Ja, verjamem. Jaz sem kar vesela, da imamo na elektriko vse in svojo etažno peč.

Stroški
Posted 14 April 2022 - 12:57 PM
Posted 14 April 2022 - 01:06 PM
Posted 14 April 2022 - 01:47 PM
Ja prikljucnina, distribucija in potem tistih 6€ se sam plin 🤦 mi bomo z naslova stroskov in najemnine imeli za obrok kredita prihranka,ko bomo enkrat v hisi.
Sej to je kriminal, kredita veliko ljudi ne dobi, a za visoko najemnino naj bi pa imel. :/
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 April 2022 - 01:49 PM
Posted 14 April 2022 - 02:03 PM
Pablo Picasso
Posted 15 April 2022 - 01:45 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 May 2022 - 09:33 AM
Odkar so nehali kurit v bloku, je šla položnica še cca 50€ dol. Položnica za elektriko je zaenkrat še "nerealna", bomo videli naslednji mesec,
ko bo ponovno vključena omrežnina. Nimava se za pritoževat.
Nisem pa ravnodušna, ko poslušam o vseh teh negativnih napovedih glede draginje, ki še prihaja.. Postajam šparovna kot moja mati
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 May 2022 - 11:47 AM
Mi je pa to, da skoraj vsi postajamo sparovni, dalec od smesnega. Bolj mi gre na jok in bruhanje.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 22 May 2022 - 11:56 AM
Posted 22 May 2022 - 11:58 AM
Pol pa se vse te soncne, k jih folk montira, dolgorocno to vodi v propad EE omrezja.... ampak to nikogar ne zanima, vazno da vsak misli da je zelen, zato ker ima SFE na strehi. Kar bi bilo tezko dlje od resnice.
Posted 22 May 2022 - 12:04 PM
― V. Van Gogh
Posted 22 May 2022 - 12:10 PM
Pablo Picasso
Posted 22 May 2022 - 12:38 PM
Soncna elektrarna nima zmoznosti hranjenja, ker nima elektricnega hranilnika. Torej takrat, ko je sonca ogromno, viske posilja v omrezje. To je seveda poleti. Poleti je sonca mnogo, poraba pa je najmanjsa. Nihce ne kuri. Torej, ti viski gredo v omrezje, ampak se ne porabijo, kar omrezje obremenjuje.
Pozimi je sonca malo ( pa pustimo zdaj lokacije kot je najina, ko je tudi pozimi cel dan sonce, tako montiranih soncnih je zelo, zelo malo), takrat je poraba velika, ker vsi kurijo in so veliko notri. Spet, sonca ni dovolj za vso to porabo. Takrat kaj mislite da dobavlja vam energijo? Vasa soncna ne, ampak dimnik v Sostanju. Ful zelena energija, so te soncne 3/4 leta, ko od njih ni nic. Samo lepo so na strehah in folk misli da je zelen, termo v sostanju pa je v resnici tista, ki omogoca energijo.
Vse bi bilo dobro, ce bi lahko to energijo shranil, ampak jo ne mores, tudi omrezje je ne more. Zato te soncne ne delajo drugega kot destabilizirajo omrezje. Vec kot jih je, slabse je. Ampak folk misli, da je zelen.
Da ne zacnemo o izkoristku....
To je samo vrh ledene gore. O tem ogromno govori moj mentor, prof.dr.Rafael Mihalic. Bom pogledala, ce ima kaj pametnega na netu.
https://www.domovina...to-predstavlja/
Posted 22 May 2022 - 12:48 PM
Posted 22 May 2022 - 12:51 PM
Posted 22 May 2022 - 01:02 PM
Bill Bullard
Posted 22 May 2022 - 01:18 PM
Jaz ne govorim o SFE ki so samozadostne. Seveda se to da. Ampak folk takih ne daje! Folk daje 11 kw in 13 kw SFE z vracanjem v omrezje. Ker vidijo samo to, kako bo njihov racun za elektriko cimnizji. A se razumemo?
Moj tudi razmislja o SFE. Samooskrbni, 8 kW plus baterije. Tako razmislja zelo malo ljudi.
Posted 22 May 2022 - 01:23 PM
Posted 22 May 2022 - 02:04 PM
To mene že nekaj mesecev žalosti. Da gre res ogromno za stroške in hrano, praktično ostane malo, da si lahko kaj privoščimo.No, mene pa jezi in skrbi, da bom cedalje vecji del place dajala za faking prezivetje. Bi morala oba imet res bajni placi, da naju to pri visini nasih osnovnih stroskov ne bi ganilo.
Mi na dopust brez regresa ne bi mogli, HB za dva regresa in 2 dodatni plači decembra, da gre lahko še kaj na varčevalni.
Posted 22 May 2022 - 02:08 PM
Meni gre tudi za to, da bova manj prihranila. Mi je to v končni fazi enako kot če bi se plače nižale.
Z dopusti je pa tako, da jaz do letos regresa nikoli nisem imela, mož ga je dobil pa tako pozno (proti koncu leta, še kasneje od zakonsko določenega skrajnega roka), da sploh ni šel za dopust.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users