Lol, potem imam jaz OKM, ker hočem, da je čisto in vse pospravljeno, vsa mogoče krama na pultu me izjemno nervira. Ta hladna, "asketska" stanovanja so meni všeč, pri prostorih ne maram "topline in domačnosti". Domačnost je meni pisana posteljnina, recimo, pohištvo, stene imam pa rada hladne, bela, siva, tla pa recimo beljen hrast. Ko bom velika in bogata, bom imela v kuhinji betonski pult in kopalnico brez fug. So pa to različni okusi pač, tle nimamo kej.

Hiše & stanovanja
Posted 02 December 2021 - 10:34 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 December 2021 - 10:48 AM
Novodobna oprema slovenskih stanovanj ni minimalizem ampak kičast minimalizem. Zame ni minimalzem stenska nalepka z verzi iz piškotkov sreče, ali blazine in deka na kavču s podobnimi modrostmi. To je kič.
Minimalizem je po mojem mnenju lahko zelo topel in domač. Če imaš še kaj okusa, ne pa da opremljaš generično in instant iz Dipo kataloga.
(Špela, z betonskim pultom ni nič narobe. Meni je recimo ful všeč ta nedodelan, industrijski - skladiščni design. Seveda pa mora biti tudi oprema temu primerna, ne pa ogromen kavč iz Dipota).
Posted 02 December 2021 - 10:55 AM

Pablo Picasso
Posted 02 December 2021 - 11:04 AM
Meni je ta industrijski look, beton in nedodelanost všeč pri drugih, sama se ne vidim nikakor. Jaz obožujem temen les, temno pohištvo, bele stene in pa opeko, tudi kopalnico bi imela leseno.
Posted 02 December 2021 - 11:05 AM
Tudi jaz.
Meni je minimalizem, kakšen, lep za pogledati, ne bi pa tam živela. Ampak minimalizem , kjer ni nič prepuščeno naključju in je osnoven design doteran do popolnosti. NIsem niti vedela, da se tale naš stanovanjski oklicuje za minimalizem.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 December 2021 - 11:06 AM
Posted 02 December 2021 - 11:07 AM
Kaj pa tale 6,5 sobna hiša v Luzernu za 3,150,000 CHF?
Potem že imam raje slovenski minimalistični kič.
Posted 02 December 2021 - 11:08 AM
Višek estetike so itak barvne fasade. Če pa je že bela ima pa bleščice...
Tale hiša sicer meni ni všeč. Se pa vidi, da je delana z dobrimi materiali. verjetno je v kopalnici marmor, ki ga jaz ne bi imela, ampak ima svojo ceno. Bi pa definitivno raje imela takšno kopalnico (ki mi ni všeč) kot cenene ploščice z veliko bordurami. Nikoli ne bom pozabila kakšno kopalnico je imela moja mama v prejšnjem stanovanju. Svetlo modro in belo kombinacijo. Pa ful ploščic z okraski in pentljami.
Posted 02 December 2021 - 11:09 AM
Posted 02 December 2021 - 11:10 AM
Kalypso, ni mi všeč, ne ne ne.
Posted 02 December 2021 - 12:01 PM
Takole recimo, v kombinaciji z belo - za kuhinjski pult.
Kopalnica pa takole - tla, stena, tuš stena mi je tudi všeč:
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 December 2021 - 12:41 PM
Lol, potem imam jaz OKM, ker hočem, da je čisto in vse pospravljeno, vsa mogoče krama na pultu me izjemno nervira. Ta hladna, "asketska" stanovanja so meni všeč, pri prostorih ne maram "topline in domačnosti". Domačnost je meni pisana posteljnina, recimo, pohištvo, stene imam pa rada hladne, bela, siva, tla pa recimo beljen hrast. Ko bom velika in bogata, bom imela v kuhinji betonski pult in kopalnico brez fug. So pa to različni okusi pač, tle nimamo kej.
Podpis pod tole.
V natlacenih, nasarjenih prostorih s po moznosti ogromno lesa in toplih odtenkov, se jaz pucutim vse prej kot domace. Ceprav zdaj naraven les vsaj nekako toleriram, ce je vse skupaj okusno opremljeno, pred leti ga nisem.
Domacnost meni ne predstavlja nic konkretnega vizualno, ampak obcutek.
Se dobro, da imava z mozem skoraj identicen okus, ce bova kdaj z nule opremljala.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 December 2021 - 12:46 PM
Posted 02 December 2021 - 01:12 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 December 2021 - 01:24 PM
Posted 02 December 2021 - 01:26 PM
Posted 02 December 2021 - 01:38 PM
Posted 02 December 2021 - 07:28 PM

Posted 02 December 2021 - 07:30 PM

Posted 02 December 2021 - 07:41 PM
Mi je pa pretty much popolno stanovanje (in vrt) Nigela Slaterja.
https://www.instagra...edium=copy_link
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users