Kontracepcijske tablete
Posted 08 June 2007 - 09:32 PM
No, saj zato čudno... od česa neki te napihne...
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 June 2007 - 09:37 PM

Posted 08 June 2007 - 09:41 PM
Progesteron povzroča predvsem rast izločalnih celic v maternični sluznici, estrogen pa debelitev maternične sluznice, dozorevanje jajčnih celic in pojav seknudarnih spolnih znakov (joške ipd.). Normalno menstruacijo (ko ne jemljemo tabletk) izzove upad teg dveh hormonov.
Zdej pa recimo dobiva ena žesnka 3 mesece enakomerne doze estrogena in progesterona. In kaj se zgodi? Te 3 mesece (namesto 1. kot je normalno) raste maternična sluznica (žile, vezivno tkivo in ostala navlaka, ki je pripravljena na sprejem oplojenega jajčeca). Po treh mesecih nehaš jemat tabletke, količina obeh hormonov pade in nato se vse to izloči kot menstruacija.
Osebno se mi zdi povsem logično, da je menstruacija po več mesečnem jemanju tabletk močnejša, bolj boleča in da se počutiš napihnjeno.
Posted 08 June 2007 - 09:44 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 08 June 2007 - 10:05 PM
Meni nikoli ni padlo na pamet, da bi kar po več tablic jemala zapovrstjo. Če si jo želim prestavit, pa pač vzamem kako tableto več oz. manj. Krvaveti začnem 4-i dan po prenehanju jemanja in si tak lepo zračunam, da se izognem raznim nevšečnostim na morju, potovanjih, pomembnih dogodkih (npr. maturantski).
Mah, sploh se mi ne da več jest teh tablet. Kondomov ne maram (mislim, da sem alergična na latex), izzivala sreče pa tudi ne bom.
Komaj čakam, da končam fax, si ustvarim lastno gnezdece in samo še čakam, kot Kinky, da kaki srečnež zadane tarčo.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 08 June 2007 - 10:24 PM

Posted 09 June 2007 - 07:18 AM
Jemljem pa cilest
Posted 09 June 2007 - 07:26 AM
Glede recepta; meni je predpisala celoletn recept. Tko da mi ni treba k njej hodit, tist bel receptič mi v lekarni vsakič neki podpišejo in lahko dvignem kolko hočem škatlc, no, do 12 ane.

Me pa ful skrbi, zadnje tri, štir dni me vsako jutro ful boli tam spodej, skor tko kot pr menstruaciji, taki krči so, pa včasih ful traja, včasih pa mine dost hitro. Zdjle trenutno kr žnora not pa žnora pa noče nehat.

Klinc en. Mogoč je pa sam stres.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 09 June 2007 - 10:22 AM
Posted 09 June 2007 - 11:21 AM
Cvetka, mentra prihaja.Tud mene boli preden jo dobim.Vcasih pa samo oprsje zato naj te ne skrbi

Posted 09 June 2007 - 11:31 AM

Tko da, jz predlagam premor

Posted 10 June 2007 - 08:10 PM
Z tabletkami sem nehala pred 3mesci za pavzo (kao) in so me zdaj mazolji napadli.Iz suhe koze sem dobila mastno:) super ne?grrr pm kako nadlezno!
Posted 10 June 2007 - 08:16 PM
drugo je vse tako,kot je bilo,
sam tole s kožo je pa obup, sploh po čelu mam skoz ene ogrce pa tko...pa svetim se fuuuuuuuuul

Posted 10 June 2007 - 08:21 PM

Posted 16 June 2007 - 11:48 AM
Z tabletkami sem nehala pred 3mesci za pavzo (kao)
To s temi pavzami - a je to spoloh potrebno? Ker če vse dobro prenašaš in nimaš nekih velikih stranskih učinkov, ali ne potem s pavzami še bolj ''zmešaš'' organizem, ker se pač navadi na nek ''ritem''?
Posted 17 June 2007 - 08:29 PM
Posted 17 June 2007 - 09:13 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 20 June 2007 - 09:34 PM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 20 June 2007 - 09:36 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users