Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#881 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 June 2016 - 07:21 AM

In kako naj bi sploh zgledalo motivacijsko pismo? Se ne hecam. :photo:

a ima kdo mogoče primer dobrega motivacijskega pisma.

Lahko tudi na ZS.

Bi bila zelo hvaležna!

Sem prebrala vse, kar je na to temo na forumu, pa še vedno ne vem točno, kaj naj naredim, da bi bilo dobro iz. da vsaj ne bi bilo takoj proglašeno na slabo.

Bom hvaleža tudi, če kdo pove, kaj ne smem naredit oz. napisat :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#882 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 12 June 2017 - 08:29 AM

Front‐end programer (AngularJS) M/Ž

Ste programer spletnih aplikacij in vas bolj kot agencijsko delo veseli delo na enem produktu?

Ukvarjamo se z razvojem spletnih aplikacij za kemijsko industrijo. Kemikalije so povsod okoli nas. Vsak od nas dnevno uporablja številne kemikalije, pa se tega morda niti ne zaveda. Kljub temu, da je kemijska industrija zelo napredna, je na drugi strani tudi zelo slabo podprta z različnimi modernimi spletnimi orodji. In ravno v tem smo našli svojo nišo. Poznavalci naše produkte ocenjujejo kot 20 let pred časom, a mi vemo, da lahko še veliko izboljšamo.

Če vas veseli razvoj in izboljševanje produkta s katerim orjemo ledino v svetovnem merilu, potem se le prijavite na ta razpis. V razvojni ekipi imamo trenutno 4 redno zaposlene: 2 back‐end programerja, 1 načrtovalko in oblikovalko ter enega front‐end programerja.  

Delo obsega:

‐ programiranje v javascript‐u (MVC)

‐ poznavanje jquery, bootstrap (HTML+CSS),

‐ dokumentiranje, testiranje in kontrola kakovosti spletne aplikacije,

‐ in druge naloge, ki jih sproti določa nadrejeni.

Od vas pričakujemo:

‐ izobrazbo računalniške ali naravoslovne/tehnične smeri,

‐ dobro poznavanje HTML, CSS, javascript, jQuery, bootstrap

‐ aktivno znanje angleščine (ali nemščine).

Znanje kemije ni potrebno.  

Prednost boste imeli, če imate:

‐ izkušnje z AngularJS,

‐ izkušnje s PHP (codeigniter).

V ekipo bomo z veseljem sprejeli natančne, zanesljive, odgovorne in komunikativne osebe, ki jih veseli timsko delo v inovativnem podjetju, ki postaja vodilno podjetje za kemijsko svetovanje v širši regiji. Za opravljanje vaših nalog boste dobili najnovejšo opremo, ki je na voljo na tržišču.

Če bomo izbrali prav vas, bomo sklenili delovno razmerje za določen čas z možnostjo podaljšanja tudi za nedoločen čas.  

Delo poteka v Trzinu v industrijski coni, kjer so zaposlenim na voljo brezplačna parkirišča.  

Prosimo, da prijavo oddate preko spletnega obrazca:

https://bensconsulting.wufoo.com/forms/bens‐consulting‐frontend‐programer‐angular‐m/

Podjetje: Bens Consulting

• 0

Put A Kilt On It!

#883 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 June 2017 - 08:54 AM

Poznavalci naše produkte ocenjujejo kot 20 let pred časom, a mi vemo, da lahko še veliko izboljšamo.

OKEJ :D

• 0
Viens, reste ici!

#884 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 12 September 2019 - 08:50 AM

Kateri portali so zdaj aktualni za iskanje nove službe.

Jaz bi se po 15ih letih res morala še kam spravit in zdaj sta otroka tolik starejša, da si to upam. Pa da ne govorim, da nimam več kreditov :D

Skratka, čas je pravi, zdaj rabim samo še voljo in pogum :D

• 0

Put A Kilt On It!

#885 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 12 September 2019 - 08:51 AM

Kaj bi pa delala, Kami?

• 0

#886 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 12 September 2019 - 09:10 AM

Iskreno povedano ne vem točno.

Zdaj sem ves ta čas na mestu tajnice/organizatorke … skrbim za celo vodenje pisarne in pomoč direktorici. Kar pomeni, da imam precejšnjo širino, ampak nobene globine. Tako delo mi je načeloma všeč, bi pa rada nove izzive.

Tudi v prejšnji službi sem skrbela za vodenje pisarne (vso administracijo) +  pomoč terenskim prodajalcem iz pisarne (naročanje in izdaja blaga, … )

Zdaj pa ne vem. Zelo me veseli organizacija, saj sem control freak in mi je precej naravna. Mogoče bi me tudi kaj drugega veselilo, pa sploh ne vem.

Vem pa, da nisem za prodajo (edino za backup Office sem dobra) ali računovodstvo /  analize ali kaj podobnega, saj nisem dovolj natančna in potrpežljiva :D

Res moram malo raziskat, kaj vse sploh obstaja :D Malo sem zaspala na tem področju.

Pred cca 10 leti sem šla na karierno svetovanje, ker so naredili analizo mene in so mi pokazali močna in šibka področja … verjetno lahko spet tu začnem, čeprav so se stvari mogoče malo spremenile, vsaj po prioritetni.

• 0

Put A Kilt On It!

#887 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 September 2019 - 09:14 AM

Še vedno po moje večinsko mojedelo in optius (ex moja zaposlitev), kar prijavi se na prejemanje obvestil o prostih delovnih mestih, si sama nastaviš kriterije in dobiš v inbox. Lahko izbereš firme, kjer bi delala pa malo pošnofaš (tko sem jaz takrat dobila job na ambasadi, z guglanjem). Imaš pa tudi kup testov na netu, da boš vidla približne smernice. Vsekakor pa svetujem, da se zaženeš v to, kar te res veseli delat. Kaj če mal poguglaš kakšne višje šole, če rabijo kaj v referatu ali kaj podobnega? Ali pa kakšno projektno vodenje?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#888 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 17 September 2019 - 08:28 PM

Sodelavci so bili prejsnji teden vabljeni na otvoritev novega centra Kuehne & Nagel na Brniku. Oni so naš partner in precej sodelujemo, v kratkem gremo še ostali to pogledat. Baje bodo v prihodnosti tudi precej zaposlovali in se širili, gre pa za logistično dejavnost, če te slučajno zanima.
  • 0

#889 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 16 October 2019 - 07:05 PM

Kaj bi, ste odgovorile, če vas na razgovoru vprašajo, kje se vidite čez 5 let? Kaj po vaše delodajalci radi Slišijo? To vprašanje mi je bilo vedno nadležno.
Kaj pa če vprašajo, kako si predstavljaš delo na tem delovnem mestu? Ste opisoval, kako si predstavljate sam proces dela, delovne naloge, ali bolj v smislu, da je delo zanimivo, da nudi izzive ipd.?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#890 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 17 October 2019 - 08:37 AM

Joj to je meni tudi strašno neugodno vprašanje nimam prave ideje. Od sosede mož je baje odgovoril, da na ''njegovem mestu'', kot mestu izpraševalca oz. na enem vodilnem mestu in je bil baje ful dober odziv.

Za delo pa bi bolj drugi del, da je izziv ipd. Če preveč razpredaš o procesu in delovnih nalogah in ne veš točno, je hitro lahko neugodno. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#891 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 17 October 2019 - 08:53 AM

Js vedno odgovorim po resnici, nikoli tistega, kar naj bi delodajalec rad slišal.  pri meni je to vedno povezno s tem, na katero DM in zakaj se prijavljam.  Npr., da pričakujem poglobljeno znanje iz področja pa js pač povem, da vodstvenih ambicij nimam in pričakujem širino, ne lezenja navzgor. 

Glede predstavljanja dela pa izhajam iz tega, kar je opisano v oglasu, ne vem, a se mi zdi delo monotono ali razgibano, vprašam, koliko ljudem je treba poročati, kam sem umeščena glede na ostale v timu, kakšen nivo odgovornosti pričakujejo, kaj takega. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#892 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 17 October 2019 - 08:59 AM

Ful dobro, Špela, v prvem odstavku se tudi sama najdem. Nikoli nisem želela na kakšen višji položaj, kar je enim čudno, meni pa totalno ustreza. Ko je bil pri nas razpis za vodjo oddelka, se je prijavila samo ena, v bistvu je delala pri nas najmanj časa in tudi med najmlajšimi je.
  • 0

#893 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 17 October 2019 - 12:57 PM

Hvala vsem. Špela, tvoj odgovor mi je všeč, se najdem v njem, a nikoli nisem znala primerno ubesedit. :) Jaz nimam vodstvenih sposobnosti in ambicij, vidim se recimo le na malo višjem delovnem mestu (npr namesto svetovalec višji svetovalec), v vodstvu pa ne. Sem razmišljala, ali v tem primeru, če rečeš, da se vidiš tudi na višjem delovnem mestu, izpade, kot da na nižjem ne boš zadovoljen. Lahko pa je ravno obratno, če ti je ok bit skoz na istem položaju, lahko izpade, da nimaš volje po učenju in napredovanju.

Glede dela pa v razpravljanje o samem postopku ne bi šla, če ne bi kolikor toliko že prej poznala načina dela.

Glede vprašanja, zakaj si se prijavil na razpis, pa jaz nisem vedno odkrito odgovarjala. Ko sem iskala prvo službo, nisem rekla, da se prijavljam zato, ker sem brezposelna in si obupno želim službo. :lol: Ko sem gledala za menjavo, pa tudi nisem govorila, da zato, ker imam v pisarni obupne odnose in grozne sodelavce, ali zato, ker bi raje imela službo kje bližje.
  • 0

#894 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 17 October 2019 - 01:52 PM

No, sej to, da napreduješ v višji naziv al DM (ne vem točno, kako je to v JU) ne pomeni, da si grebator, tudi želja po napredovanju meni ne vsebuje avtomatično grebatorstva. Sej tut vsako napredovanje ne vodi v vodstvo. Meni se zdi najbolje, da si iskren in dosleden z lastnimi željami, ker nikoli ne veš, kaj v resnici delodajalec pričakuje. Mene so redko spraševali, zakaj se želim zaposliti pri njih. Saj jaz tudi ne bi/bom rekla, da imamo budale v pisarni in da bi rada delala v neki normalni sredini :D. Enkrat me je en šef vprašal, kakšen je moj idelani job, recimo, tu se lahko razgovoriš o ambicijah, npr. Meni je všeč, če znajo tudi izven tipskih okvirov kakšno informacijo "izvlečt". Sem bila pa enkrat na razgovoru na enem izmed ministrstev, to je pa za nekoga, ki je predhodno delal v realnem sektorju, nočna mora. 

• 0

#895 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 17 October 2019 - 04:01 PM

Jao, jaz se tudi ne znajdem v svetu razgovorov za delo. Kje se vidim čez pet let? Pojma nimam, bomo videli sproti. Služba mi je zgolj sredstvo “preživetja”, nikakor nimam želje “puščati” življenja v njej (kar še ne pomeni, da nisem skrbna itd., ampak mi pa služba nikakor ni na prvem mestu v življenju).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#896 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 17 October 2019 - 06:59 PM

Jaz sem si prav napisala odgovore na ta vprašanja v word preden sem šla na razgovor, zato da sem vedela okvirno kaj hočem povedat. Se mi je mož najprej smejal da me itak to ne bodo spraševali ampak so bila točno ta vprašanja.

Jaz sem se prijavljala na TIC in sem prišla v ožji izbor pa sem na vprašanje kje se vidim čez 5 let odgovorila, da bom takrat sposobna sama brez pomoči izpeljati projekte in dati konstruktivne ideje kako bi jih še izboljšali (predvsem se gre za prireditve).

Vodstvenih želja pa tudi jaz nimam
  • 1
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#897 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 28 November 2019 - 07:53 AM

Jaz sem bila včeraj klicana in jutri imam razgovor - prvi po verjetno 15 letih.

Tiste izkušenjejše ... kakšne nasvete bi mi na hitro dale?

Na kaj moram pazit, kaj vprašat, kaj rečt, kako izkazat interes za delovno mesto .... ?

Česa ne rečt. Kaj je zdaj z dogovarjanjem glede plače. Jaz ne začnem teme - to mi je nekako jasno. Kaj odgovorit, če me oni vprašajo po pričakovani plači.

• 0

Put A Kilt On It!

#898 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 07 December 2019 - 09:26 PM

Kaj veste, če se je potrebno prijaviti na Zavod za zaposlovanje nujno glede na kraj bivanja ali lahko drugje? Berem, da naj bi bil tam, iz prakse pa sem slišala, da greš lahko kamorkoli...

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#899 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 07 December 2019 - 10:12 PM

Jaz sem se tudi tudi drugje, kjer nisem imela stalnega prebivališča ampak samo začasno.
  • 0

#900 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 December 2019 - 11:31 PM

Neytiri, sploh ni panike, lahko se prijaviš kjerkoli. Sama imam stalno prebivališče na Vrhniki, začasnega nimam nikjer prijavljenega, pa sem se vsakič prijavila v Ljubljani.

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users