Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1515 replies to this topic

#861 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 09 September 2020 - 10:19 PM

Tudi jaz sem mislila vprašat, kako vam je všeč nastanitev. :)

Aja, v čveku si omenila jutranjo meglo. A je mrzlo, dolgo traja, da megla izgine, ali zakaj ti je to tako moteče?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#862 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 09 September 2020 - 10:51 PM

Danes smo sli proti Bledu pa sem se spomnila, da je v Zirovnici en bar ob vodi, tako da smo zavili proti Zavrh baru in bili preseneceni, ker je tam se jezero in rekreacijski park. Ob baru pa super otrosko igrisce, odbojka in prikolica z burgerji. A poznate?

Na tole sem se danes spomnila, ker sva dobila priporocilo za izlet v Lovski dom Stol - Pri medvedih. Baje je super za otroke, imajo zivali (tudi medvede, d’oh) pa dobro hrano. Je kratek sprehod od jezera Zavrsnica. Moramo it enkrat.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#863 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17046 posts

Posted 10 September 2020 - 05:41 AM

Sem bila in je lustno ja.

Jina bi lahko naredila nekam porocilo o vasem kraskem oddihu? Kaj ste si ogledali, kdo vam je dal info o izletih, kako si bila zadovoljna z namestitvijo?a sprejemajo bone?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#864 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 10:44 AM

Aja, v čveku si omenila jutranjo meglo. A je mrzlo, dolgo traja, da megla izgine, ali zakaj ti je to tako moteče?

Ja ful je mrzlo zjutraj in megla do cca 10/11ih. Nam je to ful moteče, ker gremo že pred zajtrkom ven drugače, zgodaj vstajamo. Zjutraj je prav za jakno, popoldan pa ful vroče, za kopat.

Hotel je ok, ampak zgolj to. Studio niti slučajno ni vreden 140€ na nočitev, ali recimo 120, čez odštejemo zajtrk, ki pa me tudi ni navdušil. Za to ceno bi pričakovala še kak drug kruh, ne samo beli. Sobe so drugače enostavno opremljene z opremo iz Ikee (studio, apartmaji ne vem), je pa bilo polno pajčevine po stropu. Motilo me je tudi to, da ne moreš zatemniti sobe, lahko bi vsaj tiste zavese dali. Razgled smo imeli na cesto in na podrtijo na drugi strani.
V glavnem, ni me navdušilo in se ne bomo vrnili, realna cena bi bila v tem času 50 na noč brez zajtrka.

Jina, vzemita še gobico za posodo, mi je nismo dobili. In kopalk ne pozabita, lepo vreme bo. :)
  • 0

#865 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 11:43 AM

Uf, me je kar presenetila tvoja kritika. :o Pa kako da sta dala 140 za nočitev? Naju prideta 2 nočitvi z zajtrkom (piše veliki studio apartma), 2,5h najem kanuja s piknik košaro in vstop v savne 232 €. Pa še za vikend, ko je ponavadi višja cena. To, da ne moreš zatemnit sobe, mene vedno ful moti. Ni mi jasno, kako tega ne uredijo v počitniški namestitvi, vsi ne vstajamo navsezgodaj. 

Fiona, bom napisala. 

• 0

― V. Van Gogh

#866 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 11:47 AM

290 je ta paket Raziskuj Bohinj, če ne bi vzeli paketa bi bilo pa 10€ ceneje, tako ponudbo sem dobila. Pa čudi me, da imajo enako ceno na spl. strani za studie in apartmaje.

Sej načeloma ni bilo nič tako narobe, osebje ful prijazno, ustrežljivo... Samo cena... :)
  • 0

#867 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 11:53 AM

Ma jaz sem imela kar visoka pričakovanja, ker sem brala same dobre ocene in izgleda mi ful lepo. Bova videla. Sem pa mislila, da imajo vse enote balkon z lepim razgledom v smeri jezera. 

A ni voda ful mrzla, ste se res kopali? Piše, da ima čez dan max. 18 st.

• 0

― V. Van Gogh

#868 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 11:58 AM

Mi smo bli samo do kolen, ker včeraj nismo kopalk nesli zraven, se pa ful folka kopa. Meni se zdi okoli 20.
  • 0

#869 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 12:23 PM

Bom vzela kopalke. Je bil Jakob vesel na ladjici? :D 

• 0

― V. Van Gogh

#870 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 12:31 PM

Ja 2 minuti 😂
  • 0

#871 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 10 September 2020 - 12:39 PM

Pa potem? :D mene Bohinj odbija...oderuski so.
  • 0

#872 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 12:46 PM

:lol: O. bi se od navdušenja tako drl, da bi sopotniki hoteli v vodo skočit.

• 0

― V. Van Gogh

#873 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 10 September 2020 - 12:51 PM

Jina, nimajo vse enote pogleda na jezero. Kolikor se spomnim iz glave, je dražje, če je pogled na jezero. Ma ja, na slikah marsikaj izgleda lepše kot v resnici.

Mi smo bili z namestitvijo v Špiku 4* zadovoljni. Cena 140 eur za nacitev za 2 osebi, z zajtrkom in večerjo, možnostjo uporabe bazena, se mi zdi ok. Sva pa videla na tabli zunaj, da je bil ta del hotela obnovljen leta 2008 in sva prav komentirala, da se še dobro drži. Na slikah pa izgledajo sobe bolj fensi kot v resnici. Jaz ful opazim vsako malenkost, npr sledi kakšnih vodnih kapljic na vratih, pohištvu, kakšno umazano piko na zavesah ipd. :D Ampak na splošno je bilo čisto. Ne zdi pa se mi vredno doplačat 10 eur na osebo na nočitev za pogled na gore, ker ni neke bistvene razlike, se tudi na drugi strani vidijo neke gore. :)

Glede restavracije, mene trenutni režim sploh ni motil. Nimajo vsega zavitega v folijo. Na krožnikih sta po 2 kosa kruha ali 2 majhni žemlji in čez folija, par rezin salame in sira, majhne porcije različnih solat in folija čez, pa sadje tudi. Sladice so pa v plastični embalaži. Ostalo pa osebje streže in ti naložijo na krožnik, kolikor hočeš. Narezke in solato greš pa itak lahko večkrat iskat, če ti je premalo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#874 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 01:41 PM

:lol: O. bi se od navdušenja tako drl, da bi sopotniki hoteli v vodo skočit.

Ja saj to, hhaha drl se je, midva sva ga a mirila. Ker imajo nek posnetek, ko razglaga o Bohinju.
  • 0

#875 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 01:44 PM

Zdaj vidim, da je ta paket Raziskuj Bohinj tako drag, ker vključuje kartico Julijske Alpe. Pa vseeno se mi zdi pretirano, da je 60 € dražje od najinega paketa, ki je tudi z dodatki. 3-dnevna kartica pride 19 € na osebo in je težko vse izkoristiti v tem času, sploh z majhnim otrokom. Za jutri sem rezervirala večerjo v njihovi restavraciji, tam so tudi cene ubitačne in upam, da je vredno.

Ma meni se zdi, da so zasebni ponudniki dvignili cene zaradi bonov, predvsem ker vejo, da bodo imeli v vsakem primeru polno. Na kmetiji mi je prav rekla, da cene prilagajajo konkurenci, je pa meni redek apartma vreden 80 na noč. Toliko bi dali na morju za velik in moderno opremljen apartma zraven plaže, halo? Potem nama je hotela še izposojo posteljice zaračunat 10 na noč (prej sploh ni omenila cene, drugače bi jo pripeljali s sabo), torej bi doplačala 40 € za čas bivanja, s tem da niti posteljnine ni imel. Sem rekla, da se mi zdi preveč in je spustila na 20. Spal je na golem jogiju pa prevleko od kovtra z druge postelje sva mu zložila namesto kovtra. Njega sicer take stvari ne motijo, nama se je pa zdelo za malo. V sobi je imel pa tako hladno, da je spal v dolgi pižami, puloverju in nogavicah pa je bil zjutraj mrzel, pač debele kamnite stene in sobo je imel na senčni strani. Že ko smo šli, je bil smrkav, potem pa skos bolj, šele doma se je čisto pozdravil (kljub temu, da je ta teden skos v vrtcu, go figure). 

V glavnem, meni nastanitev za to ceno ni bila nič posebnega pa naš apartma je tudi veliko manjši kot piše. Saj ne rabimo ne vem kaj, je pa vseeno fajn, če ima kopalnica več kot 3 m2. Nama je bilo bistveno, da sta dve spalnici, kar tam redko dobiš. Kmetija, kjer smo bili, se mi sicer ne zdi ravno primerna za majhne otroke, čeprav se oglašuje kot taka. Ni nobenih igral, na dvorišču je sicer veliko prostora, ampak niti ni v celoti ograjeno in sva ga morala lovit vsakič, ko je zletel na cesto. Od živali imajo samo mačko in želve, na srečo smo jih drugje dosti videli. Ne pričakuj, da se lahko tam mulca zamotita, medtem ko ti sediš z nogami v luft. Hotel se je z mačko igrat, on misli, da so kot psi ... Ji je dal palico in mu je skoraj šamar spalila. Prav sunkovito je sunila s tačko proti obrazu, jaz sem se ustrašila, njemu je bilo pa smešno in je govoril, da je bila huda muca maca. :D

Nama je Kras všeč, ima poseben čar in mir je, ampak ne bi šla še enkrat na to kmetijo. Zmotilo me je tudi to, da piše, da je zajtrk serviran v apartmaju, mi pa smo morali hodit dol v en skupen hladen prostor in vsakič po stopnicah s sabo prenašat otroški stolček, ker ga tam nimajo. To mi zjutraj res ni pasalo. Zajtrk je bil drugače super, precej stvari na izbiro (domače sadje in cela selekcija marmelad in drugih namazov, pa kruh, med, narezek, jogurti, kosmiči, oreščki, čaj, kava ...). Smo pa itak bili tam samo ko smo spali, vreme je bilo idealno za izlete pa mislim, da smo razen enega kosila skos jedli zunaj. Večinoma v restavraciji Ukmar v Dutovljah, ful dobra hrana in vino, cene pa smešno nizke. Če jeste meso, boste pa tam povsod zadovoljni.

Cele dopoldneve smo hodili okrog na dolge sprehode po bližnjih vaseh, so luštne peš poti z veliko sence, živali na pašnikih ... Ljudje so fuul prijazni, to me vsakič razveseli, ker je čisto nekaj drugega kot zadrgnjeni Ljubljančani. Popoldne smo se pa vsakič kam odpeljali z avtom, čeprav imajo tudi kolesa na izposojo, ampak nobenega otroškega sedeža. Šli smo v Štanjel, tam nam je bilo ful všeč in smo dolgo ostali, v Sesljan po Rilkejevi poti, pogledat Devinski grad in malo okrog po mestu, pa v Trst na sladoled. En dan smo obiskali Lipico, kjer je O. totalno užival, pred kobilarno imajo še igrala, ogromno prostora za tečt pa pasejo se ovce in koze. Na dan odhoda smo si ogledali še Pepin kraški vrt. Mislim, da je to vse. Vprašaj, če te še kaj zanima. :)

• 0

― V. Van Gogh

#876 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 03:07 PM

Če ne bi vzel paketa, bi blo 140 na dan, to je 5€ manj. Smo pa koristili samo ladjico pa se je splačalo, ker je 12€ povratna na osebo.

Posteljico in stolček smo imeli brezplačno.

V njihovi restavraciji nismo jedli, je prefino za nas, so pa tudi drugje cene ful nabite.
Aja travarico sva pila v hotelu, 4€ ena 🥺
  • 0

#877 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 04:11 PM

:butl:

Saj to, najin paket pride 58 € na osebo na noč, če bi bila samo nočitev z zajtrkom brez zgoraj navedenih dodatkov, ki bilo ceneje, ne pa 70. Pa pri vašem paketu piše, da je doplačilo za razgled na jezero 40 € za 2 noči, pri najinem pa nič. Ne vem, kako si to zmišljujejo cene.

• 0

― V. Van Gogh

#878 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19341 posts

Posted 10 September 2020 - 05:01 PM

Daj fak, čez bota imela razgled na jezero ali Triglav bom huda 😂
  • 0

#879 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 10 September 2020 - 06:01 PM

Sem iz firbca poklicala pa je rekla, da so vsi taki apartmaji ze zdavnaj zasedeni, da bi nama drugace dali brezplacen upgrade. My ass.
  • 0

― V. Van Gogh

#880 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17046 posts

Posted 10 September 2020 - 08:24 PM

Meni je tudi kras lep, bi sla za prvi november ce hrvaska ne bo odprta.ampak ja, jaz bi znorela ob vsem kar si glede namestitve napisala, ker sem ful picajzlasta.
Hvala za napisano :)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users