Jump to content

Photo

Eurovision Song Contest

• Please log in to reply
3261 replies to this topic

#861 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 May 2011 - 06:53 AM

Ja, s tem se pa strinjam. Če se že predstavljajo kot države, bi bilo zaželeno, da tudi pojejo v svojem jeziku.
  • 0

#862 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27470 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 May 2011 - 07:32 AM

QUOTE(Ana @ 5. 5. 2011 - 0:09) View Post

Joj nehajte, pa ti boljše prevedi. Veš kak je težko nardit spevno pesem iz enega jezika v drugega. Halo, samo pizdite skos.
Ti si pa itak na glavo padla. laugh.gif Očitno si multitalentirana in pravi genij!

Hmm, na glavo sicer nisem še nikoli padla, je pa lepo, da opažaš mojo genijalnost! ^^

Meni se angleška verzija pač zdi slaba, medla; v slovenščini je vse skupaj stokrat bolj močno, plus angleško besedilo je meni na nivoju OŠ, ker sem tako pesem spravila skupaj v 2. razredu, ne pa po letih življenja v Angliji in ukvarjanja z glasbo (zasledila sem podatek, da je to napisala Lončina).

In ja, se strinjam s petjem v svojem jeziku, ker je glupo, da imaš na Evrosongu 5 ljudi, ali še to ne, ki pojejo v svojem jeziku, ostalih 40 pa v angleščini. Resda ne razumem gruzijščine ali finščine, ampak itak lahko najdeš na internetu dejanski prevod besedila, za katerega pa tako ali tako ni pomembno, da je spevno in da se lepo vklopi z glasbo, ker gre konec konec samo za pomen.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#863 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6717 posts

Posted 05 May 2011 - 08:40 AM

Očitno torej ni šlo za prevod, če je originalno napisana v angleščini. Ma sej, po drugi strani, zakaj pa more bit zahtevno besedilo... Ga bodo pač vsi štekali in lahko peli zraven ne... biggrin.gif

Js bom vseeno upala, da pride v finale, čeprav mi pesem nekako ni všeč, že od eme naprej... Amapk mogoče bo nastop toliko boljši, da bodo dejansko pustili nek vtis.
  • 0

#864 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24593 posts

Posted 05 May 2011 - 10:11 AM

Jaz sem en tistih ljudi, ki mu je pri pesmi blazno pomembno, da razume besedilo (in ne, da ga nekje preberem) in razumem, zakaj se vsi (oz. večina) odločajo za angleščino.

Ampak se mi je zgodilo da mi je eden boljši komadov na ESC zapet v madžarščini (ki mi je nenormalno grd jezik - verjetno najgrši v evropi) NOX , ampak mi je enostavno poklapalo in še vedno ga rada slišim.

Je pa meni osebno slovenščina zelo nespeven jezik (sploh če ga primerjam z jeziki bivše juge ali romanskimi) in po moje ostali evropi zveni čuden.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#865 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2011 - 11:03 AM

QUOTE(Coco* @ 5. 5. 2011 - 8:32) View Post

ker sem tako pesem spravila skupaj v 2. razredu

JEAH laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#866 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26115 posts

Posted 05 May 2011 - 11:05 AM

zgleda, da nekdo ne šteka karikiranja... ermm.gif
  • 0

#867 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 May 2011 - 02:32 PM

QUOTE(fifa @ 4. 5. 2011 - 14:43) View Post

Stilist je pa David Matej Goljat.

In response to a question from the press, Maja explains about her outfit "I didn't pick the designer myself, but I told him what I wanted. I wanted a dress made from necklaces, and pretty much gave him a free hand. It's a very messy dress, and it's a big challenge for me as it's very heavy."

Zdaj poslušam, bom malo pokomentirala:

Dino Merlin za Bosno - Love in rewind: zanimivo, ampak je je lep jezik, spet angleščina sad.gif

Eric Saade za Švedsko - Popular thumbup.gif (disko hit, garantirano; tip je pa Game Over klon)

Blue za Anglijo - I Can: KONČNO dober komad za Anglijo, upam, da bodo visoko letos cool.gif

Vlatko Ilievski za Makedonijo - Rusinka: tega komada pa ne razumem najbolje (ruski melos?) laugh.gif ; niti ni nič posebnega , je imela Makedonija v pretekosti že boljše komade

Daria za Hrvaško - Celebrate: FAIL
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#868 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46063 posts

Posted 05 May 2011 - 04:06 PM

Jaz mislim, da bodo Blue letos zelo visoko.

Tiskovna konferenca:
http://www.youtube.c...embedded#at=646

Da pokomentiram še Majino opravo. Meni je obleka všeč, škornji pa so mi odveč. Boljše bi bilo, da bi imela ene hude sandale ali salonarje.
IPB Image
IPB Image
  • 0

#869 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2011 - 05:45 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 5. 5. 2011 - 12:05) View Post

zgleda, da nekdo ne šteka karikiranja... ermm.gif

Itak da ga razumem no, ampak niti malo ni na mestu. ermm.gif

• 0
Viens, reste ici!

#870 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27470 posts

Posted 05 May 2011 - 05:56 PM

In zakaj ne? hmm.gif
  • 0
Pablo Picasso

#871 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 May 2011 - 05:57 PM

Ker butasto izpade. Kot da je pesem napisat, naredi glasbo za njo in vse skupaj aranžirat res najbolj lahko stvar na svetu. Le čevlje sodi naj kopitar. smile.gif

• 0
Viens, reste ici!

#872 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27470 posts

Posted 05 May 2011 - 06:03 PM

Saj vsega tega ni delala Lucienne, ona je samo besedilo napisala kolikor jaz vem, in sem komentirala, da besedilo ni ravno izvirno in ohinsploh, in mislim, da bi nekdo, ki je toliko let v tem poslu, lahko spravil skupaj kaj boljšega.
  • 0
Pablo Picasso

#873 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 05 May 2011 - 06:08 PM

Coco, jaz se strinjam s tabo, in še ta tema je bila že ŽNJ krat obdelana, on jo je zapeljal, ampak ona ve, da on ni dober zanjo. AJEBES.jpg In nobena ne bo tako dobra in vse oh in sploh, kot ona . . . ona to ve, in ne trpi, ker je šel stran . . . in tako nakladanje cel komad . . . . na koncu sta pa spet skupaj (Now you’re back, I can feel your love, Oh yeah, I’m never gonna let you)

In pa kaj hudiča je to: life goes round and round and round butl.gif butl.gif

Še besedilo:

And you came to me one night
Like a morning light
Just to hold me tight
Then you left and I was so alone
Saying I should’ve known
You’re no good for me

There’s no reason I should cry
No, no baby, I’ll survive
I don’t care, I don’t care

No one will ever hold you tight
No one will ever love you like
Just no one like I do
There is no one, no one

No one will ever treat you right
You’re the one who’s never satisfied
There is no one like I, like I am.

I can feel what you’re looking for
I’m not that girl no more
I’m not made of stone
I’m gonna stand on my own
Not gonna break me down
No one will stop me now

No, no, no, no… ’cause life is kind without you
And I know I can make it through without you

Life goes all around
Round and round and round
I feel love for sure
And it’s gonna get you

Life goes all around
Spinning all around
Now you want me, don’t you

No one will ever hold you tight (Hold you tight)
No one will ever love you like (Love you like)
Now you’re back, I can feel your love
Oh yeah, I’m never gonna let you
No one will ever treat you right (Treat you right)
You’re the one who’s never satisfied (Satisfied)
After all, you can fall,
And there’s no one you can reach to
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#874 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 06 May 2011 - 12:31 PM

Saj taka je velika večina pop besedil. Je pač neka "značilnost" popa. Drugače ne vem. Nimam ravno nekega mnenja. Bi bilo lahko boljše, ampak ok. Pač je kakršno je in takšno bo tudi ostalo, ane. biggrin.gif Mi je pa zanimivo razne komentarje brat, kjer veliko tujcev pravi, da jim je žal da ne poje v slovenščini. Čeprav, kaj veš. Lahko bi bilo, da bi se "pritoževali" tudi v obratni smeri. biggrin.gif

Glede oprave se strinjam s Kalypso. Menjala bi čevlje.

Blue bodo pa res skoraj ziher uvrščeni čisto med najvišjimi. Tudi prav! tongue.gif

Makedonija in Albanija mi letos sploh nista všeč.

Še vedno mi je zelo všeč Madžarska. smile.gif

Malo me je pa strah Hrvaške pevke. Nekako tako je kot Manca Špik. Ful velika, dolge noge, dolge roke. Ne vem, res mi kar malo strašljivo izpade. oops.gif biggrin.gif No, tudi pesem mi ni. Podoben stil ima npr. Madžarska, ampak mi je slednja resnično veliko boljša.

Tudi Portugalska mi je še vedno BEDNA. Sicer ima besedilo, ki obravnava temo krize, ampak jim to nič ne pomaga, če se derejo (sfušano) v mikrofon. Pa skos, skossss se samo ista melodija ponavlja. wacko.gif

Ciper bo imel zelo zanimiv nastop. Pod komentarji lahko zasledimo, da ogromno ljudi dobi asociacijo na spermije. twisted.gif laugh.gif Mi je pa všeč začetna animacija. smile.gif

Romunija, Danska in Estonija so mi tudi še fajne. smile.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#875 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 May 2011 - 12:38 PM

Hrvaška predstavnica huh.gif huh.gif huh.gif

IPB Image

In na 24 ur so slike z Maestro, oz. vsaj z enim članom. A morajo res biti povsod, na K mi grejo.
  • 0

#876 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25942 posts

Posted 06 May 2011 - 01:03 PM

ahahaha, minič donadpizdič.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#877 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46063 posts

Posted 06 May 2011 - 06:30 PM

Hrvatica deluje taka kobila. IPB Image

Meni pa angleško besedilo sploh ni tako napačno. Ok, zdaj ni glih Prešeren, ampak za pop evrovizijsko pesem se mi pa zdi čist solidno. Saj slovensko ni bilo kaj boljše. Pač stvar okusa.
Jaz tak besedil pri takih komadih v 90% sploh ne poslušam in mi je bolj važno, da je pesem melodična in spevna. Mislim pa, da je v angleščini bolj spevna kot pa v slovenščini.

Vanilija
Povej, a se ti ne zdi da drugačen si
Kot da mar ti ni
Daj, povej, spodnesi mi zdaj tla
Da je ona ta, ki je tvoja

Ko na toplem ledu pleševa
Vsak po svoje sanjava
Le midva, le midva

Ni ona kot vanilija, tišina v tebi te izda
Še sem tvoja, še sem tu ob tebi
Ta igra ne pozna meja, predolgo sem vztrajala
Še sem tvoja, tvoja vsa

Si morda čas zdaj kradeva?
A nenadoma se začutiva
Ne, ne grem nazaj v ta lažnivi raj
Srce je polno saj, ne, dovolj mi je

In iz inata v sebi, se upiram znova tebi le
Dajem vse, dajem vse

(Nekaj, nekaj kot vanilija zdaj diši na tebi) Kot vanilija
(Nekaj, nekaj) to noč vleče me znova, znova k tebi

Če mi rečeš, da ne znaš naprej
Zamegljen je tvoj pogled na njej
Še sem tu, še bom tvoja vsa
In vem, da še bom tu ob tebi

Vedno znova sem na pol poti
In čeprav se vse narobe zdi
Reci mi, da naj ustavim svet
Ker rad bi bil le tu ob meni

Le nekaj, kar diši na tebi
Te vleče vedno znova k sebi
A še sem vedno tvoja veš
Še sem tvoja, tvoja, tvoja, tvoja, tvoja le

Še ti dajem, dajem ti vse.
  • 0

#878 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 07 May 2011 - 01:23 PM

Meni so čevlji od Maje dobri, od Hojaka so, on pa ima meni itak ful hude čevlje na splošno. Ampak ženska komaj hodi v njih, kot kakšna kobila mi pride naprej, pol jo bo pa spet metalo po odru, tak kot jo je že na talentih.
  • 0

#879 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18617 posts

Posted 07 May 2011 - 01:39 PM

Arees, od Hojaka? Ta tip hodi k nam na fitnes, ful je ok, pa dolgo časa sploh nisem vedela, da je tako (pri)znan izdelovalec čevljev.

Men pa ni grdo, tut obleka mi je lepa, kolikor se jo vidi. Ful sem vesela, da smo končno poslali nekoga, ki dejansko zna peti. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#880 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 07 May 2011 - 04:06 PM

Obleka je kul, čevlji so zraven obleke preveč! Jaz bi dala samo to obleko z bolj plain čevlji ali pa te škornje z bolj plain obleko. Nase je nadevala preveč statement pieces.
+ pohvale za vokal.
  • 0
Memento mori.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users