Jaz sem bila tudi vedno bolj diskretna, nikoli nisem kar tam na hojladri se majice dvignila, da bom pa zdaj dojila. Edino enkrat se mi je zgodilo, da sem morala dojit na Pediatricni, ker je bila soba za dojenje zasedena, čakali smo pa ful dolgo za pregled in sem pač na hodniku dojila, v enem bolj samotnem koticku. Jaz sem velikokrat previjala v vozicku ali v avtu, ko je bila večja. Če sem že v parku, sem poskrbela, da ni ljudi zraven. Ampak smo res različni. Prijateljica je vedno dojila kar pred vsemi,npr. v lokalu, ko smo prišli k njej na obisk...in priznam, da mi je bilo rahlo neprijetno. Sem pa glede razkazovanja svojega telesa bila vedno sramezljiva, pomoje je povezano.

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 20 August 2016 - 06:44 AM
Posted 20 August 2016 - 07:03 AM
No zdaj niti podrazno ne mislim tako. Ce koga moti lahko stran pogleda, res ne bi dojila sreei trgovine, so tud na javnih mestih klopce kamor se umaknes pa to se da diskretno izvest.
Drugace pa ajde da slisim predlog, ko smo bli mi v gostilni sredi zime in sem ga mogla previt, previjalnice pa niso imeli, sem sla pac za eno bolj odmaknjeno mizo in ga previla na oblazinjeni klopi. Kaj naj ga zunaj na mrazu? Isto sredi nekega parka. Tud na tleh na travi sem ga ze. Res me boli kaj si kdo misli in prej ko s tem opravis lazje zivis.
Ce boste dojile in previjale samo doma in na urejenih mestih je prvo leto zivljenja omejeno kar se cesarkoli tice. Najboljse da si pol celo leto kar eoma kjer josko izvadis samo na kavcu in previjes samo na previjalni.
Posted 20 August 2016 - 08:23 AM
Razumem, kaj želiš povedat, ampak ni treba pretiravati v nobeno smer. Sej govorimo o tem, da se da te stvari opravit bolj diskretno, se umaknit v nek kot ipd.
In verjetno pridejo kdaj situacije, ko pa res ni hude izbire, kaj narest, pa vendar če je le mogoče, naj bi se v javnosti vedli z ozirom na ljudi okoli sebe.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 August 2016 - 02:12 PM
Ja, itak da previješ tudi med ljudmi, ampak ni treba, da je prav zraven nekdo tretji, malo se pač umakneš, isto glede dojenja. Ali pa vsaj partnerja uporabiš za ščit ni treba, da si v središču pozornosti takrat, ne vem...zato so mi slike dojenja na fb kar nekaj. Ampak jaz niti slike svojega otroka ne objavim niti svojih selfijev, če smo že pri tem...tako da, različni smo.
Posted 20 August 2016 - 03:36 PM
Drugace pa ne vem, kaksne zakotne vaske gostilne so to, da nimajo previjalnih miz, jaz jih res povsod videvam.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 August 2016 - 05:17 AM
Tudi meni so take skupine (pa zadnje cajte cel fb) mimo, s slikami vred.
Posted 21 August 2016 - 06:52 AM
Meni osebno so bile zelo v pomoč, ko sem želela prenehat hranit po flaški in preit izključno na dojenje.
Kar se pa previjalnih miz v lokalih in restavracijah tiče, jih pri nas vidim samo tam, kamor zahajajo družine... Trenutno se v Nm spomnim dveh.
Posted 21 August 2016 - 08:48 AM
Jaz ce bi imela otroka,ga ne bi dojila,mi pravijo prijateljice,da ni sans,da ti otroka takoj dajo gor na prsi in da bi me babice in zdravnics v porodnisnici pojedli ce bi izjavila kaj takega.Jaz pa mislim da je to izbira in odlocitev vsake posameznice.
Posted 21 August 2016 - 09:53 AM
Je pa dojenje veliko lažje in cenejše od hranjenja z adaptiranim mlekom.
Posted 21 August 2016 - 10:32 AM
Preden sem zanosila sem govorila da ne bom dojila, ker si nocem josk unicit.
No zdaj mam razvlecene joske pa hb za dojenje.
Super je. Otroku da najvec, kar lahko.
Posted 21 August 2016 - 11:32 AM
Dojenje je zelo pomembno za zdravje otroka in nepremišljene izjave v stilu "nikoli ne bi" ponavadi nimajo neke konkretne argumentirane osnove.
Ampak, zakaj pa naj bi dojenje "uničilo" joške? Mislim, a je vedno tako, da zgubijo obliko potem? Ne spoznam se dovolj. V tem primeru bi si jih ziher šla popravit, če bi me motilo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 August 2016 - 12:22 PM
Ma jaz imam iste joške kot pred porodom, samo jaz imam majhne, pri večjih se morda bolj pozna. Sem pa dojila "samo" 5 mesecev.
Posted 21 August 2016 - 12:28 PM
Posted 21 August 2016 - 12:41 PM
*Se opravicujem za slikovit opis*.
Posted 21 August 2016 - 02:27 PM
Mogoce v LJ, jaz jih vidim kjerkoli zelo redko.
Ne, v bistvu v LJ ful malo hodiva ven jest.
Jaz bi šla raje ponovno na operacijo, kot da ne bi dojila, se mi zdi to preveč pomembno.
Povesijo se večinoma velike, ki so povešene že po defaultu (gravitacija pač naredi svoje), majhne se pa včasih po prenehanju dojenja še zmanjšajo oz. nekako izpraznijo.
Je pa to nezadovoljstvo pogosto še eden izmed razlogov, da se spolna aktivnost po porodu zmanjša na minimum. Potem je pa na vsaki posameznici, kaj bo naredila oz. če si lahko privošči kaj narediti. Je pa to izjemno zahtevna operacija (hkrati pa tudi najbolj pogosta od estetskih pri nas).
― V. Van Gogh
Posted 21 August 2016 - 02:43 PM
Je pa to nezadovoljstvo pogosto še eden izmed razlogov, da se spolna aktivnost po porodu zmanjša na minimum. Potem je pa na vsaki posameznici, kaj bo naredila oz. če si lahko privošči kaj narediti. Je pa to izjemno zahtevna operacija (hkrati pa tudi najbolj pogosta od estetskih pri nas).
Možno, da le botruje, drugače pa se ženskam novopečenim mamam potreba po seksu zmanjša predvsem zaradi hormonov (prolaktina ipd.)
Nisem pa vedela, da je to tako zahtevna operacija, o estetski kirurgiji ne vem prav veliko. Lahko poveš kaj več? Morda v drugi temi, ker smo že zelo OT.
Bill Bullard
Posted 22 August 2016 - 07:52 AM
Ma jaz imam iste joške kot pred porodom, samo jaz imam majhne, pri večjih se morda bolj pozna. Sem pa dojila "samo" 5 mesecev.
Jaz imam podobno izlušnjo. So pa meni kar dolgo rabile, da so postale spet "normalne" in ne "ušesa kokršanjela"... po moje vsaj leto in pol. Mogoče so malo večje (ker imam tud več kg), ampak so pa bolj prazne.
Se strinjam glede dojenja in previjanja - umakneš se in opraviš svoje. Mi vsaj prve pol leta sploh nismo hodili v javne zaprte postore z otroki. Itak je bila zima, pa prevelik organizacijski zalogaj . Potem so pa že toliko večji, da se da počakat na primeren prostor. Sredi zime sem jih tudi v avtu previjala; itak si tako zverziran, da za minuto ali dve pa mu tudi ne bo rit zmrznila.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 August 2016 - 10:49 AM
Tudi meni gre to na živce, pa daj si vrzi vsaj tisto plenico čez rame da je vsaj malo bolj diskretno, mi je zelo neokusno in vedno bemtim kadar sva v kakšni taki situaciji. In se strinjam z mnenji ki so bila že zapisana, najbolj samozavestne so tiste, katerih prsi so najbolj grozne za pogledat
Posted 23 August 2016 - 02:23 PM
Meni se zdi, da tiste, ki so bile attention whores že prej, tudi med dojenjem kažejo ista nagnenja in izbacajo sise samo zato, da provocirajo potem se pa trmajo kako je to nekaj naravnega in da so drugi to seksualizirali. Vsaj tiste, ki jih jaz poznam.
Posted 23 August 2016 - 02:30 PM

― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users