Iskanje zaposlitve
Posted 07 October 2015 - 01:50 PM
Posted 08 October 2015 - 09:25 AM
K ne veš, al bi se smejal al jokal ....
http://www.mojazapos...sarne-48893.php
Jaz se pri motivacijskih pismih kar zgledno potrudim, pač prilagajam jih glede na zahteve delodajalca in vsebino oglasa. Meni se, s kadrovskega vidika, zdijo pomembna. Ni treba, da so vrhunska, ampak dobro pa efinitivno pritegne pozornost. Ravno tako slabo, ampak ne željene.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 10 October 2015 - 02:18 PM
Jaz sem se tudi potrudila od začetka. Potem se mi je pa zdelo, da noben tega ne bere. Sploh če pošlješ cca.10-20 prijav na teden, ti dokurči.
Posted 03 November 2015 - 08:24 AM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 November 2015 - 12:04 PM
Lahko delim na fb?
Posted 03 November 2015 - 12:10 PM
Lahko delim na fb?
kaj bi delila na FB?
Put A Kilt On It!
Posted 03 November 2015 - 12:15 PM
Posted 03 November 2015 - 12:23 PM
aja, ja seveda ... itak je javni razpis. Jaz sem slučajno izvedela zanj in sem ga delila, če bo komu prav prišlo.
Put A Kilt On It!
Posted 04 November 2015 - 03:17 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 November 2015 - 03:42 PM
Spet ena izmed zgodb, ki reprezentirajo Slovenijo kot neuspešno družbo in državo. Avtorji te domislice so seveda zaščiteni do smrti.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 05 November 2015 - 08:37 AM
Tu not pade moj fant, ker je star 30 let in kot izgleda, se lahko za možnost zaposlitve v šolstvu obriše pod nosom. Ne morem verjet, da jim niti ne dajo možnost opravljanja strokovnega izpita. Če ukinejo pripravništvo potem naj tudi omogočijo dostop do strokovnega izpita brez oprave le tega. Kolikor sem slišala samo delo med pripravništvom ni niti malo povezano s tematiko na strokovnem izpitu. Vsaj tako kot pri nas pravnikih ne, ko se dejansko med pripravništvom pripravljaš na pisni del PDI-ja in pod mentorjem vadiš pisanje sodbe.
Potem si pa upajo uradniki v mailu napisat, da strokovni izpit pa ja ni pogoj za zaposlitev in da z ukinitvijo pripravništev ni nič v slabšem položaju. Važno, da pedagoške fakultete še naprej razpisujejo veliko število mest in pobirajo denar od države, diplomanti se bodo že znašli....
Posted 14 November 2015 - 09:21 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 12 January 2016 - 07:17 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 20 January 2016 - 01:17 PM
Samo enim očitno res ni jasno kakšen bi moral zgledati življenjepis... zadnjič je prišel na mail življenjepis kjer je bila celotna stran obarvana živo vijolično, opis je bil kakor nekaj kar je spacala v petih minutah (nobenih stopenj izobrazbe, letnic, karkoli), pa na koncu je bila animirana slikica.... res WTF?
Posted 23 May 2016 - 03:52 PM
Vprašanji za tiste, ki ste zaposlene v JU oz. se na to spoznate:
- kaj pomeni, če je naziv DM "blabla V-II"? Kaj pomeni ta V-II? V je verjetno tarifni razred, kaj pa II?
- ali izbrani kandidat avtomatsko pade v začetni plačni razred, ko se zaposli, četudi ima več let delovnih izkušenj kot zahtevano v razpisu? Ali je uvrščen v ustrezni plačni razred glede na število let izkušenj? Včasih so bila napredovanja, mislim, da na dve leti pa recimo, da je plačni razpon od 21. do 31. razreda in ima kandidat 10 let delovnih izkušenj, zahtevano je npr. pa 6 mesecev - ali kandidat ustreza 21. ali višjemu plačnemu razredu?
Hvala!
Posted 23 May 2016 - 05:07 PM
Na tiso vprasanje o tarifnih razredih ti pa lahko odgovorim jutri, ker imam razlago v sluzbi.
Posted 23 May 2016 - 05:11 PM
O, hvala, -supergirl-! Če ti ni odveč, bi te prosila, če lahko še za naziv pogledaš.
Meh, plača je ena velika žalost, precej manj kot zdaj dobivam, tako, da bom še premislila. Možno pa, da sploh izbrana ne bom.
Posted 24 May 2016 - 07:23 AM
Recimo tarifni razred V. je srednja strokovna izobrazba oz. srednja splosna izobrazba.
Bodi pozorna pa zudi na to, da ti visja izobrazba na tem delovnem mestu ne prinese visje place ali napredovanja.
Posted 05 June 2016 - 11:48 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users