Svetovalnica
Posted 05 December 2008 - 08:52 PM
Ma sej sem ti gor napisala, da bi jaz muco pač poskusila držat čimbolj stran od fotra, sem pa razumela da je kao izključno hišna mačka in da ne hodi ven, ker si pisala kako se ne bi znajdla in vse.
Meni se zdi ta sistem kot si ga ti zdaj napisala čisto ok.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 05 December 2008 - 09:44 PM
ČE pa imate možnost preprečiti da bi mačka hodla v prostor kje rje oče-potem bi se vrjetno nekako dalo. KO gre mače v hišo, naj bo v omejenem prostoru, sa kako zanimivo igračo.

Posted 05 December 2008 - 10:16 PM
Ampak da pa ti dohtarji rečejo,da če ne bi tisti dan prišel do bolnice da bi bil naslednji dan v grobu, to je pa zadeva s katero se res ni za igrat...In ja,del te diagnoze so tudi alergije. In alergija se stopnjuje v bistvu.Traja pa vse skupaj že ene 10 let verjetno.Najprej je izgubil vonj in okus,potem začel občasno kašljati potem vedno bolj,kašljal je pa samo doma... Poleg tega je sestra astmatik,ma prav tako alergijo na mačko,sicer blažjo obliko - trenutno vse skupaj miruje... Groza no. Včasih smo imeli papigo,takrat ji blo vse še 10× huje...
Če bi bila stavr nedolžna bi bila muca še vedno v hiši.
Kar mene skrbi je to da jo zebe,da jo bo zeblo,pa ne vem če so ti moji pomisleki opravičeni,ker mačka je le mačka,ima zimsko dlako itd...
Posted 05 December 2008 - 10:52 PM
Pa jaz sem te itak že zgoraj spraševala kako huda je ta alergija, da sploh vem kaj pol naprej pisat a ne.
vuelvo a vos,
Posted 05 December 2008 - 11:12 PM
Itak ne znam svetovat tko, da še bolj glupo.
Glede alergije pa obstaja več varjant eni tud pravjo da naj se človek sooči z alergijo in jo tko premaga- na vrat na nos alergeno stvar v stik s človekom in to je zdravljenje, kao... ne vem. Jz sm na vse mačke k smo jih mel doma drgač alergična. Na to zdj k jo mamo sm tko, da ful težko diham ponoč in zjutri k se zbudim in mi mal piska v pljučih pa pljunem ven tak prozoren gumjast čep ven na vsake tok časa.
Kako pa tvoj oči kaže alergijo?
Upam, da bo tvoja pri fantu ostala, bi blo res najboljš pa še vidla bi jo lah kdrkol bi hotla
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 06 December 2008 - 02:13 AM
Moja kolegica ima mačko staro skoraj eno leto. Dobila jo je še čisto malo in jo je brez težav navadila na mačji wc. Mačka je hišna, ven sploh noče, ampak imajo ogromno hišo in se po celi hiši giba neomejeno. Z njo ni imela nobenih problemov, dokler je niso dali sterelizirati. Mačji wc je imela najprej v svoji sobi (ker je bila mačka še majhna) potem pa ga je prestavila v pritličje in tudi takrat še ni bilo problemov (to je bilo pred sterelizacijo). Nekaj tednov po posegu pa je začela mačka lulati vsepovsod. Polulala je vse preproge v hiši, njeno odejo, jogi, vglavnem vsak dan se po nekajkrat polula izven wc-ja. Kolegica je mislila, da je problem v wc.ju, ki je bil v pritličju in ga je prestavila spet v svojo sobo (mačka se giblje predvsem v prvem nadstropju, kjer ima kolegica sobo). Ampak ni nič boljše! Mačka je nekaj dni nazaj šla v wc, se pokakala, potem pa šla na njeno torbico in se tja polulala.

Posted 06 December 2008 - 08:30 AM
Prej smo pač nismo upošteval zdravnika,mačka je bla še skoz notri..In je skoz kašljal,vohal ni,okusil ni..na koncu je pljuval čepke ven,kisik mu jen a 90% v krvi padel,dihant ni mogel...
dober to nima veze,ampak so mu še osteoporozo diagnosticiral...
Prejle sem ji dala za jest,komi kej je pojedla,šalčko od mleka je imela prazno,kar pomeni da so ji ga popili drugi,ker sama nikoli ne popije cele šalčke..vsa je zmedena skoz pros za notri,mjavka pred vrati...
Meni pa vsi pravijo da se rpeveč sekiram,s fantom v red,da ji je čisto ok,sej ma hiško,če jo bo zeblo gre notri...
Fotr in mat sta pa sploh panična,ker sebe izpostavljam stresu,pa že tko sem čisto na koncu (predvsem z zdravjem).
Sploh ne hodim v spodnji štuk kjer je balkon,ker je ne morem gledat tam.
K fantu je ne bom peljala,s tisto mačko sta čist nekompatibilne...Ne vem...po 15 letih zamenjat okolje in jo odpeljat stran....vrjetno je boljše da se na zunaj navadi...

Posted 06 December 2008 - 11:20 AM

Posted 06 December 2008 - 11:21 AM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 06 December 2008 - 05:28 PM
Upam, da se kera bolj spozna na to

Posted 06 December 2008 - 07:29 PM
Imam vprašanje ..
Moja kolegica ima mačko staro skoraj eno leto. Dobila jo je še čisto malo in jo je brez težav navadila na mačji wc. Mačka je hišna, ven sploh noče, ampak imajo ogromno hišo in se po celi hiši giba neomejeno. Z njo ni imela nobenih problemov, dokler je niso dali sterelizirati. Mačji wc je imela najprej v svoji sobi (ker je bila mačka še majhna) potem pa ga je prestavila v pritličje in tudi takrat še ni bilo problemov (to je bilo pred sterelizacijo). Nekaj tednov po posegu pa je začela mačka lulati vsepovsod. Polulala je vse preproge v hiši, njeno odejo, jogi, vglavnem vsak dan se po nekajkrat polula izven wc-ja. Kolegica je mislila, da je problem v wc.ju, ki je bil v pritličju in ga je prestavila spet v svojo sobo (mačka se giblje predvsem v prvem nadstropju, kjer ima kolegica sobo). Ampak ni nič boljše! Mačka je nekaj dni nazaj šla v wc, se pokakala, potem pa šla na njeno torbico in se tja polulala.

Pomoje je z muco nekaj narobe. Al je še vedno pod stresom zaradi sterilizacije, al jo kaj boli pa zato težko nadzoruje urin.
Možno pa je da muco protestira, al pa da se vam maščuje. Ne vem, jaz bi vseeno poklicala na veterino v vašem primeru.
vuelvo a vos,
Posted 06 December 2008 - 07:40 PM
Meni je to izredno kruto in rajši čistim za njo hehe.
Posted 06 December 2008 - 08:13 PM

Kaj pa če jo ponoči neseš v svojo sobo, samo spat? V box in h tebi, in zjutri ven? In bojo dlake in sledi pač samo v tvoji sobi, oči nej pa ne hodi v tvojo sobo, pa bo? A mislš, da bi to šlo? Sigurno se najde kakšna rešitev, ki bo odgovarjala vsem.
Posted 06 December 2008 - 10:03 PM
Trenutno je sploh ne morem videti.Ne vem od kje tareakcija,ne vem če me katera razume,ampak že samo pogled na njene zbegane oči mi solze polije po faci...Tako da sem se čisto distancirala.Ne vem če je prav,ampak rabim čas,tako kot ga potrebuje ona...Ima hiško,kot sem rekla,tudi košaro,poskusila se bom pa še zmenit da zadaj za hišo,kjer imamo veliko leseno lopo naredimo vratca. Čeprav če se rpavilno spomnim je hiša tako narejena,da mačka že sedaj lahko nekej se slazi notri,ker se spomnim da je to počela...Tam je zlo fino no...In ji ne bi smelo biti hudega.
Tako da sedaj niti ne sprašujem,niti je ne hranim,še v spodnje nadstropje,kjer bi jo lahko videla na oknu enostavno ne hodim...Itak jo je večinoma celo življenje hranila mami,tudi njo najbolj uboga - bo že poskrbela zanjo.
Evtanazija bo pa prišla v poštev,če bo zbolela kdaj...To pa. Rada bi da umre dostojno,ko bo prišel njen čas.
Očitno sme prečustvena in se sprašujem,če je sploh dzravo da bom v svojem stanovanju kdja imela kako žival. Ker se preveč navežam na vse...
Posted 06 December 2008 - 10:27 PM

A misliš, da bi nosla kako mačjo jopico?

Aja, to je pa Minka, on mačkon ko je pr bici. Hodim jo fojtrat vsak konec tedna, ko pač pridem iz ljubljane, pa ob nedeljah, preden grem.

Kaka je pa tvoja mačkonarka? Dej prpopi fotko.
Upam, da nisem preveč tečna?

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 December 2008 - 10:42 PM

Lej tole je moja pikica

Sej vem da se bo znašla...pa tud crkljat jo bomšla...ampak kak teden bom rabila..bverjetno...
Fant je pa res največji support,ala mu vera,tok sem vesela da ga mam...Po svoje sva ful kompatibilna, ker jaz sem res jokica cmerica,čustvena taka...On je pa skala,se zlepa ne zlomi,pa zmeri mi nudi ramo za plakanje...Njega pa v letu pa pol nisem ševidla da bi ga kej skrbelo/bi imel kak problem,da bi mogla jaz njega tolažit...Tko da ja.Razume me,ve da bo trajalo tole,pa pač če ne bi njega imela pa res ne vem komu bi se šla zjokat.
Posted 06 December 2008 - 11:20 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 December 2008 - 11:21 PM
Sej čez par dni jo pa lej pejd pogledat, da ne bo reva mislila da je ne maraš več

Minkica je ful luškana, meni bi se tudi src zlomi če bi jo tam mogla "pustit" čeprav ji nič ravno ne manjka. Ful sem navezana na muce, tudi na ostale živalice, ampak na muce pa res najbolj.
Pa ful sta lušni obe, čeprav tale sivka prav "evil" gleda

vuelvo a vos,
Posted 07 December 2008 - 12:56 AM
Ampak, le pejt h njej, bo tud njej bolje, če jo boš čimvečkrat cartala

Posted 07 December 2008 - 11:50 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users