SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 02 August 2011 - 05:20 PM
Posted 02 August 2011 - 05:27 PM
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 02 August 2011 - 06:16 PM
Saj napisano ni slabo, da ne bo pomote, ampak meni osebno pač tematika ne leži, in mislim, da je pisana za najstnice.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 02 August 2011 - 06:17 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 06:18 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 02 August 2011 - 06:19 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 06:21 PM
Posted 02 August 2011 - 06:23 PM
Grem malo v ono temo, ker so predlogi, pogledat.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 06:57 PM
Ja, vampirjih, ki se svetlikajo v temi.
V temi? Potem to ne bi bila saga o vampirjih, temvec saga o novoletnih jelkah.
Na soncu, d'ooh!

Tokrat ti bom spregledala to napako...
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 02 August 2011 - 07:01 PM
Meni počasi zmanjkuje idej, se mi zdi da sem prebrala že 3/4 knjižnice, LOL.
Grem malo v ono temo, ker so predlogi, pogledat.
te full razumem
jaz sem si naredila seznam, kaj bi rada prebrala v bodoče...malo sem brskala po fortumih, na emki...
Posted 02 August 2011 - 07:03 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 07:34 PM
Tokrat ti bom spregledala to napako...
Vidiš, pamet mi odpove, kadar je v igri Pattison.
Hvala za popravek.
Sarah - kaj pa rada bereš? Drame? 'Babjo' literaturo?
Posted 02 August 2011 - 07:40 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 08:20 PM
Kinky večinoma imam rada romane, predvsem zgodovinske, le da se NE dogajajo na kakih graščinah ali podobno, tega res ne maram. Drugače pa ponavadi če je knjiga >300 strani me ne privlači
Aha, zgodovinsko (2. svetovna) mi pride na misel Hans Helmut Kirst: Noči dolgih nožev, sem jo sama 5 krat brala
Ta je za možgane na pašo:
Sydney Sheldon: Bes Angelov, drama, zelo zanimiva
Khaled Hosseini je super avtor, sem vse od njega brala, The Kite Runner in pa A Thousand Splendid Suns (sem prepričana, da je prevedeno)
Carlos Ruiz Zafón je tudi super avtor, The Shadow of the Wind, recimo, ali The Angel's Game
The Book Thief (KLIK)
Pišem kar v ANG nekatere, ker sem jih brala pač v ANG, ampak sem prepričana, da so prevedene.
In pa seveda Larssonova trilogija Millenium, to je pa meni nekaj najboljšega.
Posted 02 August 2011 - 08:31 PM
Bom še jaz napisala par mojih najljubših, te so res vredne branja.
Sidney Sheldon - Če bo kdaj jutri
Michael Burk - Sanje imajo svojo ceno
Utta Danella - Stella Termogen
Cecelia Ahern - P.S. Ljubim Te (ta je bolj lahkotno branje, najbrž poznaš film)
Pesem ptric trnovk (tukaj se ne spomnim avtorja, niti ne najdem na Googlu, ampak mislim da sta dve knjigi - enka in dvojka, pa potem še nadaljevanje z naslovom Črni labod, takisto 2 knjigi)
Marie Louise Fischer - Senta (tukaj so štiri knjige, fenomenalne!)
In pa še fenomenalna zbirka Otroci zemlje, predzgodovinske, od avtorice Jean M. Auel, do zdaj je bilo prevedenih menda 5 knjig, ampak se že čaka nadaljevanja, jaz sem že vse prebrala in ne vidim dneva ko pride nadaljevanje, te so res fantastične.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 08:34 PM
Zdajle se bom lotila Clash of kings...Madona, če bi mi kdo rekel, da bom enkrat se spravila takšno literaturo brat, bi mu rekla, če je kakšne droge snifal...
Recimo LOTR mi je obup (ne gledala, ne brala), enako Harry, čeprav sem prve štiri knjige prebrala, potem pa prerasla to.
Tudi Somrak sem prebrala, gledala pa nič. Pa brala sem v izvirniku, af kors. Veliko knjig mi je boljših v izvirniku.
Drugač pa jaz ne maram te klasične književnosti ala Gospa Bovary, hkrati pa tudi ne enih brezveznih Strastnih zapravljivk.
Bi rekla, da mi je fajn to, kar je omenila Sarah.
Ful rada imam drame, mogoče tudi kakšne hude biografije...Pa seveda zmešana sem na Stephena Kinga, to mi je super literatura
Meni se v 90 od 100 primerov zgodi, da knjigo vrnem, ker mi je tako ubitačna in brezvezna...Zato ful malo berem in hodim v knjižnice.
Recimo zadnje, ki so se mi vtisnile v spomin so: Ultramaratonec, Vdovec, Ko pride ženska k zdravniku...
Tako malo berem, da je vsak predlog dobrodošel, ziher še nisem nič brala.
Zdaj bi rada malo zamenjala čas, ki ga posvečam serijam, filmom in internetu, s časom, ko bi brala knjige.
Posted 02 August 2011 - 08:37 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 August 2011 - 08:38 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users