kaj študirate
Posted 27 January 2008 - 06:09 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 27 January 2008 - 06:18 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 07 February 2008 - 09:25 PM
Posted 07 February 2008 - 09:36 PM

Posted 07 February 2008 - 09:44 PM
Ruščina je zelo zaj***n študij!
Posted 09 February 2008 - 09:56 AM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 09 February 2008 - 11:47 AM
Posted 24 February 2008 - 02:14 PM
Posted 24 February 2008 - 02:52 PM
V 1. bloku smo imeli biologijo in kemijo.
Biologijo so nam predavale 3 profesorice: celico - Štrus (kr težko, ampak gre), botaniko - Vilhar (ful dobra prof), zoologijo - Drobne (ful easy predava). Iz tega pišeš izpit v 3 kosih. Pri biologiji smo imeli še laboratorijske vaje iz zoologije in botanike (ful zanimive), ki so se vlekle 4 mesece. Potem smo pisali kolokvij. Ko vse to narediš (sej ni tako hudo, ker se stvari FUL navezujejo), dobiš oceno iz 2 delov (npr. 10/9). Vsa predavanja so bila s pomočjo slajdov, ki smo jih tudi dobili. Učila sem se iz slajdov in zapiskov.
Kemijo so nam predavali 2 profesorici: Kač - ženska ima zanimiva predavanja z dosti zajebancije, ampak tudi zahteva. Ona nima nobenih slajdov, si je dobro pisat čim več. Na izpitu moreš pazit, da se pravilno izražaš. Ona nasm je predavala anorgansko kemijo. Organski del nas je imela Tasičeva. Njena predavanja niso tako zabavna, kot od Kačeve, ampak se naučiš ful več. Zadosti je, če se učiš iz slajdov dopolnjenih z zapiski. Iz kemije smo imeli tudi vaje (meni so bile ful dobre). Imela nas je asistentka Šegatin. Iz vaj smo dobili oceno sestavljeno iz kolokvija, sprotnih testov in poročil vaj. Nič strašnega. Končna ocena je spet sestavljena iz dveh ocen.
V 2. bloku smo imeli uvod v živilstvo, ekonomiko in matematične metode.
Uvod v živilstvo predava dekan. Vse kar moreš narest je seminarska naloga, ki zajema 3+ strani

Ekonomiko predava Erjavec, predavanja so zanimiva, snov je meni grozno dolgočasna. Izpit smo pisali v 2 kosih. Pri ekonomiki moreš narest še kolokvij iz vaj, ki ful ljudem dela težave (meni je bil easy). Izpit je veči ljudi lahek. Učila sem se iz slajdov, zapiskov in vprašanj, ki jih je on pripravil. Priporočal je tudi knjigo, ki je strašno debela. Sem se nekaj učila tudi od tam, ampak sem obupala, ker je predebela

Matematiko predavata Zadnikova in Cedilnik. Pri Zadnikovi je ful dolgočasno, zahteva mir. Vaje je imel Dolinar (ble so res fulll lahke). 2. del matematike (integrali, odvodi ipd.) nas je imel Cedilnik. Predavanja so bila dolgočasna, ampak super razlaga. Vaje je tudi imel on. Hodit moreš pred tablo in si tako pridobit točke za kolokvij (nič groznega, ker res ful pomaga, itak pa nihče nima pojma). Opravit moreš tudi seminarsko nalogo (pri Zadnikovi ali pri Cedilniku). Izpit smo pisali v 2 delih, kolokvij tudi. Na koncu je spet ocena dvojna. Višji letniki se ful bojijo Cedilnika, ker je bil (!) ful težek. Z bolonjskim sistemom je program skrajšan in ni nič strašnega (malo nad nivojem gimnazije).
Sedaj je minil 1. teden 3. bloka. Imamo analizne metode v živilstvu, uvod v mikrobiologijo in fiziko. O tem ti kej dosti še ne morem povedat.
Po 1. bloku je 1 teden fraj za izpite, po 2. bloku smo imeli 3 tedene izpitnega obdobja, po 3. bloku bo 1 teden prosto, po 4. pa je spet daljše izpitno obdobje.
To je ful dobro, ker se lahko izpitov kmalu rešiš. Dosti je povdarka na sprotnem delu, ampak meni je vseeno lažje kot v srednji.
Urnik zna bit zelo grd, če se pišeš bolj proti koncu abecede, ker so vaje v manjših skupinah. Tisti, ki smo na koncu abecede nastradamo. Prva dva bloka smo bili skoraj non stop na faksu. Zdej, ko je 3. blok pa se je urnik ful spremenil (povprečno imam 5,5 ur na dan). Ob petkih smo končali kar pozno, ponavadi po 15.00. Sedaj, končam že ob 13.00

Povzetek: na faksu mi je lepo!

Ojej, upam, da ni predolgo

Posted 24 February 2008 - 03:00 PM
Panika me daje, ker je 8. marca že vpis, jaz pa še nisem odločena.
Najbolj mi je čudno ker se nikoli nisem vidla v naravoslovju

Posted 24 February 2008 - 03:06 PM

Sej na koncu se lahko se ne rabiš specializirat glih v proizvodnjo ali pa v analize kakovosti. Maš še možnosti it na prehranski del (delaš kakšne jedilnike ipd.) ali pa na ekonomski del. (to je mišljeno, če greš na magisterij)
Posted 24 February 2008 - 04:49 PM
Ni mi jasno zakaj me živilstvo in prehrana toliko bega. Tu me je predmetnik malo odbil- sploh ker mi kemija in biologija nista nikoli bila najbolj všeč.
Resnica je da res ne vem, kaj bi rada v življenju počela. Pri vsakem študiju me nekaj zmoti.
Posted 24 February 2008 - 05:20 PM
Posted 24 February 2008 - 06:48 PM

Posted 24 February 2008 - 08:22 PM

Meni je japonščina ful zakon

Učimo se pač japonsko, kaj ti čem rečt

Kej ful več ti ne bi vedla povedat, lahko te še malo obveščam kasneje, če maš kšno vprašanje pa kr

Naj še dodam, da sm še vedno navdušena nad izbiro in mi ni niti najmanj žal, čeprav je res kr dosti sproti za delat pa nujno je treba nonstop obnavljat za nazaj, ampak meni gre zaenkrat super (sicer se divje bojim junija

Če te še kej zanima pa kr vprašaj!
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 24 February 2008 - 08:54 PM

Posted 24 February 2008 - 09:27 PM

Koliko pa vas je sploh na japonologiji?
[Napoleon]
Posted 24 February 2008 - 09:41 PM
Angleščina je pa malo večje razočaranje, predmeti so večinoma en sam dolgčas, meni se dosti stvari zdi totalno neuporabnih, ampak tako pač je.
Ne hodim na predavanja iz stare angleške književnosti, ker so izredno dolgočasna in profesor samo bere iz skripte in vsaketolko napiše kšno naključno besedo na tablo, študentov si sploh ne upa pogledat (mogoče se boji, da vsi spimo?). Ne hodim niti na predavanja iz morfologije, ker se mi križajo z vajami od japonščine, ampak menda niti to ni nevemkaj.
Na ostale stvari praviloma hodim, brezvezna se mi zdi npr. novejša književnost, ki jo predava sicer en zelo živahen in karizmatičen profesor Mozetič, ampak je praktično nemogoče sledit predavanju, ker predava zelo hitro in uporablja same napredne izraze, ki si jih je težko zapomnit, tako da jst tam zapišem samo ime in naslov dela, podrobosti pa poslušam, zapiske si je takorekoč nemogoče delat. Potem je glagol, kjer je nujno hodit na predavanja, da lahko slediš pri vajah, so uporabna predavanja in tudi profesor dobro razloži, na vajah se vedno posvetimo kompliciranim primerom itd. Za morfologijo vaje si pomagam s slovnico, sicer pa je tudi zelo v redu profesorca, ful prijazna in vse razloži. Fonetika jemalo hujša profesorce se kr malo bojim, ker je taka malo obilnejša in z divje oranžno frizuro, ampak se da preživet, vsaj meni ni pretežko. Kaj še ostane... Aja lektorske, tam se itak samo pogovarjamo, profesorca ima zelo strašen ugled, ampak v resnici ni tako grozna (samo upam da se ne špara za izpit), se mi pa včasih zdi, da nam poskuša malo prat možgane. Drugače nas je ful, eni se ful nekam nosijo, ampak se najde tudi dosti v redu ljudi.
Aja pa urnik je drek.
Vprašaj kej konkretnega, nevem kaj te zanima

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users