Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#861 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 23 January 2008 - 09:34 PM

Princeska jaz sem imela 81 točk, pa se nisem nekaj pretirano učila, ker itak nisem imela omejitve na svoji smeri. Pač učila sem se, ker sem le ziheraš. Je pa tak, da sem nakoncu naredila vse predmete s 4, razen izbirna sem dobila 5. Uspeh pa sem imela 1x dober, 1x pravdober.
  • 0

#862 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 23 January 2008 - 10:02 PM

Ma se mi zdi, da kar veliko prinese še uspeh. Jst imam željo, da bi vse naredila s 4, kar sicer je realno, ampak nikol ne veš, kdaj se ti zalomi. smile.gif

Vpis mamo v začetku marca, če se ne motim. smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#863 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 23 January 2008 - 10:48 PM

Ja tako je eve. Med prav dobrim in odličnim uspehom (dobrim, pravdober....) ni samo ena točka, kot marsikdo še misli, ampak predstavlja kar večje št. točk. Ne vem kok, vem pa da je tko
  • 0

#864 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 January 2008 - 01:50 PM

Točka gre zaradi uspeha, plus zaradi nižjih zaključnih ocen.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#865 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 25 January 2008 - 02:10 PM

JAz sem mela 80 točk, 2 krat pravdober uspeh, na maturi pa 2 petki, 2 štirki in eno dvojko laugh.gif

...tako,da ni 80pik ni hudo veliko
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#866 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 January 2008 - 06:06 PM

QUOTE(redkvica @ 23. 1. 2008 - 19:57) View Post

Ej jaz nisem mela nič na višji in sem nabrala 86 pik. Sem imela 2x 5 ostalo 4, uspeh tudi 4. Slovenščino pa lahko imaš 8 wink.gif

Do kdaj pa morate oddat prijave za faks? Kaj si mislila vzet poleg slo, če bi šla na dvopredmetno?

Mene že od nekdaj zanima specialna in rehabilitacijska pedagogika, ampak sem jo nekako potlačila že lani - zaradi št. točk. Ne bi si upala tvegat! Samo letos pa spet prostovljno delam z otroki s posebnimi potrebami in je fuuul lepo.

Obožujem pa slovenščino, imam sicer probleme z grozno prof., zato sem do vsega začutila kar nekaj odpora. Zraven bi vzela primerjalno književnost ali pa pedagogiko, odvisno. Čeprav je še najmanjši problem, kaj od tega bi zraven.

Mislim, da se bom po informativcih odločila.

Ena možnost bo, da vpišem specialno na 1. mesto in potem slovenščino enopredmetno na 2., druga možnost pa je ta, da direkt slovenščino dvopredmetno na 1.

Samo nekaj mi še ni jasno; če ravnam, kot sem opisala v 1. možnosti, ali je isto šans, da sem sprejeta na enopredmetno slovenščino, če vpišem na 1. mesto SRP, na 2. slovenščino+nekaj, na 3. pa dvopredmetno slovenščino. Možno bi bilo, da odpadem s SRP in padem na 2. željo ter potem na 3. Ker enopredmetna slovenščina je res najslabša varianta od teh, potem bi raje dvopredmetno, vendar sem pri enopredmetni še vedno bolj zihr, saj nima omejitve, medtem ko jo dvopredmetna slovenščina v 2. želji ima. (seveda brez upoštevajočega drugega predmeta, ki pa ne vem, koliko točk imata)-> Torej: Ali bi bilo isto šans, če vpišem slovenščino enopredmetno na 2. ali na 3. mesto, da sem sprejeta?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#867 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 January 2008 - 06:11 PM

Princeska, ne se pustit eni glupo prof da ti zagabi slovenščino!! Je res škoda, da ti ona uniči eno lepo priložnost za študij.

Mislim, da ma druga želja prednost, ampak nisem prepričana. Kakšne omejitve pa ma ta dvopredmetna slo?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#868 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 January 2008 - 06:16 PM

Lej, tko, mal sem zakomplicirala:

1. želja: SPR Pedagoška f.
2. želja: slovenščina+npr. primerjalna knjiž. Filozofska f.
3. želja slovenščina enopredmetni Filozofska f.

ALI

1. želja: SPR Pedagoška f.
2.želja slovenščina enopredmetni Filozofska f.

In zdej... Npr. da na SRP nisem sprejeta in padem na 2. želja slovenščina+primerjalna, a me ne sprejmejo in padem na slovenščino enopredmetno. Ali imam isto šans, da sem sprejeta na 3. željo (glej primer 1), kot če bi jo dala na 2. željo (glej primer 2)?
  • 0

#869 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 25 January 2008 - 06:25 PM

Princeska, če na 2. mesto napišeš smer, ki recimo ne bo imela omejitve vpisa (v tvojem primeru je to slovenščina), potem ti avtomatično to mesto odpade in prideta v poštev samo še 1. in pa 3. možnost.

Odgovor zadnjemu vprašanju je JA, imaš enake možnosti, če je omejitev vpisa na programu, ki si ja napisala, gre za sistem izpodrivanja.
  • 0

#870 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 January 2008 - 06:52 PM

QUOTE(majap @ 25. 1. 2008 - 18:25) View Post

Princeska, če na 2. mesto napišeš smer, ki recimo ne bo imela omejitve vpisa (v tvojem primeru je to slovenščina), potem ti avtomatično to mesto odpade in prideta v poštev samo še 1. in pa 3. možnost.

Hmm, tega pa nekako ne razumem oops.gif
  • 0

#871 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 25 January 2008 - 07:10 PM

QUOTE(Princeska @ 25. 1. 2008 - 18:52) View Post

Hmm, tega pa nekako ne razumem oops.gif

to pomeni, da avtomatsko sprejmejo ljudi, ki so dali to smer, ki nima omejitve vpisa na prvo mesto, do zapolnitve prostih mest. in potem tistim, ki imajo to isto napisano kot 2. možnost, ne ostane placa.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#872 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 25 January 2008 - 08:17 PM

Omejitev vpisa je odvisna od tega koliko ljudi se prijavi na določeno smer (če vzamem za primer slovenščin0), če je npr. razpisanih 30 mest in se jih vpiše 27, potem ta smer navadno nima omejitev vpisa, kar pomeni, da so vsi, ki so na prvo mesto napisali slovenščino, sprejeti, vsi ostali, ki imajo mogoče slovenščino na 2. ali 3. mestu, pa nimajo več možnosti, da pridejo na to smer (no razen, če se kakšno mesto razpiše še v 2. in 3. krogu). Na žalost ne moreš v naprej predvideti kateri programi bodo imeli omejitev vpisa in kateri ne, ker je to znano šele po tem, ko si že izpolnil prijavnico.
  • 0

#873 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 26 January 2008 - 11:58 AM

Jaz pa ful študiram kaj bi napisala na drugo mesto. Kr u bistvo 1. želje ne pride v upoštev nič druga. Nekaj si bom pa mogla zmislit.
Kaj se zgodi če pr vpisu napišeš samo 1. željo potem pa tja nisi sprejet?
Počasi pa bi mogli tudi razpise dobit ane?
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#874 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 26 January 2008 - 01:55 PM

Tašika pač nikamor nisi sprejet, sej tud če vpišeš 2. in 3. možnost pa ne želiš tega študirat, se ni potrebno it vpisat in ni bič narobe, pač nimaš statusa, nič.
  • 0

#875 temida

temida

sramežljivec

• Člani
  • 97 posts

Posted 27 January 2008 - 08:49 AM

tisti ki ste na medicini, a mate dovolj prostega časa? vsak dan kake dve urci da lahko kam greš?
  • 0

#876 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 27 January 2008 - 10:16 AM

Hvala za razlago, Špela in Maja.
  • 0

#877 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 27 January 2008 - 10:58 AM

QUOTE(temida @ 27. 1. 2008 - 8:49) View Post

tisti ki ste na medicini, a mate dovolj prostega časa? vsak dan kake dve urci da lahko kam greš?

Prostega časa imaš tok kokr si ga vzameš in kok dober izkoristiš čas za učenje. To je čist od posameznika odvisen.
Kokr js vem se na ena predavanja ne splača hodit, ker dobesedno berejo iz knjig in nič novega ne povejo. Medicinci pa tist čas izkoristijo za učenje tistega poglavja k ga je glih na predavanjih in tako več odnesejo. Vsaj js poznam ene punce k skos že tko delajo pa majo tud same 10ke.

• 0

#878 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 27 January 2008 - 04:03 PM

3. letnik gimnazije smile.gif razmišlam o arhitekturi smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#879 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 27 January 2008 - 04:15 PM

.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#880 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 January 2008 - 05:59 PM

QUOTE(Adriane @ 27. 1. 2008 - 16:15) View Post

Jaz sem vpisala le eno željo, ker se mi je zdelo nesmiselno it študirat nekaj, samo zato, da študiram. Če ne bi bila sprejeta, bi raje počakala še eno leto, vmes delala in se nato vpisala na željeno smer.

to mi ni povsem jasno - kaj pa, če se ti ne bi nikoli zgodilo, da bi imela dovolj točk za željeno smer? pa saj tri izbire niso tok velik/mal, da ne bi mogli vsaj okvirno določit, kar nas zanima in bi radi študirali. pa saj recimo lahko prideš na drugo željeno smer in se pač tekom študija dost potrudiš za vzporeden študij prve izbire, če se jo res tako želi študirat. al pa kej pač. wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users