Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?
Posted 25 September 2023 - 06:52 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 September 2023 - 07:01 AM
Heathers 1988 - meni ni jasno, zakaj je to postala klasika, pa da me ubiješ. Sva s tamalo gledali in se režali zraven - overacting na vsakem koraku.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 September 2023 - 07:57 AM

Terminator 1 in 2

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 25 September 2023 - 08:02 AM
Posted 25 September 2023 - 08:44 AM
Posted 02 October 2023 - 09:53 AM
Jaz še nisem pogledala, kako vama je všeč? Sestra je nekaj jamrala.
Gilmore girls. Odkrila da je na Netflixu, tako da zdaj počasi gledam od začetka.
[Napoleon]
Posted 02 October 2023 - 10:13 AM
Sex eduaction sem jaz pogledala dve sezoni in mi je bila dobra. Liki se meni dobro razvijajo, niso črno beli.
Gilmore girls sem pa jaz že pred xy leti cele pogledala, zdaj pa z gospodično počasi gledava in mi je še vedno dobra nadaljevanka. Jo zdaj kot starš zelo drugače gledam, kot takrat kot "otrok". Ogromno življenskih situacij in različnih pogledov je zapakiranih notri, če želiš videti. Na prvo žogo izgleda lahkotna zabava, pa je meni vse prej kot to.
Midva sva pa pogledala - What's love go to do with it? Meni zelo simpatičen prikaz različnih kultur ter plusov in minusov obeh kultur. Konec mi je bil preveč oh in sploh, tu so malo mimo pihnili (za moje pojme), ampak pod črto lepo presenečenje.
Put A Kilt On It!
Posted 02 October 2023 - 11:13 AM

Zdaj gledava Schitt's creek (ponovno).
Posted 02 October 2023 - 11:46 AM
Meni je bila zadnja sezona Sex education dokaj bedna.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 October 2023 - 08:54 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 October 2023 - 07:18 AM
After the wedding (USA). Če ne bi prej gledala skandinavsko verzijo, bi rekla, da je odličen film. Tako mi je bil "samo" dober. So pa simpatično prilagodili zgodbo.
Gods of Egypt - kako simpatična razbibriga.
The outsiders (1983) - me je pozitivno presenetil. Tudi kako mladi so bili vsi ti fanti nekoč
Put A Kilt On It!
Posted 14 October 2023 - 07:53 PM
True romance (1993), še en utrgan film od Tarantina.
Posted 15 October 2023 - 06:05 AM
Posted 15 October 2023 - 09:41 AM
― V. Van Gogh
Posted 15 October 2023 - 08:07 PM
― V. Van Gogh
Posted 15 October 2023 - 10:23 PM
Jp. Večkrat. Obožujem tovrstne filme iz 80ih (tudi zaradi soundtrackov). Nazadnje sem Dirty dancing. ❤A Breakfast Club sta ze gledale?
V zadnjem tednu sem pogledala dva vzhodnjaška filma iz arhiva RTVSLO, sem se prav potopila v počasnost zgodb:
Asako I&II
Jutro bo prišlo
Pa še Poletje z mamo (na temo najstništva).
Posted 16 October 2023 - 08:41 AM
o super, da si me spomnila. Zdaj je res kar nekaj dobrih filmov na 365 (no, saj so vedno)
Put A Kilt On It!
Posted 16 October 2023 - 08:50 AM
Fair play, Netflix
Petit maman
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 October 2023 - 04:23 PM
Posted 19 October 2023 - 08:19 PM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users