Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#861 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 04 April 2009 - 09:22 PM

OMG, 11€ za juho, are they serious? huh.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#862 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 04 April 2009 - 10:22 PM

Če meni nekje ni všeč, pač ne hodim tja, simpl kot pimpl.

Sicer pa tudi meni Da Buda ni bila nekaj ekstra, jedla sem pa kalčke, ki so mi bili preslani in preveč politi s sojino omako. Je pa to moj problem, ker sojine omake ne maram preveč.
Pa zraven je bil še tofu, ki mi tudi ni preveč pri srcu in pa nek brezokusen sir.
Juha mi je bila pa super, pa čaj tudi.

Verjetno ne bom več šla tja, ker mi je pač povprečno, pa iz smeri, pa ker je n-krat več restavracij v katerih raje jem.

Btw PJ, bojda so itak vse te tajske in ne vem kaj restavracije totalno prilagojene našemu okusu in zadeve niso pol toliko pekoče kot v Aziji, tako da bi me tale tvoja utegnila zanimat. Obožujem pekoče.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#863 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 April 2009 - 10:32 PM

QUOTE(crna @ 4. 4. 2009 - 23:22) View Post

Če meni nekje ni všeč, pač ne hodim tja, simpl kot pimpl.

Se popolnoma strinjam. Ampak jaz sem dokaj zahteven gost, kar se hrane (in čistoče) tiče in odkar občasno greva s kolegico na bon jest, pač greva tja, kjer nama obema najbolj ustreza ... to pa so potem ali DaBuda ali Joe Penas, ipd. ... torej v bistvu restavracije, za katere so najdražji boni in za katere mislim, da ne opravičujejo cene. Samo imam potem na izbiro - al bom lačna tisti dan (pa mi paše kaj skuhanega potamanit) al pa grem tja, kjer mi je najboljše od ponujenega, pa še vedno ne čist po mojem okusu, če štekaš. ;-) V DaBudi so meni izredno okusni pad thai rezanci s piščancem, jajci, tofujem in arašidi (lahko seveda rečeš, da brez piščanca, ampak to so ti pripravljeni ustrečt samo v primeru, če ni gužve ... moji kolegici so ... ampak če mi tega ne bi bili sposobni naredit tudi v gužvi, bi se jaz spakirala in šla ... no, saj ne, da bi bili kaj grozno žalostno zaprepadeni ob tem, boli jih (če so sposobni odvrnit takšno malenkost), pa vendar). Aja, juhe na bon imajo skos iste (neka zelenjava, to, kar jim po moje ostane in potem s paličnim zmešano, kar malo sumljivo mi deluje), čaji so pa božanski (če zahtevaš, da ti ne napolnijo kozarca z ledom, kolikor se le da). Je pa nenormalna razlika med prehranjevanjem tam na bon ali ne na bon.
Aja, pa kako lahko ješ tako pekoče, aaa ;-) ... mene kar glava začne bolet, LOL, pa nič ne čutim.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#864 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 April 2009 - 10:34 PM

Glede prilagojenosti vem, ampak zame je še zmer preveč. Se mi zdi, da to cel okus izniči.
Sicer pa ja, hotla sem probat, ker se mi je slišalo obetavno in smo se pač nategnil. biggrin.gif Men grejo na živce predvsem majhne porcije in navite cene (čeprav v tem primeru glavna jed ni bila majhna). Če grem nekam jest, se hočem tud najest, ne da pol skačem naokol in iščem spodobne palačinke.
Popolno nasprotje je recimo Thai Pub na Rimski, vse stane 6€! thumbup.gif Zgleda res k ta prava tajska luknja laugh.gif , ampak ne da je kej umazan al kokrkol. Majo sicer samo riž in rezance, ampak reees velike porcije in ful dobr. Samo pad thai rezanci mi niso bili všeč, ker so bili sladki. Medtem k riž z zelenjavo in ingverjem je božanski, pa tist z neko limonino travo tud. Tako da od tajskih ostajam pri tej in Da Budi.

• 0

#865 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 April 2009 - 10:45 PM

Okoli hrane ima pač vsak eno svojo filozofijo, jaz ne kompliciram okoli okusa, mi je veliko stvari všeč in ne bi lih rekla da sem zbirčna.

Glede čistoče se niti ne ubadam, ker vem da jim hrana povprečno 20x na dan zleti na tla preden jo dostavijo na mizo, da folk ki jo kuha kašlja in kiha med pripravo, se čoha po mednožju itd. Restavracija pa seveda lahko zgleda tipi topi in mize, pribor vse čisto - kar je še najmanjši problem kar se tiče čistoče.

Če pa folk gre kam jest meni pa ni, pa pač ne jem, vedno si lahko kaj pripravim doma.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#866 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 April 2009 - 10:51 PM

Glede čistoče itak nisem naivna in vem, da se v kuhinjah svašta dogaja. Ampak vseeno mi je nekak boljši filing sedet in jest tam, kjer je vsaj na videz čisto. V Imperiu Mexicanu v CityParku mi je okusno, ampak že velikokrat sem našla umazane vilice ... na kao umitih skledah za solato je bila še solata pripopana gor, itd. In to me moti, jebiga. Moti me tudi to, ko je svega i svašta na prtih in mi ga niso sami sposobni menjat. Enkrat sem rekla, če mi ga lahko menjajo in so mi ga (sicer v Ošteriji pri Oljki) ... pač ne bom rok mela gor na prtu, kjer je gor po kosih tedenski meni naflockan. Ziher zaj zvenim kot pain in the ass, ampak ne vidim smisla, da bi mogla za dobro plačilo prenašat svinjarijo. ;-) Za dobro in kvalitetno postrežbo vedno pustim tudi napitnino. ;-)
S kolegico se pa potem nekak zediniva, da je obema kul in tja greva ... ponavadi krmljenje potem kombinirava še s skakanjem po trgovinah in druženjem.

ps: mater, flancam. Se vidi, da bi si mogla iti pakirat, pa se mi ne da. biggrin.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#867 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 April 2009 - 06:11 PM

Bangkok Street tajska restavracija v CityParku.
Bila s sošolko na bon (ni glih poceni, nekaj nad 4eur, ampak to meni ne predstavlja problema, ne šparam na hrani). ZELO pozitiven vtis. Hrana za moje pojme bolj okusna kot v (wannabe) fensi Da Budi (za Da Budo je bon tudi rahlo cenejši). Restavracija deluje po principu "all you can eat" - torej lahko ješ, koliko ti paše in kaj ti paše. Glede juh imajo zanimivo narejeno - 3 vrste čistih juh, potem pa imaš ene 10 (če ne več) zadev, ki si jih lahko daš noter ... si tako sestaviš sam juho. Od ostalih jedi je izbire šepajoš, vse, kar sem poskusila, izredno okusno, čist sem bla navdušena. Redno spremljajo, če kaj sfali in sproti polnijo (ni tako, da bi najboljše jedi sfalilo in bi potem to prazno posodo kelnarji neskončno ignorirali). Dobro je poskrbljeno tudi za vegetarijance (dvojna zelenjava, ribe, tofu, lignji). Ambient mi je neskončno všeč, zračen, čist, nenasičen, ne smrdi, pa tudi gužve ni (sošolka je rekla, da je bila že nekajkrat in nikoli ni bilo gužve ... pač, reč ni v mestu, poleg tega pa je bon več kot eur in folk ne gre sem ... na mojo srečo). Kelnarji prijetni, nič vzvišeni, redno nosijo krožnike / šalčke dol z mize. Definitivno me še vidijo tam!
  • 0

#868 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 24 April 2009 - 12:49 AM

Glede na tko pozitivno oceno bom mogla enkrat it probet thumbup.gif
  • 0

#869 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 24 April 2009 - 12:56 AM

Ja, res zelo priporočam. Meni in sošolki je bilo izredno všeč, ne morem pa trdit, da bo tudi vsem drugim.
  • 0

#870 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 24 April 2009 - 01:26 AM

Meni je že DaBuDa zelo všeč tko da tole mi bo pomoje tudi
  • 0

#871 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 24 April 2009 - 10:25 AM

Fluffy, a potem ni nobene razlike v ponudbi, če ješ na bon, al pa če ješ po običajni ceni? Ker v nekaterih restavracijah je študentska ponudba bolj omejena.
  • 0

#872 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 24 April 2009 - 10:59 AM

Ja, bangkok street je res pozitivna izkušnja tud iz moje strani.
Tm sm drgač jedla na keš kak mesc nazaj in tko k prav ftse, natakarji kul, strežba kul, res sproti pucajo in prinašajo... juhe si lahko sam sestaviš, pokažeš kaj ti vrže v krop za par sekund ipd., sicer ko je zvedla da ne jem mesa je bla una gospodična pri juhah tok prjazna, da mi je povedala da potem ne more mi zmetat not vsega ampak sva pol samo zmetale not kar se lahko tud brez zakuhanja poje...
pa res ni gužve.
ma bom probala na bon v kratkem ziher.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#873 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 24 April 2009 - 11:13 AM

Meni pa ni bila vsec.
Juhe mi po okusu niso bile vsec, večina reči ki jih imajo pa mi je bilo preslanih, po okusu pa nič posebnega, za nekatere reči jih imam na sumu da uporabljajo začimbne mešanice.
S tega stališča mi je Da buda dosti bolj vsec, če ne drugega vsaj udobno sediš. Pa ful so mi vsec njihovi ledeni čaji.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#874 Melaina

Melaina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 258 posts

Posted 24 April 2009 - 03:24 PM

QUOTE(luci @ 13. 1. 2009 - 18:08) View Post

No js bom pa še enkrat pohvalila kitajsko restavracijo na Duplici. Sva bla v soboto z mojim tam in res vse kar lahko rečem je, pohvale za vse. Hrana je okusna ful, ambient je lep, osebje prijazno, cene pa tudi za to kar nudijo sprejemljive.

Sem pa že razmišljala, da bi šla enkrat v uno drgo kitajsko restavracijo, ki je tudi v Kamniku. A je bla katera že tm in če lahko poveste kako je, se splača it?

jst sem bila v tej ta drugi v kamniku
hrana je okusna,samo se pa ne more primerjati z uno na Duplici, kelnarji so tut v redu
najbolj me je navudšil ambient,ker je taka zanimiva mešanica slovenskega in kitajskega; ne pretiravajo z rdečo barvo povsod
  • 0

#875 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 24 April 2009 - 04:06 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 22. 4. 2009 - 19:11) View Post

Bangkok Street tajska restavracija v CityParku.

+ ambient
+ za mesojedce ogromna izbira
+ natakarji

- tečna Tajka, ki želi biti prijazna, veliko ponuja, želi vodit glede prehrane, a meni osebno rahlo vsiljiva. Sploh, ker je ne štekam pol kurca nič in se ne morem normalno z njo pogovarjat. Neka mešanca angleščine, slovenščine, ergo je ne moreš odslovit, ko ti zapaše, ker nimaš pojma, kaj ti govori
- za vegetarijance bore slabo, a to pri tajski kuhinji tudi pričakujem

+/- juhe si nisem setavljala, ker me moti mešanje mesnih in nemesnih jedi v isti vodi. Že pripravljena brezmesna juha pa je vsekakor boljša kot v DaBudi ali restavraciji na Rimski, kjer dobiš v čisti vodi glih dva graha, tri rezine korenja in ne malo zele (ali kaj za boga je blo tisto)

Ne vem, če se še vrnem. Mi ona na Rimski bolj ustreza glede ponudbe. (Upoštevajte, da mesa ne jem). Ambient je tam bolj tak-tak, a me to ne moti.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#876 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 April 2009 - 10:16 PM

QUOTE(Adriane @ 24. 4. 2009 - 17:06) View Post

- tečna Tajka, ki želi biti prijazna, veliko ponuja, želi vodit glede prehrane, a meni osebno rahlo vsiljiva. Sploh, ker je ne štekam pol kurca nič in se ne morem normalno z njo pogovarjat. Neka mešanca angleščine, slovenščine, ergo je ne moreš odslovit, ko ti zapaše, ker nimaš pojma, kaj ti govori

Tista tam pri vhodu? ;-) Naju je samo pozdravila in kasneje ob odhodu odzdravila in je skos tam stala.

Juhe v DaBudi so meni ful sumljive, ker so zmešane s paličnim mešalnikom in hm, si kar predstavljam, kako je to godno za kakšne eksperimentarije. biggrin.gif

• 0

#877 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 April 2009 - 07:07 PM

Namaste:
confused.gif
Sem vedla, da ne bi smel it. rolleyes.gif Še nisem nobene pozitivne kritike slišala, na žalost se jim pridružujem.
Žilav piščanc s kožo (!), prebavljiva omaka, mal riža, ne strežejo vode iz pipe, ampak samo ustekleničeno in grozne cene (za tako hrano). Thanks a lot.
  • 0

#878 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 May 2009 - 10:31 PM

V Namaste še nisem bila, niti nisem slišala nobenih komentarjev.
Sem pa malo pregledala cenik in se mi ne zdijo zasoljene cene, povprečne ... ampak če je hrana zanič, je itak vsaka cena previsoka.

• 0

#879 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 May 2009 - 06:17 PM

Jaz sem jedla in mi je bilo dobro.

Cene so visoke, porcije manjše, ampak ker je edina tovrstna restavracija pri nas je vredna obiska... Pa magari le 2x letno.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#880 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 May 2009 - 07:09 PM

Jaz sem tudi že bila tam. Porcije so res manjše, cene kar visoke. Je pa skoraj vse vegi, vse zelo zelo pekoče. Meni indijske restavracije ne sedejo, ker uporabljajo kari, ki ga pa ne prenesem. Okus mi je ogaben. Sicer pa (za tiste, ki jih kari ne moti) gre za dobro restavracijo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users