Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?
Posted 20 October 2023 - 10:18 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 October 2023 - 07:03 PM
https://www.rtvslo.s...766350?s=tv&t=0
- In to na zahodu, kaj je šele na vzhodu.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 October 2023 - 06:43 AM
potem sem pa še Zgodba o antidepresivih
Sem zelo vesela, da sem se takrat uprla za sineta. Saj vem, da nekaterim rešijo življenje, ampak k sreči njemu ni bilo potrebno
Put A Kilt On It!
Posted 25 October 2023 - 07:49 AM
Na RTV:
- Počitnice z mamo - o mami samohranilki in najstniškem otroku - precej živčna ob ogledu
- Alice - francoski film o ženski, ki jo (in sina) mož pusti brez vsega denarja in kako se znajde. Meni zelo všečen
- Kako postati dobra žena - film naj bi prikazoval leto 1967. Noro, kako so se časi spremenili v tem času. Je komedija, a kljub temu sem bila živčna kako so punce vzgajali še ne tako dolgo nazaj
Put A Kilt On It!
Posted 25 October 2023 - 11:44 AM
Spoiler: sem pa debelo pogledala ob reakciji njene mame. Noro, kako so bile te generacije žensk naučene, da je treba vse potrpet in bit tiho.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 October 2023 - 09:50 PM
Na RTV:
- Počitnice z mamo - o mami samohranilki in najstniškem otroku - precej živčna ob ogledu
Tudi jaz.
“Kako postati dobra žena” se pa raje nisem lotila, sem že gledala nekaj podobnega.
Big https://www.imdb.com...ef_=ext_shr_lnk
Posted 26 October 2023 - 06:29 AM
saj na koncu je parodija oz. tudi vmes je veliko komedije - ženske spoznajo svojo zmoto in se "osvobodijo". Je pa (verjetno) dober prikaz miselnosti in življenja še ne tako dolgo nazaj.
Circle of friends . Film iz leta 1995, meni je bil že takrat krasen film, zdaj mi je pa še bolj. Irska. En kup znanih igralcev, ki so bili takrat mladi. Mr. Darcy v istem letu posnel svojo ikonično vlogi in še tole. Da ne govorim, da ima Alan Cumming ravno tako zoprno/polizano vlogo, kot tisti pajac iz Pride&Prejudice.
Put A Kilt On It!
Posted 27 October 2023 - 09:38 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 October 2023 - 10:08 PM
Tudi jaz sem ga (spet) pogledala zadnjič. : )Circle of friends
. Film iz leta 1995, meni je bil že takrat krasen film, zdaj mi je pa še bolj. Irska. En kup znanih igralcev, ki so bili takrat mladi. Mr. Darcy v istem letu posnel svojo ikonično vlogi in še tole. Da ne govorim, da ima Alan Cumming ravno tako zoprno/polizano vlogo, kot tisti pajac iz Pride&Prejudice.
Cummingov lik me je pa čisto s tira vrgel na koncu filma, sem že pozabila, kako se razplete in je bilo nepričakovano.
Včeraj: Dear John
Posted 28 October 2023 - 10:12 PM
― V. Van Gogh
Posted 29 October 2023 - 11:52 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 29 October 2023 - 07:26 PM
https://www.imdb.com/title/tt10834220/
Pogledala dve epizodi in ne morem nehat gledat
Skadninavci res znajo!
Put A Kilt On It!
Posted 29 October 2023 - 07:29 PM
Posted 29 October 2023 - 11:16 PM
Put A Kilt On It!
Posted 30 October 2023 - 10:34 AM
https://knjiznikazip...-kostanjev-moz/
Posted 31 October 2023 - 08:27 PM
Saint Frances: https://www.imdb.com...ef_=ext_shr_lnk
Posted 31 October 2023 - 09:50 PM
― V. Van Gogh
Posted 31 October 2023 - 10:00 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 October 2023 - 11:00 PM
Pablo Picasso
Posted 31 October 2023 - 11:13 PM

― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users