Deodorant / antiperspirant za pod pazduho
Posted 16 July 2012 - 05:54 PM
Posted 16 July 2012 - 08:24 PM
Nisem opazila, ne. Sicer pa je soda bela, ko jo razstopiš, se spremeni v prozorno tekočino, tako da je lahko rumen flek samo posledica telesnih "izločkov", ne pa sode.
OK, hvala! Ne vem, od cesa nastajajo po enih deodorantih rumeni fleki, po drugih pa ne.
Posted 20 July 2012 - 06:04 PM
Jaz sem danes kupila Borotalco roll-on, sicer sem hotela kupiti sprej, ker imam teh na kroglico že preveč, ampak ga niso imeli.
Diši lepo, kako se obnese v praksi, bom pa jutri preizkusila!
Moje izkušnje s tem deotom so zelo pozitivne, roll-on se super obnese, pa tudi vonj je zelo prijeten, nežen...
Mislim, da je Neutro Roberts krovna firma, ker je embalaža identična NR deodorantom na kroglico in tudi zadaj je omenjen.
lahko rečem, da opazno bolj kot drugi deodoranti ohranja suhe podpazduhe, ta teden je bilo kar vroče, pa nisem bila tako mokra kot včasih prej...
Posted 20 July 2012 - 06:07 PM
Pablo Picasso
Posted 07 August 2012 - 09:18 AM

[Napoleon]
Posted 09 August 2012 - 04:09 PM
Sestavine (za tester): velika žlica ekstra deviškega kokosovega olja, žlička škroba v prahu, žlička sode bikarbone. Olje mora biti tekoče. Vse skupaj sem zmešala, da ni bilo grudic in prelila v majhno posodico s pokrovčkom, dala v hladilnik za nekaj minut, da se je strdilo.
Na netu povsod hvalijo ta naraven deodorant.
Ker me je zanimalo, če res zdrži cel dan, sem ga preizkusila še sama.
Nanesla sem ga dopoldne (kar s prsti) in šla po opravkih, kjer sem se kar precej spotila. Poročam, da to čudo res zdrži! Nimam absolutno nobenega vonja (razen po kokosovem olju)!

Noro!! Še bom testirala (fitnes, itd..) in poročam!

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 09 August 2012 - 05:39 PM
Ja saj je logično, da deluje, ker tako soda kot kokosovo olje delujeta protibakterijsko (kokosova še protivirusno). Saj sam pot kot tak ne smrdi in če ne dovoliš, da se bakterije na tem predelu razvijejo, ni smradu. Jaz sem si pred kratkim izdelala tega, ki ga omenjaš, samo se mi druge runde ni več dalo delati, ker sem ugotovila, da ima enak učinek, če si na vlažne pazduhe nanesem malce sode, zmočim prste, fajn vmasiram (da se med tem soda čisto stopi z vodo) in odvečno vlago/morebitni prah obrišem. Zdrži cel dan, tudi med športom (na fitnes ne hodim, ampak pri športih na prostem pri meni mirno zdrži).
Sicer pa lahko dodaš tudi kapljico sivkinega eteričnega olja ali olja čajevca, oba delujeta protibakterijsko in se lahko nanašata na kožo. Meni osebno imata malce premočen vonj za vsakodnevno uporabo pod pazduho, zato ju ne uporabljam. Je pa morda ta varianta dobra za tiste, ki se jim potijo noge oz. posledično smrdijo.

Posted 09 August 2012 - 05:41 PM

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 09 August 2012 - 06:17 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 09 August 2012 - 09:21 PM
Pablo Picasso
Posted 10 August 2012 - 01:16 AM
Posted 10 August 2012 - 06:02 PM
Zdaj imam tega, drugega, in mi ful ni všeč. Kar en film pusti, če se ne našpricam z razdalje dveh metrov.Zadnjič sem videla, da ima DM pod novosti Bourjois deodorante:
Naslednjič bom pomojem prvega ali drugega.

Posted 16 August 2012 - 10:18 PM
Planet, sem si zdi, da si ti tožila o flekih na oblačilih, sestrična pravi, da jih Vanish odrstani (ga naneseš gor pred pranjem, drgneš, dat prat in izginejo)
Ja, rumeni madezi na belih oblacilih so me motili, ampak je bila tudi tkanina unicena, prosojna je postala (in to ne po letih nosenja :/).
Posted 17 August 2012 - 05:27 PM
Posted 08 March 2013 - 08:12 PM
Jaz pa tega s sodo še nisem probala. To uporabite kar navadno sodo za peko? Po eni strani se mi malo upira to dajat na kožo, ampak če jo jemo, najbrž tudi za kožo ni slaba.
Priporoča katera še kakšen naraven deodorant? Jaz mam zdaj Bio Secure roll on, ki mi bo kmalu zmanjkal. Ampak mi je premalo. Ko se spotim, mi čez čas začnejo smrdet pazduhe. Sicer pa jaz itak ne iščem takega, ki bi preprečil potenje, ampak samo smrad.
Posted 08 March 2013 - 08:53 PM
Soda je pa ja še najbolj naravna od vsega, kar špricamo na kožo. Jaz se to spravljam probat že sto let, ampak se tega spomnim vedno, ko si v naglici špricam Borotalco.
Pablo Picasso
Posted 09 March 2013 - 08:08 AM
U jaz si bom pa to naredila.
Kakšno posodico pa uporabite?a to je pol kot rooll on, imaš to skoz v hladilniku a kako to izgleda?
Jaz se vsakič ko namažem netro roberts vprašam, kaj se mi zaeno sranje vse absorbira preko kože...
Pa še prihranila bom
Definitivno probam
Posted 09 March 2013 - 12:36 PM
Ne, samo navlažiš si pazduho in potapkaš s prsti po sodi (tista posodica z modrim pokrovom je še najbolj priročna, pač 'original' embalaža) in vtiraš v kožo, dokler se ne posuši, bel prahec, ki ostane, pa samo pobrišeš. In to je to.
Pablo Picasso
Posted 09 March 2013 - 01:05 PM
Aja ti imaš samo sodo, ne tisti recept katerega je napisala immortelle?
In, a samo soda deluje?
Posted 09 March 2013 - 02:22 PM
Kje pa je Immortele napisala kak recept?
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users