Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#861 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 31 March 2022 - 11:55 AM

OK, kul, hvala, saj v bistvu mora biti bolj na easy pot, ker ne bom zdržala nekega norega tempa, niti si ga ne želim, bolj laganini, uživaško. :) Razmišljam o prvomajskih, ker sem danes končno dobila zeleno luč. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#862 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 31 March 2022 - 12:01 PM

Ja, ja, ja, na easy juhuuuu! 3 dni za samo mesto imas vec kot dovolj, uzivancija. To se bos tako odpocila. Ze ko pijes tisto kavo pri pultu in pojes zraven kaksno sladkarijo, je tako sproscujoce. Zelo zelo sem ti fovs :D
  • 0

#863 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 31 March 2022 - 12:27 PM

Juj, hvala. :D Upam, da ne bom v tisti skupini ljudi, ki jim je Napoli grozen. :D In da vreme zdrži, molim vsem bogovom že zdaj.
  • 0
Pablo Picasso

#864 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 31 March 2022 - 12:46 PM

Ne, ti bos v nasem timu, sem 100000% :D
  • 0

#865 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 01 April 2022 - 08:48 AM

Da se vrnem nazaj na debato o Napoliju - Frida, se ti zdi preveč 7 dni Napolija? Ene 3, 4 dni bi bila v mestu, pol bi skočila še kam, bodisi na dnevni izlet bodisi bi se premaknila, Pompeji obvezno, Porcida/Ischia, verjetno še kaj, moram malo naštudirati. 

V Neaplju ene 3, 4 dni, da lutaš naokoli, ker je zelo slikovito mesto. Verjetno bi bilo prav, da greš na kucelj pogledati Galleria Nazionale di Capodimonte. Pompeji, mogoče letos ne bo gužve, pa 40 km stran je Caserta s kraljevo palačo, kot Versailles, nadvse impozantno. Pol se pa kar nekam zavališ, pijuckaš in kaj prijetnega poješ, cene so normalne. Stolnica s portalom Tina di Camaino, ni da ni, Teatro San Carlo... Pa glej, da najdeš pico z dimljeno bivoljo mocarelo...

• 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#866 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 25 April 2022 - 06:51 AM

Kakšni so zdaj pogoji za vstop v Italijo, je treba kakšne obrazce izpolnjevat? Je potreben kakšen test?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#867 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 25 April 2022 - 06:53 AM

https://www.avtokamp...talija-avstrija
  • 0

#868 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 25 April 2022 - 06:55 AM

Do konca aprila velja še PCT/green pass za restavracije recimo, pa nošenje mask je tudi bilo še obvezno 2t nazaj. Za prestop meje pa tudi izpolnitev dPLF.

https://www.avtokamp...talija-avstrija
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#869 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 25 April 2022 - 07:40 AM

Hvala vama za ta link. Sva oba cepljena, torej še ta obrazec je treba izpolnit.
  • 0

#870 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 26 April 2022 - 08:54 PM

Glede dPLF prosim za pomoč. Jaz sem se registrirala in izpolnila. Ali lahko s svojega računa še fanta prijavim, ali se mora on sam registrirat in izpolnit?

Nekje med navodili sem prebrala še mi zdi, da lahko ta obrazec izpolniš tudi tik pred prehodom meje, to drži? Ni torej ni nič določeno, da bi bilo treba izpolnit že toliko in toliko časa prej?

Pa še nekaj, tiste ure odhoda in prečkanja meje, kako točen moraš biti, a to kdo gleda sploh? Jaz sem neko okvirno uro vpisala.
  • 0

#871 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 26 April 2022 - 09:15 PM

To smo že pisale, da te ob izpolnjevanju tega mine sploh, da bi šel :D ampak ne, ni važno kdaj izpolniš, in ure so jasno okvirne. Na koncu je zelo velika verjetnost, da na meji sploh nikogar ne bo, kaj šele da bi ti gledali vse te papirje.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#872 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 26 April 2022 - 09:22 PM

Haha ja, ni mi bilo jasno, kaj ima veze, kdaj boš štartal in da na minute točno vpisuješ ure, pa naslov, kje boš v tujini in ne vem kaj še. Še dobro, da niso vsi podatki obvezni. Fanta torej lahko kar jaz z mojega računa prijavim?

Zadostuje pa, da imaš pdf dokument na telefonu? Isto PCT potrdilo, je dovolj qr koda na aplikaciji zVem?

Se opravičujem za toliko vprašanj, nisem bila še nikjer čez mejo, odkar je Corona. :D
  • 0

#873 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 26 April 2022 - 09:33 PM

Za račun ne vem, pomoje nima nobene zveze.
QR koda in pdf na tel. je dovolj
  • 0

Bill Bullard

#874 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2022 - 10:42 AM

Ne, ti bos v nasem timu, sem 100000% :D

Frida, odlična presoja! :D Dečko je Napoli opisal kot kombinacijo Madrida, Beograda in Trsta in se mi zdi, da ga nič ne opiše bolje. 

• 0
Pablo Picasso

#875 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 May 2022 - 11:28 AM

Yeeees! :D
Kako je bilo, a si sla na pico v Sorbillo? A se ti da malo napisat prosim?
  • 0

#876 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2022 - 11:35 AM

Spišem malo kasneje, samo da pridem do kompa, ker se mi ne da tipkat po tlf. :)
  • 0
Pablo Picasso

#877 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 May 2022 - 11:40 AM

Valda!
  • 0

#878 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2022 - 01:24 PM

Evo me. :D Sorbilloti so precej fascinantni, glede na to, da so se množili kot zajci; za ostale, ki ne poznate ozadja - vse se je začelo z Giuseppejem Sorbillom, ki je z vsako od 4 žena imel 9 otrok. Od 36 otrok je vsak ubral svojo pot, Luigi pa je leta 1935 odprl svojo picerijo in z ženo Carolino sproduciral 21 otrok, ki so prevzeli biznis in razširili pica imperij in obstaja malo morje Sorbillo picerij. Če komu to sploh pride prav - najboljša pica, ki sva jo jedla v Napoliju (in teh je bilo veliko, glede na to, da sva jo večino dni jedla dvakrat na dan, ker je b o ž a n s k a - vsesplošno hvaljenje napoletanske pice sem z namenom, da bi si prihranila morebitno razočaranje, jemala z rezervo, ampak so res najboljše pice, kar sem jih jedla), je bila v Pizz a' street Sorbillo Luciano, druga najboljša v Il Sorriso dei sapori v bližini arheološkega muzeja (od zunaj totalen pajzl, večina gostilne je v kleti, ki je služila kot zaklonišče med drugo svetovno vojno), tretja v Da Attilio (ena izmed the picerij v Napoliju, kjer ponujajo odlično klasiko in kreativne variacije, recimo pico v obliki zvezde, kjer je rob polnjen s svežo ricotto, na sredini pa fior di latte, pomodorini, jurčki in orehi, ipd.). Famozna pica Da Michele, kjer je jedla Julia Roberts v Eat, pray, love me ni tako zelo navdušila, ker je za moj okus mocarela bila premalo stopljena in posledično pica premlečna. Dejansko se je izkazalo, da je najboljša pica poceni pica (cene so med 3.5€ in 6€ za takeaway margherito); enkrat sva šla v Michelinovo Da Concettina ai Tre Santi, ki je bila tudi najdražja in najbolj eksperimentalna z modernim kulinaričnim pristopom - zanimiva izkušnja, ampak to ni pica. :D  

Pizza fritta ok, ampak premastna za moj okus, raje jem mamine uštipke. :lol1: Od tradicionalnih sladic me je baba pustila hladno, delizia al limone me tudi ni vrgla na rit, sem pa jedla svežo, še toplo sfogliatello (pri Mary) in fiocco di neve (v Poppelli) non stop. Sploh fiocco di neve, mati mila, kot smetanast oblaček v ustih, malo je podobno zadnjemu grižljaju semle, samo brez kardamoma, ki je prisoten v briochu semle. 

Mesto sva prelazila podolgem in počez, včasih zavila tudi v sumljive predele (no, v Scampio, ki je ena najnevarnejših sosek v Italiji, kjer kraljuje Camorra, ravno nisva šla, ampak kolikor sem brala, so sosesko Vele di Scampia z izjemo enega bloka itak porušili; mi je pa celotna zgodba o soseski zelo zanimiva in ironična z vidika kako se je tak projekt sfižil na polni črti), meni je mesto res sedlo. Ravno pravšnji miks najrazličnejših zgodovinskih vplivov in ogromno kontrastov, ki se kažejo na vsakem koraku. Bivala sva v Vomeru, kar je bila super odločitev, čisto drug vajb kot drugod po mestu. In fantastičen pogled s trdnjave Sant' Elmo, ki je bila od najine namestitve oddaljena 10 min peš, s katere se vidi celotno mesto z vseh strani in obala vse do Sorrenta, plus Procida, Ischia in Capri, ki se kopajo v morju.  

Šla sva še en dan v Pompeje pa v Sorrento in Positano. Herculaneum in Procido sva pustila za naslednjič, ker fizično nisem zmogla vsega in je bil to konec koncev dopust. :)

• 0
Pablo Picasso

#879 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 05 May 2022 - 01:43 PM

Uau Coco, zakon!
Si se pa vrgla v raziskovanje Sorbillov :D Jaz sem jedla njihovo pico na glavni ulici tam v centru, kjer je kao pes cona, ne spomnim se imena ulice. Boljse se nisem jedla, to je noro.
Me veseli, da vama je bilo vsec!
  • 0

#880 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 05 May 2022 - 01:48 PM

Ja, tisto je bila prva, če me spomin ne vara. Ma ne, samo oni to povsod poudarjajo in so mi te bizarne številke otrok ostale v spominu. :D 

• 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users