Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#8601 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27466 posts

Posted 26 March 2015 - 06:28 PM

Da se bom mogla verjetno še enkrat cepit za ošpice.

• 0

#8602 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28003 posts

Posted 28 March 2015 - 06:34 PM

Ora, preventivno, ali obstaja kakšen test za preverjanje imunskega odziva?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#8603 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27466 posts

Posted 28 March 2015 - 08:10 PM

Ja odvzem krvi in preverjanje vsebnosti protiteles, upam, da bo šlo skozi ... 

• 0

#8604 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28003 posts

Posted 28 March 2015 - 10:34 PM

Aha, hvala! Držim pesti!
  • 0

#8605 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27466 posts

Posted 28 March 2015 - 11:09 PM

Hvala! Saj mislim, da mi ni treba posebej pisat kaj me pri vsem tem najbolj jezi.

• 0

#8606 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18555 posts

Posted 30 March 2015 - 10:38 AM

Na racku mi grejo šlampaste vremenske napovedi. :verymad:

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#8607 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28003 posts

Posted 30 March 2015 - 11:55 AM

Hvala! Saj mislim, da mi ni treba posebej pisat kaj me pri vsem tem najbolj jezi.

Mi je jasno, ja.
  • 0

#8608 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 30 March 2015 - 02:29 PM

ena oseba, navajena vsega dobrega, ki jamra kot da je konec sveta, ker je pač bankrotirala in je iz cca 100 kvadratov morala it stanovat v 30 kvadratov velko garsonjero. Saj ne da na miljone ljudi živi še na manjšem...

• 0

#8609 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18555 posts

Posted 08 April 2015 - 10:43 AM

Na racku mi gre, ker danes zajebava internetna stran Le Figaroja. :mad2:

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#8610 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28003 posts

Posted 30 April 2015 - 01:29 PM

Zajedljiv folk! Unbelievable :wallbash: :wallbash:
  • 0

• Guests

Posted 05 May 2015 - 06:46 AM

Šranga. Ne vidim smisla ali duhovitosti v tem, da ženina na dan poroke, ko ima verjetno že tako dosti skrbi o poteku dneva, ustavljajo sredi vasi in mu nalagajo delo. Res ful dobro, da na dan poroke, ko si ves urejen, prešvicaš in se po možnosti še umažeš medtem ko žagaš drva, kosiš travo, briješ ovce in podobno. Potem pa še plačaš lepo vsoto denarcev, kot da nimaš že dovolj drugih stroškov.

• 0

#8612 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26039 posts

Posted 05 May 2015 - 07:52 AM

Jaz tudi ne stekam tega. Mami je bila nedavno na poroki ene sodelavke, kjer je moral zenin bos in zavezanih oci nekaj mahati s sekiro po deblu, na katerega so mu potem nastavili njegove nogavice, da je bilo na koncu vse v prafaktorjih  :butl: Kaksen smisel ima res to? Ce ze morejo, naj si dajo duska z neumnostmi na fantovscini. Ko sem fantu o teh obicajih pravila, me je z odprtimi usti gledal in ene 3x vprasal, ce ga zafrkavam :D

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#8613 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28003 posts

Posted 06 May 2015 - 05:06 PM

^^
Tudi jaz ne razumem teh običajev, niti na fantovščinah ne. Not my glass of beer.
  • 0

#8614 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86505 posts

Posted 06 May 2015 - 05:11 PM

Pa saj kdor si priredi tako kmečko poroko, mu je očitno všeč ali pa si je sam kriv. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 06 May 2015 - 07:47 PM

Jina, fantovščino/dekliščino res organizirajo sami ali pa priče, šrango pa "na skrivaj" organizirajo nevestini sovaščani. Namen šrange je, da kao testirajo, ali je ženin primeren za nevesto, testirajo ali je vešč kmečkih opravil. V zameno za to, da jo lahko odpelje pa še plača dogovorjeno vsoto. Zadnjič, ko se je poročila soseda, je ženin plačal 500 eur. Dogovorili so se, da se s polovico tega zneska kupi darilo zanju, ostala polovica pa se bo porabila pri organizaciji piknika na vasi.

Je pa res, da običajno sovaščani ocenijo komu bi bila šranga v veselje in komu odveč. V tem primeru, ko se je poročila moja soseda, je bilo vse skupaj vzeto zelo pozitivno in vsem udeležencem v veselje, poznam pa tudi primere, ko temu ni tako.

• 0

#8616 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86505 posts

Posted 06 May 2015 - 07:54 PM

Jaz pa mocno dvomim, da je veliko takih, ki bi se jim to organiziralo proti njihovi volji. Ce priredis kmecko poroko z debilnimi igricami in povabis celo vas, je tudi sranga zraven.
Aha, potem v bistvu sam sebi kupis darilo, super. :D
  • 1

― V. Van Gogh

#8617 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 May 2015 - 07:58 PM

Ko sem bila stara 15 let, sem bila na vaški poroki, kjer so imeli tudi šrango. Ženin je bil mestni fant, nevesta pa iz kmetije. In prav spomnim se, kako grozljivo se je počutil, ker ni vedel, niti ni pričakoval... Pa kako se je ves prepotil, ko je žagal deblo. Prav madeže od znoja je imel na srajci, revež. Potem pa ni imel pri sebi denarja, pa so njegovi sorodniki zbrali zanj. Spomnim se tudi, da ni želel piti alkohola, pa so ga tako dolgo silili, da se je potem le vdal. Tega ne bom nikoli pozabila in po tistem se nisem udeležila nobene vaške/kmečke poroke več, ker mi je bilo že samo biti tam izjemno mučno. Verjamem, da je komu to v veselje, ampak jaz žal ne razumem, še posebej zdaj ne, ko gre pol za darilo paru? Ne vidim poante... 

Razumem, da so običaji, ampak meni osebno se zdijo precejšnja bedarija... kot tudi postavljanje mlajev (sekanje zdravih in lepih dreves). 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#8618 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86505 posts

Posted 06 May 2015 - 09:04 PM

Bogi. Jaz sem bila v zadnjih 7 letih samo na eni, itak se nihce vec ne poroca. Pa sicer ni bila prav vaska poroka, ampak so zeninu kljub temu "ukradli" nevesto in jo je moral iskat okrog, ne vem pa, ce je moral prav placat. Debilno do kraja.
Meni bi slo se najbolj na zivce, ce bi kdo stegnil surlo, ker ga nisem povabila. Zato so mi tudi majhne intimne poroke toliko lepse. Ce povabis 100 ljudi, se bo pa verjetno vedno nasel nekdo, ki je uzaljen, da ni 101.
  • 0

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 06 May 2015 - 10:23 PM

Jaz pa mocno dvomim, da je veliko takih, ki bi se jim to organiziralo proti njihovi volji. 

Verjameš ali ne, poznam kar nekaj takšnih primerov. V glavnem takšnih, da je punca iz vasi, fant iz mesta, kot je že Immortelle opisovala. 

Moji sovaščani, oz. bivši sovaščani, zdaj tako ali tako živim že drugje, so na srečo takšni, da za postavljanje mlajev prej vprašajo, ali ima par sploh željo, da se jih postavi. Pri štrangi so ravno tako previdni. Meni so že povedali, da nama tega ne bi pripravili, ker vedo, da mojemu to ne bi bilo v zabavo. 

• 0

#8620 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 May 2015 - 10:39 PM

Ok meni oz. fantu nihce ne bi srange pripravil.
Ampak ce pa bi, bi pa odlocno odklonila sodelovanje. Halo, pa kdo mislijo da so, ca bodo mojo poroko unicevali, jaz pa moram zaradi vljudnosti sodelovati v tem?
  • 2
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users