Komentarji / naše recenzije FILMOV
Posted 31 January 2007 - 11:12 AM

Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 31 January 2007 - 11:22 AM
Posted 31 January 2007 - 11:23 AM
Dans pogledala Prevzetnost in pristranost in morm rečt d je super. Film me je res navdušil, tud igralci isto. Vse se vrti okoli ljubezni in porok... Je pa film narejen po knjigi avtorice Jane Austen z istim naslovom.
Sem ga tudi jaz gledala - ni bil slab ... samo menda da se v filmu izgubi smisel kako se on počasi "odtaja" do nje ... in ravno to naj bi bil point cele zgodbe ... zato sem si ravno naročila knjigo, da vidim v čem je stvar

Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 31 January 2007 - 11:40 AM

Pa angleškega Driving lessons - o prijateljskem odnosu srednješolca in ostarele igralke, ful lepa narava, lepi dialogi, skratka zelo dober film, priporočam!
Meni ljubi filmi so še:
- Forrest Gump
- The Shawshank Redemption
- The Green Mile
- Papillon
- Shirley Valentine
- Borat
- One Flew over the Cuckoo's nest, skratka skoraj vsi filmi od Nicholsona, zame najboljšega igralca
- Some like it Hot
- Charley Varrick in še in še in še
Posted 31 January 2007 - 12:17 PM
Sam ne glede na to kako vlogo ima je vedno fenomenalna, prav tako tudi v tem omenjenem filmu, če ne zaradi vsebine, se splača gledati film zaradi nje.
Ona je po mojem najboljša igralka sploh. Zato sem pa rekla, kaj ji je blo da je sprejela to vlogo. Film je prou beden. Kaj bi šele bilo, če ne bi ona igrala. Podn od podna.
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 31 January 2007 - 10:39 PM

Posted 31 January 2007 - 11:26 PM
Dans pogledala Prevzetnost in pristranost in morm rečt d je super. Film me je res navdušil, tud igralci isto. Vse se vrti okoli ljubezni in porok... Je pa film narejen po knjigi avtorice Jane Austen z istim naslovom.
Bolj kot film priporocam britansko tv serijo z istim naslovom, nekje iz leta 1990. Ima 6 delov, igrata pa Jennifer Ehle in Colin Firth. Meni on prej ful ni bil vsec, po tem ko sm to vidla, se pa kr topim vsakic ko ga vidim

Posted 01 February 2007 - 08:04 AM
Bolj kot film priporocam britansko tv serijo z istim naslovom, nekje iz leta 1990. Ima 6 delov, igrata pa Jennifer Ehle in Colin Firth. Meni on prej ful ni bil vsec, po tem ko sm to vidla, se pa kr topim vsakic ko ga vidim

Sem slišala, da je nadaljevanka full dobra, veliko boljša od filma... a se zadevo lahko kje sposodi oz. kje se jo da dobit?
Put A Kilt On It!
Posted 01 February 2007 - 10:41 AM
Kinky sem gledala Little Miss Sunshine, ko si ga priporočila, sem po igralcih takoj vedla, da mora bit zanimiv in lahko povem, da je naravnost čudovit film!

A ne da je res tak prisrčen film? Tudi sama sem bila nad njim zelo navdušena, mi je zelo popestril turobno soboto!
Kar pa praviš glede Jacka Nicholsona - se strinjam, tudi meni eden najboljših! It's Johnny!

Če ne pa sem včeraj gledala SAW lll - ni me pretirano nadušil, priporočam ga tistim, ki ste gledali prvi in drugi del, ker zgodba v tretjem delu razkrije nekaj podrobnosti za nazaj!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 February 2007 - 11:00 AM
Sem slišala, da je nadaljevanka full dobra, veliko boljša od filma... a se zadevo lahko kje sposodi oz. kje se jo da dobit?
Js sm si ga dobla dol iz mule. Vpises pride and prejudice, pol pa vzames tiste, ko pise tv series, bbc. Leto je 1995, sm glih sla gledat. Vseh 6 delov je dokaj visoko med viri, tk da hitro zloada, pa kvaliteta je tut ful vredu. Kje bi si lahk sposodla pa ne vem.
(Ze neki casa iscem v centru lj kako pametno videoteko, ki je dobro zalozena tut s takimi in podobnimi stvarmi, pa mal starejsimi filmi, pa ne blazno draga, pa je do zaj se nism nasla

Posted 01 February 2007 - 11:12 AM

Put A Kilt On It!
Posted 02 February 2007 - 08:42 PM
Posted 04 February 2007 - 11:39 AM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 February 2007 - 12:29 PM

Babilon mi je bil kar všeč, ni mi pa glih za oskarja.
Blood diamond je tud dober, ampak a se vam ne zdi da zadnje čase samo snemajo filme o razmerah v afriki, bog ne daj pa da bi jim kdo pomagal? Malo mi gre to na živce.
Apocalpyto pa iz principa ne bi gledala, naj se pouči(gibson) da so žrtvovali azteki ne maji!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 February 2007 - 01:26 PM
sem gledala pot v Guantanamo, precej grozljivo. Več ne povem

Babilon mi je bil kar všeč, ni mi pa glih za oskarja.
Blood diamond je tud dober, ampak a se vam ne zdi da zadnje čase samo snemajo filme o razmerah v afriki, bog ne daj pa da bi jim kdo pomagal? Malo mi gre to na živce.
Apocalpyto pa iz principa ne bi gledala, naj se pouči(gibson) da so žrtvovali azteki ne maji!
With all due respect, ali res misliš, da se Gibson ni dovolj poučil preden je posnel ta film?
Moje skromno mnenje je, da je mogoče samo malo pretiraval kar se teh prozorov tiče; Maji so tudi žrtvovali, vendar veliko manj kot Azteki, in le ko je to bilo nujno potrebno.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 February 2007 - 01:36 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 February 2007 - 01:58 PM
Pot v guantanamo... nisem šla v kino in ne se mi ne zdi da se splača plačat za vstopnico.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 February 2007 - 02:45 PM
kaj pa filmarji lahko nardijo več kot to? ozaveščanje ljudi, kaj se dogaja? to bi rada slišala, ker že vs čs razmišljam o tem. pa ne pridm do enga pametnga odgovora.
Posted 04 February 2007 - 02:58 PM
drugač mi je pa boljši Constant gardener kot blood diamond.
Posted 04 February 2007 - 03:19 PM
sej gre za zgodbo, ki se dobro prodaja, to je res. ampak če pusti vsaj minimalno sporočilo, če vsaj enga premakne, je neki že doseženo. baje je prav ta film v ameriki naredu pravo revolucijo glede draguljarske industrije, ki se ji obeta nekaj podobnega kot indutriji krzna v 90'. ampak tud to ni rešitev. to bi lahk bil njihov razvojni dejavnik, ampak to državam oz korporacijam, ki imajo zdaj od tega profit, seveda ne sede. denar je pač sveta vladar.
toplo priporočam tudi ogled dokumentarca darwinova nočna mora, ki se vrti v kinodvoru. druga lokacija, druga dobrina, podobna tragedija.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users