Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#861 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 June 2007 - 09:32 PM

No, saj zato čudno... od česa neki te napihne...
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#862 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 08 June 2007 - 09:37 PM

bellini, katere tabletke pa imaš? Mogoče pa je v tem razlika? hmm.gif
  • 0

#863 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 08 June 2007 - 09:41 PM

Tabletke vsebujejo snovi, ki so podobne ženskima hormonoma estrogenu in progesteronu. In tako delujejo enako.
Progesteron povzroča predvsem rast izločalnih celic v maternični sluznici, estrogen pa debelitev maternične sluznice, dozorevanje jajčnih celic in pojav seknudarnih spolnih znakov (joške ipd.). Normalno menstruacijo (ko ne jemljemo tabletk) izzove upad teg dveh hormonov.
Zdej pa recimo dobiva ena žesnka 3 mesece enakomerne doze estrogena in progesterona. In kaj se zgodi? Te 3 mesece (namesto 1. kot je normalno) raste maternična sluznica (žile, vezivno tkivo in ostala navlaka, ki je pripravljena na sprejem oplojenega jajčeca). Po treh mesecih nehaš jemat tabletke, količina obeh hormonov pade in nato se vse to izloči kot menstruacija.
Osebno se mi zdi povsem logično, da je menstruacija po več mesečnem jemanju tabletk močnejša, bolj boleča in da se počutiš napihnjeno.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#864 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 June 2007 - 09:44 PM

Hvala za razlago. IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#865 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 08 June 2007 - 10:05 PM

Fino, kajne, ko ti nekdo tak lepo razloži.

Meni nikoli ni padlo na pamet, da bi kar po več tablic jemala zapovrstjo. Če si jo želim prestavit, pa pač vzamem kako tableto več oz. manj. Krvaveti začnem 4-i dan po prenehanju jemanja in si tak lepo zračunam, da se izognem raznim nevšečnostim na morju, potovanjih, pomembnih dogodkih (npr. maturantski).

Mah, sploh se mi ne da več jest teh tablet. Kondomov ne maram (mislim, da sem alergična na latex), izzivala sreče pa tudi ne bom.
Komaj čakam, da končam fax, si ustvarim lastno gnezdece in samo še čakam, kot Kinky, da kaki srečnež zadane tarčo.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#866 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 08 June 2007 - 10:18 PM

QUOTE(Adriane @ 8. 6. 2007 - 23:05) View Post

Kondomov ne maram (mislim, da sem alergična na latex), izzivala sreče pa tudi ne bom.
Komaj čakam, da končam fax, si ustvarim lastno gnezdece in samo še čakam, kot Kinky, da kaki srečnež zadane tarčo.

Jaaaaa, jst tud. biggrin.gif

Dobr si povedala wink.gif
  • 0

#867 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 08 June 2007 - 10:24 PM

meni pa ginekologinja napiše neko potrdilo ki sem ga potem dala svoji zdravnici in mi loh moja osebna zdrvnica piše kontracepcijske tablete smile.gif
  • 0

#868 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 09 June 2007 - 07:18 AM

Pri meni ni nikakršne razlike, če jemlem več škatlic skupaj. Menstruacija traja isto dni, je enako močna, dobim jo skoraj da na minute natančno, ni boleča, o kaki napihnjenosti ne duha ne sluha.

Jemljem pa cilest
  • 0

#869 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 June 2007 - 07:26 AM

Men isto ni blo problema lani med morjem.

Glede recepta; meni je predpisala celoletn recept. Tko da mi ni treba k njej hodit, tist bel receptič mi v lekarni vsakič neki podpišejo in lahko dvignem kolko hočem škatlc, no, do 12 ane. wink.gif

Me pa ful skrbi, zadnje tri, štir dni me vsako jutro ful boli tam spodej, skor tko kot pr menstruaciji, taki krči so, pa včasih ful traja, včasih pa mine dost hitro. Zdjle trenutno kr žnora not pa žnora pa noče nehat. cry.gif To se mi nikol še ni dogajalo, mam še pa tri tabletke za vzet. pa sm misla zdjle kr načet še eno škatlco, sam me skrbi, kaj če je kej narobe, pa ne bom vedla pol. (da bi bila kej čudna menstra, al pa da je sploh ne bi bilo).

Klinc en. Mogoč je pa sam stres.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#870 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 09 June 2007 - 10:22 AM

Js sem tud to že sprakticirala, da sem pojedla kar dve tablici tabletk skupaj in ni bilo nobene razlike, mogoče je bila edino bolj močna menstruacija, dalj časas pa zaradi tega ni nič trajalo in tud boleče ni bilo, sicer pa tako ali tako nimam boleče menstruacije. Sam vseeno tega ne prakticiram pogosto. Zdej sicer študiram a bi sploh še bla na tabletkah al nej naredim kratek premor, ker jih jemlem že ene tri leta-neprekinjeno, pa kr sem trenutno itak singel ne vem če se mi sploh splača še naprej jest. je katera to že naredila, da jih je vmes že nehala jest?
  • 0

#871 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 09 June 2007 - 11:21 AM

Cvetka, mentra prihaja.Tud mene boli preden jo dobim.Vcasih pa samo oprsje zato naj te ne skrbi ;) cist normalno je.
  • 0
Achte auf deine Gefühle, denn sie formen die Energie und damit dein Leben!

#872 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 09 June 2007 - 11:31 AM

Luciferka, jz trenutno tretjo škatlco bojkotiram in se milijonkrat bolš počutm. Nč nism jokava, joški me čist nč, razumeš - čist nč niso bolel, prvič v življenju nimam ubijalskih menstrualnih krčev ... super je skratka. res. dost bolš. Edin kar je, je, da mam zdele menstro po 22ih dneh, pa da mam precej bl močno, ampak glede na to, da me nč ne boli, me tud to čist nč ne mot. Pa prvi mesec, ko sem nehala, me je skoz glava bolela, predvsem zjutri, ko sm se zbudila - sicer ne vem, če od tega, ampak pač opazla sm-le kdo ne bi? smile.gif
Tko da, jz predlagam premor smile.gif Men tud najmanj ni žal, da sm ga nardila.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#873 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 10 June 2007 - 08:10 PM

Z tabletkami sem nehala pred 3mesci za pavzo (kao) in so me zdaj mazolji napadli.Iz suhe koze sem dobila mastno:) super ne?grrr pm kako nadlezno!
  • 0

#874 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 10 June 2007 - 08:16 PM

Pri meni je enako in to je edina negativna posledica prenehanja jemanja tabletk,
drugo je vse tako,kot je bilo,
sam tole s kožo je pa obup, sploh po čelu mam skoz ene ogrce pa tko...pa svetim se fuuuuuuuuul evil.gif
  • 0

#875 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 10 June 2007 - 08:21 PM

Jaz tudi evil.gif ogrce imam pa po bradi in na nosu ene 2x vec.Pa se po licih so se zaceli!Jutri si grem po Niveine oblize evil.gif
  • 0

#876 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 16 June 2007 - 11:48 AM

QUOTE(luminelle @ 10. 6. 2007 - 19:10) View Post

Z tabletkami sem nehala pred 3mesci za pavzo (kao)

To s temi pavzami - a je to spoloh potrebno? Ker če vse dobro prenašaš in nimaš nekih velikih stranskih učinkov, ali ne potem s pavzami še bolj ''zmešaš'' organizem, ker se pač navadi na nek ''ritem''?

• 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#877 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 17 June 2007 - 08:29 PM

Ja s temi pavzami je tako, če maš tipa jih je itak brezveze met (saj js jih ne bi mela), samo zdej k sem pa spet samska in ni rednega seksa se mi jih pa zdi neumno jest. Js sem šla na tabletke predvsem iz tega razloga, da sem lahko čist sproščeno-brez skrbi seksala, pa da se mi je menstra zrihtala. Za avanturce bom pa raj kako drugo zaščito uporabla:)
  • 0

#878 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 17 June 2007 - 09:13 PM

Jst sm lih konzumirala svojo prvo Yasminelle. Je majhna in roza in v prisrčnem pakiranju, in se že veselim sproščenega seksa biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#879 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 20 June 2007 - 09:34 PM

Eno malo idiotsko vprašanje: danes sm pozabla na tabletko in sm jo vzela 45 min kasneje. Vem, da v navodilih piše da do 12 ur ni panike, ampak je komaj 4. tableta in me zanima če je temu tako tudi ob takih situacijah hmm.gif oops.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#880 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 June 2007 - 09:36 PM

Za 45 minut se nimaš prou nič za sekirat, don't worry wink.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.