Vaše naj-najljubše jedi, pijače
Posted 17 August 2011 - 06:57 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 August 2011 - 09:41 PM
Zadnje čase se pri nas kupuje precej veganskih bio zadev, naslednje so mi ful dobre:
rastlinska margarina z olivnim oljem

arašidovo maslo/krema (s celimi koščki)

namaz s sončničnimi semeni in čemažem

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 August 2011 - 10:19 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 21 August 2011 - 10:24 PM
Od katere? Kaj je tebi še dobrega od podobnih stvari?
― V. Van Gogh
Posted 21 August 2011 - 10:29 PM
teh namazov se js full hitro naveličam, še preden lonček spraznim.

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 21 August 2011 - 10:31 PM
Kje se pa Ibi dobi? Mislim tudi za ostale stvari, no. Od Alnature namazi so mi ful zanič, mi imajo okus po kvasu.
― V. Van Gogh
Posted 21 August 2011 - 10:37 PM
Posted 21 August 2011 - 10:38 PM
OK, hvala!
― V. Van Gogh
Posted 22 August 2011 - 10:06 AM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 22 August 2011 - 11:28 AM
Kje se pa Ibi dobi? Mislim tudi za ostale stvari, no. Od Alnature namazi so mi ful zanič, mi imajo okus po kvasu.
Ibi dobiš tudi v trgovini "K naravi" na Celovški 87 (meni so najboljši čemažev, zeliščni, s kumaricami - 'tatziki', italijanski, pikantni, plain). Uporabiš jih lahko pa vsepovsod - kot namaz za na kruh, ali da vmešaš v kakšno omako (ali pa kar npr.. v ajdovo kašo z zelenjavo, lahko kot pomako k pečenemu krompirju ipd.), tistega, ki je plain (ali pa njihovo majonezo! - seveda brez česna) lahko daš tudi v razna peciva, zavitke in podobno (ne bi verjela, če ne bi poskusila). Drugače ima pa Granovita nekaj podobnih (tudi zelo okusnih) namazov.
To arašidovo maslo je pa tudi meni svetovno (in čisto nekaj drugega v primerjavi z Barney's)

Posted 22 August 2011 - 09:11 PM
Hvala!
Majonezo brez jajc pa imamo od Plamil, ful je dobra! Ne bi ugotovila, da ni 'navadna'.
― V. Van Gogh
Posted 22 August 2011 - 09:21 PM
Pa meni so zelo dobri njihovi čokoladni namazi (navadni, s pomarančo).

Posted 22 August 2011 - 10:12 PM
Sta verjetno sladkana, ane? Starša sta na dieti proti kandidi in ne smeta sladkorja, jaz pa nisem prevelik ljubitelj čokoladnih namazov.
― V. Van Gogh
Posted 22 August 2011 - 10:15 PM
Posted 23 August 2011 - 01:08 PM
Posted 24 August 2011 - 12:37 PM
Jina tale margarina je najboljša, jst mam skos to, ono tvojo kupim samo, če te nimajo.
http://www.matejader... soya margarina
Posted 24 August 2011 - 12:52 PM
Drugače je pa meni od vseh, kar sem jih kadarkoli (beri: veganskih in neveganskih) probala, najboljša tale:

Posted 24 August 2011 - 01:04 PM
Ampak ta Alsan je verjetno trda, glede na to, da je tako pakirana? Ker pri Vitaquell je ravno to fora, da nima sestavin, ki bi se strdile, je čisto mehka.
― V. Van Gogh
Posted 24 August 2011 - 01:23 PM
Posted 25 August 2011 - 10:24 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users