Meni je Wizzair ponujal karto za London iz Lj. za 161 EUR. Bedasto. Letel sem z British ZG-LN-ZG za 200 EUR. V tem kontekstu je bilo to najpametneje. Kljub dodatnemu strošku.

London
Posted 25 August 2014 - 07:55 PM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 25 August 2014 - 08:29 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 29 August 2014 - 05:39 PM
Tower of London - instalacija makovih cvetov (remembrance poppies) ob 100 obletnici 1. svetovne vojne.
Posted 29 August 2014 - 08:43 PM

Pablo Picasso
Posted 29 August 2014 - 08:48 PM
Jaz pa nisem vedela, škoda. Bi šla slikat.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2014 - 11:18 PM
Kaj je najboljša/najcenejša varianta za prevoz London mesto-Luton Airport sredi noči?
Pablo Picasso
Posted 02 September 2014 - 11:20 PM
Bus, pa potem easyBus z Baker St. Edit: Lahko tudi z Victorie, Marble Arch itd., če ti je bližje.
― V. Van Gogh
Posted 02 September 2014 - 11:28 PM
Ali pa vlak, pol ure s Kings Crossa do letališča.
After all this time?
Always.
Posted 04 September 2014 - 03:12 PM
― V. Van Gogh
Posted 19 September 2014 - 12:39 PM
Tower of London
Posted 19 November 2014 - 05:31 PM
Hampton Court Palace from the rooftops
Posted 25 November 2014 - 02:07 PM
Ob mojem zadnjem pohajkovanju po Londonu, smo na željo kolega zavili v Sherlock Holmes Museum, privatni muzej posvečen slavnemu dedektivu Sherlocku Holmsu. Muzej se nahaja Baker Streetu, na naslovu, kjer je v Sherlock prebival v zgodbah A.C. Doyla.
Obisk se je pričel s 20 minutnim čakanjem v vrsti ogleda željnih turistov med katerimi so prevladovali turisti iz Azije. Na srečo smo že dovolj hitro ugotovili, da je vrsta namenjena ljudem, ki že imajo karte za vstop, ki se kupijo v trgovini s spominku, na vhodu zraven vhoda v muzej. Čakanje ni bilo nadležno, saj smo si čas krajšali s fotografiranjem s Sherlockovimi in Watsonovimi pokrivali pred vhodom v muzej ter z uniformiranimi uslužbenci muzeja.
Muzej se nahaja v stari viktorijanski stavbi s tremi nadstropji. Prostori v prvih dveh nadstropjih so opremljeni po opisih iz zgodb. Razen skopih napisov komu bi naj pripadal kateri prostor žal ne ponujajo nobenih dodatnih pojasnil o razstavljenih predmetih. Obiskovalcem, ki le bežno poznajo zgodbo slavnega dedektiva, zato udide kar precej informacij, ki jih sporočajo prostor in predmeti.
V tretjem nadstropju so na ogled postavljene voščene lutke likov iz zgodb o Sherlocku. Nekatere izmed njih so zelo realistične, nekatere malo manj. Žal pa so tudi te pospremljene le s sopimi pojasnili.
Zame, ki nisem brala zgodb in sem samo spremljala BBC-jevo serijo z Benedictom Cumberbatchom v vlogi Sherlocka, je bil muzej precej dolgočasen in neinformativen. Še najbolj zanimiv del obiska se mi je zdela arhitektura viktorijanske stavbe, pa še ta me ni impresionirala, saj sem imela priložnost obiskati precej podobnih stavb. Sama oprema je po večini sicer delovala avtentična, vendar so določeni predmeti v meni vzbudili dvom ali so res nastali v viktorijanski dobi.
Miniaturni muzeji posvečeni slavni fiktivni osebnosti, kot je muzej Sherlocka Holmesa, bi po mojem mnenju morali obiskovalce navdušiti in v nepoznavalcih vzbuditi zanimanje, da bi želel izvedeti kaj več o tej osebi. Obiskovalci bi po obisku morali z veseljem poseči po Sherlockovih zgodbah - bodisi zato, da spoznajo slavnega dedektiva katerega domovanje so obiskali, bodisi zato, da s prebiranjam zgodb podoživijo obisk. Žal muzej ne vzbudi takšega zanimanja. Je neimpresiven, pozabljiv in po mojem mnenju ni vreden obiska. Izjema so mogoče le ultra Sherlock fani. Če to niste, se ga raje izognite. Če vas zanima kako so v dobi v kateri je "živel" Sherlock živeli londončani pa raje obiščite viktorijansko galerijo v Museum of London. Prihranili boste 10 funtov in hkrati dobili boljši vpogled v ta čas.
Posted 12 January 2015 - 09:43 PM
Ima katera dobre predloge za prenočišče v primeru, da si sam? Malo gledam in so cene da si sam malo strahotne Sem gledala tudi priness.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 13 January 2015 - 12:58 PM
Airbnb si pogledala?
Posted 13 January 2015 - 01:05 PM
Ali pa v skupini na Facebooku Slovenci v Londonu, tam vcasih kdo ponuja prenocisce za normalno ceno.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 13 January 2015 - 06:24 PM
Airbnb si pogledala?
Sem tudi pa ni nobene pametne lokacije, če pa je je spet božjastno drago.
Tudi na to fb stran sem pogledala pa trenutno ni nobene ponudbe. Bom še iskala....sem poslala za foro priness hotelu povpraševanje za moj datum pa so mi izračunali £54.00 na noč.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 28 January 2015 - 09:07 PM
After all this time?
Always.
Posted 28 January 2015 - 10:05 PM
Hahaha, majkemi.
Pablo Picasso
Posted 28 January 2015 - 10:12 PM

― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users