Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#881 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 August 2009 - 10:50 AM

A o Paulinem BHA gelu? Meni tudi ni bil dobr, če ne celo brezvezen. Ima Neutrogena (in po novem tudi Garnier) isto kremo z 2% salicilno in je meni velik boljša, predvsem pa občutno cenejša. Lepo zmehča ogrce, bolj enakomerno polt imam pa niti slučajno nimam občutka, da izsušuje tako kot pri Pauli.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#882 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 10 August 2009 - 11:44 AM

Eh ni mi blo zaj to všeč . sad.gif

Lahko samo prosim vprašam kak točno se reče tej kremi od neutrogene če veš, kr zdaj že iščem kakih 10 minut pa ne najdem(razn face washa! :lol

Matilda, sej kot nočno nisem misla uporabljat kreme ampak tist ko ma Paula pod AHA in BHA exfoliators .. evo tu sem napisala kaj bi uporabljala..

http://www2.cudovita...showtopic=16676 - zadnje štiri izdelke.
  • 0
Memento mori.

#883 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 August 2009 - 12:14 PM

Tole je to: KLIK
Garnier linija z BHA se pa imenuje Pure Active.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#884 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 10 August 2009 - 02:02 PM

Paulin BHA je dobesedno kot tista UHU lepila, ki smo jih uporabljali v začetnih razredih OŠ. Učinka pa ni.

Podgana, se tole dobi pri nas?

Drugače ti pa, nutella, priporočam, da najprej probaš s kremami, ki se prodajajo v SLO.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#885 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 10 August 2009 - 02:05 PM

Samo ti verjetno misliš "Gel" .. ker obstajajo tri vrste: lotion, gel in liquid .. in jaz bi imela slednje... to pa je tekoče in se da na vatico ... tak da je nemogoče da bi bilo lepljivo.
  • 0
Memento mori.

#886 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 10 August 2009 - 02:56 PM

Ja, za gel pravim. Liquid je najbrž kot tonik.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#887 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 10 August 2009 - 05:45 PM

Oboje se dobi. Najbolj za zihr v Mullerju, stane okoli 6€.

Liquid je kot tonik, ja. Gela zlepa ne porabiš, to gre pa kar hitro. Losjon je komedogen. Je pa res bv to naročat. Stane okoli 15€, poštnina pa še enkrat toliko.
  • 0

Tumblr

#888 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 18 August 2009 - 11:32 AM

Glede mozoljev od nutelle bi jaz rekla še to, da je ona zdej pač v takih letih, ko ima podivjane hormone in je najverjetneje to vzrok za grdo kožo, in tega ti ne bo odpravila nobena krema in piling trikrat dnevno, tako da je nesmiselno pričakovat čudež od česarkoli. Še najmanj posledic bo, če se malo sprijazniš z njimi in jih ne napadaš z vseh strani. Brazgotinice ostanejo itak ponavadi zato, ker se mozolj stiska, mesari in daje gor kajstvemkaj. Poleg tega, če lahko vsaj malo sodim po tvojih slikah, tvoja koža ni niti približno tako obupna, kot se tebi zdi. Je res, da ima kdo tudi lepšo, ampak ima sploh v puberteti marsikdo tudi dosti slabšo, tako da za moje pojme ni vredno pretiravat. Sploh s pilingi in podobnimi agresivnimi zadevami, da ne narediš še dodatne škode.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#889 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 18 August 2009 - 01:23 PM

Ne sodit po teh slikah, ko sem namazana in pol tud je pač taka svetloba.. če bi ti poslala slike brez pudra in direkt slikano kožo bi vidla da je v k*rcu.

Ker meni se dejansko čez puder ne vidi, kr mam take vijolično modre podkožne ciste v ki so vedno bolj napete - vedno bolj boleče in potem ko umivam obraz včasih kr poknejo in ven pride ogromno krvi in gnoja. Sliši se ogabno, tudi je. Imam jih že čez celi obraz (lica) in me tudi zelo boli. Zato vem da morem nekaj naret.

In niso le leta, moja ati in mami sta oba mela grozno kožo, foter ma še zdaj hrbet v polomu. Amapk ok, njemu glih dol visi. Mama ma cel brazgotinast obraz.
  • 0
Memento mori.

#890 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 18 August 2009 - 01:26 PM

Če niso navadni pubertetniški mozolji, ampak dejanski resni problemi, potem mogoče ne bi bilo slabo it k dermatologu?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#891 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 18 August 2009 - 01:54 PM

U, sem hodla celo leto biggrin.gif vsega boga mi je davala pa ni nič pomagalo .. če pa že je, je nehalo ko sem nehala jemat.
  • 0
Memento mori.

#892 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 18 August 2009 - 01:58 PM

kolikor vem, so mozolji po licih in čeljusti (ter bradi) 100% hormonska stvar. Jaz jih po čelu recimo nisem nikoli imela. Sedaj imam po čeljusti čiste gravže...
  • 0

#893 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 18 August 2009 - 03:39 PM

Ja, ampak jaz zdaj jemljem že tretjo tablico Diane35, se mi nebi moglo že vsaj malo poznat? sad.gif

Dejansko EDINA stvar na celem svetu ki meni pomaga je SONCE in nič drugega.

Da bi pa hodla v solarij pa ne ... me je preveč strah posledic.
  • 0
Memento mori.

#894 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 August 2009 - 03:45 PM

Men še zdej hormoni nagajajo pa mam že 19 let in že ne vem kok časa poslušam "sej bo minilo" (vsakega bi okol kepe k mi kej tazga prbije, resno rolleyes.gif ). Sem probala že vse, edino kar mi je pomagalo so bila homeopatska zdravila, na kontracepcijske pa nisem hotla it. Jaz bi ti priporočila res dobro kozmetičarko (po parih mesecih grem spet v petek in bom hodila vsak mesec), jaz sem hvalabogu najdla takšno in da pač hodiš na redna čiščenja in uporabljaš čimmanj agresivne stvari.
  • 0

#895 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 18 August 2009 - 05:09 PM

QUOTE(nutella` @ 18. 8. 2009 - 16:39) View Post

Ja, ampak jaz zdaj jemljem že tretjo tablico Diane35, se mi nebi moglo že vsaj malo poznat? sad.gif

Dejansko EDINA stvar na celem svetu ki meni pomaga je SONCE in nič drugega.

Da bi pa hodla v solarij pa ne ... me je preveč strah posledic.

Meni se je poznalo šele nekje po 4. tablici. Ne obupat tongue.gif
  • 0

#896 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 August 2009 - 05:37 PM

Pa se vam ne zdijo Diane35 malo premočne tabletke za tako mlado punco?
  • 0
Viens, reste ici!

#897 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85874 posts

Posted 18 August 2009 - 07:38 PM

QUOTE(Plain Jane @ 18. 8. 2009 - 14:45) View Post
Men še zdej hormoni nagajajo pa mam že 19 let

Ah, jaz bom 21, pa še ni miru. huh.gif cry.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#898 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 18 August 2009 - 09:10 PM

Zakaj ljudje pravijo, da bo minilo? Moja mama ima 45let in se ji še vedno pridno delajo mozolji, tako da ja. Sprijaznit se je treba, kožo negovat primerno, ji pustit da diha, 1x mesečno paro na obraz, kvalitetno čistilno masko, tonik, dnevno, nočno kremo in korektor za mozolje. Pa mogoče kak pripravek ki ti mozolje hitrej posuši. Če imaš pa obup na koži pa dobremu dermatolgu. Moja mat se je vozla iz SG na PTuj k Remsu in prijatlca tut-poštimal ji je kožo fajn. Je pa tudi res, da ponavadi kozmetika iz lekarne (Eucerin) bolje deluje od teh, komercialnih ali kako naj rečem.
  • 0
IPB Image

#899 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 August 2009 - 09:35 PM

Kaj pa laser ?
  • 0
Viens, reste ici!

#900 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 August 2009 - 09:51 PM

S temi mozolji je res gromozansko sranje. Moja 13-letna sestrična ima ful probleme s kožo in ji to konkretno načenja samozavest. Je drugače tako šiki bitje, krasen obrazek, gosti svetli lasje, ful visoka in suhcena, kožo ima pa res zelo problematično. Je imel tudi njen oče v mladih letih zelo aknasto kožo in so mu ostale brazgotine, tako da je verjetno tudi po njem podedovala težave s kožo. Zelo zgodaj je prišla v pubertet in čez noč je postala njena koža zelo aknasta. Ne recimo tko kot imam jaz, ki imam med menstro ene dva konkretna mozolja, ostalo kožo pa normalno lepo, ampak ima prav celo kožo na obrazu ful zapacano, povsod ima črne pike, polno mozoljev, včasih ima celo take bule, da ne moreš verjet - ko bi imela buško, prav zatečen ima kakšen predel obraza, pa ful jo boli.

Ene pol leta nazaj sem ji zrihtala par tubic Skinorena, pa nabavila sem ji dober gel za umivanje obraza, pa piling in čistilno masko in od takrat se ji je koža zihr izboljšala za 50%. Vsako jutro in večer uporabi čistilni gel in Skinoren, vsak večer pa tudi nežen piling in čistilno masko. Najprej sem mislila, da bosta piling in maska vsak večer preagresivna, ampak se je izkazalo, da nista. Nežen piling rabi vsak večer zaradi Skinorena, ker povzroča hitrejše luščenje povrhnjice, vsakodnevna maska pa ji fajn sproti suši mozolje. Kot maska se pri njej daleč najbolje obnese Logona lavaerde glina v prahu, ki se jo sproti za vsako uporabo meša z vodo. Zanimivo pri tej maski je, da res ful potegne nečistoče iz kože in lepo posuši mozolje, ampak ob enem ne izsušuje celotne kože. Jaz jo tudi včasih uporabljam in je koža po njej ful mehka in nič izsušena, potegne pa mi ven svašta. Verjetno sestrična še kar nekaj let ne bo imela čist normalne kože, ampak pomoje se da s pravimi izdelki zadeve zelo omilit. Fora je pa na žalost ta, da skoraj ni dveh ljudi, ki bi jima ustrezala čisto enaka konbinacija zadev, zato je treba ponavadi kar dolgo preizkušat in kombinirat stvari med seboj.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users