Kateri film, oddajo, serijo... ste gledali danes?
Posted 14 March 2023 - 09:28 AM
Posted 14 March 2023 - 09:29 AM
Se morm psihicno pripravit.
Posted 14 March 2023 - 12:24 PM
Za jutri imam pa v planu Na zahodu nic novega.
Se morm psihicno pripravit.
mojemu sinu je noro všeč (obseden je z vsem, kar daje vtis realnega prikaza prve ali druge svetovne vojne)
Jaz sem si pa hotela že samo ob njegovem opisu žile prerezat.
Nora nemoč, žalost, obup me obliva ob takih filmih, odkar imam otroke. Kako se počuti starš, ko se otrok nekaj odloči in hoče izpeljat.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 March 2023 - 01:26 PM
Dve uri drame, klanja, streljanja, obupa, zalosti, nemoci, resno zakaj bi kdo to hotu gledat.
Vcasih sem imela rada vojne filme ampak sem bila tudi v depri ves cas takrat tako da ni blo razlike v pocutju ce sem gledala tak film.
Ne vem zakaj bi si kdo hotel dan pokvarit s takim filmom. In zanimajo me vzroki zakaj tocno je tako odlicen in je pobral nagrade.
Pac, ne stekam, jebiga.
Ne priporocam ogleda razen ce vas fascinirata kri, bolecina, nemoc in trupla brez okoncin.
Posted 15 March 2023 - 02:00 PM
Mi je bil pa ful dobro posnet film 1917 (ki je za 2019 tudi pokasiral 3 oskarje), ko je že govora o vojnih filmih.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 March 2023 - 02:33 PM
Jaz sem komi pogledala. Komi. Rahlo mi je slabo.
Dve uri drame, klanja, streljanja, obupa, zalosti, nemoci, resno zakaj bi kdo to hotu gledat.
Vcasih sem imela rada vojne filme ampak sem bila tudi v depri ves cas takrat tako da ni blo razlike v pocutju ce sem gledala tak film.
Ne vem zakaj bi si kdo hotel dan pokvarit s takim filmom. In zanimajo me vzroki zakaj tocno je tako odlicen in je pobral nagrade.
Pac, ne stekam, jebiga.
Ne priporocam ogleda razen ce vas fascinirata kri, bolecina, nemoc in trupla brez okoncin.
Temelj umetnosti ni v tem, da se po ogledu, poslušanju ali karkoli drugega počutiš dobro, ampak da te premakne. Ni treba, da v tem slediš režiserju ali scenaristu, ampak, da imaš lastno mnenje. Ampak važno, da ti nimaš uničenega dne. Medtem, ko je bilo na milijone žrtev na bojiščih, da o civilnem prebivalstvu ne bi.
Ali ej to material za nagrade, ne vem. Je pa odlično prikazan ta padec fantov na realna tla, ko pridejo na bojišče in brezup. Samo brezup. Se ti ob tem ne vklopi empatija? Če bi ti dobila obvestilo, da je tvoj 16 letni sin umrl na bojišču? ZA kaj? Da se je čez dvajset let začelo ponovno?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 March 2023 - 02:34 PM
jaz verjamem, da je dober film (sine je obseden z detajli in je pohvalil kostume, rekvizite; prav tako prikaz vsega). Jaz ga res ne bi pogledala; mi je pa všeč, da se taki filmi snemajo in da nas vsake toliko spomnijo kaj vse prinese vojna - skozi oči malega človeka. Pride do nas, tudi če si ga ne pogledamo.
Me je pa malo strah, da imam doma "psihopata", ker so mu taki filmi tako všeč in ga vidi z zelo drugačnimi očmi, kot večina nas. So me sicer potolažili, da je je strah odveč, ampak težko razumem, da kar meni sproža tako močne občutke pri nečem, on vidi popolnoma nekaj drugega. Seveda imam jaz prav in on ne
Put A Kilt On It!
Posted 15 March 2023 - 03:24 PM
Frcica, se strinjam s tabo. Pri Aftersun sem pa vseeno pogresala “nekaj vec” na koncu. Sem potem tudi brala o filmu, nisem opazila dolocenih detajlov, ki naredijo zgodbo.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 March 2023 - 03:35 PM
Meni je bil konec dovolj poveden, sem pa verjetno tudi jaz kaj zgrešila. Kje pa si brala o filmu?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 15 March 2023 - 05:05 PM
Whale mi je bil vsec, recimo.
Ne gledam filmov vec, saj to je tezava verjetno. Gledam samo se dokumentarce obcasno in kdaj kako serijo, ki jo ponavadi ne uspem pogledat do konca ker se nekje vmes navelicam, pa v resnici nimam casa za gledat filme....razen zdaj ko sem na bolniski.
Posted 15 March 2023 - 05:45 PM
Midva si pa načrtno vzameva čas za skupen ogled filmov/serij. Ne me basat, da ti nimaš časa, Fiona. No, filmi so dandanes tako dolgi, ga jih morava začet gledat takoj ko O. zaspi. V 2022/23 je res veliko dobrih prišlo ven ali pa se mi zdi zato, ker je bila pred tem bolj suša. Ocen res nimam časa/volje pisat, napišem pa vse sem, tudi za lastno evidenco.
Frčica, nič posebnega, ena od strani z recenzijami. Možno, da je Rotten Tomatoes.
― V. Van Gogh
Posted 15 March 2023 - 06:16 PM

Posted 15 March 2023 - 06:16 PM
On naziga samo trilerje in zombije in vojno in star wars in neke gluposti (meni).
Posted 15 March 2023 - 07:38 PM
Posted 15 March 2023 - 07:44 PM
Fiona pa ne dela full-time, zato sem napisala glede casa.
― V. Van Gogh
Posted 15 March 2023 - 10:06 PM

Danes sva začela gledat El buen patrón na RTV, jutri bom do konca.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 March 2023 - 10:25 PM
Evo, to je meni en tak kjut, lusten film, ki me pogreje. Pa tok lepi prizori, posnet je bil na Šolti in Braču.
Posted 16 March 2023 - 09:58 AM
Tom Cruise je seksi v tisti beli uniformi.
Film je odlicen.
Posted 17 March 2023 - 09:43 AM
Vceraj mi je Netflix postregel s celim naborom filmov, ki so bili v preteklih letih submittani za oskarje in so tuji, torej ne klasicen ameriski holivud. Ogromno se mi jih zdi na prvi pogled obetavnih, sem si kar listo naredila.
Zgornji film je posnet po resnicnih dogodkih in govori o fantu iz Malavija, ki je, ko se je njegova vas soocala z lakoto zgradil mlin na veter in na ta nacin pripeljal v vas elektriko in vodo preko celega leta. Izredno mi je bil vsec.
Posted 17 March 2023 - 09:53 AM
Burnt
3:10 to Yuma
Put A Kilt On It!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users