Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#8641 Simone

Simone

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 321 posts

Posted 23 May 2015 - 07:35 AM

Na živce mi gre beseda MAMICA.  Na živce mi gre tudi kako se moramo starši obnašati na igriščih, mulcev sploh ne "smeš" pustiti, da se igrajo kot jim paše, ampak jih gledamo kot neki sokoli, da ne bi en otrok drugega malo grdo pogledal. Itak gledaš, da ne pride do poškodb, za lopatko in ostale igrače (igrače, ki so na igrišču) se naj pa sami zmenijo no.

• 0

#8642 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19384 posts

Posted 23 May 2015 - 07:47 AM

Jaz mislim, da je vedno slabše z vzgojo v splošnem - ta permisivna vzgoja pa to.

Včasih je veljalo, da so te mahnili čez rit ali potegnili za ušesa če nisi bil priden, pa nobenemu ni nič manjkalo. Zdaj pa so otroci iz generacije v generacijo bolj nevzgojeni.

+1... nihče ni umsko zaostal zaradi tega, ker jih je v otroštvu parkrat dobil čez rit...

• 0

#8643 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26167 posts

Posted 23 May 2015 - 09:09 AM

Na živce mi gre beseda MAMICA.  Na živce mi gre tudi kako se moramo starši obnašati na igriščih, mulcev sploh ne "smeš" pustiti, da se igrajo kot jim paše, ampak jih gledamo kot neki sokoli, da ne bi en otrok drugega malo grdo pogledal. Itak gledaš, da ne pride do poškodb, za lopatko in ostale igrače (igrače, ki so na igrišču) se naj pa sami zmenijo no.

Ja, to tudi midva gledava pred blokom...ni šans, da bi se mame zmenile, da je en dan "dežurna" ena, drug dan druga... ampak jih po 6 visi tam na igrišču in - tako, kot si rekla - kot sokoli gledajo, da si otroci ja ne bi kaj naredili, ali skregali. Pa saj niso retardirani, no...kako se bo otrok naučil postavit zase, če pa mu za "ukradeno" lopatko vedno priskoči na pomoč mama.

Obstaja en dober izraz: "hovering parents"...

Helicopter-Parents.jpg

Prej lopatka, potem pa ocene... :)

135351_600.jpg

• 0

#8644 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32588 posts

Posted 23 May 2015 - 10:18 AM

Mene pa vseeno bolj zmotijo otroci na igriščih, ki so popolnoma brez nadzora. Sem že sama imela parkrat priliko videt, ko sem bila s Katjo na igralih v parku, pa sestra ima tudi polno prigod z igrišča, kamor mame pripeljejo otroke, one pa telefon v roko in pozabijo na vse okrog njih...

• 0

#8645 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86505 posts

Posted 23 May 2015 - 01:20 PM

Na živce mi gre beseda MAMICA.

Da. Pa ce je stara 19 ali pa 38, vedno je (mlada) mamica. :butl:
  • 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#8646 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32588 posts

Posted 23 May 2015 - 01:21 PM

Kako pa ve kličete svoje mame? :wink1:

• 0

#8647 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26167 posts

Posted 23 May 2015 - 02:15 PM

"Mami". Če se hecam, ji včasih rečem "mati".
  • 0

#8648 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 23 May 2015 - 02:15 PM

Da. Pa ce je stara 19 ali pa 38, vedno je (mlada) mamica. :butl:

Js še nekako razumem, da majhen otrok (tam do 3 leta) reče mamica, ko pa odrasel človek svoji mami reče mamica, me pa kar zmrazi.

js mojo že od nekdaj kličem mami. Babico pa stara mama.

• 0

#8649 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 23 May 2015 - 02:25 PM

Jaz jo kličem mama, če kaj hočem, mamiiiiii, če pa hočem kaj res nezaslišanega, potem pa pride na vrsto mamicaaaaa.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#8650 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 23 May 2015 - 02:31 PM

Jaz vecinoma mami, ampak velikokrat pa tudi mamica/mamika. :D v telefonu jo mam Mamica shranjeno. :D

Meni je normalno, da jo tako klicem, bolj se mi zdi motece, ko same sebe tko oznacujejo ali predstavljajo oz. se med sabo tko klicejo.
  • 0

After all this time?

Always.

#8651 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28003 posts

Posted 23 May 2015 - 02:44 PM

Glede nadzora na igrišču se strinjam tako s Simone, kot z _M_, čeprav imam vseeno več motečih izkušenj s "hovering parents". Zelo nerada obiskujem igrišča.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#8652 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14284 posts

Posted 23 May 2015 - 07:15 PM

Ali pa ko ženske njihov mož kliče mami ali mamica :confused:

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#8653 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26167 posts

Posted 23 May 2015 - 08:23 PM

Moja starša sta se v najini prisotnosti, dokler sva bila majhna, klicala "mami in oči". Zdaj ne več.

• 0

#8654 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 23 May 2015 - 09:38 PM

Meni je tudi to cudno. Fantov oci tako kdaj mami rece in je prav grozno slisat, najmlajsi hcerki sta pa 19 stari... Drugace mi je, ko pac moj oci rece necakinjam, da naj neki dajo mami oz. obratno zanj - atu. Si brez otrok ne receta tako.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#8655 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 May 2015 - 10:54 PM

Jaz sem vedno, od malega, klicala starša ata in mama.
Smo se pa celo zajebavali iz teh pomanjševalnic. Še zdaj ju včasih tako pokličem, pa se ne odzivata, haha.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#8656 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 May 2015 - 11:18 PM

Enako.
  • 0
Viens, reste ici!

#8657 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23416 posts

Posted 24 May 2015 - 11:33 AM

Tudi jaz mama in ata. Čeprav pri nas je ata kao čudno, ker očete v naših koncih vsi kličejo tata.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#8658 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 24 May 2015 - 11:37 AM

Jaz od ljubljancanov ne poznam res nikogar, ki bi klical starse drugace kot mami in oci/ati. Mama in ata mi zveni tok starinsko, ampak slisim pogosto od sosolcev. Mi je pa cist nenaravno to haha.
  • 0

After all this time?

Always.

#8659 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26039 posts

Posted 24 May 2015 - 11:39 AM

Pri nas sta od nekdaj mami in oci. Mama in ata sta drugace v nasih krajih rezervirana za stare starse, ceprav mi smo nase vedno klicali dedi in babi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#8660 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23416 posts

Posted 24 May 2015 - 02:08 PM

Ja, to je čisto odvisno od kraja do kraja. Pri nas nihče ne reče mami/oči/ati. V fantovih koncih pa v glavnem vsi rečejo mami in ati.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users