Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#861 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 March 2012 - 06:41 PM

Nimam nič proti tvojemmu mnenju, ampak bi rada samo povedala, da če bi bilo to res, bi potem morali vsi bodybuilderji biti bolani/mrtvi, pa niso.

KLIK, priporocam. Ne vsiljujem mnenja ne nic, ampak je res zelo zanimivo ctivo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#862 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 March 2012 - 07:34 PM

Anouk, kaj ti uporabljaš veganske kondome?
Ne provociram, samo vprašam.
  • 0
Viens, reste ici!

#863 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 03 March 2012 - 07:54 PM

Ne, ker ni potrebe (abstinenca FTW :D :cry:). Drugace pa ja, ce bi imela na izbiro, bi jim verjetno dala prednost (certifikat Vegan Society imajo npr. Glyde); v primeru, da se jih ne bi dobilo, bi se pac posluzila alternative. Nasploh imam pa s kondomi bolj malo izkusenj (pred leti sem bila itak na tabletkah, potem so bili LifeStyles - v glavnem vse še preden sem crtala vse zadeve zivalskega izvora, po tistem se pa po pravici povedano ne spomnim - itak je bila samo Kanada vmes, takrat sem bila pa tok zmesana, da sem se zase komaj vedela, kako mi je ime +nabave kondomov nisem imela jaz cez ;).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#864 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 March 2012 - 09:03 PM

Danes sem jih v neki reviji videla, prej sploh nisem vedela da obstajajo. Pa sem se spomnila na tebe. :)
Kaj vidva s C. več nista skupaj? Saj ne rabiš odgovarjat, če ti ni do tega.
  • 0
Viens, reste ici!

#865 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 March 2012 - 12:41 PM

Ojoj. Ja, to ima mami, mi je razlagala,tudi sama prebrala par strani. Bullshit za moje pojme. Si to, v kar verjameš. Jaz verjamem, da živim in se prehranjujem zdravo. Nič mi ne manjka, nič me ne boli, super se počutim. Kako pa misliš, da so se skozi stoletja prehranjevali? Vse temelji na živalski industriji. Je res, da je zdaj večina stvari umetno/kemijsko predelanih/gensko spremenjenih,...kakorkoli. Če se le da, dobim stvari iz raznih kmetij, tudi sami doma pridelujemo veliko zelenjave, ampak ne moremo pa nič proti temu da pozimi pač kupujemo v trgovinah kjer je večina stvari iz tujine, ki so pa tako ali drugače napumpane z umetnimi snovmi. Ampak bolje to, kot pa da sem celo življenje na tabletih.
Se mi vseeno zdi, da je ta hrana, ki jo izbiram jaz bolj zdrava od hrane, ki jo izbira večina ostale populacije (mek. 3x na teden, če ne to, pa ostali fast food in razni pogrej in pojej...)
  • -3

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#866 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 04 March 2012 - 12:49 PM

Kako pa misliš, da so se skozi stoletja prehranjevali?

S preceeej manj mesa kot danes. Sicer pa to, da je človeška rasa na tovrstni prehrani preživela, še ne pomeni, da je to za človeško telo res optimalno. Pa ni nujno, da se napačna prehrana začne na telesu kazat pri 20 ali 30 letih, lahko udari tudi kasneje, je pa pri 60,70 živet na xy različnih tabletah dnevno cela veselica. Če telo preživi/adaptira hrano, ki mu sicer ni namenjena, to še zdaleč ne pomeni, da je v resnici primerna zanj, ter da se posledice ne bodo kazale čez toliko in toliko časa.
  • 2

#867 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 04 March 2012 - 01:34 PM

Zoey, malo povprašaj doma starše in stare starše koliko so oni jedli meso prej; meso je bilo bolj izjema kot pravilo,
na jedilniku enkrat mesečno, če sploh. Moj oče mi je govoril, da so še bolj poredko jedli meso, drugače pa so
uživali pretežno repo, krompir, itd.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#868 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 March 2012 - 01:37 PM

Ja, res je ... včasih je bilo meso luksuz, ki so si ga le redki lahko pogosto privoščili in je bila bolj na sporedu zelenjava in nasploh brezmesne jedi.
Danes je glih obratno. Meso ni nič posebnega, skorajda luksuz je bio zelenjava in nasploh zdrava prehrana (ker je vse tako drago).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#869 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 March 2012 - 01:54 PM

Ja, se strinjam.

Jaz sicer jem meso, se mu ne nameravam odpovedat, ampak ga večinoma jem samo čez vikend.
Mogoče čez teden enkrat, ampak bi bolj rekla da sem na zelenjavi. Torej jem meso približno 2x, 3x
na teden in se mi zdi to najbolj optimalno za mene.
  • 0
Viens, reste ici!

#870 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 04 March 2012 - 02:41 PM

Saj vem, da so meso večkrat uživali le bogataši, in da je bila mesna hrana redkokdaj na jedilniku . Mislila sem z živalsko industrijo, da se je vse vrtelo okoli poljedelstva in živinoreje. Da so jedli domače produkte, ki so jih pridelali sami ali pa živali. Da ni bilo toliko predelane in uvožene hrane. Zdaj se pa prodajajo večinoma stvari iz tujine, ki pa vemo kakšne so.
Nevem. Stallone, Schwarzenegger ipd. so odlični primerki mesojedcev, pa se še kar dobro držijo za svoja leta. Meni trenutno odgovarja tolikšna količina mesa, ampak pojem zraven na dan tudi po slabo kilo zelenjave. Po moje je problem za kakšne bolezni (če imaš ok prehrano) prej v pretiravanju in obremenjevanju s tem kaj ješ, kako se prehranjuješ, kakšen bo jedilnik, kako skombinirat, katera živila so primerna za krvno skupino, kot pa to, da imaš že v podzavesti pošlihtano kaj je zdravo in kaj ni. Zato tudi večina žensk ne more shujšat, ker se lotijo aerobnega treninga in raznih diet (nevem, en dan so na sadju, 2. dan na vodi, 3. dan na zelenjavi...), s tem sse samo še bolj izpostavljajo vnetju,razkrajanju mišic in povišajo stresni hormon kortizol, to vse pa upočasnjuje izgubo maščobe/telesne teže in vodi k različnim boleznim. Malo sem zašla :)
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#871 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 04 March 2012 - 03:55 PM

Sem prebrala. Ravno ta knjiga me je spodbudila, da sem spet nehala jest meso. :wink:
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#872 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 April 2012 - 08:08 AM

Haha, Ana, je pa cvetka ta tvoja cimra. :)

Mene so pa zadnjič na kosilu zbodli, ker sem jedla govejo juho. Ampak na tem mestu naj omenim,
da se NIKOLI nisem samooklicala za vegetarijanko, nikoli, saj mi je jasno, da če jem kdaj ribe, to pač
ne morem biti. Pa je priletela ena nizka, da sem lepa vegetarijanka, če jem govejo juho. Sem si mislila
ma jebi se, rekla pa nisem nič.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#873 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24528 posts

Posted 03 April 2012 - 08:25 AM

A je tvoja cimra že kdaj videla kaj trnek naredi ribi????
Pa da ne bo pomote, jem meso in ribe, ampak take bedarije mi pa vseeno malo na žulj stopijo. In ja priznam, tisti trenutek, ko bo morala žival sama ubit, postanem vegeterjanec! In jaz npr. full težko jem ribo, ki ima glavo. Jo dam vedno takoj stran oz. jo že drugi dajo, ker se mi zdi preveč osebno jest nekoga, kateri me "gleda". Malo sem čudna, ampak žal brez mesa meni živeti ni!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#874 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 April 2012 - 08:33 AM

Jaz ne gnjavim nikomur, meni je normalno da vsak je kaj mu paše. Jaz jem kurje tace :P, srnine možgane in vso drobovino, pa kaj.
Mene moti samo to, da nekdo ves čas poudarja kako se mu živali smilijo, kako jih ima rad (veterino študira ona btw), potem pa je samo tuno.
V vsako solato si vmeša tuno ali lososa. Pardon, ampak meni je to hinavsko. Dobro, razumem da pač nimaš rad mesa, ker ti pač smrdi ali
karkoli. Ampak ni potem razlog da ga ne ješ v tem, da se ti živali tak grozno smilijo, ampak pač ti meso ne paše. Ne moraš pa se oklicat za
vegetarijanca, če ribe ješ. Ne vem, mene mogoče moti to, da je to vegetarijanstvo postalo taka modna muha in si res kul če si.
  • 0
Viens, reste ici!

#875 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 April 2012 - 08:45 AM

Se strinjam z zgoraj napisanim. Se mi pa zdi, da so časi "kul" vegetarijanstva nekako mimo. Bolj v ospredje s tega vidika prihaja veganstvo. Ali pa se to samo meni zdi, ker se precej gibam v teh krogih. Lahko pa iskreno rečem, da mi je vseeno, iz katerih razlogov je nekdo vegetarijanec/vegan, mi je pa všeč, da se zaradi tega človeka prihrani nekaterim živim bitjem.
  • 0

#876 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 03 April 2012 - 12:04 PM

saj mi je jasno, da če jem kdaj ribe, to pač ne morem biti.

Samo to ni čist res, jaz sem ravno zadnjič brala neko klasifikacijo, po kateri so vegetarijanci tudi tisti, ki jedo ribe, sploh včasih je to veljalo, zdaj pa je itak nekih x podvrst vegetarijancev, s katerimi se verjetno nikomur ne ljubi ubadat.

Sicer pa mene kar srh spreleti, ko me kdo vpraša, zakaj ne jem mesa. Najraje bi rekla, da mi smrdi, ampak to ni res in se mi nasploh sliši zelo nespoštljivo do same hrane in pa mesa te živali, vem pa, da ko bom povedala, da ne jem živali, ker jih imam rada in pač rada živim v sožitju z njimi, se pa vsuje plaz protiargumentov, kako so bile domače živali narejene zato, da jih jemo (ta mi je itak najjači), itd. Potem, ko pa občasno pojem kakšno ribo, je pa sploh katastrofa, češ kaj ona se mi pa ne smili, itd. :D

Sploh pa je lažje razložit, če rečeš 'sem vegetarijanka, samo ribe jem' kot pa da bi rekla 'jem meso, razen govedine, svinjine, divjačine, perutnine, itd.' :D
  • 0

#877 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 April 2012 - 12:29 PM

Aja, Michelle - no, ne bi ravno trdila, da imam 100 % prav, ampak glede na to, da vegetarijanci ne jejo živali,
in je riba tudi žival, sem nekako sklepala. Drugače so, oziroma smo tisti, ki jemo včasih ribe, peskatarianci. :hooray:
  • 0

#878 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85905 posts

Posted 03 April 2012 - 12:55 PM

Ne zagovarjam nikogar, še najmanj sebe, ki jem ribe, ampak meni se zdi ribolov čisto nekaj drugega od vzreje živali, ki pred zakolom živijo v nemogočih pogojih.
Poleg tega ribe ne povročajo nobenega onesnaževanja, kot npr. govedo.
In jaz med drugim klavnih živali ne jem iz moralnih razlogov, za vegetarijanko se pa seveda nimam.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#879 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 03 April 2012 - 01:15 PM

A ko pa ribe vzrejajo na enem kvadratnem metru, je pa to ful razlika? Pa ko z mrežami zajamejo 3/4 stvari zraven, ki jih potem zavržejo ipd.?
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#880 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85905 posts

Posted 03 April 2012 - 01:24 PM

Tako majhna kletka je samo, ko ribe zajezijo in polovijo takoj, ribogojnice imajo velike bazene.
Drugače pa ima vsak možnost izbirat med gojeno in divjo ribo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users