Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

• Guests

Posted 03 November 2010 - 12:15 PM

Skoz kupujem alpsko 1,6 in mi je glih prav, dokler sem bla se doma, sem pa hodila v bliznjo mlekarno po mleko, pa je blo tut s pobrano smetano se vseeno precej mastno. Ampak rajse to, kot pa mesece/leta staro mleko pit...
  • 0

#882 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4266 posts

Posted 03 November 2010 - 12:18 PM

Mah meni se ne zdi, da je mastno, je pa bolj polnega in specifičnega okusa. Mogoče ti to ne odgovarja? Jaz sem potrebovala nekaj časa, da sem se navadila na okus.
  • 0

• Guests

Posted 03 November 2010 - 12:22 PM

Glede navadit se ni problem, saj pravim, da sem pila tako mleko od malega pa prakticno dokler nisem sla na faks. Pac slabo mi je po njem, vedno sem mislila da mi ne odgovarja mascoba, mogoce je pa res kaj drugega. Mogoce mi tudi konkretno tisto mleko ni odgovarjalo, ker smo ga ves cas imeli od istega kmeta. Mogoce bi mi katero drugo iz mleomata blo boljse...
  • 0

#884 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 03 November 2010 - 01:13 PM

pa domače še homogenizirano ni, kar je dobro za krvožilje
  • 0

• Guests

Posted 03 November 2010 - 02:05 PM

Evo, odgovor iz Ljubljanskih mlekarn:

Pozdravljeni,

vračanje izdelkov s pretečenim rokom trajanja nazaj v proizvodne obrate je zakonsko prepovedano, kar strogo preverjajo veterinarski inšpektorji. V Ljubljanskih mlekarnah zelo natančno preverjamo vhodno surovino to je surovo mleko, da je le-to resnično sveže in ima čim krajši čas od molže do sprejema v mlekarno. Prav tako preverjamo, da vhodna surovina (mleko) ustreza vsem določilom kakovosti, ki so predpisani z veljavno zakonodajo v Evropski uniji. Za razliko od marskikatere druge tehnologije, ki omogoča izdelavo izdelkov iz slabše surovine, pa v mlekarni iz surovine slabe kakovosti ne moremo narediti nobenega izdelka. Zato sta kakovost surovine ter nadzor nad kakovostjo tako zelo pomembna.

Obrazložitev številk s strani družbe Tetra Pak: V Tetra Paku tiskajo dizajne na več trakovih hkrati, ki pa so za potrebe sledljivosti oštevilčeni. 12 45 označuje, da je bil ta paket tiskan na 3. traku v proizvodnji.

Želimo vam še naprej lep in uspešen dan,

• 0

#886 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86442 posts

Posted 03 November 2010 - 07:23 PM

Mami je homeopatinja rekla, kako škodljivo je trajno mleko (Alpsko itd.), bom probala poiskat kaj o tem.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#887 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 03 November 2010 - 08:34 PM

prosim, pa kar v ustrezno temo potem ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#888 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86442 posts

Posted 03 November 2010 - 08:55 PM

Ne najdem čisto nič pametnega, razen tega, da mu s homogenizacijo in pasterizacijo odvzamejo večino hranil. Povedala ji je, da se iz njega v želodcu naredi kepa, podobna plastiki, ki je neprebavljiva, povzroča apnenje žil itd.
  • 0

― V. Van Gogh

#889 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27991 posts

Posted 03 November 2010 - 09:05 PM

Ni nekaj podobnega z margarino (zivali je menda ne marajo, ze vejo zakaj)? Joj, pojma nimam, kaj je ze problem v margarini, bom nasla, saj ni tako obskurno. Edit: tu je nekaj ---> klik.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#890 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86442 posts

Posted 03 November 2010 - 09:11 PM

klik

Mene ravno ne gane, če imam na izbiro maslo in margarino, se bom itak odločila za slednjo.
  • 0

― V. Van Gogh

#891 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27991 posts

Posted 03 November 2010 - 09:14 PM

Jaz pa ne za mleko, ne za margarino in ne za maslo. Samo stiropor in limone (klik)! laugh.gif
  • 0

#892 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 November 2010 - 09:14 PM

Jaz pa za maslo.

Kar se tiče mleka mi je vseeno, una kaplja v kofetu me ne bo ubila, ker drugače ga en pijem.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#893 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 November 2010 - 09:16 PM

Mi veliko kuhamo na Becelu (poleg olivnega olja), mi je tudi sicer tako dobro (pod marmelado, medom), pa mleka kar dosti spijem.
Eh, itak sem čisto zasvinjana.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#894 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86442 posts

Posted 03 November 2010 - 09:17 PM

QUOTE(_Planet_ @ 3. 11. 2010 - 21:14) View Post

Jaz pa ne za mleko, ne za margarino in ne za maslo. Samo stiropor in limone (klik)! laugh.gif

Sem prebrala, in se seveda strinjam. biggrin.gif Masla pa ne jem iz drugih razlogov - poleg tega, da se izogibam živalskih produktov, mi živalska maščoba naredi katastrofo na koži.

• 0

― V. Van Gogh

#895 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27991 posts

Posted 03 November 2010 - 09:20 PM

: D

Ma jaz pac ze od rojstva ne maram mleka & mlecnih izdelkov, margarina mi je ok (itak ni mlecni izdelek ali pac?, ne da se mi brskati), ampak se kar nekako ne spomnim nanjo, vcasih me pici pa si en cas mazem margarino in marmelado na kruh, potem pa spet par let nic.

Toplo/stopljeno maslo mi tako grozljivo smrdi, da bi bila sposobna bruhati, ce bi ga morala vohati vec kot nekaj sekund, kar skozi usta zacnem dihati, ce ga zavoham (tasca ga tako rada tlaci povsod down.gif), enako je s toplim mlekom. God! bruh.gif
  • 0

#896 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 03 November 2010 - 09:38 PM

margarina je rastlinska. lahko mirno spiš biggrin.gif
  • 0

#897 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27991 posts

Posted 03 November 2010 - 09:40 PM

Goodie. : D Sicer jaz ne locujem zivil glede na izvor, samo glede na okus/vonj/izgled/obcutek pod zobmi.. : D Jem vse od rib do tatarca in stiroporov. laugh.gif
  • 0

#898 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 03 November 2010 - 09:43 PM

tatarc na stiroporu + margarina ni slabo biggrin.gif
  • 0

#899 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27991 posts

Posted 03 November 2010 - 09:56 PM

Ni neumna ideja! woot.gif
  • 0

#900 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26029 posts

Posted 03 November 2010 - 10:38 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 3. 11. 2010 - 21:38) View Post

margarina je rastlinska. lahko mirno spiš biggrin.gif

no, v večini primerov ma neke mlečne komponente, trust the ingredient reader extraordinaire ;)

PLUS, vse margarine niso iz hitrogeniranih/delnohidrogeniranih maščob in podobnih "dobrot", recimo KLIK1, KLIK2 ...
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users