Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#841 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85907 posts

Posted 08 January 2009 - 11:21 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 8. 1. 2009 - 18:11) View Post
VSAJ 20 € na teden za hrano?!?!?!
Ja sašta...midva sva dva, vse sama kupujeva, vse kuhava (zajtrk, kosilo, večerja) in zapraviva 25€ na teden za hrano. Pa nisva lačna!

Meni se bolj tvoja številka zdi čudna. ermm.gif Ne vem, mi tudi če gremo samo po par stvari (za sproti), je takoj 30, 40€. Res pa je, da ne kupujemo belega kruha ipd., ampak zdrave (in tudi dražje) stvari. S tem da imamo veliko sadja in zelenjave doma, skoraj celo leto.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#842 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 January 2009 - 08:10 AM

Pa...saj midva tudi... Rada dobro jeva in tudi ne kupujeva najcenejših stvari. Mogoče sem res malo hitro tole reagirala in nisem pomislila - jušno zelenjavo, krompir in veliko mesa dobiva doma (pač kmetija) pa nama to verjetno veliko prihrani smile.gif

Kje so tisti časi, ko si zapravil v trgovini 3000 sit in je bilo to ogromno... laugh.gif
  • 0

#843 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 January 2009 - 01:23 PM

Jaz grem vsak ponedeljek po špežo in kupim kruh, sir, jogurte (cca. 5), sadje, nekaj zelenjave, muslije, občasno kakšna tuna oz. tunina pašteta, pašta, kava. Ne kupujem mesa, redko kakšno nenavadno sadje, fancy jogurt. Čisto vsak teden dam cca 20€. Občasno med tednom kupim še kaj malega. To porabim za zajtrke (pojem kar konkreten zajtrk) in malico.
Kosila načeloma jem na bone okrog 18h, ker šele takrat končam s faksom. Posledično ne jem večerje. Za bone mi gre okoli 40€ na mesec.

Da ne bom totalno offtopic:
Pohvalit moram picerijo Trta v Lj. Sem nora na bučke in njihova pica Genovese je fenomenalna. Je konkretno obložena z bučkami, ki niso na tanko in škrto narezane. Pico lahko naročiš iz polnozrnatega testa in je še boljša! Natakarji so prijazni, nevsiljivi, ambient je kar prijeten. Cena je nekoliko višja od običajne, ampak za tako dobroto se definitivno splača.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#844 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 10 January 2009 - 03:26 PM

Mene pa zanima, kako je v restavraciji Puttanesca v Ljubljani? Je dobra hrana? Kaj pa cene, ambient?
  • 0

#845 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 13 January 2009 - 05:08 PM

No js bom pa še enkrat pohvalila kitajsko restavracijo na Duplici. Sva bla v soboto z mojim tam in res vse kar lahko rečem je, pohvale za vse. Hrana je okusna ful, ambient je lep, osebje prijazno, cene pa tudi za to kar nudijo sprejemljive.

Sem pa že razmišljala, da bi šla enkrat v uno drgo kitajsko restavracijo, ki je tudi v Kamniku. A je bla katera že tm in če lahko poveste kako je, se splača it?
  • 0

#846 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 January 2009 - 02:09 AM

Luci, fajn fanta si si to spedenala, haha, vem d ani lih v kontekstu, sj kdaj pa je biggrin.gif a ne

Je že kdo jedu v indijski v Kranju, baje da je v Kranju, no!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#847 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 January 2009 - 10:13 AM

Jz bi pa pohvalila Kitajsko restavracijo na Brezovici, žal se trenutno ne spomnim imena, ampak mislim, da je tam tako ali tako samo ena. Oz. če se ne motim, se imenuje Kitajski vrt?
Anyway...Moram reči, da mi je ta kitajska od vseh, v katerih sem bila, najljubša- hrana je super okusna (vsaj meni je tukaj najboljša), osebje ful prijazno, cene pa tudi zmerne. Celoten ambient je tudi fajn, pač tipičen "kitajska restavracija".
Se zmeraj rada vračam. V soboto gremo spet, wohoo smile.gif .
  • 0

#848 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 29 January 2009 - 10:18 AM

Restavracija se imenuje Bei Jing (oziroma po naše Peking). Se strinjam, da je res fajn. Porcije velike (sama ne zmorem pojest ene porcije), cene pa normalne.
  • 0

#849 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 January 2009 - 10:20 AM

Pa sm mela Bei Jing še neki v glavi, pa ne vem od kje sm Kitajski vrt staknila huh.gif .
  • 0

#850 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 01 February 2009 - 08:42 PM

QUOTE(rea @ 29. 1. 2009 - 2:09) View Post

Luci, fajn fanta si si to spedenala, haha, vem d ani lih v kontekstu, sj kdaj pa je biggrin.gif a ne

Rea, to pa res ja! wink.gif
  • 0

#851 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 February 2009 - 08:48 PM

luci,
jaz ti priporočam kitajsko v Domžalah. ;-) Jaz zdaj skos tja hodim (ja, brkatež (natakar) zna biti rahlo odbijajoč, ampak zdaj se že dobro razumeva), mi imajo totalno okusno hrano - čist primerljivo s tisto hrano na Dupilici, če ne v določenih pogledih celo boljšo. Nisem pa vedla, da ima Kamnik 2 kitajski, jaz poznam samo ono na Duplici, tam me pa tudi ni blo že lep čas oz. nekaj let. ;-)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#852 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 01 February 2009 - 09:23 PM

No ta je pa lepa, zdej si me pa čist zmedla Flaffulya... huh.gif
K zdej pa res ne vem, a sem js to kej zmešala, al sta 2 kitajski v Kamniku... . Ne vem zakaj, ampak men se zdi, da sta 2, lahko pa da sem js kej zmešala. hmm.gif (Mogoče je pa že skrajni čas za Bilobil)

Vsekakor, bom pa M-ju predlagala, da greva še v Domžale in da sprobava še tamkajšno kitajsko, ti vrjamem na besedo, da je dobr. Tko, kot ti vrjamem za Bovec, ke bova tud šla, sam da bo lepo:)
  • 0

#853 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 February 2009 - 10:31 PM

Ej, čist možno, da je kakšna nova, ne vem. Nisem na tekočem. ;-)

Bovec pa res toplo priporočam. ;-) Zdaj so hotel Kanin, kjer sva bla midva, prenavljali. In idioti še skos niso dali klim noter, niso normalni. Namreč v sobah je že ob 8h tako faking vroče, da ni za zdržat. Dvomim, da grem še kdaj v ta hotel. Pa tudi ponudba hrane je za mojo razvajeno rit pod nivojem. To sta 2 taka velika madeža, zgolj v opomin. ;-)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#854 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 01 February 2009 - 10:34 PM

v Bovcu priporočam penzion Cerkovnik. Kul sobe, domača hrana, prijazna gospa lastnica. Pa še cene imajo "affordable"
  • 0

#855 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 February 2009 - 10:36 PM

Klimo majo? ;-))
Hvala ti za namig, bom sigurno preverila malo...
V hotel Kanin ne grem več. 3x je blo zadosti. sleep.gif

Ej, zaj sem vidla, da si ti to za BOHINJ predlagala, ne za BOVEC. ;-)

• 0

#856 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 02 February 2009 - 07:18 AM

aja lol smile.gif pa res....ma če je vse tam na BBBBB biggrin.gif A veš da za klimo ne vem...midva sva bila v aprilu tam. Nisva bila niti pozorna
  • 0

#857 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 02 February 2009 - 10:03 PM

Menje pa najboljša kitajska v Retečah - Zlata ribica; sva kar redna gosta tam z mojim; vse mi je ful dobro, mnjamsi. Probala sva pa že tistona Brezovici, eno v LJ (Litijska ?), pa v Kamniku... ampak nama je tle najboljš smile.gif
  • 0

#858 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 02 February 2009 - 10:20 PM

QUOTE(_M_ @ 2. 2. 2009 - 22:03) View Post

Menje pa najboljša kitajska v Retečah - Zlata ribica; sva kar redna gosta tam z mojim; vse mi je ful dobro, mnjamsi. Probala sva pa že tistona Brezovici, eno v LJ (Litijska ?), pa v Kamniku... ampak nama je tle najboljš smile.gif

Ja, ta je baje tud ful dobra. Moja sestrična z njeno familijo tud skoz sem hod in vedno pohvali kako majo dobr in je vse na nivoju. Tko, da sem bom js tud šla in ke v Domžale, ter seveda Kamnik!
  • 0

#859 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 April 2009 - 12:22 PM

Predkratim se je odprla nova restavracija s tajsko in vietnamsko hrano, Shambala. Včeraj smo šli tja na kosilo, ker je mel en prijatelj rojstni dan.
Grem kar po vrsti. biggrin.gif
Nahaja se na Križevniški 12. Ambient je prekrasen, mi smo sedeli v zasteklenem delu (predvidevam, da je bilo to včasih dvorišče ene hiše). Natakar je bil ful prijazen, lepo je svetoval ipd. Zapletlo se je že pri juhah. Otrok si je zaželel juho "tako ki jo naredi babi laugh.gif ", se pravi govejo. In smo naročili vietnamsko govejo juho z rezanci. Zgledala je približno tako, da so govedino samo pomočili not za pol minute, totalno brez okusa, poleg tega so bile pa not cele rezine še krvavega (!) mesa, kao biftek. Fujči. Prijatelj je še naročil miso juho, njemu je bila kot zajeta topla Ljubljanica, ampak men ni bila napačna. Midve z mami sva naročili zelenjavo iz voka s piščancem, men je bilo res okusno samo waay too much prepekoče. Čeprav je rekel, da skor ne peče. Jaz sem mela cele otekle ustnice. rolleyes.gif In glede na to, da je to kao najmanj pekoča stvar ki jo imajo, me tam na žalost ne bo več. Škoda, ker postrežba je bila res kot se šika, ambient je ful lep, cene pa kot v kakšni Da Budi, mogoče za malenkost nižje (zelenjava s piščancem), samo skodelica juhe 11€, a me hecate. laugh.gif

http://www.shambala.si/
  • 0

#860 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 April 2009 - 08:43 PM

Se mi zdi, da je čedalje več wannabe drugačnih / "eksotičnih" in fensi restavracij, kjer za smešno visoke cene strežejo (pod)povprečno hrano in iz neke obične jedače naredijo neko famo (npr. s kolegico nama je za predjed na bon prinesel neke mini obične pleskavice, kot da bi šlo za ne vem kakšen gurmanski presežek). In potem vidiš raznorazne domišljave babe in tipe, kako se tam krmijo in mislijo, da so zelo fensi in pomembni. ;-) Mislim, saj jaz tudi hodim v dražje restavracije, tako je pač naneslo, da mi je tam najboljše, čeprav sem še vedno mnenja, da so preplačane - sploh kakšna DaBuda - grem tja jest na bon ali pa tudi ne in se mi zdi preplačana v obeh primerih.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users