Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#881 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 April 2008 - 04:09 PM

Ja, to je ful res.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#882 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 28 April 2008 - 04:28 PM

Se strinjam, samo po drugi strani pa se v ravno pri eseju najbolj vidi kako se izražaš, kako znaš povezovati, kakšen besedni zaklad imaš itd.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#883 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 28 April 2008 - 04:32 PM

ej, a pr teh omejitvah so vse želje vštete? ne morjo dat omejitve več sploh?

k čene js špricam sprejemce na dizajnu in grem v Mb smile.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#884 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 28 April 2008 - 06:50 PM

To je zdaj dokončno, spreminjali ne bodo.

Pri eseju je pa žal tako, da itak večina ljudi piše take grozljivosti, da to ni za nikamor in je potrebno znat kaj sestavit in čimveč prebrat.

Princeska, ti pa pojdi na vpogled, ko bo šlo zares.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#885 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 April 2008 - 08:05 PM

Mene matura čaka drugo leto in se je bojim kot hudič križa. cry.gif Vzela sem pa nemščino in sociologijo. Najbolj me je strah matematike pa pisnega sestavka pri ang./nem. cry.gif
  • 0

#886 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 28 April 2008 - 08:34 PM

Sweetblush, prihrani še živce. Ko bo šlo zares, je itak normalno bit živčen, prej pa... Ne obremenjuj se, vsakogar nekoč čaka matura. In itak boste v 4. letniku še ful ponavljali.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#887 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 April 2008 - 08:58 PM

Ah, mene vedno daje panika že ful časa pred kakšno pomembno stvarjo, tako da je to čis normalno. laugh.gif
  • 0

#888 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 29 April 2008 - 10:43 AM

mene še nč ne grabi. haha. mogoče čist mal ... na momente. mam druge stvari v glavi :/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#889 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 29 April 2008 - 02:21 PM

Mene še tudi ne grabi čisto nič. Sploh še nimam tistega občutka, pa motivacije za učenje tudi ni najbolj. ermm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#890 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 29 April 2008 - 03:03 PM

Mene tud nč. Sploh pa se mi itak nč ne da, nobene volje več nimam... No, se pa tud ne sekiram kaj dosti, ker itak nimam omejitev in tud, če se ne bi tko rečen nč učila, bi maturo ziher nardila.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#891 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 29 April 2008 - 03:54 PM

Pa sej res ni tak bavbav SPLOH! Če si gimnazijo delal kolikor toliko v izi, bil priden sproti , si delal zapiske, pribliiižno poslušal.. Se da komot naredit tudi brez vseh teh nekih raznih predpriprav, tečajev, intenzivnih ponavljanj.. Res punce, sploh ni tak big of a deal. Sploh ste pa ve pridne in brihtne. Nehajte se sekirat, pejte raje sladoled papcat pa se z lubčki stiskat. tongue.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 29 April 2008 - 05:28 PM

Tut ce nisi tk blazno priden...
Js sm bla skoz dobra, razen prvi letnik, ko sm se uspela bit prav dobra, pa sm mela na maturi 26 pik. Bi bla se kaka vec, ce nebi eseja pr slovenscini po svoje pisala smile.gif

Je pa res, da sm bla js pac fejst favlasta, pa se mi ni nikol dalo ucit za kontrolke, sem pa drugac dokaj pridno hodla v solo, tk da se ti to tk al tk ogromno pozna kasnej pr ucenju za maturo. Edino za matematiko sm si mogla vzet konkretno cel tedn, ker sem med urami pisala pesmice, pa nism znala nobene formule smile.gif Nazadnje sm jo dobla pa 4, pa se zal mi je blo, da nism sla na visji nivo, ker so meli lazje naloge kot osnovni.

Tk da matura res ni bav bav, more pa vseeno vsak zase vedet, kolk je kaj poslusal in sledil pri pouku pprej 4 leta.
  • 0

#893 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 29 April 2008 - 07:13 PM

kk bi pa lahko imel višji nivo lažje naloge? ena pola je itak skupna, s tem da piše višji nivo potem še 2. polo (strukturirane naloge). al je blo kej drugač?

Cvetka*, z lubčki se stiskat, ja tongue.gif ti raj povej, kk za jutr kaže.
  • 0

#894 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 29 April 2008 - 07:14 PM

Kr nimam omejitve bi res lahko šla kr tako pisat. Ampak vem da bi bla potem ful razočarana, če bi bili bolj borni rezultati. Večja pričakovanja pač. Če se bom pa vsaj nekaj pripravljala pa bo vseeno bolj tak. Bom vsaj vedla da sem se potrudila.
Kak že komaj čakam da bo vsega konec.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#895 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 29 April 2008 - 07:57 PM

podpis pod vsako besedo smile.gif.
  • 0

• Guests

Posted 29 April 2008 - 09:01 PM

Nika, isto je blo. S tem da so ble na splosnem nivoju vecinoma take naloge, kjer si mogel znat formule in pravila itd, da so pac preverili splosno znanje. Na visjem nivoju so ble pa tekstne naloge bolj logicnega tipa, dobro mogu si poznat zakonitosti vseeno, ampak men so take naloge vedno bolj lezale kot pa tiste osnovne. Zato pravim lazje, iz mojega stalisca.
  • 0

• Guests

Posted 01 May 2008 - 10:37 AM

Iz te mature vsi delajo tak bavbav. Res se nimate česa bati, če sledite pouku. Jaz sem jo delala tri leta nazaj, pa se nisem kaj dosti učila, ker me za točke ni skrbelo (sem že vedela, da izbrani faks ne bo imel omejitve) in je šlo brez težav s 27. Res ni panike.
Se mi je pa zdela od vseh predmetov slovenščina najbolj zblojena. smile.gif
  • 0

#898 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 01 May 2008 - 10:49 AM

Jah, to je ful razlika. Če veš, da nimaš omejitve si vse bolj na izi vzameš, ni takega stresa in je logično da bolš nrdiš. Če pa je od tega odvisna tvoja prihodnost, pa ni tako lahko.
  • 0

#899 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 03 May 2008 - 09:01 PM

eno vprašanje za Princesko in vse druge, ki obvladajo slovenščino in pisanje esejev:

zakaj Hana z otroki ni šla od Kantorja? sej nekej se ji mota po glavi, ampak potem "vztraja zaradi otrok"? ne razumem te logike :/.
  • 0

#900 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86427 posts

Posted 03 May 2008 - 10:12 PM

Kaj pa mate letos za esej?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users