Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#861 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27606 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 April 2020 - 07:23 PM

Jaz šele sedaj to vidim, is this a joke??? :o

https://www.rtvslo.s...isocakov/520824

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#862 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 16 April 2020 - 07:44 PM

Ko bi le bila šala, pa žal ni.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#863 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 16 April 2020 - 08:51 PM

Nemška raziskava je pokazala, da je smrtnost 0.37 odstotna.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#864 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24831 posts

Posted 16 April 2020 - 09:17 PM

Po prvomajskih bodo spet odprti frizerji in kozmeticni saloni 😎
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#865 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28092 posts

Posted 16 April 2020 - 09:29 PM

: ))))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#866 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 16 April 2020 - 10:17 PM

Omg koncno bom sla lahko na relaks k S...takoj rezerviram pedikuro. Ze jutri!!!
Pa Bju strizenje.

Dragica, katera raziskava?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#867 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 16 April 2020 - 11:03 PM

Jbg, jaz imam frizerko v drugi obcini. :lol:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#868 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28092 posts

Posted 17 April 2020 - 12:45 AM

Saj bodo po prvomajskih menda tudi prehajanje med občinami zrahljali. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#869 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32741 posts

Posted 17 April 2020 - 05:52 AM

Mislim... Saloni in to, halooo, kako pa bodo te storitve izvajali na "varni distanci", s katero tako opletajo?! Ma resno no, odpirajo se take zadeve, pa dostop do vikendov v drugi občini je prost, a do svoji staršev na obisk pa ne smemo, ma obup, res.
  • 0

#870 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 17 April 2020 - 06:02 AM

Z maskami, saj v trgovini tudi prides blizje. Ne vem, nekje je treba zacet. Jaz bom sla verjetno se do frizerja, po pol leta :D

Drgace _M_ te pa popolnoma razumem in se mi zdi, da sproscajo te ukrepe cisto po svojih interesih!
  • 0

#871 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32741 posts

Posted 17 April 2020 - 06:20 AM

Ne vem, jaz sem tudi začela verjet, da nas imajo za norca.
V trgovinah je povsod poudarek na razdalji, pa obvezen voziček zaradi držanja razdalje med kupci. Med blagajničarko in strankami je pregrada, torej vse to mi ne gre skupaj z delom ene pedikerke ali frizerke.
  • 0

#872 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 17 April 2020 - 06:29 AM

Zato ker je vse skupaj Bull shit, ker niti približno ni tako nalezljiv, kot hočejo oni prikazat.
  • 0

#873 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 17 April 2020 - 06:30 AM

Saj bodo po prvomajskih menda tudi prehajanje med občinami zrahljali. : )

Hecam se, jo vidim enkrat na leto ali se to ne, zdaj ni potrebe. :D
Tisti, ki so speljali ta posel z maskami iz prtickov in elastik so pa za ob zid.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#874 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17146 posts

Posted 17 April 2020 - 07:22 AM

Meni je nasploh cela štorija okoli teh dobav zaščitnega materiala prav nepredstavljivo no. Da si upajo tako pocat, potem pa še ti pajaci glumijo in valijo krivdo en na drugega in spet noben nič ne ve. Mislim da je ona slike, ki koži na fb tukaj zelo ustrezna: '91 se je mutilo z orožjem, zdaj pač z zaščitnim materialom. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#875 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 17 April 2020 - 07:31 AM

Pa kako nezrelo se je Počivalšek na nacionalki branil glede tistega zbiranja na meji, z napadom :o Burleska.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#876 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23497 posts

Posted 17 April 2020 - 07:32 AM

Mene bi bilo sram prodajat take maske. Tile posli so pa res nepredstavljivi, kako ministrstvu to uspe, najprej tisti posel z bosanskim podjetjem in voznikom tovornjaka, zdaj pa tole. Za posrat.

Glede ukrepov pa, meni se ne zdijo nečloveški, edino te omejitve znotraj občine so verjetno res pretirane, če bi se ljudje držali navodil. Saj imajo ali pa so imeli tudi v drugih evropskih državah podobno. Primerjanje s Švedsko ipd, se mi pa zdi nesmiselno. Tudi, če bi pri nas 100 % zaupali vladi in bi imeli bolj blage ukrepe, a mislite, da bi se jih držali? Ne, ker pri nas nimamo take mentalitete.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#877 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32741 posts

Posted 17 April 2020 - 07:35 AM

ma dobro res, da smo doma "bogu za leđima" in da imamo sam 2 policaja v izmeni baje, hahaha, tako pravijo, ki pokrivata celotno področje občine.

Kolegica z Vrhnike je rekla, da so bili zadnjič pred blokom, oni in še ena družina, ampak baje na varni razdalji, pa so jim začeli težit na polno. 

• 0

#878 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 17 April 2020 - 07:42 AM

V nasem lokalnem sparu imajo te prticke in navodila za narediti to masko za 3,95€ za 50 kom. Lahko odpremo biznis.

Ukrepi so nezivljenski, pretirani in nesorazmerni. Z omejitvami se do neke mere strinjam, jih podpiram in se jih drzim. Vendar pa tole zapiranje v obcino nima smisla. Kot sem ze rekla, v nasi mali obcini sta dva potrjena primera, prinesena iz sluzb izven obcine. Jaz vseeno toliko zaupam ljudem, da se bodo drzali zase in ne zaradi vlade. In kaj potem, ce gre nekdo na sprehod v sosednjo obcino. In kaj potem, ce se ljudje med seboj pogovarjajo. In kaj potem, ce se na sprehodu ustavis in poklepetas z znancem? Se pa absolutno strinjam, da so gostinski lokali zaprti, prireditve odpovedane in ni veselic. Paziti moramo na sebe in na druge. Ker smo ljudje in moramo biti cloveski. Ne pa zaradi tega, ker nam nekdo zagrozi s kaznijo.
  • 0

#879 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20007 posts

Posted 17 April 2020 - 07:51 AM

Joj, jaz sem bila pa v sredo v zdju in dobim to prtickasto masko in sem se se na polno hecala, kao, zdej so pa za silo ze te in sele potem sem tu prebrala, da smo to placali, omg.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#880 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17146 posts

Posted 17 April 2020 - 07:52 AM

Sej je bilo rečeno, da te maske iz prtičkov niso ustrezne za zdravstveno osebje, za prebivalstvo, to kar potrebuješ za trgovino pa so ok? Ampak ja, po tej ceni je torej maska 0,07, naši pa so plačevali 10x toliko. 

Meni se ukrepi ne zdijo tako pretirani, večji problem vidim v naši mentaliteti, in so mi vse primerjave z Švedsko povsem brezpredmetne. V naši občini je št. dolgo stagniralo, zdaj pa je začelo naraščat, vsak dan kak nov primer. Od kod oz na kak način se ne ve. Se pa na veliko mladina in tudi manj mladi zbirajo zvečer po parkih, kadijo in pijejo, si podajajo isti čik/joint/flašo ipd, tako da o zaupanju da se bodo ljudje držali zase gre težko govorit. Tudi starejšim je nekaterim težko dopovedat, da pač ne rabi it v trgovino vsaki dan po svežo žemljo, ker je pač tako navajen. 

Razumem pa folk, da je besen, ker ko gledaš te politike in poslušaš kozlarije, res ne veš če se norca delajo ali kaj. Pa ta fiasko z Pahorjem na ogledu, da se tako veselo snemajo in od vseh nobenemu ne pade na pamet, da bi kot najvišji predstavniki morali biti vzor ne upoštevajo lastnih navodil. In potem se Pahor opraviči in vse je ok in pozabljeno.  :butl:  

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users