Jump to content

Photo

Črna kronika

• Please log in to reply
2165 replies to this topic

#861 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 17 May 2011 - 07:08 PM

: x
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#862 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 17 May 2011 - 09:49 PM

Ja, res... ohmy.gif cry.gif Jaz sem še zasledila, da ni bila privezana in jo je vrglo iz avtomobila. ermm.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#863 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 17 May 2011 - 10:29 PM

O šit, to je bilo pa čisto blizu mojega študentskega doma. ohmy.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#864 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25920 posts

Posted 17 May 2011 - 11:02 PM

Ja fak no ohmy.gif cry.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#865 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 May 2011 - 07:48 AM

Zraven pa kup radovednih gobcev (most).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#866 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 18 May 2011 - 09:25 AM

Ja, sem tud jaz opazila. down.gif Nedolgo nazaj, ko je bila na gorenjski avtocesti ena nesreča, mi smo bili pa ravno na začetku kolone in smo moral čakat, da pospravijo cestišče, pa mi je blo prov neprijetno to gledat (pa sploh ni bila kakšna zlo huda nesreča). Ne pa da greš še prav firbcat, men je to neokusno no.
  • 0

#867 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 18 May 2011 - 09:54 AM

Fant ve marsikaj povedat o tem, kako se ljudje radi pasejo na nesrečah, pomaga pa ne
NIHČE. Enkrat se je zgodilo, da je ob cesti padel en starejši kolesar in se fejst poškodoval, prav mlaka krvi
je bila pod glavo ... okoli že zbrana gruča ljudi, fant pa se čist slučajno pripeljal mimo ... Je komu padlo na
pamet, da bi poklical reševalce, kogarkoli? NE! Zgolj stali so tam, z bikastimi izrazi zijali ponesrečenca, eni
so se celo smejali. Ljudje so take golazni, da je to nepredstavljivo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#868 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 May 2011 - 11:16 AM

Jaz sem tudi že marsikaj doživela. Zadnji stavek je res na mestu.
  • 0

#869 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 May 2011 - 03:09 PM

Jaz sem pa ravno pred 2 tedni pomagala vstat eni babici, ki ni videla, da je pločnik bolj dvignjen in je tako grdo padla, pa so naju ljudje, ki so šli mimo, čudno gledali. Človek ne ve, kaj naj reče. down.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#870 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46047 posts

Posted 18 May 2011 - 03:31 PM

Ok, so ljudje ki se ob nesrečah obnašajo kot budala. Debili so bili in vedno bodo. Povsod. Zanima pa me koliko forumašic bi v taki krvavi prometni nesreči kot je bila tale v Mariboru priskočilo na pomoč ponesrečenim in kako bi se tega sploh lotile. Naj se se sliši tako sebično, zase vem, da več kot da bi poklicala rešilca in policijo ne bi storila. Ne bi si upala kako drugače pomagat, ker bi lahko s svojim neznanjem povzročila več škode kot koristi.

Drugo so takšni primeri kot je npr. ta, ki ga je navedla Coco*. V takšnih je že lepo, da pomagaš, vendar se ti lahko zgodi, tako kot se je eni moji sorodnici, ki je pomagala starejši gospe, ki se je prevrnila s kolesom na katerem je imela obešeno 1001 vrečko. Potem ko ji je pomagala vstati in pobrati raztresene stvari jo je ta ista gospa obtožila, da jo je okradla. Dobrota je sirota, pravijo in včasih to še kako drži.

• 0

#871 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 18 May 2011 - 04:15 PM

Se strinjam Kalypso. Najprej bi poklicala rešilca, potem pa bi šla po moje čisto presrana pogledat v avto, kako hudo je... Če je oseba pri zavesti, mu govoriš spodbudne besede... Kaj drugega težko narediš v tem primeru. Premikat čim manj... Ponavadi tudi težko prideš do ponesrečenca v avtomobilskih nesrečah in težko skušaš zaustaviti krvavitve. Po moje tudi ne moreš, ker nismo navajeni krvi in enostavno zmrznemo... Mogoče že tvoja prisotnost pomaga ponesrečencu, da ve, da ni sam. Po moje je najhuje, če se ti kaj zgodi ponoči, ko ni tako veliko ljudi okoli.
  • 0

#872 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85982 posts

Posted 18 May 2011 - 04:27 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 18. 5. 2011 - 10:54) View Post

Fant ve marsikaj povedat o tem, kako se ljudje radi pasejo na nesrečah, pomaga pa ne
NIHČE. Enkrat se je zgodilo, da je ob cesti padel en starejši kolesar in se fejst poškodoval, prav mlaka krvi
je bila pod glavo ... okoli že zbrana gruča ljudi, fant pa se čist slučajno pripeljal mimo ... Je komu padlo na
pamet, da bi poklical reševalce, kogarkoli? NE! Zgolj stali so tam, z bikastimi izrazi zijali ponesrečenca, eni
so se celo smejali. Ljudje so take golazni, da je to nepredstavljivo.

Tako je bilo pri meni takrat, ko sem si glavo razbila, je baje en možakar iz avta (pa je zelo prometna cesta) stopil in poklical reševalce, vsi ostali so samo gledali (pa na avtobusni postaji je to bilo).

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#873 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 18 May 2011 - 04:40 PM

Jaz bi naredila kot Kalypso. Poklicala rešilca, policijo. Kaj več pa si pomojene bi upala. Od mojega tečaja prve pomoči je minilo že kar nekaj časa in niti ne vem, če bi še znala pravilno ukrepat, sploh, ko si pod takim pritiskom. Bi se bala, da bom kaj narobe naredila in samo še poslabšala stanje. Pa še nikoli nisem videla kakšne take nesreče in čisto možno, da bi zmrznila.
Velikokrat je tako, da v takih situacijah nihče ne pokliče pomoči, ker vsi mislijo, da saj bo že/je že kdo drug poklical.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#874 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46047 posts

Posted 18 May 2011 - 04:50 PM

Se strinjam z zadnjim stavkom, Marmelada.

Sicer pa lahko zdaj me tukaj modrujemo kako bi bilo, če bi bilo, ampak dokler se dejansko sam ne znajdeš v situaciji, ko moraš nekomu pomagat, ne veš kako bi reagiral. Upam, da nobena izmed nas ne bo rabla tega tudi v živo izkusit.

• 0

#875 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 18 May 2011 - 05:28 PM

Jaz se kar podpišem pod Marmelado. Pa tud sicer, takoj ko se zgodi nesreča je še vedno promet, odprta cesta. Lahko še kdo tebe nabije, tud če si previden pri tem.
  • 0

#876 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18610 posts

Posted 18 May 2011 - 07:31 PM

Jaz sem bila za novoleto 06/07 priča takšni nesreči, sicer mislim, da vozniku na koncu ni bilo hujšega, ker je rešilc odpeljal brez lučk, ampak vseen.

Ura je bila 6 zjutraj, mi smo stali na avtobusni postaji, ene 5 nas je bilo. Pripelje tip, brez luči, kolegica se še zadere za njim "Lučke, lučke!" (pa ne, da bi jo laho slišal, hehe), v tistem pa tip zapelje desno v robnik, ga odbije v drevo, dve salte in pristane na strehi. Mi smo v isti seundi klical rešilce, blizu avtu pa nismo hodili. Ker je bilo novo leto, so bili itak pripravljeni in so bili rešilci in policija tam v eni minuti. Ampak itak, kaj pa naj jaz, grem tja, po možnosti še vidim nekoga z razklano glavo in imam more do konca življenja? Bojo zanj poskrbeli tisti, ki so za to usposobljeni, zato smo jih pa klical.

• 0

After all this time?

Always.

#877 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 May 2011 - 08:10 PM

Kolikor je meni znano, smo sicer po zakonu dolžni pomagati ponesrečencu in mu nuditi prvo pomoč.
  • 0

#878 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18610 posts

Posted 18 May 2011 - 08:20 PM

Meni pa ni jasno, od kje naj bi nekdo poznal prvo pomoč, če npr. nima izpita za avto? In kaj mu pol nudim? Men se zdi, da en froc oz. katerioli običen posameznik, ki nima pojma, lahko naredi 50x več škode kot koristi. Še posebi mi, ki smo bili takrat stari 15, kaj pa naj, pojma nismo meli, pa še pijani. Ja, itak.
  • 0

After all this time?

Always.

#879 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 18 May 2011 - 08:31 PM

Ja, seveda je eno teorija in drugo praksa. Jaz pač zase vem, da si bom redno obnavljala znanje prve pomoči, vsaj temeljne postopke oživljanja in take stvari, ker raje živim s sliko počene glave v spominu kot z mislijo, da bi lahko človeku rešila življenje, pa ga nisem.
  • 0

#880 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 May 2011 - 10:51 PM

Možno, da je ta "obveza pomoči" za polnoletne. Vsaj po moji logiki bi bilo tako... Jaz sem nase ponosna, da sem šla pred 2 letoma še enkrat na tečaj prve pomoči, ki ga je imel nekdo, ki dela v zdravstvu pri reševalni ekipi (je pa tudi predavatelj na zdravstveni). TAKŠNO prvo pomoč bi moral imet vsak! Popolnoma nekaj drugega, kot tista od RK! Je tudi sam pokritiziral, da je precej slaba... Še vedno pa boljša kot nič, dodam jaz. tongue.gif wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users