateri situaciji in dialogu, knjiga je preprosto življenjska.
Je pa po njen posnet tudi film, v katerem igrala DiCaprio in Winslet, ki ga pa še nisem pogledala, a ga nameravam.