Italija
Posted 21 February 2022 - 09:07 AM
Pozabila sem se na arheoloski muzej, super je. Muzej moderne umetnosti je zraven in je tudi fajn.
Posted 21 February 2022 - 09:16 AM
Posted 21 February 2022 - 09:23 AM

Pablo Picasso
Posted 21 February 2022 - 09:48 AM
Posted 21 February 2022 - 06:20 PM
To sem si zapomnila.

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 February 2022 - 06:27 PM
Valda. Rimska ni ista kot napolitana. Btw pri nas ima samo Verace dovoljenje za nakup san marzana izpod Vezuva.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 February 2022 - 08:56 PM
Prav si si zapomnila Matilda.
Rimske pice so čisto drugačne kot neapeljske, ampak tudi noro slastne. Tam jih režejo s škarjami, testo je hrustljavo, toppingi so pa nori, bučkini cvetovi in vse živo kombinacije, niso slane in te ne napihne, jaz sem jih goltala. Joj se mi lušta te hrane.
A res Podgana, nisem vedela. Pa polena morajo tudi biti posebna. Mi je pa malo dvomljivo, da so vsi pelati v konzervah res San Marzano, ker sem videla tiste paradajze na pobočjih in tega ni toliko, da bi zalagal cel svet Tako kot tistih 20 dreves argana v Maroku, olje argana je pa v vsaki tretji flaški.
Posted 21 February 2022 - 09:00 PM
Kaj veste mogoče, kako je v Italiji s pogoji PCT, če hočeš v trgovino ali lokal?
Bi šla v Trst enkrat v naslednjih dveh tednih, nisem bila že tri leta. A za čez mejo zadostuje cepljenje ali rabijo tudi test?
Posted 21 February 2022 - 09:24 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 February 2022 - 10:01 PM
O super! Hvala ti.
Posted 28 March 2022 - 01:29 PM

Posted 28 March 2022 - 01:34 PM
Posted 28 March 2022 - 02:34 PM
Gargano je čudovit! Čudovit!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 March 2022 - 03:19 PM
ju, fajn vedet!
Podgana, če vam vožnja ne predstavlja težav, super! A bi kampirali?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 March 2022 - 05:10 PM
Posted 28 March 2022 - 06:30 PM

Mene ful vleče, da bi šli za prvomajske kam, sem med drugim tudi o Italiji razmišljala. Že nekaj časa imam željo videt Cinque terre ali pa ponovni obisk Toskane, ampak se mi zdi to mogoče zaenkrat še malo preveč vožnje z avtom za tamalo. Ena varianta je tudi Gardsko jezero. Saj ne vem, kam v tujino se trenutno splača it, kakšne so cene nastanitev sploh.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 March 2022 - 08:33 AM
Malo razmišljam o Gardskem jezeru za prvomajske praznike. Je bila katera že tam? Kaj se splača videt in kje biti nastanjen? Recimo za 2 ali 3 nočitve. V Sirmioneju, od tam pa greš naokrog malo?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 30 March 2022 - 09:21 AM
Sirmione je tud lusten, ampak ful turisticen. Tam smo se sprehodili skozi mesto in si ogledali ostanke anticne rimske vile. Je sicer lepo ohranjena in ponuja lepe razglede na jezero, ampak razlaga je pa grozna. Ne bi priporocila za obisk z otrokom.
Blizu (tik ob avtocesti) imas stolp, ki obelezuje bitko pri Solferinu, ampak je imel pred leti ful smotan delovnik in je bil zaprt, ko smo ga hoteli obiskat.
Potem blizu je Gardaland.
Posted 31 March 2022 - 11:40 AM
Da se vrnem nazaj na debato o Napoliju - Frida, se ti zdi preveč 7 dni Napolija? Ene 3, 4 dni bi bila v mestu, pol bi skočila še kam, bodisi na dnevni izlet bodisi bi se premaknila, Pompeji obvezno, Porcida/Ischia, verjetno še kaj, moram malo naštudirati.
Pablo Picasso
Posted 31 March 2022 - 11:52 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users