Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#881 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 March 2008 - 10:49 PM

Zdej nimam več takih, so znatno krajši, bolj dolgočasnega odtenka in postriženi po plasteh. Bodo pa kmalu še krajši, ker čakam, da mi prerastejo tko, da bom imela svoje naravne, nebarvane dolge do ramen in potem tudi tam odstrižem, da gredo vse beljene konice stran. Od takrat naprej jih bom pa pustila rast, dokler ne bodo tko dolgi, kot so bli tle - komaj čakam. Računam še na kakšno kano v lepem, toplo rjavem odtenku, ali pa kakšen ne preveč agresiven preliv ... we'll see.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#882 Lejkica

Lejkica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 358 posts

Posted 13 March 2008 - 09:32 AM

Dilema, iste lase mam kot ti. Ful goste. Sam, da se men še kravžljajo neki. Jst mam zdej do sredine hrbta dolge, drug teden obvezno striženje. Mam zdej toplo rjave odtenke, me drži da bi si mal svetlejše pramene dala, sam kaj ko mam pol čist presušene lase, že tko mam probleme s ful suhimi konicami IPB Image. Ampak se mi zdi, da mi paše mal svetlejš poleti. Ne vem kaj naj nardim IPB Image

Edit: moje frizerke ni, je na dopustu 1 mesec, tko da se bom s tem pol ubadala.
  • 0

#883 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 16 March 2008 - 11:06 PM

Jaz bi se pa kar tule spovedala, ker sem namreč na robu obupa cry.gif .

Moji včasih lepo mehki, zdravi in sijoči laski se spreminjajo v neko trdo gmoto brez sijaja in prožnosti. Včasih sem si jih umivala enkrat tedensko in so bili tudi kodri dosti lepo oblikovani po tolikih dneh, a zdaj je že po dveh dnevih na glavi sračje gnezdo in si jih zato umivam na približno 4,5 dni. Jaz ne vem, kaj je narobe, res ne.
Zdaj en mesec jem Fidi tablete za lase in nohte. Umivala sem si jih prej z Gliss kur šamponom, nanesla balzam, masko za eno uro, dodala še fluid za konice. Zdaj si jih s Tigi OH dvojčkom - balzam imam gor eno uro ali več, nato si dam na konice in malo po celi dolžini gliss kurjev fluid, malo Lorealove kreme z bleščicami in nekajkrat pošpricam z Gliss kurjevim sprejčkom z nekim oljem ... tistim oranžastorumenim. Kaj naj še storim v zvezi z njimi ? Danes sem si kupila Geino olivno deviško olje in ga dala na vlažne, s šamponom umite lase na glavo za eno uro in pol in s tem mislim nadaljevati enkrat tedensko.

Help ? cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#884 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 18 March 2008 - 11:28 AM

Men je rekla frizerka, ko sem mela čisto suhe lase, brez sijaja in take tenke, res ko slamo, da nej si pred umivanjem dam na glavo majonezo. najprej sm misnla da se heca ampak ker ji zaupam sm to prakticirala en mesec in nism mogla verjet rezultatu! Lasje so bli spet mehki, prožni, sijoči... Pa še pocen je blo smile.gif
Verjetno je pa od vsakih las odvisno a jim paše al ne, ker moji mami so se pa blazlo zmastili. Ampak ona ni nikol mela tako zelo suhih las smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#885 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 11:36 AM

MLadoLetNa, sej enkrat sem se pri tebi že spotaknila ob to, pa bom še enkrat napisala - meni se zdi, da daješ ti na lase ful preveč stvari. Najprej šampon, potem maska (včasih si dala celo po tri zaporedoma) in potem še po tri leave-in zadeve, od silikona do raznih sprejev in krem z bleščicami in pomoje imaš ti že take obloge na laseh, da bi rabla kakšen ornk globinski šampon, da bi ti vse to ornk spucal z las in bi spet 'zadihali'. Glede na to, da drugače nimaš poškodovanih las, se zdi meni vrh glave dovolj, če uporabiš šampon in potem čez kakšen dober regenerator (itak imaš OH), potem pa sploh nič več, ali pa na suhe konice samo malo kakšnega lahkega olja, kot je olje grozdnih pešk. Izogibaj se teh silikonskih fluidov, pa stoterih sprejčkov in kremic, ker je brezveze in si s tem delaš več škode, kot koristi. Meni se zdi, da nekateri pozabljate na eno od glavnih vodil pri negi, torej na zmernost. NIČ ti ne bo pomagalo, če si daš 100 stvari na lase, ampak ti bo samo zapacalo lase all over in bo več škode, kot koristi. Jaz imam tudi že po naravi lase nagnjene k temu, da so bolj suhi (je res, da nimam kodrastih, ampak vseeno) in mi popolnoma zadošča kakšen nežen šampon, pa potem čez dober regenerator za pol urce do maksimalno eno uro. Ne dajem nič čez, to prakticiram zihr že eno leto in nimam ene same scepljene konice, lasje pa so lahki, mehki in svetleči. Ko sem dajala še včasih čez razne kreme, spreje in silikone, nisem imela pol tolk lepih las, konice so se mi cepile in lasje so se veliko manj svetili.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#886 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 18 March 2008 - 04:30 PM

Kateri globisnki šampon priporočaš ?
Ampak olivno olje vseeno nič ne škodje, saj ga lahko uporabljam še naprej, ane ?

Bo potem vredu za nadaljno OH dvojček, na vsako drugo umivanje prej še olivno olje in po pranju gliss kur fluid za konice ali tudi ta ni okej ?
  • 0

#887 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 04:33 PM

Jaz na tvojem mestu ne bi dajala nič teh fluidov na konice, če pa si ne moreš pomagat, pa daj ... ampak res samo na konice, nikakor pa ne po celi dolžini. Balea je dala zdej ven nek globinski šampon, ki z las spuca nakopičene silikone in tako dalje. Je v prozorno/zeleni pakungi na pumpico. Olivno olje je kul, kar uporabljaj ga.
  • 0

#888 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 18 March 2008 - 04:58 PM

Hvala. Sicer pa grem naslednji ali ta teden k frizerju, da mi odstriže polno razcepljenih konic stran in potem začnem magar s tem globinskim šamponom umivat, pa dajem namesto fluida čisto malo olivnega olje tudi po konicah. Koliko časa si moram pa potem s tem globinskim šamponom umivat lase, da jih bo fajn očistil ? So nekaj časa po uporabi lasje bolj suhi videti ?
  • 0

#889 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 05:14 PM

Lasje ne bi smeli bit bolj suhi, itak pa daš po šamponiranju gor OH regenerator. Ma tko umiješ ene 3x zaporedoma, potem pa se priporoča enkrat na mesec.
  • 0

#890 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 18 March 2008 - 05:19 PM

Super, si mi vse razjasnila wink.gif
  • 0

#891 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 18 March 2008 - 09:40 PM

Tko, da še js eno pametno vprašam wink.gif Mam ful goste in mal suhe lase, ki pa so zdravi. Problem je, da imam ogroooomno novih las in se je zadnjič frizerka kar čudila huh.gif Posledica teh las pa je grozna frizura, saj vsak po svoje štrli sad.gif Zanima me, kako naj jih ukrotim - imam alfa parf kristale, a nič ne pomagajo. Nekako jih ukroti od Tigija amplifier za kodre, a ga ne želim stalno uporabljati. Vem da bi bil likalnik rešitev a tudi ta trenutno ni zaželen. Kakšni predlogi? biggrin.gif
  • 0
Why so serious?

#892 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 09:41 PM

Kakšen vosek?
  • 0

#893 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 18 March 2008 - 09:44 PM

QUOTE(DiLeMa @ 18. 3. 2008 - 21:41) View Post

Kakšen vosek?

Imam dolge lase in ne prenesem na njih zadev, ki zlepijo in strdijo lase...v mislih sem imela bolj zadevo ki bi le obtežila lase, če kaj poznaš?
  • 0
Why so serious?

#894 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 09:53 PM

Naredi si čop, pa si nanj obesi utež. Voila!

laugh.gif wink.gif

Nimam pojma, kaj bi ti lahko svetovala. Meni je bila sicer zelo všeč TIGI After Party krema za zgladitev, razelektritev in lesk las. Lase navlaži, jih naredi ultra mehke, kontrolira frizz in leteče laske, ob enem pa ne zmasti.
  • 0

#895 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 18 March 2008 - 10:06 PM

Hehe, tobi ziher delovalo biggrin.gif

No če pravš, da je kul pa bom šla mal prečekirat še ocene ostalih pa mal pretuhtala. Tnx biggrin.gif

Predlogi pa so še vedno dobrodošli od vseh wink.gif
  • 0
Why so serious?

#896 november.rain

november.rain

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4554 posts

Posted 20 March 2008 - 06:39 AM

Kj pa če bi si kakšen gel v razpršilu dala na lase.Čist mal sam po tanovih laskih.
Men zelo pomaga Wella wellaflex.Pa popolnoma nič ne izsuši ali zmasti las.Tudi brez alkohola je.Probaj
  • 0

#897 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 21 March 2008 - 04:57 PM

Kako dobiš take valovite lase (desna) ? Verjetno z navijalkami, ampak s kakšnimi? Pa pena za lase? Jst nimam pojma o tem biggrin.gif .
IPB Image
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#898 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 22 March 2008 - 04:57 PM

Jaz pa sem si pred kratkim kupla 2 paketka kane v prahu, mahagoni barve, in se bom čez kak mesec mogoče tudi pobarvala z njo. Prvič s kano. Imam pa predhodno seveda že barvane lase na tako mat rdečo, ne preživo, ne pretemno, ne presvetlo. (nazadnje pred 3 mesci). Kak odtenek lahko pričakujem? Na embalaži piše, da temno rdeč, pa ne vem točno kak. Sploh ne vem, če je dobro, da si jih pobarvam s kano, ker se s tem še nisem barvala. Upam da ne bo odtenek preveč kričeč - ker bi pol znorela. Piše da dalj časa kot jo pustiš gor, bolj kričeč je odtenek. Sicer pa bom še nekaj časa počakala, da se ne pobarvam, saj se mi ne spira več tako zelo in je še vedno lepa.

Sicer pa sem vesela, da so moji lasje počasi, a vztrajno vedno lepši, mehkejši, bolj sijoči in bolj zdravi. Ni je čez Dilemco in njenih nasvetov za nego.
  • 0

#899 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 March 2008 - 06:13 PM

Reddish Ancha, kana je popolnoma naravno barvilo, ki ne prodre v las, ampak se naloži na površini lasu, tako da tvoja natur barva (oz. takšna, ki jo imaš pred barvanjem) še malo preseva skozi. S kano tudi ne moreš svetlit las, ali pa bistveno spreminjat barve las. S tem hočem povedat to, da so rezultati barvanja s kano vedno zelo naravni ter v nobenem primeru kričeči ali vidno umetni. Pa kot sem že govorila, pred barvanjem s kano nujno globinski šampon, ali pa vsaj čistlno masko, ker mora bit površina lasu popolnoma brez ostankov kakšnih mask, silikonov in styling zadev. Tle je ena taka čistilna maska:

http://shop.zivacent...mp;produkt=2349

Me pa zelo veseli, da so tvoji lasje v vedno boljšem stanju, kvalitetna in dosledna nega vedno obrodi sadove. wink.gif Vsekakor potem tudi poročaj, kako bo barvanje uspelo. Katero kano pa si kupila?
  • 0

#900 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 22 March 2008 - 10:45 PM

Mam ono. ko je neka ženska gor narisana, upam da veš kero mislim biggrin.gif Zdaj sem glih pr mojemu Matejčku, pa nimam embalaže zraven biggrin.gif Bom pa poročala, ko bom pobarvana, mogoče še slikice zraven prej pa potem
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users