Ena pri nas sploh vrat od omarice s skodelicami ne zapira, vsako jutro dobim vrata skoraj v glavo. Pa sem jih leto in več zapirala pa gre krava po kosilu še na eno kavo in jovo na novo. In jih sploh ne zapiram več, briga me. Ta ženska je tok težka, da joj; res, nobene kulture nima, samo večvrednostni kompleks. In sem ful vesela, ker zdaj porablja star dopust in je skoraj noben petek ne bo v službo še vsaj dva meseca, sem ful vesela.

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 24 May 2016 - 04:53 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 26 May 2016 - 11:12 AM
Claire Danes ta njena mučeniška faca je haus
Posted 05 June 2016 - 02:29 PM
Posted 29 June 2016 - 09:30 AM
To, da ima zdaj, ko kadarkoli komu omenim, da kam potujem (z letalom ali v kakšno večje mesto), vsak pripombo v smislu:
- "pa a si upaš, ko je toliko terorističnih napadov?"
- "a ni zdaj nevarno tam?"
- "jaz se pa že ne usedem na letalo, zdaj v teh časih, ko ni več varno!"
- "upam, da prideš živa nazaj."
- "ti si zmešana, mene bi bilo ves čas strah, ne bi mogla uživat tam."
- "kako pa to, da greš, ko so teroristi zdaj tako dejavni? Kaj pa če bi raje šla kam na Hrvaško ali pa v okolico?"
- "a moraš res z letalom? Pa če skoraj vsak dan eno letališče razstrelijo!"
In to ponavadi slišim od takih, ki itak nikoli nikamor ne potujejo, po večini še niso bili izven Evrope ali pa sploh na letalu.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 29 June 2016 - 11:55 AM
Jaz upam, da se tašča ne bo spomnila, da sva šla lani v Tanzanijo preko turškega letališča, ker bo potem jamrala še nekaj let in kako je imela ona prav, da ni varno! Pustimo nelogičnost ob strani....
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 June 2016 - 12:08 PM
Jaz že vidim, da bodo nekatere osebe iz najinih družin zagnale paniko, ker decembra letiva prek Istanbula.
Posted 29 June 2016 - 12:24 PM
Posted 29 June 2016 - 03:04 PM
Mnja, pa saj jih po eni strani razumeš. Istanbul je bil v zadnjem času že tolikokrat tarča napadov, da je razumljivo, da so zaskrbljeni. Priznam, tudi meni ni bilo vseeno, ko sem včeraj zvečer prebrala novico. Sploh, ko sva se z možem pred rezervacijo letalskih kart pogovarjala kakšna je možnost, da bo naslednji napad ravno na to letališče. Kolikor grozno se že sliši, sem vesela, da se je zgodil sedaj in ne takrat ko bom jaz tam.
Razumem pa tudi tvoje stališče Immortelle. Zakaj bi v strahu pred terorizmov moral ostati doma oz. ne potovati z letalom? Mislim, nekatera območja so res bolj kritična kot druga, ampak da bi se zaradi grožnje terorizma povsem odpovedal potovanjem pa je po mojem mnenju butasto. Nekaj takega kot da se ne bi več vozil z avtomobilom, ker se vsak dan na cesti zgodi kakšna nesreča s smrtnim izzidom.
Posted 29 June 2016 - 03:45 PM
Razumem pa tudi tvoje stališče Immortelle. Zakaj bi v strahu pred terorizmov moral ostati doma oz. ne potovati z letalom? Mislim, nekatera območja so res bolj kritična kot druga, ampak da bi se zaradi grožnje terorizma povsem odpovedal potovanjem pa je po mojem mnenju butasto. Nekaj takega kot da se ne bi več vozil z avtomobilom, ker se vsak dan na cesti zgodi kakšna nesreča s smrtnim izzidom.
To, ja. Nekateri skorajda pričakujejo, da bomo zdaj vsi doma ždeli, pa negovali svoj strah pred tujino. Glede na situacijo, ki je trenutno na tem svetu je tako, da skorajda ni več varne destinacije. Kjerkoli se lahko zgodi... Ok, res je da so nekatere bolj izpostavljene kot druge, pa vseeno. A naj zdaj zaradi potencialne možnosti napada sedim med štirimi stenami pa čakam na boljše čase? No, ti isti ljudje me vsakokrat seveda tudi svarijo pred letenjem z letalom, ker "kaj pa, če dol pade?!".
Butasto je, ja.
Posted 29 June 2016 - 08:25 PM
Odprem zvečer okna, da se malo prezrači in da se gre maček lahko pohladit na balkon, pa smrdi noter po čikih.
Ljudje, ki na ulici buljijo v druge ljudi. Tako sem danes zjutraj srečala enega bivšega tipa in je buljil. Sem šla do njega in mu rekla, naj drugič pozdravi ali gre mimo brez zijanja. Je pol pozabil usta zapret od presenečenja. No, pozdravil tut ni, kultura na višku.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 30 June 2016 - 12:33 PM
Izjave v stilu: Kako je pa vaša PRINCESKA že velika! To mi je še bolj debilno od MAMIC.
Posted 30 June 2016 - 12:59 PM
Ah daj no, ne moreš tako govorit o svojih sončkih!
/sarcasm off/
Posted 30 June 2016 - 02:01 PM
Posted 30 June 2016 - 03:25 PM
Moja sončica je že tako velika, da je že cela princeska!
Posted 30 June 2016 - 04:48 PM
Posted 30 June 2016 - 05:23 PM
Itak.
Posted 01 July 2016 - 02:07 PM
Posted 01 July 2016 - 08:07 PM
Posted 02 July 2016 - 10:43 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 July 2016 - 01:35 PM
The glorification of busy.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users