Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#861 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 August 2009 - 11:16 AM

pa dobr, jz se redila nisem ampak vseen vem da sm pač začutla presežek sadja, lol
pa pr teb je drgač eli, če si noseča !
btw- kdaj maš rok?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#862 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 August 2009 - 11:18 AM

Never ever še nisem srečala človeka, ki bi bil debel izključno zaradi sadja. Tudi moj fotr pravi, da v svoji zdravniški praksi še ni naletel na tak fenomen. Itak da ga ne smeš pojest enormne količine - VSA HRANA V PREVELIKIH KOLIČINAH REDI - ampak da bi se ga pa strogo izogibal ker bi se bal z njim povezane debelosti, pa je absurd. Mislim, da se je veliko bolj za bat raznih že pripravljenih prigrizkov, kruha, testenin, raznih sirov in podobnega. Dan danes povsod notr tlačijo preveč maščobe in cukra, še paradajzova polivka za testenine ni nedolžna, tako da se jaz veliko bolj bojim teh skritih pasti.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#863 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 August 2009 - 11:22 AM

lepo si to napisala biggrin.gif
  • 0

#864 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16997 posts

Posted 13 August 2009 - 11:26 AM

QUOTE(Matilda @ 12. 8. 2009 - 12:49) View Post

thumbup.gif

Tudi meni se zdi GI dieta najbolj zdrava in uravnotežena. Je v Montignacovih knjigah vse lepo napisano in razloženo, tudi zelo logično. OH je treba zaužiti samo za energijo, če pa E v obliki OH (glukoze) slučajno zmanjka (pri večji fizični aktivnosti), pa telo lepo pobere E iz maščobnega tkiva in voila - hujšaš smile.gif
Sama imam pri svojih 170 cm 65 kg in želim za začetek shujšati 5 kg (po Montignacu). Seveda nisem okrogla ali zamaščena, tudi moj ITM je po izračunih idealen, zgolj pri 60 kg sem se najbolje počutila smile.gif

Žal pa GI dieta ne bo preveč uspešna, če ne bo zraven vključeno tudi gibanje in dovolj popite tekočine. To je zelo dobro opisano v TEJ KNJIGI, kjer vse to dobro poudarijo.

Mami je včeri kupila tole knjigo. Ma mi je fajn kr je kar nekaj dobrih nasvetov in receptov, včasih sem totalno brez idej kaj bi jedla in pol vedno na kak junk food navalim. Osebno nimam nekaga namena shujšat, samo ohranila bi svojo težo. Pri svojih 170 cm se njabolje počutim z sedanjo težo 57-59kg. Predvsem bi tako težo rada ohranila čez zimo, saj ne maram mraza in potem ponavadi celo zimo nič ne migam in veselo jam, kar pa sepotem hitro pozna na kilah. biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#865 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 13 August 2009 - 12:22 PM

Rea, vem da je drugače. Sam pravim, da kljub temu, da ne jem drekarije (vsaj po večini ne), sem se precej zredila, obroke imam enako velike kot prej, včasih mogoče še manjše, ker ne zmorem veliko naenkrat (ok sem imela kak mesec enormen apetit, ko sem res žrla), edino sadja pač velik pojem. Je pa res, da mam težave s kilami tudi ker mi voda zastaja, sam ziher ne v riti laugh.gif
1.10. imam rok.

Izključno zaradi sadja pa jaz tudi verjamem, da ne moreš biti debel. Po moje je fora, če ješ sadje zraven običajnih obrokov...če veš kaj mislim. Pa tudi razlika je če ješ jabolko ali pa lubenico ali grozdje, ki imata velik cukra.

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#866 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 August 2009 - 10:53 AM

A lubenica ma velik cukra?

Jst nisem ful fan sadja, ga mam pa srednje rada, manj kot zelenjavo. Probam pa pojest vsaj malo sadja vsak dan. Za zdravje.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#867 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2009 - 11:02 AM

Lubenica je takorekoč samo voda in cuker. Ima glikemični indeks 72, torej visokega. Sem našla nekaj stvari o sadju:

Fruit can have a high-GI, Intermediate-GI or low-GI value. Fruits with low-GI values include: apples, blackberries, cherries, grapefruit, grapes, lemons, oranges, peaches, pears, raspberries and strawberries. High-GI fruit includes: cantaloupe, dates, honeydew melon, raisins and water melon. Other fruits are intermediate-GI foods. The good news is, most fresh fruit has a high nutritional value and therefore even if higher on the glycemic index should be part of a healthy diet, especially if you are trying to lose weight. Eating more fruit is associated with improved insulin sensitivity, better glycemic control and a reduced risk of cancer and cardiovascular disease.

Drugače pa tudi jaz nisem velik fan sadja, imam prav tako raje zelenjavo, ampak se ga vseeno trudim jest, vsak dan vsaj en kos. Zdej na tej dieti itak vsako jutro pojem sadje, če pa mi ful ni, pa si vsaj v pol litra mlačne vode stisnem sok ene ali dveh limon / limet. Trenutno mi daleč najbolj paše mango (kamot celega zmažem za zajtrk), pa tudi lubenica je zakon, ampak je treba na fajno naletet, da ni kašasta, ampak lepo čvrsta.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#868 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 14 August 2009 - 11:08 AM

Dilema, hvala za info. Sej mam rada lubenico, ampak nisem pa vedela, da je tolk cukrasta...
Vse v mejah; s tem se pa ZELO strinjam.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#869 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 14 August 2009 - 11:31 AM

ampak je res da ker je lubenica tud sama voda, gre hitro iz telesa
pa ful jo priporočajo ko hujšaš, no sicer je pa v tem vedno pol dvomov
  • 0

#870 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 14 August 2009 - 11:40 AM

Meni je lubenica SUPER po kaki fizični aktivnosti, kjer že sam po sebi moraš zaužiti veliko vode in nekaj z visokim GI, da pride telo malo k sebi. To mi je res 1A terning sadje po jutranjem teku!
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#871 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 14 August 2009 - 11:49 AM

Ne, za hujšanje pa se mi lubenica ne zdi primerna, je kakšno drugo sadje bolj primerno. Kot je že DiLeMa rekla, ima visok GI in sproži večje izločanje inzulina. Jaz osebno lubenico obožujem in mi je ta podatek žalosten sad.gif in se ji - v času sezone - ne bom odpovedala.
Jaz sem fan tako sadja kot zelenjave, sadje imam raje bolj sladko (grozdje, lubenica, melona, breskve, citrusi, jagode), zelenjavo pa jem kot prilogo ob kosilu ali v solatah (sploh paradajz s čebulo je zakon, ali pa grška solata njam.gif )
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#872 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2009 - 12:12 PM

GI gor ali dol, meni je to, da bi se človek odpovedal določeni vrsti sadja zaradi visokega GI, enostavno smešno. Sadje je ful zdravo in spada v vsak jedilnik, seveda pa ne zdej 3 kile sadja na dan, kos ali dva pa zagotovo, še posebej za zajtrk ali pa za vmesno malico. Jaz ne vem, kaj nekateri tako budalizirajo (laugh.gif) s tem sadjem, jezus kristus, no. Sej mal cukra pa tudi mora bit, pa je bolje potešit to potrebo s sadjem, kot pa s predelanim cukrom v čokoladi in podobnih pizdarijah. V uravnoteženi prehrani je sadje nuja (kakršnokoli že), ne pa da se bom zdej usrala u gate ob pogledu na kos lubenice.
  • 0

#873 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 14 August 2009 - 12:17 PM

ja dilema, ne se jezit no hehehe tongue.gif sj veš, potem po mnenju nekaterih gnije v telesu... pa dobr sj je res, nekateri vemo da če ješ sadje na poln želodec da pol res gnije, in da se prekomern cukr lahko presnovi v maščobo ampak to je vse tko on the edge, no.
jz sm opazla, da obožujem : fige, ananas, jabke, breskve, sveže slive
  • 0

#874 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2009 - 12:21 PM

Sej moj ati že skos pravi, da se mora sadje jest na prazen želodec in v tem primeru se prebavi hitro.
Vsekakor pa se ga ne priporoča kot neke vrste posladek po obroku, torej da najprej poješ tenstan krompir in šnicl, čez pa jagode.
  • 0

#875 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 14 August 2009 - 12:24 PM

ja smile.gif
men že zdrava pamet in okus tuki odstopata da bi po kosilu pojedla 2 breskvi haha, sploh mi pasale ne bi
  • 0

#876 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2009 - 12:25 PM

Ja hvala enako. Tudi nisem nikol kapirala kombinacije kos kruha in jabolko, meni to dvoje sploh ne gre skupi.
  • 0

#877 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 14 August 2009 - 12:27 PM

v vrtcu so nam dajali kekse albert in pomarančo, prav čutim kombinacijo v ustih in skomine na zobeh ob kisli pomaranči, ampak mi je poasal takrat tisti okus, še zdaj mi, smao probala nisem že 20 let tega
  • 0

#878 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 14 August 2009 - 12:27 PM

cry.gif
Še takrat k jem sadje ga jem narobe laugh.gif Jst VEDNO k jem jagode jih jem po šniclu pa tenstanem krompirju, lol. Po kosilu, se pravi. Pa nenormalno dobro mi paše jest banano al pa jabuk s kruhom cry.gif

Jst sm res krizni primerk s prehrano cry.gif laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#879 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 14 August 2009 - 12:36 PM

eh, pač sam nisi si kej brala o tem oz čutla kaj tvojmu telesu sploh sede, mislm k sm bla jz stara tok k ti sploh razmišlala nism o hrani (čeprou sm zdravo jedla) pa o tem a bi blo dobr se mal pazt pr hrani, pa hujšanje pa to... sam pač vse po malem pa zdravo
  • 0

#880 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 14 August 2009 - 12:41 PM

Saj vem, da govoriš na splošno D., pa vendar:
poudarjam, da ima VEČINA SADJA NIZEK GI in se ga zaradi tega dejstva lahko uživa vedno (na prazen želodec pač), nekaj določenih vrst sadja z visokim GI pa naj bi se uživalo zmerno (pri lubenici sem se nerodno izrazila - saj ne, da bi se ji dejansko morala odpovedat, če bi bila npr. debela in bi želela shujšat), pač ne glih vsak dan, ane. Tako da sadje, v normalnih zaužitih količinah in na prazen želodec, nikakor ne redi smile.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users