Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2378 replies to this topic

#841 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 07 August 2009 - 12:53 PM

dej jst mam povišano kislino že od začetka osnovne šole (vedno sem imela grozen zadah iz ust). Glavno je res prehrana - najbolje je, da sama ugotoviš, kaj ti dela probleme in se tega izogibaš. Jaz se lanzula sedaj nisem pritaknila že več kot pol leta. Najhujše mi naredita čokolada in paprika. Pač se ju izogibam (eni lažje kot drugi smile.gif )
  • 0

#842 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 09 August 2009 - 07:47 PM

Dilema, men se to sliši ful zanimivo! Bi mogoče zdaj, po koncu počitnic tudi sama poizkusila, ker to res ne pelje več nikamor. Zdej sem prišla z morja, in me najprej fotr napade če sem se zredila, potem pa še babica cry.gif Tko da sem 100% odločena, da začnem septembra spet z aerobiko, rada bi pa tut nardila neki glede prehrane. Ne da bi si želela ful shujšat, ampak da bi se začela normalno prehranjevat, mogoče celo sama kej kuhat. Tam ene 5 kil če bi šlo dol, al pa še manj, sej sploh nevem, že zadnja tri leta mam okrog 53 kg (odvisno, kakšen dan manj, kakšen dan več), ampak se opazno redim. Tko da mi kile res čist nič ne pomenjo, pač učvrstitev, kondicija pa prehrana. A obstajajo kakšni jedilniki za to? smile.gif

Men TOOOOK manjka voljeeee noooooooo cry.gif mad2.gif mad2.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#843 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 09 August 2009 - 08:34 PM

Nincha, se čist podpišem pod tabo. Čisto enako je pr men. Manjka mi volje. Jst sm se v Lj zredila, ok, ne vem zdej po kilah točno kolko, sam pač jst to opazm. In si skor vsak dan rečem, dans pa začnem bolj zdravo jest, bla, bla. Mah, zmerej se pregrešim s kakimi bonboni al pa čim drugim sladkim. Pa tud jst ne bi rada zdej ful shujšala, nekej kil, bolj kot to bi tud sama rada uredila prehrano in učvrstila telo. Jeseni, ko pridem v Lj, bom mela aerobiko spet (ene 2x na teden si bom zrihtala, da bom hodila), sam to ni vse.
Jst mam bolj problem, ker se ne morm odpovedat sladkarijam. cry.gif Če je pa tok dobro... biggrin.gif In pol kr ne najdem volje, da bi šla v trgovini mimo sladkega. Ker vem, da če bi to spremenila, bi blo velik boljš...
Zame razne diete z vnaprej pripravljenimi jedilniki niso, ker sem precej zbirčna in ful hrane ne maram.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#844 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 09 August 2009 - 09:56 PM

Eve, midve mava pa res identične probleme biggrin.gif Jst sem tut fuul zbirčna, od zelenjave jem samo kakšen krompir pa špinačo. Pa zeleno solato, ampak to bolj tko, pogojno biggrin.gif In to je tok beden štart za karkoli, jst pa teh svojih predsodkov glede sadja in zelenjave ne morem kar tko premagat. In kako boš pol kej naredu zase, sej sem hodila par mescov na aerobiko, ampak kaj mi bo to če sem se vedno, ko sem prišla domov, nažrla palačink z nutelo al pa kej podobno neumnega. Ve k jeste vse sploh ne veste kok je to fajn, jst si ful želim ampak enostavno mi je ogabno.
Zdej sem bila v Grčiji, sej veste, velik mesa, pa tut velik zelenjave. Sej sem se neki trudla jest grah, pa probavat en riž zavit v trtine liste, pač novo hrano pa neki, pa negree, jao jao.
Sam jamram biggrin.gif

Ampak če mi reče fant, če mi reče fotr, če me sprašuje babi vedno k me vid (to je ful prijetno za eno najstnico, tko fajn vpliva na samozavest pa to biggrin.gif ), če tut sama opažam da sem se zredila.. Hm biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#845 sara28

sara28

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 234 posts

Posted 10 August 2009 - 07:06 AM

Nincha, Eve...če je tako, da ne moreta jesti vse prehrane....mislim, da bi vama pomagal moj način prehranjevanja. Kajti tudi če bi vedve redno jedli lahko zelenjavo ali meso...karkoli zdravega. Danes telo žal ne more vsega dobit; ker je že vse v zraku zasičeno z raznimi strupi. To itak vsi vemo; da ne bom tukaj pametovala wink.gif

Sicer pa vidim pri meni, da ko lahko pojem vse, tudi če mi zadiši sladko, se bolje počutim. In tudi, ko pojem ta moj način prehrane; mi telo dobi z vnosom vse -kar potrebuje za normalno delovanje: vitamine, minerale, vlaknine, beljakovine....vendar v pravem razmerju (vsakega po malem v pravem razmerju). V telesu pomagajo k hitrejši absorbciji hrane in k topljenju odvečne maščobe.
Počutje se izboljša, ne dišijo ti več tako priboljški, kajti imaš vsega dovolj v telesu. In še enostavno je za pripravit.

• 0

#846 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17621 posts

Posted 12 August 2009 - 11:49 AM

Edino pametno dieto je uspelo sestaviti Montignacu. On edini v tem modernem poslu diet ve o čem govori (ne vedno, večinoma pa).

thumbup.gif

Tudi meni se zdi GI dieta najbolj zdrava in uravnotežena. Je v Montignacovih knjigah vse lepo napisano in razloženo, tudi zelo logično. OH je treba zaužiti samo za energijo, če pa E v obliki OH (glukoze) slučajno zmanjka (pri večji fizični aktivnosti), pa telo lepo pobere E iz maščobnega tkiva in voila - hujšaš smile.gif
Sama imam pri svojih 170 cm 65 kg in želim za začetek shujšati 5 kg (po Montignacu). Seveda nisem okrogla ali zamaščena, tudi moj ITM je po izračunih idealen, zgolj pri 60 kg sem se najbolje počutila smile.gif

Žal pa GI dieta ne bo preveč uspešna, če ne bo zraven vključeno tudi gibanje in dovolj popite tekočine. To je zelo dobro opisano v TEJ KNJIGI, kjer vse to dobro poudarijo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#847 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 12 August 2009 - 12:38 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 4. 8. 2009 - 13:10) View Post

Huh, jst mam pa po doolgem času malček čez 60kg, se pozna, da sta bla dva piknika zaporedoma čez vikend oops.gif . Zdej morem spet na staro 58,5 prit.

Omg, naslednji dan sem imela 62kg, me je kr mal stisnl pr src laugh.gif . Mam pa zdej spet 58,5 thumbup.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#848 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 12 August 2009 - 01:41 PM

QUOTE(Kinky @ 7. 8. 2009 - 9:35) View Post

Jaz jem vsega po malo, pa sem ok, prebava ok vsak dan, nikoli zgaga, srečo imam, kg tudi dovolj, mogoče še kakšen premalo.

Podpis! 62-63 kg (184 cm) imam ze od konca OŠ in to je to, na dieti se nikoli nisem bila, mi pa ze od vedno pase hrana, ki ni (pre)mastna, (pre)sladka ipd...rada pojem ogromno zelenjave, sadja. Rada sem v gibanju, nujno potrebujem redno fizicno aktivnost, za duso in telo; nikoli ni pod vprasajem se mi da ali se mi ne da, ampak samo gremo na zrak ali znorimo med stirimi stenami. Se pa seveda vedno in povsod najdejo pametnjakovici s pripombami "kako si ti suha". Go talk to the hand, thank you. wallbash.gif Pac imam taksen zivljenjski stil, ki ocitno dobro dene mojemu telesu...and nothing else matters!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#849 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 12 August 2009 - 02:18 PM

Te pripombe kok si suha so res debilne, dokler sem še trenirala gimnastiko sem vsak dan poslušala če sem podhranjena, zdej mam pa najboljšo prijateljico k ma noge res čiist palčkaste, pa ji skos govorijo, jooj U. kok si tiii suuuhaaa, kakšneee nogiicee maš! ohmy.gif Pa punca poje 3x več k jst, ogromno tut nezdrave hrane (mek, kebabi, pice itd.) pa se je pač nikamor ne prime, blagor ane. Če srečaš debelega človeka tut ni prva stvar, ki mu jo rečeš O šit kok si pa ti debel, nevem zakaj pol suhim ljudem to govorijo, ker je isto rolleyes.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#850 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 12 August 2009 - 02:29 PM

Meni je na splošno komentiranje teže/višine taka bedarija, mislim ko da ne vem sama, da sem okrogla/majhna, a mi je treba to povedat al kaj? Povej mi, če te vprašam za mnenje, drgač pa šuti. Ko da bi šla js do enga, pa bi mu rekla 'matr božjo si mozolast'. Verjetno se že sam zaveda tega in take opazke čisto nič ne pomagajo, sam še bolj ti nabijejo komplekse. Mamo špegu doma, vidim kaka sem, ne živim v iluziji, da sem vlka 180 in mam super čvrsto manekensko postavo in kožo iz reklame za Garnier Pure. rolleyes.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#851 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 12 August 2009 - 02:43 PM

Nincha se strinjam. Tudi jaz sem bolj suha in mi vsi govorijo, če nič ne jem in da imam noge kot paličnjak ermm.gif In sem enkrat eni družinski znanki rekla, da me takšne pripombe enako prizadenejo kot bi debelega človeka (če bi mu govorili, kako je debel). In mi reče, da to pa res ni enako. blink.gif itak, da je!!
Strinjam pa se tudi s tabo Dilema. Kdo hudiča je dal vsem dovoljenje, da mi solijo pamet o mojem izgledu?? Saj, če mi babica reče, da bi se lahko malo zredila ok. Ampak, da pa kar neki znanci s faksa pametujejo dry.gif

• 0
Never be embarrassed about something you like.

#852 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 12 August 2009 - 04:11 PM

Podpis pod vase poste punce! Eni bi se res lahko malo bolj brigali zase in malo manj za druge. Lani na morju sem dobila se eno lepso opazko, ki je zdruzila dve moji precej opazni zunanji lastnosti. Me isceta kolega po plazi in me koncno najdeta v eni globoki senci pa dobim: aha sej se nama je zdelo, da sva v tej smeri videla eno belo, kosceno, koleno. Pa dej zaleti se nekam no! Kje pise, da moramo biti vsi okrogli in rjavi?! dry.gif Saj, ko vprasam za mnenje, ce mi to ali ono pristoji (frizura, obleka) ali naj kaj popravim, tako ali tako nikomur ne znese izustiti kaj vec od: "a si se postrigla", "a imas nove hlace"ipd... Eh hopeless.
  • 0

#853 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 12 August 2009 - 04:13 PM

Jst pa nevem kaj je moji babici, zadnje čase skor vedno k me vid mi reče da sem se zredila, pa da mam že kr velko rit, pa take cry.gif Mislm, sej je res, sam zakaj mi more to govort, sej se sama gledam vsak dan že 18 let, verjetno sm opazla ane... ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#854 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 12 August 2009 - 04:27 PM

^^

People are mean. cry1.gif
  • 0

#855 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27442 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 August 2009 - 08:42 PM

Ena kila šla dol, dunno why, ker sploh nisem nehala z nažiranjem. laugh.gif Jutri gre zares!
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#856 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 August 2009 - 08:51 PM

coco. to je tvoj moto hahahaha
nincha, babice so pač take, mogoče je pač res opazla in potem preveč napihne to stvar in tko kot hec ni več hec če se ga pove 10x, to ni več izvirno, če ti skoz isto govori. Povej ji a ne, da se vidiš, da maš ogledalo in da nej te prosim več ne komentira, ker se sama seb zdiš super taka kot si- tud če trenutno nisi super zadovoljna s kilami al pa si, nima veze smile.gif

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#857 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 13 August 2009 - 01:18 AM

QUOTE(_Planet_ @ 12. 8. 2009 - 17:11) View Post

Podpis pod vase poste punce! Eni bi se res lahko malo bolj brigali zase in malo manj za druge. Lani na morju sem dobila se eno lepso opazko, ki je zdruzila dve moji precej opazni zunanji lastnosti. Me isceta kolega po plazi in me koncno najdeta v eni globoki senci pa dobim: aha sej se nama je zdelo, da sva v tej smeri videla eno belo, kosceno, koleno. Pa dej zaleti se nekam no! Kje pise, da moramo biti vsi okrogli in rjavi?! dry.gif Saj, ko vprasam za mnenje, ce mi to ali ono pristoji (frizura, obleka) ali naj kaj popravim, tako ali tako nikomur ne znese izustiti kaj vec od: "a si se postrigla", "a imas nove hlace"ipd... Eh hopeless.

Planet, bela barva je kul sleep.gif

• 0
Never be embarrassed about something you like.

#858 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 13 August 2009 - 09:55 AM

QUOTE(DiLeMa @ 6. 8. 2009 - 21:12) View Post

Ah, jaz menim, da ni sadja 'nikoli' preveč in mi je ta fobija pred njim prav smešna. Ja, cukr, sej vem, ampak sej ga ne poješ 3 kile sadja na dan. Večinoma folk, ki se odloči za sadni' post' kar veliko shujša in se prečisti, sploh zato, ker dan danes folk nikakor ni debel in bolan zaradi preobilice sadja, ampak zaradi preobilice marsičesa drugega. Jaz na tej dieti pojem dve enoti (dva kosa) sadja na dan in sicer za zajtrk - recimo dve mali jabolki, ali dve breskvi, ali pa če gre za majhno sadje (borovnice, jagode, maline, itd.) eno skodelico. Za sadni dan pojem ene 5 enot sadja in popijem veliko tekočine.

Jaz ga ziher pojem kako kilo ali malo več dnevno. oops.gif Sploh v tem obdobju, ko dobesedno na pol ure nekaj žvečim. Čisto sem zbesnela s to hrano. verymad.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#859 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 August 2009 - 10:47 AM

jz sm pa namerno skenslala mal moje prehranjevanje samo s sadjem, res sem preveč cukra pojedla,... če pomislm, da sm za vsak obrok mela neki od sadja izd dneva v dan- ojej, sj rada ga mam res zlooo, sam k vem, da ni dobr tok, pa sm zdj raj mal zelenjavo nadomestila, sadje pa zmanjšala
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#860 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 13 August 2009 - 11:08 AM

Sadje res ful redi, vsaj mene laugh.gif Bi rekla da je ziher več kot polovico moje prehrane sestavljeno iz sadja, ker ga imam res rada...sploh lubenice pojem v enormnih količinah, sladkarij sploh ne jem (izjemoma, ampak mi nič posebej ne pašejo), tudi drug junk food mi ne paše (niti ne smem čipsov in podobnega, ker je preveč soljeno), pa se res ful redim.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users