Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#861 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 01 August 2009 - 08:55 PM

Nutella se strinjam z Jino. Jaz bi raje kaj odvzela v tvoji negi kot dodala - tudi meni ne gre v racun tale piling 2x dnevno. Ne muci koze po nepotrebnem!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#862 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 03 August 2009 - 02:51 PM

Ja, odkar ima Alverde novo embalažo mi gel res ful smrdi po alkoholu zato sem še misla vprašat če je tudi nova sestava, ampak sem pol pozabila.

Veste za kakšno dobro nadomestilo?

Drugače pa glede teh pogostih pilingov, sama sem vedela da naj nebi bilo dobro tolko-krat ampak odkar sem začela s to rokavico in opazla kak je bila potem koža gladka in ono res prav škripajoče čista sem dobila občutek da je brez tega ne očistim dovolj dobro. Ker pred tem ko sem si normalno očistla samo z Alverde gelom magari 2x se je na vatici ko sem nanašala hidrolat še vedno poznal puder, z rokavico pa nikoli.
  • 0
Memento mori.

#863 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2009 - 03:52 PM

Meni je zelo všeč Garnier nutritionist gel za čiščenje. Ne izsušuje kože, lepo diši, tud sestavinsko zgleden, se mi zdi. Drugače pa hvalijo tudi od Nivee Todies gel.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#864 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 03 August 2009 - 03:55 PM

http://img.epinions....-resized200.jpg Tale?

Kaj mi lahko katera pove razliko med BHA in AHA ?
  • 0
Memento mori.

#865 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 August 2009 - 04:13 PM

Ne, ni tak. Je zelene barve, bolj temne kot ta na sliki, ampak v flaški na pumpico. Eto, tak je: IPB Image
Nisem pa čist prepričana, če je na mojem pisalo detox, tako kot na tem, ampak drugače je pa embalaža enaka.

• 0

#866 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85874 posts

Posted 03 August 2009 - 08:41 PM

QUOTE(nutella` @ 3. 8. 2009 - 13:51) View Post

Drugače pa glede teh pogostih pilingov, sama sem vedela da naj nebi bilo dobro tolko-krat ampak odkar sem začela s to rokavico in opazla kak je bila potem koža gladka in ono res prav škripajoče čista

Ja, logično, ampak vseeno ne tega delat.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#867 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 August 2009 - 03:47 PM

kako rokavičko uporabljaš, nutella?

pa a je ta od garniera čistilni gel/tonik k je na sliki okej?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#868 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 04 August 2009 - 03:53 PM

Meni je zlo fajn, sm par postov zgorej napisala. smile.gif Lepo diši, ne izsušuje kože, tud ne zateguje po umivanju, dobro očisti.
  • 0

#869 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85874 posts

Posted 04 August 2009 - 07:49 PM

Rea, te rokavice dobiš v Müllerju, DM-u. Za telo so res fajn, za obraz je pa jaz res ne bi mela, leglo bakterij. down.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#870 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 07 August 2009 - 11:05 PM

nutella, mogoce ne bi bilo slabo, ce bi poskusila z dvojnim ciscenjem? Naprej mleko, ki lahko vsebuje tudi olja, mascoba topi mascobo. Nadaljujes pa s cistilnim gelom/peno, kar ti bolj pase. Tako bos obraz temeljito ocistila, koza ti bo pa hvalezna, ker je nebos po nepotrebnem mucila.
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#871 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 07 August 2009 - 11:24 PM

Mi lahko priporočaš/priporočate kakšno tako mleko?
  • 0
Memento mori.

#872 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 08 August 2009 - 08:06 AM

Meni se zdi dvojno čiščenje preagresivno, sploh za tako mlado kožo. Čist nepotrebno. Pa tud ta maščoba čisti maščobo je pri mozoljih lahko nevarna izjava. Pore se ji bodo zamašile, da bo juhuhu.

O mleku pa popoldne smile.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#873 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 08 August 2009 - 10:25 AM

BHA kislina je salicilna. Topi maščobo in je najprimernejša za mozolje in ogrce. AHA pa delujejo na povrhnjico in odstranjujejo odmrlo kožo. Uporablja se jih lahko namesto pilinga, za pigmentne madeže, kot preventiva pri staranju...

Pomojem je problem v tem, da imaš slab gel. Probaj z zgornjim Garnierjevim ali z Diadermine soft mousse, Aok First beauty, Bubchen penica je tudi super, ampak je že nekaj časa nisem zasledila nikjer. Če si oči mažeš bolj močno, tam uporabi posebno čistilo (npr. Balein dvofazni odstranjevalec). Z oljem pa prenehaj, ker je možno, da se ti zato delajo mozolji. Ne paše vsaki koži, če imaš mozolje pa sploh brezveze mastit.
Probaj res s Cleanance K, ampak počakaj še kakšen mesec, da sonce ne bo tako močno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#874 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 08 August 2009 - 12:33 PM

se mi zdi, da so kisline veliko bolj agresivne za mlado kozo kot dvojno ciscenje. Pa tudi ne vem, zakaj bi se ji masile pore, konec koncev bi si potem obraz umila se z npr. cistilnim gelom, ki bi odstranil mascobo in preostalo umazanijo. V koncni fazi pa tudi vsi dvofazni odstranjevalci vsebujeja olja, ki rada zaidejo se kam drugam kot samo na oci.
Nevem, meni, pa se marsikomu drugemu ta nacin ciscenja zelo odgovorja, pa imam precej mastno kozo, nagnjeno k nepravilnostim.

Nutella, jaz sem zadovoljna z Alverde mlekom, tistim z divjo vrtnico. Cez uporablm pa Schellerjev zeleni gel (iscem zamenjavo, ker gre ta ven iz prodaje...). Najbolje, da kar sama pobrskas po Ocenjenih izdelkih in Sestavinah. Jaz drugega mleka, kot je Alverde, niti ne poznam, ker sem temu zvesta ze nekaj let in nimam zelje po menjavi in eksperimentiranju.

http://www2.cudovita...mp;#entry589531

• 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#875 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 08 August 2009 - 01:32 PM

Jaz za temeljito pucanje priporočam Lush Coalface. Če pa po tem ne boš imela čistega občutka, ti pa ni pomoči laugh.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#876 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 August 2009 - 04:39 PM

Ja, Coalface je tud dober. Dobro odstrani umazanijo, tud MU pomojem. Edino mene po njem zateguje, pa zna tud izsušit kožo. Sicer zdej poleti niti ne, pozimi pa (meni jo).
  • 0

#877 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 09 August 2009 - 08:34 PM

Včeraj sem vam taki dolgi post napisala in sem se vmes šla stuširat pa se ga je mama vletela pa mi vgasnila računalnik. huh.gif

No ...

Razmišljala sem o vsem kar ste napisale in prišla do zaključka da je dejansko možno da mi jojobino olje maši pore. Ker sem jih zadnji čas dobila najbolj (olje pa uporabljam kake pol leta) in to na mestih kjer jih nisem mela prej nikol ! down.gif

Morem pa priznat, da mi olje ful pomaga pri celjenju mozoljev ... 2x hitreje zginejo. Ampak then again - nastanejo pa zaradi zamašenih por - ki mi jih povzroča olje ( v večini )

Tak da, kaj bi rekla - protistrup in strup v enem. No, jaz strupa nerabim tak da olje pri meni gre adijo.

*Hidrolat čajeve mirte bom še naprej uporabljala kot tonik ker mislim da je čisto okej pa všeč mi je da je naraven.

* Za čiščenje ..
- za očesni MU mam tak oni dvofazni od Balee ... in meni dejansko dela mozolje če ga preveč naokoli razpocam biggrin.gif no, ampak če pazim je ok.
- čimprej bom nabavla Lush Mud Flats ker more bit ful fajn glede na sestavine. Mela ga bom pod tušom ker bom z njim umivala moj (grozen) hrbet in dekolte .. pa malo na obrazu tolko da sperem dol puder ...
- za tem pa bom uporabila (sem se nekaj časa odločala med vsemi navedenimi tongue.gif ) izbrala - Diadermine soft mousse .. upam da mi bo fajn. In upam da mi bo všeč vonj!

* In sedaj ... krema. Ok tu bom rabla vašo pomoč. Nabavla bom nočno in dnevno...
P.S. hvala Podgana da si mi razložla BHA/AHA ... ampak glede na tvoj opis bi jas v svojo nego vključila oboje. rolleyes.gif

Da bo pucalo kožo (BHA) in obenem bledilo fleke (AHA)

kak naj vključim oboje v svojo nego ??
  • 0
Memento mori.

#878 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 09 August 2009 - 08:50 PM

hmm.gif Ogrcev glih nimaš, ane? Samo mozolje? Cleanance K za začetek. Ima kombinacijo obojega. Pa ker si mlada, uporabljaj vsak drugi dan. Izboljšanja ne bo takoj, mogoče bo še celo hujše na začetku, kao čiščenje. Je treba ene 2 mesca trpet smile.gif
Glede dnevne ti pa ne znam pomagat. Poglej ocene. Kakšno pa rabiš? Hranljivo, vlažilno, z UV?
  • 0

Tumblr

#879 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 10 August 2009 - 12:51 AM

Joj, kak bi ti rada na prvo vprašanje odgovorila - ne nimam jih .. Ampak MAM JIH MALI MILIJON... povsod res. Nemogoče bi jih blo vse stisnit ..

Jaz ful razmišlam o Paula's Choice... sestavinsko ful pohvaljeni in tudi po učinku...in razumne cene.

• 0
Memento mori.

#880 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 10 August 2009 - 10:37 AM

Paula meni ni bila ne vem kaj, je pa res da nisem preveč dolgo vztrajala. Ali pa imam pač tako trdovratno kožo.

Kaj pa če bi si šla h kozmetičarki sčistit kožo? H kakšni dobri seveda, žal pa takšna precej stane.
Pa ni treba, da z nego pretiravaš, pa nočna, pa dnevna krema pa ne vem kaj še vse ... meni kreme še dodatno zmastijo kožo, vse po vrsti. Razen kakšni matirni geli, ki pa matirajo itak in zgolj zaradi obilice silikonov. Za mastno kožo je najpomembnejše čiščenje. Temeljito, a nikakor agresivno. Krema naj bo samo zjutraj in sicer z UV zaščito. Pa ne čez celo leto, ker si boš samo pacala kožo z vso tisto kemijo. Na Planetu Lepote mal pretiravajo s to vsakodnevno zaščito; potem pa ženske mislijo, da se morajo vsako jutro namazat ne glede na to, a se bojo soncu pokazale za minutko ali za pol ure huh.gif
UV uporabljaj, če imaš kisline (takrat nujno) in v sončnih dneh, ko si malo več zunaj. Nočne ne potrebuješ, razen če boš imela izsušeno kožo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users